prizrenac Написано Мај 25, 2010 Пријави Подели Написано Мај 25, 2010 Зато брате што Црква није демократија нити народна скупштина. "Слобода говора" у Цркви има своју меру: свете догмате и свете каноне. To da Crkva nije narodna skupstina, "pokazao" je Sabor na poslednjem zasedanju. Kada se pristupilo glasanju "netipicnom za Crkvu". Tom merom brate, i pokusavaju podeini da govore. Zar mislis da se rukovode ne znam ni ja cim, nego kanonima i dogmatima. Pa onda bi bili jeretici, jer bi govorili jereticke stvari. A koliko mi se cini monahu Antoniju nisu nasli nijedno pogresno ucenje u njegovim govorima? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Искушеник Написано Мај 25, 2010 Пријави Подели Написано Мај 25, 2010 Зато брате што Црква није демократија нити народна скупштина. "Слобода говора" у Цркви има своју меру: свете догмате и свете каноне. To da Crkva nije narodna skupstina, "pokazao" je Sabor na poslednjem zasedanju. Kada se pristupilo glasanju "netipicnom za Crkvu". Tom merom brate, i pokusavaju podeini da govore. Zar mislis da se rukovode ne znam ni ja cim, nego kanonima i dogmatima. Pa onda bi bili jeretici, jer bi govorili jereticke stvari. A koliko mi se cini monahu Antoniju nisu nasli nijedno pogresno ucenje u njegovim govorima? Прво, замолио бих те да бившег монаха Антонија више не називаш тако, јер Црква је рекла да он више није монах, већ световњак са именом Драган. Друго је то да гласање на САСабору није ништа страно и нетипично за Цркву, а камоли ново. Како се бирају Патријарси (ако није у питању Апостолски жреб) него ГЛАСАЊЕМ. "Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти "Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III "Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ЛазарД Написано Мај 25, 2010 Пријави Подели Написано Мај 25, 2010 Исртпи те владико.Па да вас прогласимо за светитеља Hristos vaskrse "Православан си стално и сваког дана, у свакој животној ситуацији, или уопште ниси православан" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Искушеник Написано Мај 25, 2010 Пријави Подели Написано Мај 25, 2010 Исртпи те владико.Па да вас прогласимо за светитеља algabacaju Какав ли је ово новотарац од монаха са белом скуфијом на глави да ми је знати... Hristos vaskrse Сваки Епископ је светитељ по чину који носи, Артемије је светитељ рашко-призренски (мада умировљени). algabacaju "Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти "Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III "Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ЛазарД Написано Мај 26, 2010 Пријави Подели Написано Мај 26, 2010 Какав ли је ово новотарац од монаха са белом скуфијом на глави да ми је знати... algabacaju Сваки Епископ је светитељ по чину који носи, Артемије је светитељ рашко-призренски (мада умировљени). algabacaju jm.Amvrosije Hilandarac. Mene ne zanimaju ovozemaljski papa-svetitelji,a pogotovu po cinu hahaha Hristos vaskrse 0110_hahaha algabacaju 600+ "Православан си стално и сваког дана, у свакој животној ситуацији, или уопште ниси православан" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Искушеник Написано Мај 26, 2010 Пријави Подели Написано Мај 26, 2010 Какав ли је ово новотарац од монаха са белом скуфијом на глави да ми је знати... algabacaju Сваки Епископ је светитељ по чину који носи, Артемије је светитељ рашко-призренски (мада умировљени). algabacaju jm.Amvrosije Hilandarac. Mene ne zanimaju ovozemaljski papa-svetitelji,a pogotovu po cinu hahaha Hristos vaskrse 0110_hahaha algabacaju 600+ Сад тек видех да је он. То је велики подвижник, сада великосхимник. На свим фотографијама као загледан у Есхатон :smiley:. http://www.manastir-lepavina.org/arhiva/novosti/index.php/galerija/image_full/1433/ Сваки свештени чин, па и Епископски важи за вечност, овде светитељ у вечности светитељ, само носилац тог чина треба да слободном вољом то прихвати и одржи... "Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти "Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III "Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 26, 2010 Пријави Подели Написано Мај 26, 2010 Какав ли је ово новотарац од монаха са белом скуфијом на глави да ми је знати... Hristos vaskrsejm.Amvrosije Hilandarac.то је човек од кога се људи буде, кад се он моли за њих algabacajuсила је та његова молитва algabacaju клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
prizrenac Написано Мај 26, 2010 Пријави Подели Написано Мај 26, 2010 Прво, замолио бих те да бившег монаха Антонија више не називаш тако, јер Црква је рекла да он више није монах, већ световњак са именом Драган. Друго је то да гласање на САСабору није ништа страно и нетипично за Цркву, а камоли ново. Како се бирају Патријарси (ако није у питању Апостолски жреб) него ГЛАСАЊЕМ. Ok, molba je na mestu. Postovacu odluku Crkve, iako se sa njom ne slazem. Ali sustina ovog intervjua vladike Artemija, je upravo to glasanje. Pazite, glasanjem nekoga razresiti sa trona eparhije, a ne suditi mu i dati mu pravo na odbranu, je nesto sto se nije desavalo u istoriji Crkve! p.s. Jrm Amvrosije je inace zamonasen u +Crnoj Reci kao duhovno cedo vladike Artemija! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 26, 2010 Пријави Подели Написано Мај 26, 2010 каже владика Артемије, али нисмо чули другу страну. чак нити једног другог владику који је истомишљеник владике Артемија по овом питању. а знамо како умеју да буду неке владике гласне. и шта нам то говори? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
prizrenac Написано Мај 26, 2010 Пријави Подели Написано Мај 26, 2010 Sad vidim da sve sto su pricali ovi fanatizovani monasi prica i +Artemije,moje razocarenje je sad jos vece! Да , потпуно исте флоскуле које смо све време до сада слушали....што значи да су имали благослов и смерницу за све. Nema tu nikakvih floskula oce! Duhovnik i postoji da nam daje smernice i upucuje na pravi put spasonosni, a od nas zavisi kako cemo te smernice upotrebiti i ispuniti! Nemojmo da vladiku Artemija krivimo za sve i svasta. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука