Искушеник Написано Мај 14, 2010 Пријави Подели Написано Мај 14, 2010 Владика Пахомије "вози" ово, али то је човек који ради све што радe и обични монаси. Пере судове по манастирима. "Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти "Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III "Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SveCovek Написано Мај 14, 2010 Пријави Подели Написано Мај 14, 2010 0104_cheesy Potkrala se mala greska i moj Vladika Backi Irinej vozi citroen C5... mada usustini on ne vozi tj ni nema dozvolu. Ako se kajes, onda i volis, a ako volis onda si vec Boziji... ljubavlju se sve iskupljuje sve se spasava... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Мај 14, 2010 Пријави Подели Написано Мај 14, 2010 Audi allroad Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Мај 14, 2010 Пријави Подели Написано Мај 14, 2010 Има једна анегдота са блаженопочившим Патријархом Павлом. У току Сабора, када је пошао на вечерњу службу преко пута у Саборну Цркву, видевши ауто парк испред Патријаршије, упита свог ђакона: -Чији су ово аутомобили? А ђакон му одговори: -Наших владика, ових што су на Сабору. На то ће Патријарх: -Шта би тек возили да нису дали завет сиромаштва?! 0409_feel 0409_feel 0409_feel Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Мај 14, 2010 Пријави Подели Написано Мај 14, 2010 А Његова Светост је некада овако путовао: http://www.futog.info/v3/wp-content/uploads/2009/11/foto-patrijarh-pavle.jpg http://www.futog.info/v3/wp-content/uploads/2009/11/pravoslavlje-patrijarh-pavle11.jpg Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Искушеник Написано Мај 14, 2010 Пријави Подели Написано Мај 14, 2010 Кажу: audi allroad. Ситница...Пар десетина хиљада евра...Мада, мене то не саблажњава. Некада су се владике возиле у најлепшим кочијама, са најлепшим књима. Данас се возе у најлепшим аутомобилима. И не иде да се возе у Југо Флориди. Кад могу нели председници општина (да не говорим о већим буџама), што не би могле и владике. Та, неће у гроб понети. 0409_feel 0409_feel делим мишљење "Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти "Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III "Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јосиф II Написано Мај 14, 2010 Пријави Подели Написано Мај 14, 2010 Свашта. Кажу: audi allroad. Ситница...Пар десетина хиљада евра...Мада, мене то не саблажњава. Види се. 0409_feel ~ = + = ~ ПЕВНИЦА НА ВКОНТАКТЕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дража Написано Мај 14, 2010 Пријави Подели Написано Мај 14, 2010 А Његова Светост је некада овако путовао: 0409_feel Добри наш пастир. Нека му је вечна слава и милост. Свети оче Павле моли Бога за нас. "Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15) http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest srna u izgubljenom raju Написано Мај 14, 2010 Гости Пријави Подели Написано Мај 14, 2010 Владика +Григорије одмах после завршетка Сабора (на коме је владика +Артемије неправедно умировљен) седа у Масерати (спортски ауто за неупућене) београдких регистарских ознака вредан 150.000-200.000 еура и правац на фудбал са друштвом. Није ми намера да клевећем заиста али да ли је то примерено за једног епископа. А јеси ли обавештен у какву је лимузину седао +Артемије док је био на челу ЕРП? Ти вероватно знаш. Ако имаш и понеку фотографију било би добро да документујеш брате Александре. После Сабора - правац фудбалски терен. Треба се опустити после неколико досадних и "напорних" дана. Istina vladike Artemija.mpg По мени ово није у реду. То је моје мишљење које је наравно небитно, као што је небитно и мишљење већине верног народа. VLADIKU GRIGORIJA NE POZNAJES LICNO, ZATO TE MOLIM DA MU I NE SUDIS, AKO JE NESTO KRIV IMA SVOGA GOSPODARA KOJI CE MU SUDITI, A TO NISI TI ,NEGO GOSPOD BOG. DA LI JE GRIJEH SJESTI U TUDJE AUTO, AKO JE SKUPO, ILI JE MOZDA GRIJEH BAVITI SE SPORTOM ,AKO JESTE RECI MI DA SLOBODNO REZERVISEM SEBI SMJESTAJ U ADU. KO SAD GOVORI JEZIKOM MRZNJE? KO INACE ZADNJIH MJESECI GOVORI JEZIKOM MRZNJE? ISTINA JE SAMO JEDNA... NE DIRAJ MI GRIGORIJA 0110_hahaha 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Мај 14, 2010 Пријави Подели Написано Мај 14, 2010 0110_hahaha Јесте најлепши призор скромности да Владика изађе из Патријаршије и оде на Железничку станицу - пешке. Али сврха није то. Једнога ће дана, ако Бог да, бити могуће да летимо превозним средствима као сада возећи се аутомобилима, без неке помпе. Дакле, поента је у сврсисходности и динамичности. Владика мора да стигне на време, на много места, итд. Сигуран сам да квалитет и удобност тих возила вреде сваке паре. Не због угодности вожње по себи, већ због брзине и лагодности путовања, могућности да Владика нешто ,,напише'', ,,преслуша'', ,,погледа''. Пошто путовање одузима знатно време, оно се треба искористити ако је могуће. А могуће је. То је добар начин превоза - што кошта. Па нека кошта... Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Мај 14, 2010 Пријави Подели Написано Мај 14, 2010 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Мај 14, 2010 Пријави Подели Написано Мај 14, 2010 Подржавам све што је умировљени владика +Артемије рекао у овом разговору са новинарем "Печата". Нажалост, све што је владика рекао је за наш народ и Цркву, по мени, тужна и горка истина. Владика је човек који никада није лагао и није био лицемер јер то не приличи ни обичном мирјанину а камоли епископу Цркве Божије. Већина би се само могла угледати на њега. Владика +Григорије одмах после завршетка Сабора (на коме је владика +Артемије неправедно умировљен) седа у Масерати (спортски ауто за неупућене) београдких регистарских ознака вредан 150.000-200.000 еура и правац на фудбал са друштвом. Није ми намера да клевећем заиста али да ли је то примерено за једног епископа. За све се има времена сем за размотрити и мишљење народа рецимо. Па и народ је Црква и он се пита браћо православни Срби. Idii! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жаре Написано Мај 15, 2010 Пријави Подели Написано Мај 15, 2010 Мислим да је време сазвати Васељенски Сабор,и на њему осудити "јерес аутомобилизма :smiley: ".Драга браћо и сестре,желим пре свега свима да честитам прошле и преступајуће празнике,да свима честитам дан прославе светога и Богоноснога оца нашега,Острошког Василија као и празник Вазнесења Господњега,и пожелим нам сретан и благословен наступајућ празник Силаска Светога Духа,рођендана једне свете,саборне и апостолске Цркве.ХРИСТОС СЕ ВАЗНЕСЕ-ВАИСТИНУ СЕ ХРИСТОС ВАЗНЕСЕ 0110_hahaha. Драга и цењена у Христу Господу браћо и сестре,видим да је још увек свежа љутња и кивња међу нама,и да ће се питање умировљења преосвећеног епископа г.Артемија још дуго узбуркавати духове на овом форуму,а и шире.Познавајући свест нашега народа,мислим да нам поновне разне поделе нису избежне.Покушаћу да у пар реченица изразим своје мишљење,а почећу са пар питања: Да ли се кривична оптужница против некога лица може подићи,а да при том немамо ваљане доказе који поткрепљују наше сумње да је то лице одговорно за оно зашта га ми тужимо и цео процес покрећемо? Да ли један врховни човек треба остати на својој административној функцији,уколико се докаже да постоје пропусти у његовом раду који нису мали? Драга браћо и сестре,добро нам је познато да Црква није фирма и земаљска институција,али њени поглавари,као и нижи клир,и на крају ове једне суштине,лаос-народ јесу на земљи.Молим Вас да ми нађете једнога међу људима,којима функција налаже честа путовања,по некад и живот у сталном путовању,а да се не обезбеди да му макар то некако буде удобније.Говоримо о завету сиромаштва,а заборављамо да је то завет личног нестицања пре свега.Па на крају,нико не носи та земаљска блага са собом,она остају ту,на располагање наследницима.Него,небитна је прича око кола,да не кажем,али јесте и смешна,али ипак показује да је наша свест опет задржана на земаљском.Када је неко поменуо светога оца нашега Павла,и ја сам се сетио једне исто мудре и кратке реченице коју је Његова светост такође изговорила,а то је:"Свако види оно шта хоће.".И у овом случају,који је опет само један у низу се потврдише ове речи.Неки могу видети мржњу,неки могу видети издају,а други опет само супротност свему томе.У тексту бих подсетио,да се до патријарха,блажено-почившег свјатјешег г.Германа,ПАТРИЈАРХ СРПСКИ,духовни отац наше помесне Цркве,први међу једнакима,бирао гласањем.Сигурно да није било једногласно,нити се свјатјејши бирао "концензусом",али ипак се не може рећи да није била присутна воља Божија,јер је то време дало једнога г.Варнаву Росића,једнога г.Гаврила Дожића..а сложићемо се да поменуте личности нису биле занемарљиве,него јаки и стамени пастири.Нарочито ми је симпатичан овај снимак,где преосвећени владика Григорије седа у ауто свога познаника,брата у Христу и одлази на малу рекреацију.Нарочито то,што се овај снимак преставља нацији као један доказ који би требао да докаже "јеритичку и антицрквену" страну једног владике,чини ову целу ситуацију траги-комичном (читај по нас трагичном).Требало би човеку забранити да је млад,пун енергије,и срозати га у једну "озбиљну тугу",коју многи везују са побожношћу,а весео и жив дух осуђују.Уместо да се узмемо примером преосвећеног,па и сами порадимо мало на организовању неке активности,која подразумева дружење и игру у духу радости,не,ми осуђујемо саборност као неправословност неких великодостојника.Опростите ако случајно моје мишљење повреди нечије туђе,али сматрам да је време да неке ствари заиста сагледамо из више углова,јер је очигледно да досадашња резоновања нису баш сасвим исправна. Није толико битно како смо постали,много битније од тога јесте куда идемо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 15, 2010 Пријави Подели Написано Мај 15, 2010 овај интевју би требало некако заташкати јер је владика Артемије очигледно болестан и треба да се лепо одмара како и каже владика Атанасије. Није му било лако у РПЕ, ипак није био ни дорастао задатку и заслужио је одмор. чавез, мислим да никоме не стоји на част да изјављује такве сочне квалификације на нечији рачун. поготово не на рачун човека, још и владике, који је већ више од пола свог живота поклонио Цркви.овде ти неће бити дозвољено убудуће такво понашање. схвати ово као опомену пред опомену. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ЛазарД Написано Мај 15, 2010 Пријави Подели Написано Мај 15, 2010 То је рекао владика Атансије да је владика болестан и да треба да се одмара. :cheesy2: slavabogu klapklap sHa_sarcasticlol Болесни су они који немају мира(па умеју и да лажу(замисли владика лаже???еееееејјјј Србинеееее!!),а +Артемије све ове године као прави владика подноси прогоне,ово што је он написао је преблаго.Колико је само клевета и лажи речено за њега(ајде од тебе/вас ме и не чуди) него од своје браће,који ни братску руку неће да пруже свом "болесном" брату,како они кажу,него га гоне са свих могућих страна.Он барем поштује шта је САСабор рекао,за разлику од ових Синодалаца који су прекршили милион канона и ником ништа,а служе и даље "реформисану" Литургију из првих векова Црква нам је постала као посланичка скупштина.Све се може окачити мачку о реп(замисли то каже владика и нико ни барем преко да га погледа,него су то поједини прихватили као догму),али већина на Сабору је АМИН. св.Јустине Ћелиски моли Бога за нас. Полако,они ће једном морати да отворе карте,неће моћи до краја да се иде са руком испод стола.Доћи ће и тај тренутак па ћете ваљда отворити те ваше секташке очи. "Православан си стално и сваког дана, у свакој животној ситуацији, или уопште ниси православан" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука