Jump to content

Шта се дешава са душом детета које је убијено абортусом?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Sam Bog zna i ta majka sta se desava sa njenom i dusom njenog ceda.Zelim da vjerujem da se svaka majka kaje do kraja zivota za jedan takav cin.Cak i ona koja je to bila prinudjena da ucini zbog okolnosti koje ste vec prije mene naveli.

I lupi mi šamar onaj najjači, kad počnem da kukam nad životom i kad počnem da žalim sebe. Pokaži mi ono što imam,pokaži mi one koji to nemaju.Ne tražim ništa ,samo me podsjeti da dišem, i podsjeti me da ima i onih, ,koji ne dišu više..

Подели на овим сајтовима

Нека буде онај аспект који се односи на покајаног разбојника (некрштеног ни водом ни Духом) коме је Христос рекао "Заиста ти кажем, још данас ћеш бити са мном у Рају".

Како мислиш није крштен Духом? Којим духом је могао да каже оно што је рекао ако не Светим Духом.   Деца су пуна љубави, и њихово је царство небеско, Што значи да су пуна Св. Духа јер је Он Дух љубави. А Царство Небеско је ту у нама, наука га зове подсвест. А подсвест малог детета је чиста ко суза јер није упрљана лошим искуствима и школом родитеља и друштва, Та лоша искуства и школа наших родитеља прљају наш ДОЖИВЉАЈ света и живота па све видимо црно и лоше. Деца немају то, Она Доживљавају свет очима пуним љубави и пуна су Духа Светога. То што деца неће видети Бога није услов за улазак у Царство. Ево рецимо да је мене Бог благословио да могу да Га ''видим''. али ако ја не будем живео јеванђељски, то што сам видео Бога ме неће спасти.  Христос каже да је дошао да спасе грешнике. праведницима спашење није потребно, а ако је неко на овом свету праведан онда су то деца. Њима спасење није потребно, њихово је Царство Небеско.

Подели на овим сајтовима

Ja nekako ovako mislim a potaknut onim što nam Evanđelje poručuje i sveta Predaja: Dete koje biva pobačeno, takle ubijeno pre nego što je bilo u prilici da načini izbor, kao i svako od nas - jer to nam je i jedina svrha što smo na zemlji - a budući da, kako opet (bez citata ;) negde sam pročitao ali sad ne mogu da se setim kod koga) kažu Oci, dete stiče potpunu spoznaju, jednaku kao i odrasli u odnosu na to ko je Bog i šta se od njega očekuje, mora, na osnovu te spoznaje, kao što su i anđeli morali, da donese odluku hoće li sa Bogom ili bez Njega. Ta odluka je odlučujuća - nema automatike samo na osnovu toga da nije rođeno.

Može to da se zaključi iz pisma, ali sad nemam vremena, možda neki drugi put.

Verbum Domini Manet in Aeternum!

Подели на овим сајтовима

Bog nije kompijuter, pa da stvari radi ako ima adekvatan program i softver.

Bog je ličnost, bespredmetno je pričati o spasenju dece iz ugla njihve krštenosti ili ne.

Kad čitam "pravoslavnu" litetraturu koja je dominirala, slava Bogu pa je ovaj sajt izdominirao na internetu, pa smo te i takve bacili u senku, sticao sam  utisak da živim u srednjem veku...sa strepnjom čekam da mi inkvizicija pokuca na vrata...

Подели на овим сајтовима

Bog nije kompijuter, pa da stvari radi ako ima adekvatan program i softver.

Bog je ličnost, bespredmetno je pričati o spasenju dece iz ugla njihve krštenosti ili ne.

Kad čitam "pravoslavnu" litetraturu koja je dominirala, slava Bogu pa je ovaj sajt izdominirao na internetu, pa smo te i takve bacili u senku, sticao sam  utisak da živim u srednjem veku...sa strepnjom čekam da mi inkvizicija pokuca na vrata...

jel tacno da su Maksim Ispovednik i Lav Nikolajevic Tolstoj bili hrišćani koji su proglašeni jereticima?
Подели на овим сајтовима

"По васкрсењу - када ће сваки човек поново добити своје тело, али преображено и духовно (1.Кор.15,44) - Бог ће позвати на учешће у његовим добрима и оне који нису имали у животу на земљи никакво искуство познања добра и зла". - О души и васкрсењу, Св. Григорије Ниски

"А што се тиче живота коме се надамо, који су наше речи већ одредиле као познање Бога и учествовање у њему, душа прерано умрлог детета узима, у почетку, онолико колико може да усвоји док, потпуно нахрањена созерцавањем бића, не буде кадра да прими све више, узимајући, слободно и обилато, учешћа у Ономе који је биће по суштини" - Св. Григорије Ниски

"Њих праведни Судија неће казнити нити ће бити лишени славе; они немају печат, али нису чинили зло и поднели су већу штету него што су је сами проузроковали"

- Беседе, Св. Григорије Ниски

"Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски

"Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник

http://www.serbian-iconography.com/                       www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU

Подели на овим сајтовима

jel tacno da su Maksim Ispovednik i Lav Nikolajevic Tolstoj bili hrišćani koji su proglašeni jereticima?

Tolstoj je osnovao svoju sektu, ako sam dobro upoznat.

Maksima su sigurno mnogi proglasili jeretikom, kao i mnoge druge svete oce, kakonekad tako i danas :)

Подели на овим сајтовима

"Њих праведни Судија неће казнити нити ће бити лишени славе; они немају печат, али нису чинили зло и поднели су већу штету него што су је сами проузроковали"

to je to 

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Tolstoj je osnovao svoju sektu, ako sam dobro upoznat.

Maksima su sigurno mnogi proglasili jeretikom, kao i mnoge druge svete oce, kakonekad tako i danas :)

Ah, ja to više gadjanje jeretičkim "medaljama" uzimam kao sport, prema odredjenoj vrsti ljudi

crkveno poljuljanih ljudi ste ustvari jeretici skoro svi vi ovdje, šta dalje onda raspravljat. Kao i mi

kod onih svojih FSSPX što uopšte s vama šta pričamo: http://papistfilioquistazymite.blogspot.cz/

http://www.fsspx.cz/

Подели на овим сајтовима

по многим оцима који су се молили за овако убијену децу они немају утеху све док се њихови родитељи не покају и исповеде. После епитимије коју родитељи искрено принесу Господу и дечица добијају утеху и улазе у Рај. Она нису у паклу али нису ни у близини Божијој до дана Суда. Тако је многима откривено. Ми не можемо судити Господу већ треба да се смирено молимо за све

Подели на овим сајтовима

по многим оцима који су се молили за овако убијену децу они немају утеху све док се њихови родитељи не покају и исповеде. После епитимије коју родитељи искрено принесу Господу и дечица добијају утеху и улазе у Рај. Она нису у паклу али нису ни у близини Божијој до дана Суда. Тако је многима откривено. Ми не можемо судити Господу већ треба да се смирено молимо за све

И ако се родитељи никад не покају и исповеде, као што се већином дешава? Бог све зна, па зна и да ли ће се родитељи покајати или не, Што би удаљавао децу од себе. Кад прима нас грешне, па зар неће и невину дечицу.

Подели на овим сајтовима

И ако се родитељи никад не покају и исповеде, као што се већином дешава? Бог све зна, па зна и да ли ће се родитељи покајати или не, Што би удаљавао децу од себе. Кад прима нас грешне, па зар неће и невину дечицу.

Е па, ако се родитељи не покају ни пред страшним и коначним судом,онда ће дечица отићи у рај без својих родитеља.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Mislim da je ovo samo još jedna u nizu vaspitna mera koju je Crkva plasirala.

Mislim da je prevazidjena za 21 vek.

Подели на овим сајтовима

Ја сам читајући ту и тамо о овој теми код светих отаца више натрчавао на причу коју Soprhrosyne заступа, на жалост. Дакле деца ће иако невина трпети одређену штету због поступака својих родитеља, какву и колико дуго није прецизирано. Али не би требало пуно ни да се жалостимо због свега тога нити да разбијамо главу. Христос је ипак Христос... :nene:

Подели на овим сајтовима

Mislim da je ovo samo još jedna u nizu  vaspitna mera koju je Crkva plasirala.

Mislim da je prevazidjena za 21 vek.

Ako sam shvatio poenta je u vaspitnoj meri da se roditelji pokaju,pa makar i na tu pricu da deca stradaju iako su nevina zbog njihovog greha. Iskreno govoreci cak i ako je to stvarno samo vaspitna mera mislim da nije prevazidjena, bolje nekakvo pokajanje zbog toga nego sigurno nepokajanje.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...