Зорица екс Милева Написано Мај 11, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Мај 11, 2010 Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Мај 11, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Мај 11, 2010 Овако се праве ружице: Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PD Написано Мај 11, 2010 Пријави Подели Написано Мај 11, 2010 http://www.cake-decorating-corner.com/making-roses-out-of-icing.html Ovako nesto su i moje ruzice samo nisu pravljene sa icing nego fondant. Nemam slike, tako da ih ne mogu postaviti. Morat cu nauciti i to cudo postavljanja slika ovdje jednog lepog dana. My wish for you Be with God-and may God be with you! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Мај 11, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Мај 11, 2010 Много се колача украшава марципаном, али ми никада није пало на памет да га могу и сама направити, и то врло лако, јер је рецепт изузетно једноставан, а гласи: MARCIPAN masa- osnovni recept Sastojci za 6 osoba - za oko 200-250 g mase: 100 g sirovog badema 100 g šećera u prahu po potrebi gustog šećernog rastvora (1:1) malo arome gorkog badema Priprema 1. korak Staviti badem u posudu sa vrelom vodom i ostavite ga oko 15 min. Skinuti mu kožicu, obrisati suvom krpom i ostaviti da se sući preko noći. Za marcipan je bitno da je badem pri mlevenju skroz suv, jer se bolje melje. Za šećerni rastvor pomešati 50g šećera i 50 ml vode, staviti da masa proključa, a onda je dobro ohladiti. 2. korak Mlevenje badema: Pripremljen badem sameljite 2 puta u vodenici za mlevenje oraha. Nakon toga pomešati ga sa šećerom u prahu. Mleveni badem i šećer u prahu izmešati kašikom, mešavinu staviti u aparat za pasiranje ili aparat za mlevenje kafe, neka se melje oko 2-3 min., odnosno dok se ne dobije fini prah. 3. korak Sada dobiveni prah izručiti u činiju, dodati aromu i naliti sa malo rastvora, krenite da mesite rukom kao testo, uz dolivanje rastvora po potrebi. 4. korak Mesite dok ne dobijete masu identičnu marcipanu slika4 ,ukoliko je masa malo tvrđa nego što vam se čini ili se raspada i roni doliti još malo rastvora, a ukoliko je mekša i lepi se dodati još malo šećera u prahu. Dakle masa treba da bude glatka, jednolična i da se ne lepi pri mešanju. S A V E T I Ukoliko ne biste da ostavljate badem preko noći da se suši možete ga prosušiti u pećnici na 50*C, oko 10 min, ili ga ostaviti još malo duže da se ispeče, pa napravite marcipan od pečenog badema (to je ova tamnija veknica na slici). Ukoliko vam se učini da je mlevenje badema lakše uz pomoć blendera ili mašine za pasiranje, nikako to ne radite jer ćete ga skroz ispasirati i kasnije će marcipan početi da ispušta masnoću, što onemogućava mešenje i oblikovanje. Preuzeto sa:http://www.coolinarika.com/recept/marcipan-masa-osnovni-recept Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Мај 11, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Мај 11, 2010 Fondan masa - recept (koristi se za ukrašavanje na isti način kao i marcipan) Potrebno je: 1 kesica želatina u prahu 50 ml hladne vode (za želatin) 20 ml vode (za fruktozu) 100 gr fruktoze (voćni šećer) 1 velika kašika glicerina (kupuje se u apoteci) 900 gr šećera u prahu U vanglicu, prosejati šećer u prahu zbog grumuljica. Želatin preliti sa hladnom vodom i ostaviti da nabubri. Fruktozu i vodu staviti na vatru da se kuvaju. Kada počne da vri, kuvati još 30 sekundi a onda skloniti sa vatre. Odmah dodati glicerin i dobro promešati, a onda preručiti u nabubreli želatin i mešati dok se želatin ne istopi. U prosejani šećer, postepeno dodati vruću smesu i mešati sa kašikom dok može, a onda izručiti na radnu površinu i umesiti rukama u glatku masu. Dobićete 1 kg odličnog fondana za torte. Ovako pripremljenu fondan čuvajte na sobnoj temperaturi u hermetički zatvorenoj posudi. Ova količina je dovoljna za prekrivanje jedne torte i nekoliko figurica na istoj. Fondan bojte sa prehrambenim bojama u prahu. Zar ne izgleda divno? Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Мај 11, 2010 Пријави Подели Написано Мај 11, 2010 Драга сестрице, наша права вреднице! 0110_hahaha Дивна ти је ова тема '' Украшавање торти ''.Видим по интересовању и да ти иде од руке. Желим ти пуно успеха! Знам да када се ми женске за нешто заинтересујемо, то мора и успети. То видим сада код тебе. 0442_feel Знам да ти је ускоро рођендан и да ћеш нас обрадовати мешпајзима које смишљаш. Право си срце. 0442_feel Свако ти добро од Бога Нашег Милостивог, 0442_feel Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PD Написано Мај 11, 2010 Пријави Подели Написано Мај 11, 2010 Драга сестрице, наша права вреднице! 0110_hahaha Дивна ти је ова тема '' Украшавање торти ''.Видим по интересовању и да ти иде од руке. Желим ти пуно успеха! Знам да када се ми женске за нешто заинтересујемо, то мора и успети. То видим сада код тебе. 0442_feel Знам да ти је ускоро рођендан и да ћеш нас обрадовати мешпајзима које смишљаш. Право си срце. 0110_hahaha Свако ти добро од Бога Нашег Милостивог, 0442_feel 0442_feel My wish for you Be with God-and may God be with you! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Мај 11, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Мај 11, 2010 за све, све добро у мени је од Господа, а све лоше је од мене, рече ми један познаник, искушеник, па ћу цитирати његове ријечи. Ја сам искрено почетник, коме је први пут пошло од руке да ово ради, тако да не очекујте савршенство, али у сваком случају, биће рађено с пуно љубави и задовољства. И хвала вам сестрице на подршци. 0442_feel Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PD Написано Мај 12, 2010 Пријави Подели Написано Мај 12, 2010 Ево једне торте која је дивно изгледала. Надам се да ћете и ви видети како је била украшена пре него је овај бебац стигао до ње. My wish for you Be with God-and may God be with you! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PD Написано Мај 12, 2010 Пријави Подели Написано Мај 12, 2010 и још једна My wish for you Be with God-and may God be with you! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Мај 12, 2010 Пријави Подели Написано Мај 12, 2010 Недавно сам правила своју прву торту. Била је укусна али је цео фрижидер пливао у њеном соку slavabogu.gif' class='bbc_emoticon' alt='slavabogu' /> Рекли ми да наквасим коре соком и ја сунула пола л. А волела бих да умем да их правим Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Мај 12, 2010 Пријави Подели Написано Мај 12, 2010 Машо, сипаш отприлике 2 дл. сока, колико да горњи слој торте упије сок, а не цела кора.то ти је сва наука. Следећи пут ће бити како треба, а дотле прави неку за коју не треба сипати сок по кори. Ево, ово је једноставно. Воћна торта Умутити патишпању од 7 јаја. То значи, умутиш најпре 7 беланаца, додаш 7 кашика шећера, то умутиш,онда додаш 7 жуманаца, додаш 7 кашика брашна, то све умутиш и ставиш да се пече на 220-250 степени. Фил У пола литра млека додати пудинг од ваниле претходно помешан са 4-5 кашика брашна и 4-5 кашика шећера.Кувати га на пари или на тихој ватри да се не створе грумуљице. Посебно умути 250г. маслаца или маргарина са 250г. шећера у праху, масе сјединити када се охлади фил. Ређаш, Кора,мало фила,воће,фил. Воће по жељи. Одозго шлаг, 100 грама оног на меру од ваниле. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Мај 12, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Мај 12, 2010 Драга моја селе (Машо), немој да одустајеш, постоје рецепти који све корак по корак објашњавају, и то су ти супер ствари за почетнике, ако нађем који такав на нету, послаћу ти на пп. Временом стекне се нека рутина и искуство и све дође на своје. Искрено ја не волим да кувам слана јела, ваљда зато што нисам баш неко ко воли да једе, али волим колаче да правим, мада волим и да их бацим кад ми не иде 319.gif, али онда мама поправља што се поправити да. Само не одустај. Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Мај 13, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Мај 13, 2010 Ticino masa za oblaganje torti Sastojci 5 dkg biljne masti 1/2 kg šećera u prahu 3 žlice soka od limuna 2 žlice vode 1 žličica vode boje po želji Priprema Mast,limunov sok i dvije žlice vode istopite na laganoj vatri(ne smije proključeti) Polovicu od pola kile šećera,malo po malo dodajte u tekućinu i brzo i neprestano miješajte(pjenjačom) da se ne bi stvorile grudice. Kada ste potrošili tu polovicu šećera i dobili finu gustu masu,pojačajte vatru i pustite da zakuha. Miješajte i dalje i kuhajte odprilike jednu minutu. Maknite sa vatre i preostalu količinu šećera opet malo po malo stavljajte uz stalno miješanje(sada uzmite kuhaču). Počet će se stvarati gusta masa i na kraju ćete dobiti “loptu”. Ostat će malo masnoće sa strane ali vi kuhačom i dalje miješajte. Prebacite masu u posudu,poklopite ju i neka se ohladi(ali neka ostane mlaka) U tom trenutku će masa biti malo tvrda ali ju i dalje mjesite ali sada rukama. Uzmite malu žličicu vode i dodajte u masu pa prstima mjesite(ljepit će se za ruke) Malo šećera u prahu stavite na podlogu,istresite masu pa mijesite dok ne dobijete fino elastično tijesto. Nemojte pretjerati sa tom dodatnom količinom šećera da se ne bi opet stvrdnula masa. Zamotajte u foliju za svježinu i stavite u zatvorenu plastičnu posudu. Što duže bude stajala,masa će biti ljepša a napravite ju dan prije nego što ćete s njom raditi. Boje i ekstrakte dodajte po želji i ako ste masu razrijedili tekućom bojom opet se malo pomozite šećerom. Oblažite torte,radite ukrase a za veće torte povećajte masu. Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 13, 2010 Пријави Подели Написано Мај 13, 2010 Ticino masa za oblaganje torti Sastojci 5 dkg biljne masti 1/2 kg šećera u prahu 3 žlice soka od limuna 2 žlice vode 1 žličica vode boje po želji Priprema Mast,limunov sok i dvije žlice vode istopite na laganoj vatri(ne smije proključeti) Polovicu od pola kile šećera,malo po malo dodajte u tekućinu i brzo i neprestano miješajte(pjenjačom) da se ne bi stvorile grudice. Kada ste potrošili tu polovicu šećera i dobili finu gustu masu,pojačajte vatru i pustite da zakuha. Miješajte i dalje i kuhajte odprilike jednu minutu. Maknite sa vatre i preostalu količinu šećera opet malo po malo stavljajte uz stalno miješanje(sada uzmite kuhaču). Počet će se stvarati gusta masa i na kraju ćete dobiti “loptu”. Ostat će malo masnoće sa strane ali vi kuhačom i dalje miješajte. Prebacite masu u posudu,poklopite ju i neka se ohladi(ali neka ostane mlaka) U tom trenutku će masa biti malo tvrda ali ju i dalje mjesite ali sada rukama. Uzmite malu žličicu vode i dodajte u masu pa prstima mjesite(ljepit će se za ruke) Malo šećera u prahu stavite na podlogu,istresite masu pa mijesite dok ne dobijete fino elastično tijesto. Nemojte pretjerati sa tom dodatnom količinom šećera da se ne bi opet stvrdnula masa. Zamotajte u foliju za svježinu i stavite u zatvorenu plastičnu posudu. Što duže bude stajala,masa će biti ljepša a napravite ju dan prije nego što ćete s njom raditi. Boje i ekstrakte dodajte po želji i ako ste masu razrijedili tekućom bojom opet se malo pomozite šećerom. Oblažite torte,radite ukrase a za veće torte povećajte masu. Извини леваМи , шта мислиш под овим биљна маст, мислиш на маргарин или баш на биљну маст, ону што мож да биде и ко уље и кад се стврдне ко маст ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука