Jump to content

Da li bi ste se udali/ozenilli sa osobom druge vere?

Оцени ову тему

Da li bi ste se udali/ ozenili sa osobom druge vere?   

24 члановâ је гласало

1. 1. Da li bi ste se udali/ozenili sa osobom druge vere?

• Da, bez obzira koje je vere
      4
    • Da ali samo hriscanske
      1
    • Da ali samo ako nije pripadnik neke sekte.
      5
    • Da za hriscanina ali samo ako nije pripadnik neke sekte.
      3
    • Ne bez obzira na pogodnosti koje bi taj brak doneo
      0
    • Ne nikako!
      11

Препоручена порука

пре 11 минута, GeniusAtWork рече

@Vladan3 Пази шта ми изашло да си написао

12:smeha:

То је део хедера од .jpg фајла.... А повод је да сам чуо да Игнор опција ради па да проверим.... :) 

Нисам знао да ћеш да постујеш екран.... Требало је да сви виде осим Џуманџи ;) 

Подели на овим сајтовима

пре 29 минута, Djapa рече

Vera, kultura, nacionalnost pa cak i geografski polozaj su stvari koje su veoma bitne za neku zdravu i normalnu pricu na duze staze.

Сада ме подсети на ону тему где се ваздан дискутовало о нашима који се жене девојкама из Албаније. И сада изгледа да су они гледали нешто десето уместо вере, културе, националности и географског положаја. Или им се смучило па...

Подели на овим сајтовима

Са ватреном католкињом увек. Са муслиманком само ако је избосне. Секташице... шта знам. Мормонке нису лоше, калвинисткињa само ако је од злата. Смерне баптисткиње и нису баш толико смерне у кантри клубовима. Tough choice...

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Vladan3 рече

Сада ме подсети на ону тему где се ваздан дискутовало о нашима који се жене девојкама из Албаније. И сада изгледа да су они гледали нешто десето уместо вере, културе, националности и географског положаја. Или им се смучило па...

Смучило им се зато што нису имали другог избора.

ја сам прагматична особа, крећем од тога (извините ако ово неког саблазни) треба отићи у кревет са Љутим Турчином, или замислим како ми сто веселих хиндуса са све мечком Божаном долази на славу...нека хвала

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Снежана рече

Смучило им се зато што нису имали другог избора.

ја сам прагматична особа, крећем од тога (извините ако ово неког саблазни) треба отићи у кревет са Љутим Турчином, или замислим како ми сто веселих хиндуса са све мечком Божаном долази на славу...нека хвала

И ја претпостављам исто.

Да разумем те. Али са (скроз) друге стране ја знам пар случајева да су отишле на море у Турску зацопале се, наставиле преко фејса и после се удале тамо, а тек колико их је у Турску ишло на море у кекс туризам...

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Vladan3 рече

И сада изгледа да су они гледали нешто десето уместо вере, културе, националности и географског положаја. Или им се смучило па...

Па и нису. Једина разлика је ту нација, али те Албанке су хришћанке, дакле припадају истој религији и култури којој припадамо и ми. Наравно, под условом да католике сматраш хришћанима. Ако их не сматраш хришанима, онда је то друга ствар.

Али, ако их сматраш, онда су они узели жене из своје културе и вере, с том разликом што националност није иста. Да су оне мислиманке, е ту би већ била друга прича.

Што се тиче теме: најважније је, бар мени, да буде хришћанка, немам ништа против да буде католкиња, њеној слободи би дао да сама одлучи да ли ће да пређе у Православље или не (а има и таквих примера). Али, већ ако је друге неке религије, то већ не би ишло.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Juanito рече

Сиротиља, нема паре за Кубу или Доминиканску републику...

Па да, знаш какве би тек отуда биле фотке за фезбук и инстаблам... Иди бегај, не би могли да им приђемо ни у бемвеу ни у бемтлију...

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Православни Србин рече

Али, ако их сматраш, онда су они узели жене из своје културе и вере, с том разликом што националност није иста.

Немам ја проблем да католике зовем хришћанима.

Али си у праву, ови су углавном традиционални верници и немају појма о разликама православља и римокатолика тако да то њима дође исто.

Што се културе тиче мислим да ту ипак има разлика али не причам из искуства па сам резервисан. Сумњам да имају баш исти менталитет као ми овде али ако су менталитет и култура заиста исти као што ти кажеш онда њима утолико лакше.

Подели на овим сајтовима

пре 27 минута, Juanito рече

Са ватреном католкињом увек. Са муслиманком само ако је избосне. Секташице... шта знам. Мормонке нису лоше, калвинисткињa само ако је од злата. Смерне баптисткиње и нису баш толико смерне у кантри клубовима. Tough choice...

Питала једном једна жена мог рахметли старог:"Забога, зар можеш спавати са муслиманком? Какав је осјећај?". А он ће ти:"К'о да сам Краљевић Марко. Узмем је 'вако па јој оне усне дебеле пољубим па онда јој ********* мајку турску" :)))

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Vladan3 рече

Што се културе тиче мислим да ту ипак има разлика али не причам из искуства па сам резервисан. Сумњам да имају баш исти менталитет као ми овде али ако су менталитет и култура заиста исти као што ти кажеш онда њима утолико лакше.

Имају врло сличан менталитет као Црногорци. Логично, мешали су се једни са другима вековима (причам о тим Албанцима, Малисорима са чијим женама се венчавају ти људи које смо помињали), имају и заједничке јунаке, претке, итд. Многи од тих албанских племена имају српско/црногорско порекло, неки су чак до скоро (не знам да ли је и даље тако) обележавали Крсну Славу. Албанско племе Клименти на пеимер славе Светог Николу, а то је и крсна слава Куча-Дрекаловића.

То што менталитета тиче. Што се културе тиче, као хришћани, они јесу део хришћанске културе и, како су ми причасли сви који су дошли су контакт са тим Албанцима хришћанима-они и Шиптари са Косова (који су муслимани), ко небо и земља, ко да нису исти народ.

пре 9 минута, Vladan3 рече

Немам је проблем да католике зовем хришћанима.

Али си у праву, ови су углавном традиционални верници и немају појма о разликама православља и римокатолика тако да то њима дође исто.

Тачно тако... Многе те Албанке, на пример, су на крају прешле у Православље.  Са Хрватицом, на пример, је још и лакше. Мој један брат оженио Хрватицу из Херцеговине и баш се слажу, немају проблема, она прешла у Православље због њега, њени га прихватили, никаквих неприлика није било (сем што се њен отрац у пшочетку мало противио томе, али на крају попустио).

Подели на овим сајтовима

пре 29 минута, Vladan3 рече

strah od samoce, ocaj, jad ...jos i plate ... Dostojanstvenije bi bilo da umres sam kao pas ..svako ko resi da se ozeni i ima volju moze da se ozeni u veoma kratkom roku, to potpisujem i dajem levu ruku za to, jer sam levoruk :)  bolje je cak i da otmes tudje domace nego da uvezes strano  :D:D 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Православни Србин рече

Имају врло сличан менталитет као Црногорци.

Па то онда није исти менталитет у поређењу са шумадинцима, моравцима, нишлијама итд. одакле претпостављам да је већина нежења.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Vladan3 рече

Па то онда није исти менталитет у поређењу са шумадинцима, моравцима, нишлијама итд. одакле претпостављам да је већина нежења.

Да, није, али опет је сличнији нама Србима и могуће је доћи до разумевања. Такође, овде су у питању њихове жене, које су патријархално васпитане и научене да се уклопе у мужевљееву породицу. Тако да ће оне брзо прихватити све од мужа, па и менталитет.

Тако да, са те стране, мислим да ту нема великих проблема.

Док би већ са муслиманком био проблем, ако би уопште и дошло до брака.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Djapa рече

strah od samoce, ocaj, jad ...jos i plate ... Dostojanstvenije bi bilo da umres sam kao pas ..svako ko resi da se ozeni i ima volju moze da se ozeni u veoma kratkom roku, to potpisujem i dajem levu ruku za to, jer sam levoruk :)  bolje je cak i da otmes tudje domace nego da uvezes strano  :D:D 

Тешка мука, уопште им не бих био у кожи а камоли судио....  Не знам да ли су ти људи уопште у стању да "отму туђе домаће" јер ваљда да су таквог кова не би били неожењени а са друге стране можда неће да се греше о друге људе.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...