Jump to content

Da li ste doziveli ili preziveli preljubu?

Trifke

Препоручена порука

пре 35 минута, Phoebe рече

To su naše babe trpele dedove

A ovo ti je posebno bezvezna recenica, zasu jedan koliko besmislenog klisea u njoj.

Da nije moz` biti bilo malo drukcije? `El opet treba da se pozivam na primere?

Ako nisu babe bile i gore, onda nisu ni dedovi, to je sigurno.

• Зачуђен 1

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, ana čarnojević рече

Obi tu nisi u pravu. nisi fer.

i sam znas koliko su nase zene trpele i cutale i svaleracije i alkoholizam i batine i svasta zato sto nisu imale gde.

imas pripovetku Prvi put sa ocem na jutrenje...arhetipska situacija.

Znam ja za to, ali znam i za sasvim suprotne primere. Znaci, iz moje familije, ne treba da idem dalje. Tako da, ono, roze naocari, idi mi - dodji mi...

Evo, gore povise sam naveo primer onog coveka sto je isao u rat - niko da kaze nesto o tome?

Plus, primeri koje ja znam nisu uopste vezani ni za rat, ni za bilo koju drugu nevolju. Zanci, mozemo da pricamo, ali necemo da zmurimo na jedno oko...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, obi-wan рече

A ovo ti je posebno bezvezna recenica, zasu jedan koliko besmislenog klisea u njoj.

Da nije moz` biti bilo malo drukcije? `El opet treba da se pozivan na primere?

Ako nisu babe bile i gore, onda nisu ni dedovi, to je sigurno.

претерујеш Оби, до оволике поплаве прељубе не би ни дошло да није постојао клише у васпитањ,у да је сасвим нормално и прихватљиво да м: ушкарац у браку шврља са стране. Колико сам само пута чула и замисли колико је жена одгајано на томе ... "Курвар може да буде до старости али пијандура је довека" или "битно да само ја и деца обезбеђени, а он ако је способан и са стране да има нешто, ја ћу му зарад мира у кући прогледати кроз прсте" или "какав је то мушкарац ако неће и са туђим женама".... и маса сличних ствари.

• Волим 1

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Снежана рече

претерујеш Оби, до оволике поплаве прељубе не би ни дошло да није постојао клише у васпитањ,у да је сасвим нормално и прихватљиво да м: ушкарац у браку шврља са стране. Колико сам само пута чула и замисли колико је жена одгајано на томе ... "Курвар може да буде до старости али пијандура је довека" или "битно да само ја и деца обезбеђени, а он ако је способан и са стране да има нешто, ја ћу му зарад мира у кући прогледати кроз прсте" или "какав је то мушкарац ако неће и са туђим женама".... и маса сличних ствари.

Ne vredi, ovde moram da stanem. Dalje mogu samo da krenem da nabrajam primer po primer, a to ne mogu da uradim.

Nemam ovde sta drugo da ti kazem, nego da si i ti podlegla jednom neistinitom i daleko prenaduvanom kliseu.

Подели на овим сајтовима

@obi-wan 

ма у реду стани, али само да ја кажем :smeh1:

напротив уопште нисам подлегла клишеу, него видим какво је стање на терену и баш због тога себе и своју децу васпитам супротно овим клишеима.

А.М.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, obi-wan рече

Jednom sam citao nesto bas na ovu temu, i secam se slucaja iz Rusije - covek po pozivu drzave otisao u rat, tek sto se ozenio, zena ostala kuci da ga ceka. Posle 3-4 godine se vratio, i zatekao je sa detetom (ne, nije njegovo, u samom svedocenju je navedeno da je bas to bilo sigurno). Ona je bila beskrajno postidjena kad se on vratio, ali nije imala kud. Dete je tu, pa je tu, ono bar nista nije krivo. A on je bas voleo tu zenu, i tako je ostao i da zivi sa njom.

Sad, tesko je i da se zamisli njihov podvig: on bio u ratu, zivot polozio za otadzbinu, i kao "nagradu" dobio preljubu od zene koju voli.

Ona je svakako sve vreme bila svesna sta je ucinila - inace, zasto bi uopste ostala da ga ceka, i to sama, ne sa tim nekim drugim - i sasvim verovatno je i njen bol bio velik, narocito sto je dalje nastavila da zivi gledajuci svakodnevno u oci coveka koji je otisao da je brani, a ona ga izdala.

Pa ipak - ostali su da zive zajedno. Ne vidim kako bi to moglo drukcije, osim da je njihova ljubav ipak bila toliko velika da nadidje sve te gadosti.

Sta `ocu da kazem? Ne kazem da to mora i treba svako tako da uradi, niti moze, ali je cinjenica da je oprastanje do kraja ipak imperativ naseg (hriscanskog) zivota.

Не мислим да би јој он опростио да се она понијела непоштено, нпр. да је побјегла или отишла код тог другог човјека. Својим сотанком и чекањем показала је да је свјесна шта је урадила ,да се покајала и да је макар хтјела "да га испоштује" и суочи се са њим лицем у лице. Била је спремна прогутати тешку истину. А када се тако неко искрено покаје, јако је тешко не опростити. 

Такође причам из личног искуства, иако мене није чекало туђе бебче :smeh1: Али је генерално исти шаблон био - дјевојка попустила пред својим осјећајима, изашла са тим неким удварачем, изљубили се страствено ( у најбољем случају "изљубили", шта ти ја знам, нисам био ту :smeh1: ) и онда је схватила да ипак жели бити са мном. Ту вечер сам се враћао кући у Босни, па ме је у 4-5 ујутру на Фејсбуку дочекала километарска исповијест. Све признала ( наравно, ублажено представила неке ствари, ипак - тактичност је битна такође :))) ) и оставила ми избор да ли ћу је примити натраг. И оно, да није тако искрена била то би све било готово у секунди. И онда је љубав потрајала увелико након тога, да се такво нешто није поновило ( макар не колико сам ја свјестан. Ко зна, било је то све на даљину ипак ) - али да није тако поступила, мрка капа.

И сад када прочитах овај твој пост сјетих се овога ( додуше више као неког комичног догађаја, с обзиром колико је то давно било ), а и замислих се. Поврх тога шт оје људима тешко да опросте другима када их повриједе, можда је још теже то учинити јер се овај други, штетник, не понаша храбро покајнички, него врда и тражи оправдања? 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Снежана рече

@obi-wan 

ма у реду стани, али само да ја кажем :smeh1:

напротив уопште нисам подлегла клишеу, него видим какво је стање на терену и баш због тога себе и своју децу васпитам супротно овим клишеима.

Dobro, a sta da radim ja sa ovim sto sam "vid`o na terenu"? Ne smem ni da pocnem da pricam, ali treba da znas da to sto sam saznao jednostavno sasvim deplasira te zene kao neke jadne i fine koje samo trpe. I da se razumemo - one su inace mnogo dobre bile ovako kao ljudi, jednostavno, na sex niko nije imun kao na iskusenje, svi su mu podjednako izlozeni i podlozni, kako muski, tako i zenski.

A to su stvarno vec izlizane (a drevne) provale - "krivi su samo (ili najvecim delom) muski, zene jadne naucene samo da trpe".

Naravno da jesu krivi muski, ali nisu samo oni, ni blizu toga.

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, ana čarnojević рече

divan primer, ali vise dokaz za sta smo mi kao ljudi sposobni

Замисли нпр. да човјек доживи да његов отац му спава са женом и она онда роди дијете.

Дап... То сам недавно сазнао за једног ТВ механичара и онда ми је било јасно зашто је увијек пио к'о смук.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Ћириличар рече

Не мислим да би јој он опростио да се она понијела непоштено, нпр. да је побјегла или отишла код тог другог човјека. Својим сотанком и чекањем показала је да је свјесна шта је урадила ,да се покајала и да је макар хтјела "да га испоштује" и суочи се са њим лицем у лице. Била је спремна прогутати тешку истину. А када се тако неко искрено покаје, јако је тешко не опростити. 

Такође причам из личног искуства, иако мене није чекало туђе бебче :smeh1: Али је генерално исти шаблон био - дјевојка попустила пред својим осјећајима, изашла са тим неким удварачем, изљубили се страствено ( у најбољем случају "изљубили", шта ти ја знам, нисам био ту :smeh1: ) и онда је схватила да ипак жели бити са мном. Ту вечер сам се враћао кући у Босни, па ме је у 4-5 ујутру на Фејсбуку дочекала километарска исповијест. Све признала ( наравно, ублажено представила неке ствари, ипак - тактичност је битна такође :))) ) и оставила ми избор да ли ћу је примити натраг. И оно, да није тако искрена била то би све било готово у секунди. И онда је љубав потрајала увелико након тога, да се такво нешто није поновило ( макар не колико сам ја свјестан. Ко зна, било је то све на даљину ипак ) - али да није тако поступила, мрка капа.

И сад када прочитах овај твој пост сјетих се овога ( додуше више као неког комичног догађаја, с обзиром колико је то давно било ), а и замислих се. Поврх тога шт оје људима тешко да опросте другима када их повриједе, можда је још теже то учинити јер се овај други, штетник, не понаша храбро покајнички, него врда и тражи оправдања? 

Bravo! Ovo je trebalo da se uoci. Kad se neko ne kaje, mnogo je teze da mu se i oprosti. Kad se iskreno suoci sa onim sto je skrivio/la, prosto kao da ti ne ostavlja drugi izbor, nego da oprostis sve i do kraja. Utoliko isto vazi i za sve nas u Crkvi: kad se Bogu pridje iskreno, i sa namerom da se suocimo sa svom tezinom svog greha, onda nam On odusevljeno izlazi u susret.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Ћириличар рече

Замисли нпр. да човјек доживи да његов отац му спава са женом и она онда роди дијете.

Дап... То сам недавно сазнао за једног ТВ механичара и онда ми је било јасно зашто је увијек пио к'о смук.

:unbelieveble: :unbelieveble: :unbelieveble:

Jbt!!... pakao do u detalj...  brrr 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, obi-wan рече

:unbelieveble:

Jbt!!... pakao do u detalj...  brrr 

Само један обичан четвртак за малу варош...

Има таквих прича још, иако је ова врх врхова за сада :/

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, ana čarnojević рече

inace, posto me @obi-wan ignorise, samo da kazem da sam ja mislila na ono nekad, kao kulturni kod, a kako je danas na terenu, mogu da zamislim. imam i ja primere u okruzenju i muski i zenski, svi redom...za jednu finu zenu sam se bas iznenadila i ja, iako ne pratim dogadjaje iz komsiluka al zbog deteta koje je bilo drug mom detetu sam imala biti obavestena.

Nisam te ignorisao, prosto nisam imao sta jos da napisem. Vec sam rekao - i taj kulturni kod je prosto bio paravan za sve i svasta, kako kod muskih, tako isto i kod zenskih. Razlika je u tome da su muski izlozeni kritici upravo zato sto taj kulturni kod pokazuje prstom na njih, dok su zene tog vremena maksimalno (a neopravdano) u senci.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, ana čarnojević рече

ima to i u Pariz

mislim da je ova Sarkozijeva imala tu varijantu, bila sa sinom i smuvala se sa caletom, pre nego je postala prva dama Francuske.

pa vi stvarno ne razumete taj francuski fazon u duh i lamur 1324_womens

Ах, кад смо и даље Србаљске сељачине. И даље се трипујемо у неки "ред" :D

Подели на овим сајтовима

@obi-wan ама наравно него су се тако наместили за причу, али знам и ја те фине... не раздвајам никако мушку од женске прељубе

А.М.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, ana čarnojević рече

a sad zasto i kako su u ostale u senci, to je tek tema...:)

Jeste, ima o tome da se drobi nadugacko i nasiroko...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...