Jump to content

Da li ste doziveli ili preziveli preljubu?

Trifke

Препоручена порука

пре 1 минут, ana čarnojević рече

ma ne pricam o sebi uopste. ili o hriscanskoj ljubavi.

pricam o svom utisku kada su u pitanju obicni ljudi koje vidjam u prodavnici, na ulici. 

E to je vec drugo. Utisci zavise od nasih iskustava aljudi obicno drugacije izrazavaju svoja osecanja od ocekivanih. Mene su utisci 1000 puta prevarili. 

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Trifke рече

Nije normalno i bezi od njeglavom bez obzira. 

Е брате Трифке, надам се ускоро.

• Волим 1

Човек планира Бог одлучује

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Trifke рече

Molim vas bez sala i stoseva na racun preljube na ovoj temi. 

Nemoj da si na kraj srca. Ja rekoh kako bi reagovala npr. :smeh1:  

Sve sto dise neka hvali Gospoda !

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Таша рече

Nemoj da si na kraj srca. Ja rekoh kako bi reagovala npr. :smeh1:  

Nedao ti Bog da to dozivis, ni tebi ni bilo kome! Veruj mi da bi iznenadila samu seb u svemu. 

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Kada se moj muz spremao za prvu ispovest u zivotu (pre nekoliko godina), rekla sam mu - Ako si me ikada prevario , od mene ti prosto bilo, i preklinjem te ispovedi to. Nemoj da te stid spreci !  I to zaista, najiskrenije, tako mislim .

Postojao je jedan tezak period u nasem zivotu, sticaj raznih okolnosti. Ne znam da li me je prevario ili nije, ali ako je i bilo necega - proslo je. Previse lepog nas je vezivalo da bi jedna eventualna slabost mogla sve to da potre. Hvala Gospodu na milosti sto mi je srce i razum sacuvao od gorcine, nepoverenja, sto smo opstali kao porodica. 

Sveti apostol Petar se tri puta odrekao Gospoda, pa je dobio, ne samo oprostaj, vec i oreol. 

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

@Trifke

Da li ti je nekada palo na pamet da si, na neki nacin, mozda nenamerno, nesvesno, i sam doprineo njenom padu ? 

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Лидија Миленковић рече

@Trifke

Da li ti je nekada palo na pamet da si, na neki nacin, mozda nenamerno, nesvesno, i sam doprineo njenom padu ? 

Kada postoji zajednica ljudi nista se ne dogadja bez medusobnog uticaja bez obzir koliko je mali ili veliki taj uticaj. Da jeste. Ne postoji nikada jedan krivac u braku. 

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

@Џуманџи 

пре 18 минута, Џуманџи рече

Што? Уопште ми не звучи познато, подсети шта пише.

Ima koliko hoćeš materijala na tu temu. Trenutno mi pada na pamet  Priče Solomonove, recimo, ko učini preljubu sa ženom, bezuman je i dušu svoju gubi.

Pa mi se posebno sviđa stih gde kaže da ko ide kod tuđe žene isti je kao vo koji ide na klanje  (to je 5. ili 6. glava, proveriću pa ću sve uredno kopirati da dam doprinos, ako me neko ne pretekne).  :)))  Apostol Pavle je još žešći, u 1. Korinćanima baš detaljno opisuje razvarat i osude za razvrat i jasno kaže : Ne zanosite se da će kurvari, preljuboočinci, lakomi, pijanice, muželožnici, idolopoklonici.... naslediti carstvo Božije.  Spakovaću stihove uredno, sve što nađem i okačiti u Čitanju Biblije , il kako se već tema zove, ne sviđa  mi se što pokretač  ograničava slobode kao milicajac pa sam se povukla da ne smetam

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Phoebe рече

Pavle je još žešći, u 1. Korinćanima baš detaljno opisuje razvarat i osude za razvrat i jasno kaže : Ne zanosite se da će kurvari, preljuboočinci, lakomi, pijanice, muželožnici, idolopoklonici.... naslediti carstvo Božije.

Isus ode na Maslinsku goru. A ujutro dođe opet u hram, i sav je narod dolazio k njemu, a on sede i učaše ih. Tada književnici i fariseji dovedoše jednu ženu, uhvaćenu u preljubi, pa je postaviše u sredinu i rekoše mu: "Učitelju, ova žena je uhvaćena baš kad je činila preljubu. A Mojsije nam je u zakonu naredio da takve žene kamenjem ubijamo; šta ti kažeš na to?" Ovo pak rekoše kušajući ga, da bi imali za šta da ga optuže. No Isus se saže dole i pisaše prstom po zemlji. Ali kako su ga i dalje pitali, ispravi se i reče im: "Ko je od vas bezgrešan - neka prvi baci kamen na nju". I opet se saže te pisaše po zemlji. A oni čuvši to izlažahu jedan po jedan, počevši od najstarijih do poslednjih; tako osta sam Isus i žena stojeći na sredini. Isus se tada ispravi i reče joj: "Ženo, gde su? Nijedan te ne osudi?" Ona reče: "Niko, Gospode". Na to joj Isus reče: "Ne osuđujem te ni ja; idi i od sada više ne greši".

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Лидија Миленковић рече

Isus ode na Maslinsku goru. A ujutro dođe opet u hram, i sav je narod dolazio k njemu, a on sede i učaše ih. Tada književnici i fariseji dovedoše jednu ženu, uhvaćenu u preljubi, pa je postaviše u sredinu i rekoše mu: "Učitelju, ova žena je uhvaćena baš kad je činila preljubu. A Mojsije nam je u zakonu naredio da takve žene kamenjem ubijamo; šta ti kažeš na to?" Ovo pak rekoše kušajući ga, da bi imali za šta da ga optuže. No Isus se saže dole i pisaše prstom po zemlji. Ali kako su ga i dalje pitali, ispravi se i reče im: "Ko je od vas bezgrešan - neka prvi baci kamen na nju". I opet se saže te pisaše po zemlji. A oni čuvši to izlažahu jedan po jedan, počevši od najstarijih do poslednjih; tako osta sam Isus i žena stojeći na sredini. Isus se tada ispravi i reče joj: "Ženo, gde su? Nijedan te ne osudi?" Ona reče: "Niko, Gospode". Na to joj Isus reče: "Ne osuđujem te ni ja; idi i od sada više ne greši".

Lidija, nije isto. Ova žena nije bila udata koliko ja znam. Mada, svaki greh, osim onog jednog, je oprostiv ukoliko dođe do iskrenog pokajanja. A, čini mi se da je baš Trifke jednom prilikom naglasio da Bog dopušta prevarenom da ne oprosti ako neće ili ne može. Mada je uvek bolje oprostiti, zbog svog mira ako ni zbog čega drugog. A i ovde se radi o osuđivanju mase, što i jeste tačno, šta koga briga, neka gleda sebe.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Trifke рече

Nedao ti Bog da to dozivis, ni tebi ni bilo kome! Veruj mi da bi iznenadila samu seb u svemu. 

Да, то су страшне ствари, не дао Бог никоме. То може да уништи човека. Али, на крају све зависи од човека и од тога како ће он да реагује.

У вези је већ другачије, мада и тад може да буде гадно, али је опет другачије. Док је брак заједница која траје до краја, и прељуба у браку је много страшна ствар.

Али, опет се уз Божју помоћ, и у тој ситуацији човек може извући.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Phoebe рече

A, čini mi se da je baš Trifke jednom prilikom naglasio da Bog dopušta prevarenom da ne oprosti ako neće ili ne može.

Da, dopusta, ali ne zahteva. Naravno, nisam ni ja za oprastanje preljube onome kome je ona stil zivota, uobicajena stvar. 

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, ana čarnojević рече

uglavnom, dosla sam na temu da te zamolim da izvuces sustinu tog osecanja kada si prevaren. zasto to toliko boli? to je samo seks.

Ono sto boli nije puki sex, nego izdaja. Jer je preljuba po svojoj sustini to - najgnusnija i najniza izdaja.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Trifke рече

Ana ljubav mora biti krstonosna inace nije ljubav i nemoze biti ljubav.

Upravo. Evo sta o tome veli besmrtni Halil Dzubran:

"Kad vas ljubav pozove, podjite za njom, premda su staze njene tegobne i strme. A kad vas krila njena obgrle, prepustite joj se, premda vas mac, skriven medju perima njenim, moze povrediti. A kad vam progovori, verujte joj, premda vam glas njen moze unistiti snove, k'o sto severac opustosi vrt. Jer, bas kao sto vas krunise, ljubav ce vas i  razapeti..."

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, ana čarnojević рече

da, oni se lako utese. ali njima treba redovan seks i neko da im skuva. servis.

Besmislena i naopaka generalizacija. Cak ni vecina nije takva.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...