Jump to content

Видне (физичке) појаве демонске природе

Оцени ову тему

Препоручена порука

Твоја нерелигиозност је само привидна и потиче од страхова, тј. препрека, а које су се, вероватно, не твојом кривицом, десиле у твом животу... страх те је спречио да у твом најдубљем несвесном Сопству упознаш Љубав... нажалост!

Ljudi se plaše stvari koje mogu da mu nanesu zlo a ne dobro. A ti kažeš da se ja plašim da upoznam ljubav i da je odbijam.

E sad ili je ljubav zlo pa je se ja plašim  ili........

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 279
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

(2) Naivnost Zato kad nam neko, koga prihvatamo kao poštenu osobu, ispriča nešto neobično, mi ćemo to verovatno prihvatiti kao istinu. Pa kada prenesemo priču drugima, formira se lanac “Radio Mileva” i uskoro će cela okolina sa istom količinom poverenja uživati u neobičnoj priči.

Изузетно елоквентно и стручно написано ел да? 

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Naravno da ima po neki deda Milojko i baba Mileva koji tako dozivljavaju veru, ali je daleko od dozivljaja cak i prosecnog, ne previse nacitanog vernika. Bilo bi dobro da se prvo potrudis da malo bolje razumes sustinu hriscanske vere. Kazem kao nekadasnji uvereni ateista koji je imao vrlo slican pogled na veru. Sad vidim da je to bilo samo iz neznanja

Po neki deda i baba. Mnogo, mnogo, mnogo više.

Da upoznam bolje hrišćamsku veru. Pa zato sam ovde. Nego zašto hrišćansku? Zašto ne muslimansku, jevrejsku, budističku itd.  itd   itd.

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

(2) Naivnost

Zato kad nam neko, koga prihvatamo kao poštenu osobu, ispriča nešto neobično, mi ćemo to verovatno prihvatiti kao istinu. Pa kada prenesemo priču drugima, formira se lanac “Radio Mileva” i uskoro će cela okolina sa istom količinom poverenja uživati u neobičnoj priči.

Ne vidim kakve veze ima sa Radio Milevom. Ovo ti je manje-vise opis idealizma. Onostrano ti je u sustini isto sto i transcedentno.

Rasta (lik koji je na mom avataru) sam uzeo kao primer, jer se serija bavi bas takvim pitanjima, egzistencijalinim i idealistickim koji su kljucni za religiju, a ne kako neki pisu da iznosi nihilizam sto je besmisleno. 

Подели на овим сајтовима

јedan od glavnih uzroka religioznosti su upravo naši raznorazni strahovi gde strah od smrti ima dominantnu ulogu.

Може бити једно од полазишта религиозности, веровање у нешто што превазилази човека, нешто узвишеније. Само што то није својствено хришћанској вери јер је то антропоцентрична религиозност. Тежња човека да умири те страхове и задовољи можда неке своје личне, психолошке потребе. Нудећи му неке строго одређене церемоније... Ово се често огледа као самозадовољност човека због своје улоге и не ретко се такав човек односи немилосрдно према сабраћи која не показују та нека религијска достигнућа.

Подели на овим сајтовима

Da upoznam bolje hrišćamsku veru. Pa zato sam ovde. Nego zašto hrišćansku? Zašto ne muslimansku, jevrejsku, budističku itd.  itd   itd.

Pa zavisi od uzorka... Ako uzmes sve "tradicionalne" pravoslavce onda tu pravila nema. Ali nema ni smisla. Mozemo da razgovaramo o ljudima koji su aktivni hriscani.

Pa upoznaj i druge, znanje je moc... :)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Ne vidim kakve veze ima sa Radio Milevom. Ovo ti je manje-vise opis idealizma. Onostrano ti je u sustini isto sto i transcedentno.

Izbaci ono "formira se lanac radio Mileva". A veza, pa eto pošten čovek ispriča svoj doživljaj "onostranog" i mi to prihvatimo kao istinu jer mu verujemo.

Kaže Muhamed da mu se u nekim transevima javi Alah i eto ti nove Jevrejske sekte (kontaktirao sa onostranim-transcedentnim).

пре 31 минута, HOA+ рече

Подели на овим сајтовима

Pa upoznaj i druge, znanje je moc... :)

Evo upoznajem. :)

пре 31 минута, HOA+ рече

Подели на овим сајтовима

Нигде нисам нашао у православљу, да је Христос дошао, да победи страх од смрти али сам стално наилазио на љубав Христову, која носи Благодат вечнога живота. 

Пошто је Христос и почетак и крај, закључак може лако да се донесе и одговори на питање. какви су корени религије (вере).

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Drugi, da tako kažem, po snazi uzrok religioznosti je skidanje odgovornosti sa sebe i prebacivanje na Boga, bogove.

пре 31 минута, HOA+ рече

Подели на овим сајтовима

Зато је у хришћанству Писмо плод заједнице-Цркве а у Исламу Куран директно издиктиран Мухамеду од Алаха. Разлика је више него очигледна

Tačno, ali razlika nije suštinske prorode. Efekat je isti a to se broji.

пре 31 минута, HOA+ рече

Подели на овим сајтовима

Нигде нисам нашао у православљу, да је Христос дошао, да победи страх од смрти али сам стално наилазио на љубав Христову, која носи Благодат вечнога живота

"Nije došao da pobedi strah od smrti"

"Nosi Blagodet večnoga života".

"закључак може лако да се донесе и одговори на питање. какви су корени религије (вере)."

пре 31 минута, HOA+ рече

Подели на овим сајтовима

Ljudi se plaše stvari koje mogu da mu nanesu zlo a ne dobro. A ti kažeš da se ja plašim da upoznam ljubav i da je odbijam.

E sad ili je ljubav zlo pa je se ja plašim  ili........

Нажалост, човек је превише сложено биће да би се, тако олако, као што велиш, плашио од зла, а пригрлио добро... заправо, зло је велики магнет који лако привлачи човека... тј. човек добровољно иде у сусрет злу.

Ја нисам рекао да се ти плашиш љубави (и Љубави) већ да, вероватно, постоји нека препрека, неки страх, који пружа отпор према вери ...  или је у питању претерани идеал Ја па Ја... и нико други осим Мене.

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

(2) Naivnost

Zato kad nam neko, koga prihvatamo kao poštenu osobu, ispriča nešto neobično, mi ćemo to verovatno prihvatiti kao istinu. Pa kada prenesemo priču drugima, formira se lanac “Radio Mileva” i uskoro će cela okolina sa istom količinom poverenja uživati u neobičnoj priči.

Као што ти рекоше у предходним порукама, схватање овакве наивности у хришћанској вери је баш наивно :) мада буде и радио Милева али једно је када неко пренесе, ма био ми он и рођени и имао ја поверења у њега али док се та "вест/необичан догађај", обожење, нечије лично искуство не потврди у другима, доживим је ја кроз тај однос или слично је нешто друго.

Као што сам једном приликом у једној поруци куцнуо, на примеру обожења, личносног односа са Богом, не говори само једна особа, не сведочи једна већ мноштво, Црква. Да се одигра само један историјски догађај на пример, да нам је то пренела само једна добра, блага и правична особа и нико други наравно били би скептични. И не треба прихватати све на слепо што и није својствено хришћанској вери. 

Хришћанска теоријска мисао је веома блиска агностичком или чак како неко још каже и атеистичком ставу. Испитуј, истражуј...

Добро је што испитујеш и истражујеш али мислим да поред нас који и нисмо утврђени у вери (пођем бар од себе) имаш и много кориснијег начина, душекорисног, да се упознаш са хришћанском вером поред читања квалитетне духовне литературе. Литургија, разговор са свештеником, обилазак манастира... И оно што мислим да би ти највише користило на том путу је лични доживљај, искрен и чистог срца приступ.

Не вреди на силу. Може се читати, штребати теологија и читати о искуству оних који су достигли обожење. То је пут,трновит за већину нас, узак, који има своју суштину.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...