Jump to content

Филмови који се не пропуштају

Оцени ову тему

Guest Alefshin

Препоручена порука

• 1 month later...

Ahahaahahahaha tek sto sam ga pustio vec pucam od smeha :)):)) :)):))

hero.jpg

http://www.imdb.com/title/tt0359950/

• Волим 1

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Ех, Грчке душе...

Au kakav film. Izuo me iz cipela... Neresivo.

"Обратио си плач мој у игру мени,

растргао си врећу (туге) моје, и опасао ме весељем." (Пс. 29.12)

Подели на овим сајтовима

Смрт фашизму, слобода народу!

http://www.imdb.com/title/tt1063669/

www.youtube.com/watch?v=4FYDF8wGn5E

Сад га одгледах, допада ми се. Ма има ту нешто... Волео бих да видим како би текла дискусија о овоме иако назирем отприлике...

"Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31)

podviznickaslova.wordpress.com

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
Знате оно кад једна улога коју ју тумачио, „обележи“ неког глумца за читав живот. Е ја сам овог Порториканца пореклом, први пута гледао у Скотовом „Гладијатору“ и пошто је тамо глумио императора Комода, који и није био баш у винклу, контао сам да и овај глумац није у винклу. То рецимо тврдим и за Вудија Харелсона, премда сам његових филмова погледао неупоредиво више него од овог глумца. Иначе, реч је о Хоакину Финиксу и филму „Она“

Заправо, филм сам и узео да погледам и не знајући о чему се ради, баш због предрасуде о Финиксу и мишљења о њему као о не баш најнормалнијем глумцу. И нисам се преварио! Што сам погледао филм наравно!

Он је у овом филму генијалан. Каква је то глумачка бравура… Филм је уживање погледати првенствено због њега, па тек онда због сценарија награђеног Оскаром, односно приче тако актуелне, која ће бити све актуелнија…

Дакле, у филму „Она“-(Her), сценаристе и редитеља Спајка Џонза, Финикс тумачи улогу Теодора Твомблија, писца усамљеника… Он ради у агенцији која пише писма за друге. Иначе, ово је веома занимљива слика одмах на почетку филма. Наиме, радња се одвија у будућности и приказује нам многе ствари које још увек нису могуће. Према неким теоријама, писмо као такво ће у будућности ишчезнути, тј. већ је мање-више, заменили су га СМС-ови и мејлови. Међутим, Спајки овде приказује не да писма неће нестати, али ће ипак њихово писање за друге, преузети људи, а негде у крајњем и машине…

Дакле(м), наш Тео пише писма, а у процесу развода је од жене већ више од годину дана. Заправо, он нема храбрости да потпише папире за развод, јер је још увек воли (жену му тумачи лепа Руни Мара)… И тако у том страху од развода, бежи и од осталог света, сем од својих комшија са којима и има неки однос, нарочито са Ејми, која му дође и као сестра и сем једне видео игре, коју неуморно игра, када уморан и испражњен од пренесених емоција за друге, дође сав поломљен кући…

А онда једном приликом, када тако смушен шетајући градом, одбија и позиве пријатеља за излазак на пиће, налети на рекламу за нови оперативни систем OS1. Привучен рекламом и могућностима система, он га купује. А могућности су велике, од класичне интеракције, где ће вам ОС редовно сортирати електронску пошту, будити вас, или кад дођете кућу у правом тренутку стартовати омиљену видео игру, па до вишег нивоа интеракције, где ОС има способност да учи и да памти и да постане на концу "личност"... И у тој тако бизарној ситуацији, Тео се одлучује да оставри везу са својим оперативним системом, којег је приликом инсталације назвао Саманта и којој глас позајмљује Скарлет Јохансон winter...

И нећу дужити више, углавном, преко једне камере и нашег Теа који носа камеру увек са собом (уосталом као и сви у блиској бгудућности), Саманта "упознаје" овај наш свет... Нећу даље, само ћу рећи да је врх сцена, када Тео сазнаје да га Саманта "вара" са још 641 кориснико новог оперативног система :)))

Од филма не треба очекивати СФ комедијицу из прошлог столећа (а било их је) где компјутери материјализују особу у овом случају женског пола, направљену по мери, у овом случају, нашег јунака Теа. Филм је заправо жестока критика све већег уплива технологије у наше животе, где људи усамљеност мењају интерактивношћу на друштевним мрежама нпр и ово дело се треба гледати и као једна црнохуморна сатира на положај јединке у савременом друштву, или ономе које ће доћи...

Као што рекох, бравура Финикса (и осталих), одлична прича Спајкија Џонза и сензуалан глас Скарлет Јохансон. По мом суду-чиста десетка-обавезно погледати!

Она (Her)

69624328226783688066.jpg

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Љубитељи аутомобилских трка, нарочито Формуле 1, вероватно су одгледали овај нови филм Рона Хауарда. Мени је био занимљив зато што је "Мики" био јунак мог детињства, иако ме Формула није никада нарочито привлачила, чак ни толико да одгледам некада читаву трку... А и временом сам скапирао да Лауда није Мики, него Ники и одгледао овај филм који препоручујем и вама...

Нема ту много шта да се збори... Истинита прича о једном од највећих риваластава у спорту уопште... Са једне стране систематични и одговорни Ники Лауда, а са друге жовијални и вехементни Џејмс Хант... Прича прати њихово ривалство од самих почетака у Формули 3, па до сезоне у Формули 1 када Ники Лауда доживљава удес који је имао тешке последице по њега и када Хант осваја Гран При сезоне, заправо у два сата филма је смештена једна сторија о великом, на тренутке можда и бизарном пријатељству, и свакако огромном поштовању које су два у то време најбоља возача болида Формуле 1 гајили један према другом... Треба погледати...

Трка живота (RUSH) 

rush_ver9_xlg.jpg

IMDb

Подели на овим сајтовима

www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=Thi7pIYk0-I

7896634        ...         bangin         ...       :bu:              ...                         stretcher

Подели на овим сајтовима

Saikaku ichidai onna (Life of Oharu)

7090462.3.jpg

http://www.filmweb.pl/film/%C5%BBycie+O%27Haru-1952-37619

A fifty-year-old prostitute, no longer able to attract men, looks back on her sad life. Once a lady-in-waiting at the imperial court at Kyoto, Oharu fell in love with, and became the lover of, a man below her station. They were discovered, and Oharu and her family were exiled. For Oharu there followed a life filled with one sorrow and humiliation after another. Written by George S. Davis

http://www.imdb.com/title/tt0045112/

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...