Снежана Написано Децембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2017 не волим да користим фразу "немој погрешно да ме схватиш", ако је и користим то је само у комуникацији са људима који ме не познају довољно и са којима нисам блиска. Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisha Написано Децембар 4, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2017 јел сматрате да је немогуће бити погрешно схваћен?јел вам се никад није десило то?да вас неко погрешно схвати. та фраза може бити веома корисна уколико желите да буде мира у комуникацији и односима а не мора бити манипулација.У само тексту се помиње може ово а може и оно,мада ја га разумем као да је тежиште пребачено на манипулативно деловање. Ако је перцепција(опажање) процес стицања, интерпретације, селекције и организације информација. Опажање није просто и пасивно одражавање стварности, већ укључује повезивање података са ранијим искуством, њихово категорисање и придавање значења.По овоме и није искључено да је и те како могуће доћи до погрешног схватања те и пуног и оправданог смисла коришћења ове фразе. Све више се срећем са оваквим типом психолошких текстова који по мом разумевању имају исувише уско посматрање одређене ситуације-теме ,а не дефинишу га у самој теми или у наслову као такво.То јест не остављају могућност илити не објашљњвају јасну разлику,другу опцију. Можда је и то повезано са уштедом броја слова и трошкова штампања,ал мени сами такви текстови делују понекад више манипулативно ,него корисно.У смислу да неком могу нети више штете него користи. Често ми се чини да такви текстови нарочито који имају за циљ да некоме поправе самопоуздање представљају ништа друго него генератор за појачање егоизма. Phoebe је реаговао/ла на ово 1 Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisha Написано Децембар 4, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2017 пре 11 часа, Phoebe рече Nekad ljudi traže iskreno mišljenje, a u stvari nisu spremni da ga čuju, samo odobravanje. Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisha Написано Децембар 4, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2017 пре 14 часа, JESSY рече мени се лично ова реч никако не допада...боље ми директно саспи све у лице...без цинцулирања... а јел применљиво кад ти треба неком другом да саопштиш нешто? Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Децембар 4, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 4, 2017 пре 3 часа, Bokisha рече а јел применљиво кад ти треба неком другом да саопштиш нешто? priznajem da sam je koristila, ali se sada trudim da je totalno izbacim iz svog repertoara.... ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
AnaLaz Написано Децембар 4, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2017 Мислим да се овај израз више користи у смислу "немој да се љутиш" или "не желим да се увредиш"...мада је понекад помало бесмислен скуп речи. С друге стране имамо људе који се зачас пронађу и увреде шта год да кажемо... Увек се у свему пронађу. Па некад и сама морам да искористим тај израз, да ме стварно не схвате погрешно, тј. да се не односи на њих оно што је речено. Phoebe and Bokisha је реаговао/ла на ово 2 Не одбаци ме од лица Твога и Духа Твога Светога не одузми од мене. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
AnaLaz Написано Децембар 4, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2017 Управо сада, AnaLaz рече Мислим да се овај израз више користи у смислу "немој да се љутиш" или "не желим да се увредиш"...мада је понекад помало бесмислен скуп речи. С друге стране имамо људе који се зачас пронађу и увреде шта год да кажемо... Увек се у свему пронађу. Па некад и сама морам да искористим тај израз, да ме стварно не схвате погрешно, тј. да се не односи на њих оно што је речено. Просто уђе у говор... Не одбаци ме од лица Твога и Духа Твога Светога не одузми од мене. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Phoebe Написано Децембар 4, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2017 Nije do reči- fraze, do ljudi je. Ko hoće da se ljuti, naći će dlaku u jajetu ili će je izmisliti. Samo Ana and Bokisha је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Војвода7 Написано Децембар 4, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2017 пре 19 часа, JESSY рече „Nemoj pogrešno da me shvatiš“ Не видим шта фали овој реченици, особа која то каже, она по мени показује да је осјећајна, да се плаши да се не увриједимо али нас жели упозорити на нешто, скренути нам пажњу... Phoebe је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Децембар 4, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2017 пре 1 сат, Phoebe рече Nije do reči- fraze, do ljudi je. Ko hoće da se ljuti, naći će dlaku u jajetu ili će je izmisliti. Mislim da ovdje nije riječ o onome kome je upućena, već o onome ko upućuje. Obično su to ljudi koji sebi daju za pravo da drugima drže lekcije. 1 hour ago, Војвода7 рече Не видим шта фали овој реченици, особа која то каже, она по мени показује да је осјећајна, да се плаши да се не увриједимо али нас жели упозорити на нешто, скренути нам пажњу... Onaj ko ti želi dobro, a definitivno prepoznajemo te osobe, rećiće ti otvoreno to što misle. Tebi bliski ljudi, neće smatrati za potrebnim da te upozoravaju da imaju dobru namjeru, i sigurno ih nećeš pogrešno shvatiti. ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 4, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2017 1 hour ago, Војвода7 рече Не видим шта фали овој реченици, особа која то каже, она по мени показује да је осјећајна, да се плаши да се не увриједимо али нас жели упозорити на нешто, скренути нам пажњу... Nemoj pogrešno da me shvatiš ali ako kršiš Božije zakone koje je propisao Mojsije imaš tri opcije: 1.Da se lečiš 2.Da dobiješ kartu u jednom pravcu za Nizozemsku 3.Ideš pod mač bato Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 4, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2017 пре 5 минута, Ayla рече rećiće ti otvoreno to što misle Vi žene ste poznate po tome.Ono debela drugarica vas pita el sam debela ma ne dušo,baš si slatka bucka,da si mršavija ne bi valjalo... Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Децембар 4, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2017 пре 1 минут, Кратос рече Vi žene ste poznate po tome.Ono debela drugarica vas pita el sam debela ma ne dušo,baš si slatka bucka,da si mršavija ne bi valjalo... Nemoj pogrešno da me shvatiš ( ), ali sigurna sam da muškarci prave razlike između debljih i mršavijih žena....meni zaista nije od značaja fizički izgled kada su moje prijateljice u pitanju. Bitno je kakav je čovijek, a ne koliko kg ima. ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 4, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2017 Управо сада, Ayla рече Nemoj pogrešno da me shvatiš ( ), ali sigurna sam da muškarci prave razlike između debljih i mršavijih žena....meni zaista nije od značaja fizički izgled kada su moje prijateljice u pitanju. Bitno je kakav je čovijek, a ne koliko kg ima. Nije stvar u značaju nego u iskrenosti odgovora na pitanje i garantujem da bi i ti slagala ko i svaka žena,nemoj pogrešno da me shvatiš. Kod nas bi bucko bio zaebavan do 101 i nazad a vi bi ste je tešile svojim ,,iskrenim,, odgovorima.Nema veze šta je u pitanju,debljina je samo primer .... Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Децембар 4, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2017 @Кратос definitivno si ubijeđen da sve znaš, a opet, griješiš. Mene, očigledno, ne poznaješ. Чунга Лунга је реаговао/ла на ово 1 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука