geronymo Написано Новембар 30, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2017 пре 1 минут, Ivan Marković рече Mjok. Nije samo moje. To je i mišljenje Crkve. Ali i dosta necrkvenih ljudi sa različitim svetonazorima. Brkaš ponos i dostojanstvo. Govorim o čovjeku, nevezano za Praljka, u opšte . Ponos je u pitanju. A stav crkve jako dobro poznajem. Što sam i napisao u prvom postu.? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 30, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2017 пре 1 минут, Muramasa рече Isus nigde nije rekao da će za spasene biti radost da gledaju roštilj prokletih. Ali da mogu da ih vide....u priči o Lazaru i bogatašu..al nema prelaska... Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 30, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2017 пре 2 минута, Ivan Marković рече Pa pitanje da li je to Toma zaista i rekao. Muramasa nam nije dao kredibilan link. Samo svoju tvrdnju. Ali i da jeste, šta se to nas tiče. On je jeretik koji je i tako svašta lupetao. Ali Isus je rekao da ćemo po smrti da imamo uvid u stanje onih u paklu...ne spominje se naslada ali se pominje svest o tom stanju... Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Новембар 30, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2017 пре 17 минута, Дидим рече Где је опомена "Православном Србину" за писање кроз 10 страна о мени како пљујем Србе, подржавам усташе и уздижем Праљка изнад Милана Тепића? Кад сам рекао да га ти уздижеш изнад Тепића? Шта причаш ти? Рекао сам само оно што си ти сам рекао- да сматраш да је Праљков син херојски чин. Контролиши се и не подмећи нешто што нисам рекао. А Тепића сам ја навео као пример истинског јунаштва, насупрот Праљковог чина који није ништа друго, него само још један грех додат на остале његове грехе. Дакле, не посмећи. Да си пљуавао Србе, то сам рекао и стојим иза тога и имам аргументе за то, у виду твојих речи које си на овом форуму изрекао и ако треба могу да нађем то и цитирам овде. Није ми никакав проблем. А ти прво кажеш ово: пре 21 минута, Дидим рече Шта је требало ја да му кажем, да се спустим на његов ниво и кренем да вређам ја њега? Дакле, прво кажеш ово, а онда ово: пре 21 минута, Дидим рече Лик је кретен. А као ти не вређаш, хаха. А да, како сам ја то тебе брате увредио? Наведи конкретно. Дакле, могу да ти кажем да се смириш мало, контролишеш и прихватиш да има и оних који не мисле као ти и да мораш неркад да схватиш и да грешиш у неким стварима. Као и сви остали. И да, три јеси нападао врло ниско, по личности. Ниси никакве аргументе овде понудио. И немој да кукаш како је неко ,,неправедан" према теби. Није, него ти брате претерујеш. И немој то да схватиш као напад на тебе, ја тебе не нападам и ја овде не нападам тебе лично, већ твоје ставове које сматрам погрешним. Ти си тај који напада на личност и при томе користиш најниже могуће ,,аргументе". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
geronymo Написано Новембар 30, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2017 пре 7 минута, Ivan Marković рече Mjok. Nije samo moje. To je i mišljenje Crkve. Ali i dosta necrkvenih ljudi sa različitim svetonazorima. Brkaš ponos i dostojanstvo. Ovo je u pitanju ponos. A koji je stav crkve, vjeruj mi ?, dobro poznajem. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дидим Написано Новембар 30, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2017 пре 2 часа, Volim_Sina_Bozjeg рече Pa kad smo već kod sitnica, ja sam u tu krajinu došao iz toplog i mirnog Beograda upravo zato što sam od ustaša ljude branio.... Извињавам ти се због оних речи, али нису биле теби упућене. Нећу да бежим од онога што сам рекао, али ја не знам којом брзином људи овде штанцују поруке, ја ово више не могу да похватам. Кликнем на тему, оно 20 страница, а на свакој наредној неко нешто дода на оно што сам рекао, на крају испало да тврдим да је Праљак некакав херој већи од Тепића, а гђа модераторка по трећи пут директно говори да не поштујем српске жртве и преживеле, а по н-ти помињући ме као "они који овај чин сматрају херојским" и још ме опомиње што након десете Прав. Срб. провокације човеку кажем да више поштујем Праљка него њега, а то је истина, јер Праљак не трчи за мном и не гризе ме за ногу. Хоћу људи, да легнем да спавам, сутра рано устајем, тек сам на 18. страни, има укупно 20, не могу да похватам више ко је шта рекао. Шта да радим, да попијем отров пре него што добијем бан, или након тога? kopitar је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Новембар 30, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2017 пре 5 минута, Кратос рече Ali Isus je rekao da ćemo po smrti da imamo uvid u stanje onih u paklu...ne spominje se naslada ali se pominje svest o tom stanju... Možda samo privremeno, radi neke svrhe. I možda ne svi. Iz priče o Lazaru i bogatašu ne sledi da će taj uvid imati svi i da će ga imati uvek. Naravno da se nigde ne pominje naslada. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Новембар 30, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2017 пре 28 минута, Дидим рече Праљак је непријатељски генерал, да је и најгори зликовац, а није јер је на хрватској страни било 100 пута горих а који никад нису ни оптужени (косовске албанске вође тек да не помињем!) није на српским пацовима да га грицкају, него на онима који могу да му парирају по образовању, војним вештинама и посвећености према сопственом народу. А ко одређује овде ко су ти ,,српски пациови" који су недостојни да критикују његов ,,херојски чин"? Ти? И да, ако је модерација решила да казни Дидима у виду бана, ја сам против тога, јер бих баш волео да чујем како ће он да одговори на нека питања коју сам му ја и остали форумаши овде поставили. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Новембар 30, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2017 пре 2 минута, Дидим рече Шта да радим, да попијем отров пре него што добијем бан, или након тога? Немој никад, пошто такав чин нити је хришћански, нит је исправан нити је ,,поштовања вредан". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Новембар 30, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2017 Stvarno, ovo me zainteresovalo, da li neko može da da link na tu Tominu izjavu. @Muramasaili neko drugi? Može i na latinskom. Samo broj i sve što ide uz pravilno citiranje. Pa neću dalje skretati temu. Ovo zato što sam i ja čuo za nešto takvo, jedino što nisam baš siguran da li sam čuo da je to baš Toma rekao ili neko drugi od njihovih vajnih "svetaca". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дидим Написано Новембар 30, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2017 пре 50 минута, Православни Србин рече Не прави се луд, знамо се. Памтим добро шта си писао... Извини, али немам времена за тебе, а увек се изнервирам када узмем да се расправљам са неким ко је неоптерећен памећу и часним понашањем, да не кажем у исто време и глуп и безобразан. Не знамо се, али те молим да ме савршено озбиљно схватиш да твоје одговоре читам као и Зајронове: заролам миша до наредног одговора. Ти ако имаш времена пиши, али ја нећу читати. Западне ми за око кад ме поменеш и за то бих да имам времена могао да те пријављујем до бановања. Ваљда ће неко приметити шта радиш. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Новембар 30, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2017 пре 3 часа, Дидим рече Иначе, да, више ценим овог усташу Праљка него тебе, на пример, кад си то већ поменуо. немој госпођу модераторку да тераш више да те цитира, кад се већ хвалиш имањем м...да код узора ти, макар их имај па стани иза својих речи. Дакле овде си директно написао да цениш овог усташу а не његов "херојски чин" нити како си се извлачио "ти сматраш да је то херојски чин"... не барониши и опет ти кажем преиспитај своје узоре и и идеале Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Новембар 30, 2017 Гости Пријави Подели Написано Новембар 30, 2017 пре 3 минута, Ivan Marković рече Stvarno, ovo me zainteresovalo, da li neko može da da link na tu Tominu izjavu. @Muramasaili neko drugi? Može i na latinskom. Samo broj i sve što ide uz pravilno citiranje. Pa neću dalje skretati temu. Ovo zato što sam i ja čuo za nešto takvo, jedino što nisam baš siguran da li sam čuo da je to baš Toma rekao ili neko drugi od njihovih vajnih "svetaca". Nisam ni ja siguran. Nakon što sam to napisao, više nisam bio siguran da nije možda bio i Franja Asiški. Pojma nemam gde sam to pročitao. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Новембар 30, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2017 пре 14 минута, geronymo рече Ovo je u pitanju ponos Znam. Pragreh. Majka svih drugih grehova. Iliti gordost. Veze nema ni sa hrabrošću, ni sa ratničkim dostojanstvom ni sa čim drugim. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
geronymo Написано Новембар 30, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2017 пре 1 минут, Снежана рече немој госпођу модераторку да тераш више да те цитира, кад се већ хвалиш имањем м...да код узора ти, макар их имај па стани иза својих речи. Дакле овде си директно написао да цениш овог усташу а не његов "херојски чин" нити како си се извлачио "ти сматраш да је то херојски чин"... не барониши и опет ти кажем преиспитај своје узоре и и идеале Izvučeno iz konteksta.? kopitar and Дидим је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука