Jump to content

Јереј Угрин Поповић

Оцени ову тему

Guest Alefshin

DA LI SE NAKON LITURGIJE ZADRZITE U PAROHIJSKOM DOMU RAZGOVARAJUCI MEDJUSOBNO   

13 члановâ је гласало

1. 1. DA LI SE NAKON LITURGIJE ZADRZITE U PAROHIJSKOM DOMU RAZGOVARAJUCI MEDJUSOBNO

• DA, pet minuta
      0
    • DA, deset minuta
      2
    • DA, sat i vise
      5
    • Kako kada
      2
    • NE, nikada
      4

Препоручена порука

• Одговори 637
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

od srca se nadam o Ugrine da ćete nas sve malo naterati da mislimo o tome, o sebi na prvom mestu, jer ko nema odgovornost prema sebi(tj.Bogu) taj nema odgovornost ni prema drugima

odgovornost je ključna reč za sve što se događa i što se ne događa

Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван Цветковић

Napokon mi je komp proradio, laptop jos ne, ali zelim vam reci da sam sada ponovo u punom naponu.

Tako da... evo me. :smiley:

Bog vas blagoslovio - Ugrin

????? ???, ???? ?????, ???? ??? ???????. joooj ????? ?? ????? ???? ???? ?????.
Подели на овим сајтовима

• Гости

I duhovi tvojemu!

Tako se radujem sto ste opet sa nama!Pre desetak dana,kad sam bila totalno razocarana Vi ste ovde napisali nesto,sto mi je povratilo veru u ljude i u misiju.Ne mogu da opisem kolika mi je cast,sto ste to bili bas Vi!

Polaskana sam tim gestom.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Zaboravih da vas sve pozovem da pogledate fotografije koje smo sacinili na Porodicnoj setnji 12.09.09.; te da, samim tim, steknete sopstveni uvid u desavanja tog dana. Fotografije mozete pogledati na nasoj grupi - Duhovna aristokratija (FB ogranak). Uzivajte.

Подели на овим сајтовима

• Гости

I duhovi tvojemu!

I meni je bilo zadovoljstvo da izigravam advokata u Vasem odsustvu!

Kad gledam Vasu hrabrost i iskrenost,kao da gledam oca Milica Dragovica kad je bio student.I molim Boga da Vam da njegovu snagu da se nosite sa zlom.I da Vam da da i Vi u njegovim godinama budete to sto je on sad.

U nedelju mi je uz kafu i rakiju objasnio zasto su ljudi takvi prema Vama i meni.Kaze ne jedu meso,pa imaju potrebu da jedu coveka!

Ne dajte se,dragi moj brate!

Подели на овим сајтовима

• Гости

Ne poznaje Vas licno.Nego se ovih dana sila okmila na mene zbog dve moje teme,kao i grupe na fejsu.Sa ciljem da me odavde proteraju.A o.Milic je moj veliki prijatelj,jos od proslog veka,a sada i duhovnik,staresina

Crkve Svetog Marka u Uzicu,retko pametan i dobar covek,ali nazalost veliki stradalnik od strane nezahvalnog naroda.I onda sam mu ja prekjuce pricala kako su i omeni poceli da pisu kako krupnim koracima idem u new age,etc,kao sto pisu i o njemu.I onda ga ja pitala sta je ovo.I onda mi on to objasnio.Bas bih volela da nekada dodjete da prisustvujete njegovim predavanjima i da se upoznate.Bas bi mu se dopali.A i on Vama.

Nikako mi oce Ugrine nije jasno sta je ovo?Otkad idem u Crkvu ne pamtim ovako vreme.Kako se neko deklarise kao Hriscanin,a jede zive ljude-Ikone Bozije?

http://www.otacmilic.com

Подели на овим сајтовима

• Гости

Oprostite mi na smetnji,ali imam jos dva pitanja za Vas,oce Ugrine.

Sta mislite o mojoj teoriji da se Bog nije naljutio na Onana zbog samog cina prosipanja semena,vec zato sto nije podigao seme svoga brata?Vi sigurno bolje od mene znate da je u Starom Zavetu bilo obavezno da barat,ako je drugi umro bez potomstva,bude sa udovicom i podigne seme svoga brata.

A drugo je,sta Vi mislite kada bi se Kinezi pricescivali "cime" bi to radili?Ja mislim da bi koristili pirinac.To mi jekako logicno,jer je njima pirinac autohtona hrana,kao sto je nama psenica.

Cisto me zanima bas Vase misljenje.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Moze da jede zive ljude i da bude hriscanin takva osoba upravo stoga sto je za takvu osobu hriscanstvo deklaracija a put do Boga mehanicko ispunjavanje zapovesti, slicno farisejima koji su Bogu ugadjali desetkom od kima i metvice, time se ponosili ali se takodje nisu ni malo ustezali da kamenuju gresnike, odnosno da masu pobude na to kako oni sami ne bi uprljali ruke sa obzirom da su sluge Bozije!?!??

Onan, ili u nasoj interpretaciji Ananije, ucinio je greh koji je ucinio; medjutim, ono sto oslikava njegovu promasenost/greh jeste njegov zaokret sa trase ljubavi na putanju egocentrizma. Dakle, Ananije je zgresio i prema Bogu (prekrsaj zapovesti), i prema bratu (nemanje zelje da mu produzi potomstvo), samim tim i prema sebi (izlozio se tom svojom uskogrudoscu, nedostatkom ljubavi i pameti, kazni Bozijoj). Pre svega, ono sto je bitno za uociti jeste da je on pogazio i Novozavetne zapovesti Hristove - ljubi Boga i ljubi brata svoga, skrenuvsi na taj nacin sa puta pokajanja/preumnjenja, kojim se prevazilazi ova pala realnost i zakoni ove doline placa, izlozivsi sebe tim istim zakonima propadljivosti, prolaznosti - prah si i u prah ces se vratiti - tako da, ono sto je usledilo, nije kazna vec posledica slobodnog izbora koju je Bog preobrazio svojom intervencijom u pedagosku pouku svima nama koji - imamo oci da vidimo i usi da cujemo.

Napokon, hleb, odnosno prosfora, bi se verovatno pravila od pirinca da je kolevka civilizacije, monoteizma i hriscanstva u Kini, kao i da su Kinezi bili izabrani narod. Medjutim, posto to nije bila Kina i posto to nisu bili Kinezi prosfora se pravi i mora da se pravi kod svih naroda od psenice u redovnim okolnostima drustvenog zivota.

Подели на овим сајтовима

Fariseji i knjizevnici su bili poznati po strogom i slepom drzanju Bozjeg zakona, pa opet, Isus im kaze:

"Ne dade li vama Mojsije zakon i niko od vas ne zivi po zakonu? Vi ste oni koji se gradite pravedni pred ljudima; ali Bog zna srca vasa; jer sto je u ljudi visoko ono je mrzost pred Bogom." (Jovan 7,19; Luka 16,15)

Nije dovoljno da sa zakonom budu uskladjena samo nasa osecanja, misli i ponasanje. Reforma mora poceti iz srca:

"Blago onima koji su cistoga srca, jer ce Boga videti." (Matej 5,8)

staviću ovde neke citate iz jedne druge teme jer ste Vi i izida dotakli jedno pitanje koje korene vuče iz(ne)razumevanja Božjih zapovesti, ili se meni bar tako čini

Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...