Princess Bella Написано Јул 10, 2017 Пријави Подели Написано Јул 10, 2017 пре 31 минута, Trifke рече Oprosti! Bog da prosti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јул 10, 2017 Пријави Подели Написано Јул 10, 2017 1 hour ago, Дијана. рече sa svijescu o nedostojnosti vidjenja Da li je apostol Pavle imao tu svest i na koji način ga je video ako ne čulno u vidu svetlosti čuvši glas čak i oni koji su bili sa njim su videli svetlost ali nisu čuli glas? I drugo zar nije sad Hristos u ljudskom telu tako da je čulna spoznaja Boga valjda moguća s obzirom da je on sada i Čovek zar ne? 1 hour ago, Дијана. рече Ili samo varnicis malo raspravu? Samo malo. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јул 10, 2017 Пријави Подели Написано Јул 10, 2017 Apostol jeste, ali on je 'sasud izabrani...' 'i uznesen bi do treceg neba, dal u tijelu, dal van tijela, i cu rijeci koje je covjeku zabranjeno govoriti' u ljudskom telu u ovoj ovde realnosti je bio, nekad davno.. ona realnost nije dostupna nasim culima, osim izuzetno, i izuzetnim pojedincima... ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јул 10, 2017 Пријави Подели Написано Јул 10, 2017 пре 5 минута, Дијана. рече u ljudskom telu u ovoj ovde realnosti je bio, nekad davno.. Pa zar nije i dalje u ljudskom telu kao Bogočovek? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јул 10, 2017 Пријави Подели Написано Јул 10, 2017 1 hour ago, Кратос рече Pa zar nije i dalje u ljudskom telu kao Bogočovek? Telo Hristovo = Crkva = evharistija = svi mi Hristos, nije sadaovde u prostorvreme u telu, nego u obozenom telu, tamo... Doci ce jos jednom u prostorvreme da ih preobrazi i sve ucini novim, obecao je ta man' se, nisam ti ja za rasprave... jedan čovjek је реаговао/ла на ово 1 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Јул 10, 2017 Пријави Подели Написано Јул 10, 2017 пре 4 часа, Sasa Vojvoda рече Да ли, ми обични људи, можемо видјети анђела, има ли каква тема о томе? Има у светом писму у Јовановом јевањђељу у првој глави када позива Натанаила за апостола и говори му ,, ево израиљца у којег нема лукавства,, а натанаило му рече ,, рави откуда ме познајеш,, итд........ даље читај сам па ће ти се казати..... Војвода7 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јул 10, 2017 Пријави Подели Написано Јул 10, 2017 1 hour ago, Дијана. рече Hristos, nije sadaovde u prostorvreme u telu, nego u obozenom telu, tamo... Ali kaže ja sam sa vama u sve dane do svršetka sveta...opet to telo je i dalje ljudsko telo ili imamo onda slivanje priroda što opet ruši teološki koncept Bogočoveka. пре 1 сат, Дијана. рече ta man' se, nisam ti ja za rasprave... Pa ja se ne raspravljam,pričamo razmenjujemo misli a valjd je to i svrha foruma,komunikacija. Матусал and jedan čovjek је реаговао/ла на ово 2 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јул 10, 2017 Пријави Подели Написано Јул 10, 2017 пре 5 часа, Sasa Vojvoda рече Да ли, ми обични људи, можемо видјети анђела, има ли каква тема о томе? Moze, kada se po Bozijoj volji coveku otvori duhovni vid. Sad, kako i zasto se to desava, Bog sveti sam zna, ... i , kome se daje vidjenje andjela. Pa, onda, imamo situacije, kako i na koji nacin se javljalju. Moze , recimo, da se jave u obliku coveka . Najvece i najblagodatnije je vidjenje andjela u onom stanju, kakvi i jesu po prirodi i sustini. Svetli, blagodatni i velicanstveni i prekrasno lepi i uzviseni. Jer primaju slavu direktno od Boga, zato su i slicni njemu. Veliki proroci su imali takva vidjenja. Neki Apostoli, i, mozda neki veliki duhonosni oci. Kao i kod umne molitve, strogo je zabranjeno traziti od Boga da nam da duhovni vid za vidjenje slave andjela. Samo veliki podviznici su zadobijali mogucnost da mogu da komuniciraju sa andjelima. I, to samo, kada Bog po promislu dopusti, radi nekih visih ciljeva. itd. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Јул 10, 2017 Пријави Подели Написано Јул 10, 2017 пре 4 минута, Bokisd рече Moze, kada se po Bozijoj volji coveku otvori duhovni vid. Sad, kako i zasto se to desava, Bog sveti sam zna, ... i , kome se daje vidjenje andjela. Pa, onda, imamo situacije, kako i na koji nacin se javljalju. Moze , recimo, da se jave u obliku coveka . Najvece i najblagodatnije je vidjenje andjela u onom stanju, kakvi i jesu po prirodi i sustini. Svetli, blagodatni i velicanstveni i prekrasno lepi i uzviseni. Jer primaju slavu direktno od Boga, zato su i slicni njemu. Veliki proroci su imali takva vidjenja. Neki Apostoli, i, mozda neki veliki duhonosni oci. Kao i kod umne molitve, strogo je zabranjeno traziti od Boga da nam da duhovni vid za vidjenje slave andjela. Samo veliki podviznici su zadobijali mogucnost da mogu da komuniciraju sa andjelima. I, to samo, kada Bog po promislu dopusti, radi nekih visih ciljeva. itd. Ето, нема шансе ни анђеле да видимо, а он Јовану каже ,,Богу се поклони и ја сам слуга као и ти,, а хоћемо Бога да разумемо од кога серафими заклањају лице и говоре ,,свет,свет,свет је Господ над војскама,,. Па који се од великих пророка изобличио у сву снагу изгубио видевши анђела?А има ли шта страшније од тога да је сва природа божанства била у Христу као Богочовеку и да је он ходио земљом и да нам се сада цео тај Христос даје у тајнама у Цркви. Desiderius Erasmus, Bokisd and Trifke је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јул 11, 2017 Пријави Подели Написано Јул 11, 2017 On 7/10/2017 at 8:03, Desiderius Erasmus рече Koliko se često ispovedate? Je l' propisano koliko često morate, ili po želji? Izvini nisam video pitanje pre. Obicno na svakih par meseci a po potrebi moze cesce. Postoji jedna losa praksa i shvatanje sta ispovest jeste i hvala Bogu ovde nema te prakse. пре 13 часа, Дијана. рече Brate Trifke, dobro nam se vratio, tebi i nama da je na korist. Opipljiva je tvoja radost. Mi u svijetu ne nalazimo radost i stalno potenciramo ono sto je lose.. Zamislih se, to je zaista tako jer ne vidimo Hrista, a svijet ne bi trebalo da nas sprecava. Imate li dobro duhovno rukovodjenje, tj. duhovnog oca? Biras li ga sam po afinitetu ako ih ima vise npr., kako se to desava, kad je covjek vec u manastiru? Da li mjeru podviga (post,molitva, bdenje) biras sam/ u odnosu sa duh.ocem, ili postoji neki tipik kako svi, pa tako i ti, tj. da li je individualna mjera, i pretpostavljam, da ne ide samovoljno? Slabosti postoje, medjuljudske, u odnosenju, a da li postoji iskrena ljubav, od strane brata, ne ta apstraktna, da tako kazemo kako je receno vec, od Boga? Jel' osjetite ljubav koja vas grije, ona neapstraktna i culima kao i duhu vidljiva, koja raduje srce, a da nije ne bukvalno namjesteno, tako treba, pro forme, i sl.? Nego iskrena, iskonska, nesvjesna? Da li ot zavisi od licnosnog sklopa, ko recimo ima blazu prirodu, osjecajniju, i/ili duhovnog napretka? tj.taj dar nepatvorene, nesvjesne ljubavi, obozenog, dovrsenog covjeka? Da li imate takve ljude? Ako imate, oni sobom najbolje uce Hristu. Hvala Bogu u manastiru sam gde nema tog klasicnog shvatanja duhovnog rukovodjenja. Razlikuje se od onoga sto znate ili zamisljate. Razgovaramo sa duhovnikom manastira kada za to ima potrebe. Ja sam vec ovde naglasio, vise puta, da je vrlo bitno zasto se nesto radi u zivotu Prvo te Bog dotakne svojom ljubavlju i omoguciti da mu na ljubav odgovoris ljubavlju (pokajanje) a onda iz tog odnosa krece sve drugo. Kao mladic i devojka. Dela dolaze kao posledica vere u Boga. Nema zarade izaradjivanja. Kada jednom to covek shvati onda sve stane na svoje mesto. Duhovnik je tu da razgovara sa tobom i predlozi ti sta bi trebao ili ne da radis da ta ljubav uzraste. Ne postoji komandovanje kao u vojsci vec bratski prisan odnos ljubavi i poverenja. Sto se bratske ljubavi tice postoji itekako ali postoji i ono drugo o cemu pises: licimerstva izgovaranja fraza i td. Ne treba zaboraviti da smo mi samo ljudi. Po onome sto sam ja video sklop licnosti samo daje formu na osnovu koje se ljubav izrazava. Hvala ti na dobrodoslici. Sto se radosti tice nemoj zaboraviti da ona nije isto sto i sreca. Razlika je velika. Desiderius Erasmus, Ђорђе Р, Paradoksologija and 3 осталих је реаговао/ла на ово 5 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јул 11, 2017 Пријави Подели Написано Јул 11, 2017 пре 9 часа, Матусал рече Има у светом писму у Јовановом јевањђељу у првој глави када позива Натанаила за апостола и говори му ,, ево израиљца у којег нема лукавства,, а натанаило му рече ,, рави откуда ме познајеш,, итд........ даље читај сам па ће ти се казати..... To nije bilo nikakvo nataielovo vidjenje vec je time Isus pokazao Natanielu ko je. Tavita је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јул 11, 2017 Пријави Подели Написано Јул 11, 2017 Ako sam neko pitanje preskocio, oprostite i molim vas postavite ga ponovo. Nije bilo namerno! Tavita је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Јул 11, 2017 Пријави Подели Написано Јул 11, 2017 пре 5 минута, Trifke рече To nije bilo nikakvo nataielovo vidjenje vec je time Isus pokazao Natanielu ko je. Прочитај до краја 47. А Исус видје Натанаила гдје долази к њему и рече за њега: Ево правог Израиљца у коме нема лукавства. 48. Рече му Натанаило: Откуда ме познајеш? Одговори Исус и рече му: Прије него те позва Филип, видјех те кад бијаше под смоквом. 49. Одговори Натанаило и рече му: Рави, ти си Син Божији, ти си цар Израиљев. 50. Одговори Исус и рече му: Зато што ти казах да те видјех под смоквом, вјерујеш? Видјећеш више од овога. 51. И рече му: Заиста, заиста вам кажем: од сада ћете видјети небо отворено и анђеле Божије како узлазе и силазе на Сина Човјечијега. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јул 11, 2017 Пријави Подели Написано Јул 11, 2017 пре 2 минута, Матусал рече Прочитај до краја 47. А Исус видје Натанаила гдје долази к њему и рече за њега: Ево правог Израиљца у коме нема лукавства. 48. Рече му Натанаило: Откуда ме познајеш? Одговори Исус и рече му: Прије него те позва Филип, видјех те кад бијаше под смоквом. 49. Одговори Натанаило и рече му: Рави, ти си Син Божији, ти си цар Израиљев. 50. Одговори Исус и рече му: Зато што ти казах да те видјех под смоквом, вјерујеш? Видјећеш више од овога. 51. И рече му: Заиста, заиста вам кажем: од сада ћете видјети небо отворено и анђеле Божије како узлазе и силазе на Сина Човјечијега. Prvo zapazi mnozinu. Drugo da li su videli nisu i jesu. Isus je tu aludirao na san patrijarha Jakova. Taj san je govorio o Mesiji. Odnosi se i na andjele koji su mu sluzili u pustinji iskusenja i kada se uznosio. Ali to je bilo za apostole a ne za nas. Kod skoro svih itaca se govori da trebamo da bezimo od svakog vidjenja pa cak i ako smo sigurni da je od Boga. Ako Bog zeli moze i na neki drugi nacin progovoriti. Tavita је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Јул 11, 2017 Пријави Подели Написано Јул 11, 2017 Sta bi izdvojio kao nesto posebno vazno sto si naucio tokom iskusenistva? Kako ti sada iz te pozicije izgleda svetovni zivot, sta je najveci izazov ili prepreka coveku da bude radostan? Hvala sto si odlucio da saradjujes na temi i odgovaras na nasa pitanja. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука