Маша Написано Април 17, 2010 Пријави Подели Написано Април 17, 2010 Нешто ми Виловски не делује као покајник, Ребрача још мање. A otkud ti znas da nije? A sta ako bas jeste? Која су дела његовог покајања?Бекство у Грчку? Ангажовање НАЈСКУПЉЕГ адвоката (од монашких пара?)? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Април 17, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 17, 2010 Нешто ми Виловски не делује као покајник, Ребрача још мање. A otkud ti znas da nije? A sta ako bas jeste? Која су дела његовог покајања?Бекство у Грчку? Ангажовање НАЈСКУПЉЕГ адвоката (од монашких пара?)? Maso, nismo mi ti koji vide ljudsku dusu i postojanje ili nepostojanje pokajanja. Sta ako se i on ispovedio ili ce se iskreno nekad ispovediti i pokajati? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Април 17, 2010 Пријави Подели Написано Април 17, 2010 Не знам шта би им помогло да их нико не осуди, тј да нико не осуди те лоповлуке од слабијих и немоћних? И шта би нама то помогло? OSUDITI DELO, ALI SPASITI COVEKA Како мислиш да ми спасимо Катарину и Виловског?На који начин? пс оца Бранислава ми не дирајте, он је уз Божију помоћ мом брату спасио живот од сигурне смрти Pa spasice ga Bog nekako, ja samo postavljam pitajne da li cemo se mi radovati kazni vise nego njihovom spasenju? Sto se o. Branislava tice, ispade malo cudno to sto si rekla... jer (uz svo duzno postovanje o.Branislavu koga izuzetno cenim) ispade da je on kod tebe zasluzio da ne bude osudjen, a ovo dvoje nisu... Па Бог нека их спаси, ту не би требало да имамо став ''Боже немој да их спасиш'' јер би то било болесно, а и не знам никога ко тако размишља, можда ти знаш? Наравно да ћемо се радовати свачијем спасењу, али и казни на земљи (да не би било на небу). Видиш, моја мама се бавила астрологијом и магијама па је одплатила своје на земљи и радујем се томе! Замишљам само како би прошла да је овде све било дивно и красно .. не би се добро провела на Суду Божијем. Шта ја теби ту чудно? Имам ЛИЧНО искуство у вези са о.Браниславом и ту немам дилеме. Да ли је и шта радио другима, не знам и не могу да знам. А за шта је он по теби заслужио осуду? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Април 17, 2010 Пријави Подели Написано Април 17, 2010 Изгледа да не. Увек смо спремни да линчујемо, па било ко да је: Ребрача, Виловски, овај човек што је отсекао псу ноге, политичаре, наркомане, о. Бранислава... ма све одреда, само смо ми прави. Но, када дође на ред и линчевање нас, онда копамо и рукама и ногама да би се оправдали, па макар још дубље падали у грех.Рећи истину и ствар именовати његовим правим именом није знак одсуства љубави...напротив!Остали случајеви ме не интересују,али за случај г.Виловског могу отворено рећи да би требао да добије оно што је заслужио...због њега самог. Не осећам ништа негативно према њему...нити га мрзим (далеко било...не могу јер сам хришћанин и јер ми је тај осећај по природи стран),нити у мени било које друго негативно осећање постоји,осим мисли да је неопходно и корисно за њега да добије оно што ће га можда опаметити...као и ради саме правде и као што напоменух,ради могућег његовог добра кроз искупљење и на овај начин,кроз законску санкцију.Да је истински свестан неподобштине коју је учинио и да је у срцу осећа као такву,и то још као човек цркве,монах и игуман,не би бежао и крио се него би се сам јавио да одговара,да му то буде искупљење...очигледно то не схвата на тај начин и то добрано говори о морално-квалитативној позадини његових поступака. Могу рећи да ми је жао што је то изабрао и наравно да ми је жао,али истовремено ћу рећи да би требао да покуса чорбу коју је закувао. Јесам ли безосећајан што рекох ово? Јесам ли мање Хришћанин што сматрам да је потребно да добије заслужену казну која му је својеврсни пут ка искупљењу само ако је (казну) препозна као Богом даровану могућност искупљења? Зар то није у ствари суштински знак моје жеље да му се деси искупљење? Мислите шта год хоћете о мени,али ја сам за казну у случајевима као што је његов и свака емоција под плаштом хришћанске љубави,која би директно или индиректно пребацивала тежиште са ове приче која је суштински битна када су лопови и криминалци у питању,по мом мишљењу није добра. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Април 17, 2010 Пријави Подели Написано Април 17, 2010 Нешто ми Виловски не делује као покајник, Ребрача још мање. A otkud ti znas da nije? A sta ako bas jeste? Која су дела његовог покајања?Бекство у Грчку? Ангажовање НАЈСКУПЉЕГ адвоката (од монашких пара?)? Maso, nismo mi ti koji vide ljudsku dusu i postojanje ili nepostojanje pokajanja. Sta ako se i on ispovedio ili ce se iskreno nekad ispovediti i pokajati? Шта би било кад би било, није реална поставка. Испада као да само ти желиш да се он покаје, а ми сви не.До тада имам право да кажем фуј! крадеш од гладне деце са КиМ! И слично што о њему мислим. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Април 17, 2010 Пријави Подели Написано Април 17, 2010 ово ми је као да се виче "Распни га" , "Распни га"....................... ........................................... ............... .................................. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Април 17, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 17, 2010 Не знам шта би им помогло да их нико не осуди, тј да нико не осуди те лоповлуке од слабијих и немоћних? И шта би нама то помогло? OSUDITI DELO, ALI SPASITI COVEKA Како мислиш да ми спасимо Катарину и Виловског?На који начин? пс оца Бранислава ми не дирајте, он је уз Божију помоћ мом брату спасио живот од сигурне смрти Pa spasice ga Bog nekako, ja samo postavljam pitajne da li cemo se mi radovati kazni vise nego njihovom spasenju? Sto se o. Branislava tice, ispade malo cudno to sto si rekla... jer (uz svo duzno postovanje o.Branislavu koga izuzetno cenim) ispade da je on kod tebe zasluzio da ne bude osudjen, a ovo dvoje nisu... Па Бог нека их спаси, ту не би требало да имамо став ''Боже немој да их спасиш'' јер би то било болесно, а и не знам никога ко тако размишља, можда ти знаш? Наравно да ћемо се радовати свачијем спасењу, али и казни на земљи (да не би било на небу). Шта ја теби ту чудно? Имам ЛИЧНО искуство у вези са њим и ту немам дилеме. Да ли је и шта радио другима, не знам и не могу да знам. А за шта је он по теби заслужио осуду? A ko je uopste rekao da mislim da je zasluzio osudu. Revoltirana si ko zna cime i izvrces reci i smisao... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Април 17, 2010 Пријави Подели Написано Април 17, 2010 Јао Аљонка, добро, ти си милосрдна сестра, ја сам зла вештица и ај да завршимо ову бесмислену препирку. Да, и Тавита ти се придружила, да Тавита, ја сам она из масе што виче ''Распни га'', а ти си Марија Магдалена. Страшно, ај здраво са теме! пс ''револтирана си ко зна чиме'' - немам коментар Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Toma Написано Април 17, 2010 Пријави Подели Написано Април 17, 2010 Ima ta jedna praksa Boga našega koju mi ne smemo da imamo. Naime, Gospod je rekao "Dakle, budite savršeni kao što je Savršen Otac vaš Nebeski", ali je rekao i da Njemu prepustimo osvetu. A koliko vidim, 75-80% filmova se na ovaj ili onaj način bazira na - osveti. Razmišljam - u mojoj gordosti čuči jedan (=Ja!) koji umesto da prepozna, prihvati i pokaje se za svoj greh (grehe), 'on' bi da bude kao pravedan i da sudi drugima. Osveta je jako, jako klizav teren, i tu se lako padne. Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији! Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Април 17, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 17, 2010 Нешто ми Виловски не делује као покајник, Ребрача још мање. A otkud ti znas da nije? A sta ako bas jeste? Која су дела његовог покајања?Бекство у Грчку? Ангажовање НАЈСКУПЉЕГ адвоката (од монашких пара?)? Maso, nismo mi ti koji vide ljudsku dusu i postojanje ili nepostojanje pokajanja. Sta ako se i on ispovedio ili ce se iskreno nekad ispovediti i pokajati? Шта би било кад би било, није реална поставка. Испада као да само ти желиш да се он покаје, а ми сви не.До тада имам право да кажем фуј! крадеш од гладне деце са КиМ! И слично што о њему мислим. To sto je uradio je delo koje treba osuditi, ali on je i dalje covek cijem spasenju bi se i Gospod radovao "vise nego li zbog devedeset i devet pravednika". Ne kazem da treba da ga "obidje" kazna i na zemlji, ali cemu mi kao hriscani (ako bar sebe tako nazivamo) treba da se radujemo vise? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Април 17, 2010 Пријави Подели Написано Април 17, 2010 Јао Аљонка, добро, ти си милосрдна сестра, ја сам зла вештица и ај да завршимо ову бесмислену препирку. Да, и Тавита ти се придружила, да Тавита, ја сам она из масе што виче ''Распни га'', а ти си Марија Магдалена. Страшно, ај здраво са теме! пс ''револтирана си ко зна чиме'' - немам коментар То си Ти рекла, не ја. Нисам Те ни у коме "препознала".... Шта се љутиш? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Април 17, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 17, 2010 Јао Аљонка, добро, ти си милосрдна сестра, ја сам зла вештица и ај да завршимо ову бесмислену препирку. Да, и Тавита ти се придружила, да Тавита, ја сам она из масе што виче ''Распни га'', а ти си Марија Магдалена. Страшно, ај здраво са теме! пс ''револтирана си ко зна чиме'' - немам коментар Zasto se toliko uzbudjujes, samo razgovaramo... Ne moramo oci da vadimo ako nemamo iste stavove... valjda... Od pocetka ti je ton ljutit, sta bi drugo covek pomislio nego da si revoltirana. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Април 17, 2010 Пријави Подели Написано Април 17, 2010 Престаните да философирате,молим вас! Зар ми не знамо да се на личном плану грех осуђује а не човек? Сваки хришћанин то зна,труди се да то практично спроводи у свом животу (ако је нормалан а камоли ако је хришћанин!) и не измишљајте више "топлу воду"! Виловски је лопов и треба да иде у затвор као и било који други осведочени криминалац,зато што лопови иду у затвор и зарад његовог добра у крајњем случају и ћао! Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Април 17, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 17, 2010 Изгледа да не. Увек смо спремни да линчујемо, па било ко да је: Ребрача, Виловски, овај човек што је отсекао псу ноге, политичаре, наркомане, о. Бранислава... ма све одреда, само смо ми прави. Но, када дође на ред и линчевање нас, онда копамо и рукама и ногама да би се оправдали, па макар још дубље падали у грех.Рећи истину и ствар именовати његовим правим именом није знак одсуства љубави...напротив!Остали случајеви ме не интересују,али за случај г.Виловског могу отворено рећи да би требао да добије оно што је заслужио...због њега самог. Не осећам ништа негативно према њему...нити га мрзим (далеко било...не могу јер сам хришћанин и јер ми је тај осећај по природи стран),нити у мени било које друго негативно осећање постоји,осим мисли да је неопходно и корисно за њега да добије оно што ће га можда опаметити...као и ради саме правде и као што напоменух,ради могућег његовог добра кроз искупљење и на овај начин,кроз законску санкцију.Да је истински свестан неподобштине коју је учинио и да је у срцу осећа као такву,и то још као човек цркве,монах и игуман,не би бежао и крио се него би се сам јавио да одговара,да му то буде искупљење...очигледно то не схвата на тај начин и то добрано говори о морално-квалитативној позадини његових поступака. Могу рећи да ми је жао што је то изабрао и наравно да ми је жао,али истовремено ћу рећи да би требао да покуса чорбу коју је закувао. Јесам ли безосећајан што рекох ово? Јесам ли мање Хришћанин што сматрам да је потребно да добије заслужену казну која му је својеврсни пут ка искупљењу само ако је (казну) препозна као Богом даровану могућност искупљења? Зар то није у ствари суштински знак моје жеље да му се деси искупљење? Мислите шта год хоћете о мени,али ја сам за казну у случајевима као што је његов и свака емоција под плаштом хришћанске љубави,која би директно или индиректно пребацивала тежиште са ове приче која је суштински битна када су лопови и криминалци у питању,по мом мишљењу није добра. Poenta kazne i treba da bude da `ispravi` coveka, ili da ga izloluje iz drutva u kome moze vecem broju ljudi da naskodi... ako su psihopate u pitanju. Ali i tad je izlecenje primarno. Ja samo postavih pitanje da li se treba da se radovati kazni ili pokajanju-spasenju? Da li cemo mi gresnika da osudjujemo i onda kada ga Gospod pomiluje? Hocemo li se vecno truditi da stojimo izmedju njega i njegovog spasenja... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Април 17, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 17, 2010 Престаните да философирате,молим вас! Зар ми не знамо да се на личном плану грех осуђује а не човек? Сваки хришћанин то зна,труди се да то практично спроводи у свом животу (ако је нормалан а камоли ако је хришћанин!) и не измишљајте више "топлу воду"! Виловски је лопов и треба да иде у затвор као и било који други осведочени криминалац,зато што лопови иду у затвор и зарад његовог добра у крајњем случају и ћао! Ja vise nemam reci, zaista. Sta napravi od svih vas ta "moderator" titula. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука