Jump to content

(Пс)ихтус VS Отац Иван (ЖРУ)

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 173
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

To su proverene informacije, iza ihtusa i svih raskolničkih pokreta stoji gej lobi, to nije nikakva šala, stvar je ozbiljna vrlo !

cekaj bre kako??? pa zar nisu oni protiv njih????
цео трип није да су против хомосексуалаца, него против Цркве.  0202_238

pa zar njihovi osnivaci nisu bivsi studenti teologije??? zasto bi onda bili protiv crkve...????

Подели на овим сајтовима

To su proverene informacije, iza ihtusa i svih raskolničkih pokreta stoji gej lobi, to nije nikakva šala, stvar je ozbiljna vrlo !

cekaj bre kako??? pa zar nisu oni protiv njih????
цео трип није да су против хомосексуалаца, него против Цркве.  0202_238
pa zar njihovi osnivaci nisu bivsi studenti teologije??? zasto bi onda bili protiv crkve...????
јака прича а јаки и студенти, кад не знају како се пише ИХТИС, а не ихтус.

а за остале сајтове је врло јасно да су антицрквеног карактера, и то не што пишу овако или онако о личностима из Цкрве, већ што озбиљно људе прелешћују да се горде и надимају стварима у које нити су упућени а још више изманипулисани.

да не причамо о томе да саветују непричешћивање или да се не пости ван четри велика поста, а исповедања вере су им у крајњу руку дискутабилна и коме се клањају самим тим.

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

Ови људи са ИХТУСА нису нормални. (касно сам изгледа укапирао slavabogu)

Или сам банован или ми је промењена шифра, јер сам рекао за

овај сајт ово:

Овај сајт нема благослов и не пада ми на памет да читам текстове са њега.

Помози им драги Боже. stadaradim

Подели на овим сајтовима

Ови људи са ИХТУСА нису нормални. (касно сам изгледа укапирао gringrin)

Или сам банован или ми је промењена шифра, јер сам рекао за

овај сајт ово:

Овај сајт нема благослов и не пада ми на памет да читам текстове са њега.

Помози им драги Боже. gringrin

удаљен док се не смири  Постављена слика

немораш толико бити упоран  gringrin Постављена слика

http://www.facebook....jovan.cakareski

Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley...

Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар

Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског!

Подели на овим сајтовима

jel' ima neko volje i vremena da mi , onako ukratko ,

objasni razliku izmedju vernika tamo i ovde ?

- Овде се митрополит Зизјулас цени, поштује, чита и слуша, тамо је он јеретник.

- Овде се владика Атанасије цени, поштује, чита и слуша, а тамо га називају Сатанасијем.

- Овде се владика Игњатије цени, поштује, чита и слуша, а тамо га називаку пророком (под знацима навода)

- Тамо практикују ретко причешћивање, а овде се практикује чешће.

- Тамо се подржавају одбегли монаси и рашчињени монаси, овде се на њихов потез гледа са чуђењем.

- Тамо не постоји слобода говора и размишљања, овде може и атеиста да пребива 0202_238, као и остали неправославци.

- Тамо се моле Богу да до новог Васељенског Сабора не дође, овде се надамо новом Сабору.

- Тамо се не праве мотивациони постери ne_shvata, овде - да!

- Једна од већих разлика је то што тамо има 868 чланова, а овде 1.887. klapklap

- Њихов форум нема благослов, наш има. prstgore

Подели на овим сајтовима

jel' ima neko volje i vremena da mi , onako ukratko ,

objasni razliku izmedju vernika tamo i ovde ?

Није заправо почео тај "раскол" форума православнијех овде и због ЖРУ-а , то је почело мало раније и због два начина на који се савремени православци односе према неким питањима вере и живота по вери.

Моје је мишљење да су оба правца настала фаворизовањем једне од две највеће Божије заповести.

Тако су једни узели за примарно да воле Бога а други да воле људе.

У односу на те две заповести једни су ваки а други наки.

Једнима је једно битно а другима друго.

Једни виде једно , а други виде друго.

Временом неки савремени проблеми и дилеме , као што су глобализам, национализам, однос државе и Цркве , људска права, екуменизам  , евроинтеграције и сл. постају различито интерпретирани од ове две стране .

Једнима је једно прихватљивије а другима друго( или неприхватљивије) ...

Ту наравно има и оних који са стране још мало доливају уље на ватру , као што су разни медији и неки као аналитичари и "познаваоци" верских прилика за које си ти Улични Музичару експерт у познавању верских и Црквених прилика јер си овде оп-стоп, а они нису ни овде ни нигде , али их ваљда неко добро плаћа да трућају без везе .

И наравно тај српски елемент радосвађалаштва , где се треба гинути за "своју страну" и то под обавезно , иако баш и не знамо шта би то та наша страна требало да буде.

Уосталом шта да ти причам да би то разумео најбоље ти је да погледаш филм монтија пајтона шоуа- "Брајаново житије" и ондак ће ти све бити јасно, што смо таки каки смо...

Подели на овим сајтовима

Тако су једни узели за примарно да воле Бога а други да воле људе.

zanimljivo ...

a , ko su ti što primarno vole ljude ?

Реч је о две највеће заповести на којима како каже лично Христос стоји сав закон( старозаветни закон) и пророци ( мисли се и на пророке лично и на њихове књиге , које су имале утицај као пoучна и опомињућа и обећавајућа штива у оно време).

Те заповести гласе:

Љуби Господа Бога својега свим срцем својим, и свом душом својом, и свом мисли својом и свом снагом својом.

Љуби ближњега својега као самога себе.

Затим Христос додаје објашњење о првој и другој заповести па каже(парафразирам) : јер ко може волети Бога кога никад није видео ако не воли ближње које види и који су увек са њим.

Значи да је услов истинске љубави према Богу заправо љубав према ближњем, тј. према човеку, без ове прве љубави је немогуће имати ону другу.

Подели на овим сајтовима

video sam da vas kritikuju

-zbog muzike koju slušaju popovi sa ovog foruma

-da ste "new age"

-da trujete omladinu

-da propagirate da se neko može spasiti a da nikada nije poverovao tokom života

šta ćete da kažete u svoju odbranu , a ?

.

www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ]

.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...