EshatoloskiIkonizator Написано Фебруар 7, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2017 пре 7 минута, Кратос рече Delimično sam upoznat ali logosi su kao klice istine posejane u tvarni svet,potencijali čija se potpuna Istina i Smisao smešteni u Logosu,Sinu Božijem kroz koje su i stvoreni.Dakle u nekom hrišćanskom smilslu istina svakog bića je sam Logos Božiji.Punoća bića,ispunjenost postojanja.Nešto tako. Kako se dakle, onda, ta istina bića konkretizuje ili ostvaruje u Eshatonu? Kako će se sjedinjenje tih pojedinačnih logosa sa Logosm Božijim ostvariti i ogledati? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 7, 2017 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2017 Управо сада, EshatoloskiIkonizator рече Kako se dakle, onda, ta istina bića konkretizuje ili ostvaruje u Eshatonu? Kako će se sjedinjenje tih pojedinačnih logosa sa Logosm Božijim ostvariti i ogledati? Isto kao i danas i to fizički sa Hristom Sinom Božjim. To sjedinjenje u eshatonu neće biti ništa novije, čovek ništa novo neće dobiti od onoga što dobija danas uzimajući Telo i Krv. To Kratos očigledno ne razume. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 7, 2017 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2017 Kad bi mogli da prevedemo apostola to bi zvučalo nekako ovako: Ne živim više ja nego Istina živi u meni. A to je nemoguće bez fizičkog sjedinjenja. Djaba filosofija, umovanje, opiti bez fizičkog sjedinjenja. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Фебруар 7, 2017 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2017 пре 6 минута, EshatoloskiIkonizator рече Kako se dakle, onda, ta istina bića konkretizuje ili ostvaruje u Eshatonu? Kako će se sjedinjenje tih pojedinačnih logosa sa Logosm Božijim ostvariti i ogledati? Kroz participranje u njegovom eklesijalnom telu -Crkvi. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
EshatoloskiIkonizator Написано Фебруар 7, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2017 пре 4 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Isto kao i danas i to fizički sa Hristom Sinom Božjim. To sjedinjenje u eshatonu neće biti ništa novije, čovek ništa novo neće dobiti od onoga što dobija danas uzimajući Telo i Krv. To Kratos očigledno ne razume. Ja bih se pre složio sa njim, jer ja, kao i on, sledim pravosalvnu eshatologiju koja samtra da je ovo, nazovimo ovozemaljsko sjedinjenje sa Hristom, samo predoskus ili preddar sjedinjenja koje će se ostvariti tek u budućnosti tj Carstvu. A i zamisli malo logicki, da li se uopšte može pretpostaviti da će tada biti isto kao i sada? Naravno da ne! To je potpuno drugačija dimenzijalnost, dimenzija večne dinamike, tj. kosmičke Liturgije. Kada bi pratili ranohrišćansko predanje i veru očigledno bi se videlo ovo. Ima dosta predavanja na ovu temu, i prva tacka sabora u Minehnu piše da je danas sve dato u "glinenim sudovima" a da će se u punoći ostvariti na kraju istorije. Кратос and Рапсоди је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Фебруар 7, 2017 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2017 пре 7 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Isto kao i danas i to fizički sa Hristom Sinom Božjim. To sjedinjenje u eshatonu neće biti ništa novije, čovek ništa novo neće dobiti od onoga što dobija danas uzimajući Telo i Krv. To Kratos očigledno ne razume. Neće biti.Ipak je to nešto što oko ne vide i uho ne ču. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
EshatoloskiIkonizator Написано Фебруар 7, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2017 пре 2 минута, Кратос рече Kroz participranje u njegovom eklesijalnom telu -Crkvi. Jeste tako, ali to je više sjedinjenje u istoriji, naravno kroz participiranje u simvolima i u ikonizovanju Carstva kroz struktuisane pojedinacne delove koji stvaruju celinu. Ako zamišljaš da će i u Eshatonu biti kao i ovde, dakle kao Crkveno, Evharistijsko sabranje, mogao bi malo da nam pojasniš. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 7, 2017 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2017 пре 33 минута, EshatoloskiIkonizator рече A i zamisli malo logicki, Evo raspadam se da zamislim šta možemo više dobiti od Hrista Isusa osim Njega samog i to fizički sjedinjenog sa nama. To što smo u glinenim sudovima ne pretstavlja nikakvu prepreku sjedinjenja, jer naša trošna glina nije prepreka sjedinjenja. Smrt se ima desiti ali to se imalo dessiti i samom Isusu Hristu a on je i pre stradanja govorio Otac i Ja jedno smo. To što mi danas zovemo predukus Carstva je ništa drugo do čekanje na prirodni proces vraćanja u prah gline ali ni taj predukus nije moguć ukoliko se ti sada u glinenim sudovima ne sjediniš fizički sa Isusom Hristom Sinom Božjim. Dakle sjedinjenje i to fizičko se ima desiti sada za života u glinenim sudovima a ne posle smrti. Ukoliko vi mislite da Hristos sada već u svoj svojoj (ne našoj) punoći ne živi u nama, onda se vi i ne morate nadati vaskrsenju i Carstvu. Ukoliko živi u svoj svojoj punoći u nama, onda ne razumem repliku na moje odgovore. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Фебруар 7, 2017 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2017 Јадни посетиоци овог форума. ivona and GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 2 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Фебруар 7, 2017 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2017 пре 3 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Smrt se ima desiti ali to se imalo dessiti i samom Isusu Hristu a on je i pre stradanja govorio Otac i Ja jedno smo. Pa on kao Sin Božiji nije ni umro nego kao Sin Čovečiji.Božanska priroda u njemu jeste bila jedno sa Ocem i ona nikada nije ni stradala,niti se odvajala od Oca i Svetoga Duha.Bog ne može da umre. "Tamo daleko" је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 7, 2017 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2017 пре 1 минут, Кратос рече Pa on kao Sin Božiji nije ni umro nego kao Sin Čovečiji.Božanska priroda u njemu jeste bila jedno sa Ocem i ona nikada nije ni stradala,niti se odvajala od Oca i Svetoga Duha.Bog ne može da umre. A ja bi ti savetovao da pročitaš nešto iz Hristologije jer ti to što nazivaš Sin Čovečji je nesliveno nedeljiv deo Ličnosti , Druge Ličnosti Svete Trojice. Tri Ličnosti čine Boga. Ličnost. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Фебруар 7, 2017 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2017 пре 42 минута, EshatoloskiIkonizator рече Jeste tako, ali to je više sjedinjenje u istoriji, naravno kroz participiranje u simvolima i u ikonizovanju Carstva kroz struktuisane pojedinacne delove koji stvaruju celinu. Ako zamišljaš da će i u Eshatonu biti kao i ovde, dakle kao Crkveno, Evharistijsko sabranje, mogao bi malo da nam pojasniš. To je neoposivo i nezamislivo. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 7, 2017 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2017 пре 49 минута, EshatoloskiIkonizator рече , nazovimo ovozemaljsko sjedinjenje sa Hristom, samo predoskus ili preddar sjedinjenja koje će se ostvariti tek u budućnosti tj Carstvu. Uzmite jedite ovo je Telo moje, uzmite pijte ovo je Krv moja, koja ima tajmer i delovaće tek u budućnosti tj.Carstvu. A vaskrsnuću vas kako? Čarobnim štapićem? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Фебруар 7, 2017 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2017 Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече A ja bi ti savetovao da pročitaš nešto iz Hristologije jer ti to što nazivaš Sin Čovečji je nesliveno nedeljiv deo Ličnosti , Drugo Ličnosti Svete Trojice. Tri Ličnosti čine Boga. Ličnost. A gde sam ja rekao drugačije? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 7, 2017 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2017 пре 1 минут, Кратос рече A gde sam ja rekao drugačije? Pa šta hoćeš da kažeš ustvari? On je i vaskrsnuo kao Sin Čovečji i popeo se na nebo a niko se nije popeo na nebo a da pre toga nije sišao sa tog istog neba. Tko sam Isus za sebe svedoči. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука