Bokisd Написано Фебруар 7, 2017 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2017 пре 8 минута, Кратос рече Jer ako strada ipostas to je stradanje Božanske prirode čija je Ipostas i nosilac. Ali, Kratos, strada u toj Ipostasi ono sto je covecansko. Ipostas je nosilac obe prirode i On moze po svojoj volji da projavljuje obe prirode. Kada na krstu umire projavljuje covecansku smrtnu prirodu, ali, posto je ona neotudjivi deo Njegove Ipostasi, ( NESLIVENO, ali i NEODVOJIVO ), onda kazemo da i Bog strada na Krstu. "Tamo daleko" је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 7, 2017 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2017 пре 2 минута, Bokisd рече Ali, Kratos, strada u toj Ipostasi ono sto je covecansko. Ipostas je nosilac obe prirode i On moze po svojoj volji da projavljuje obe prirode. Kada na krstu umire projavljuje covecansku smrtnu prirodu, ali, posto je ona neotudjivi deo Njegove Ipostasi, ( NESLIVENO, ali i NEODVOJIVO ), onda kazemo da i Bog strada na Krstu. Pa složićemo se svi sa Kratosom. Ličnost postrada u telu, umre u telu i vaskrsne u telu. Bokisd је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Фебруар 7, 2017 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2017 пре 3 минута, Bokisd рече Ali, Kratos, strada u toj Ipostasi ono sto je covecansko. Ipostas je nosilac obe prirode i On moze po svojoj volji da projavljuje obe prirode. Kada na krstu umire projavljuje covecansku smrtnu prirodu, ali, posto je ona neotudjivi deo Njegove Ipostasi, ( NESLIVENO, ali i NEODVOJIVO ), onda kazemo da i Bog strada na Krstu. Ali ipostas nije čovečanska nego Božanska Ipostas Prevečnog Logosa.Ovo je već slivanje Božanske Ličnosti sa čovečanskom prirodom,jer ako i ona strada,umire,onda je Božanski Logos uzeo prirodna svojstva čoveka-smrtnost.A lepo kaže nesliveno,neizmešano,svaka sa svojim prirodnim svojstvima.Nema mešanja suština ,priroda u Hristu. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 7, 2017 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2017 пре 10 минута, Кратос рече Ali ipostas nije čovečanska nego Božanska Ipostas Prevečnog Logosa.Ovo je već slivanje Božanske Ličnosti sa čovečanskom prirodom,jer ako i ona strada,umire,onda je Božanski Logos uzeo prirodna svojstva čoveka-smrtnost.A lepo kaže nesliveno,neizmešano,svaka sa svojim prirodnim svojstvima.Nema mešanja suština ,priroda u Hristu. Dobro ti rezonuješ samo malo retorike:) Šta je postradalo u Ličnosti Sina Božeg? Telo. Šta je umrlo u Ličnosti Sina Božjeg? Telo. Šta je vaskrslo u Ličnosti Sina Božjeg? Telo. Pošto Ličnost ima dve prirode, božansku i čovečansku koje nisu slivene nego su nedeljive, da li je Ličnost postradala u Telu? Da li je Ličnost umrla u telu? Da li je Ličnost vaskrsla u Telu? Ako nije ni stradala ni umrla ni vaskrsla, onda nisu nedeljive no su podložne deljenju. Da se začuo glas Oca Nebeskog na Krsnom stradanju i da je pitao gde je moj Sin ljubljeni? Oni bi rekli umro je. I jeste umro, da bi posle vaskrsao. Deo Ličnosti koji čini nedeljivu celinu , ne možemo da gledamo kao samostalan nezavisan. Kad je Ličnost primila svoj deo čovečanske prirode, kad se ovaplotila primila je i stradanje te prirode, primila je sopstveno stradanje tom prirodom. Ličnost jeste stradala i to telom, umrla je telom i vaskrsla je telom. Ipostas=Ličnost Bokisd and Кратос је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Фебруар 7, 2017 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2017 пре 24 минута, Кратос рече Ali ipostas nije čovečanska nego Božanska Ipostas Prevečnog Logosa.Ovo je već slivanje Božanske Ličnosti sa čovečanskom prirodom,jer ako i ona strada,umire,onda je Božanski Logos uzeo prirodna svojstva čoveka-smrtnost.A lepo kaže nesliveno,neizmešano,svaka sa svojim prirodnim svojstvima.Nema mešanja suština ,priroda u Hristu. Da, Ipostas je Bozanska, isti onaj Logos koji je postojao pre vremena sada se Ovaplotio. Ovde cini mi se nemamo nedoumice. Mislim, da je glavno pitanje ( odavno sam citao o tim stvarima, nesto sam i pozaboravio ), da ne postoji u Ipostasi Hristovoj slivanje priroda i volja. Postoji i Bozanska i covecanska volja i priroda. Svaka deluje u okviru svoje prirode i mogucnosti, samo covecanska volja u njegovoj Licnosti prati i uvek sleduje Njegovoj Bozanskoj volji. Tako da nemamo slivanje priroda i imamo Jednu Licnost Gospoda Isusa Hrista u stradanju i proslavljenju,... svakako po njegovim dvema prirodama, koje se projavljuju u zavisnosti od situacija u kojima se desavaju odredjeni dogadjaji. Tako nekako idu ove stvari. Treba naci odgovarajuce otacke tekstove , bilo bi nam mnogo lakse da shvatimo sustinu ovih stvari. "Tamo daleko" је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 7, 2017 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2017 Ono što nas svi sveti oci uče pa čak i oni koji odoše u jeres jeste da sve što si uradio dobro, sve što je istina, sve što je ljubav treba pripisati Hristu Isusu koji je u tebi a ne tebi samome. Prema tome što više puštamo Isusa Hrista da deluje kroz nas i da živi i dela u nama, mi smo bliži istinskom biću. Svi se slažemo bilo retorički bilo filosofski da stvaranje nije završeno, jer jedino bolje ima neograničenog kapaciteta a uvek se dešava bolje. Kažemo da je kraj stvaranja Oboženje čoveka, dakle mi smo na putu za istinitos bića a ne da mi imamo u sebi istinitost bića pa sada treba da je razvijamo. Istinitost bića je Istina a ona je i Put i Život, istiniost bića je Isus Hristos koji radi čovekove slobodne volje ne može se na silu useliti u čoveka, no je voljan da dugotrpeljivo sačeka da ga čovek sam pusti u sebe, da čovek počne da živi Hristom, da počne da živi Istinitim Bićem koji kraja nema. Ovde nam neki govore da Hristos ima početak tek tada kad nas više ne bude u glinenim sudovima. Ja to tako ne vidim, Hristos reče Carstvo je u vama iako je znao za naše glinene sudove. Gde u nama? Pa u fizikom prihvatanju i sjedinjenju sa Njim. A ne u fizičko hemijskoj operaciji materije. Fizičko sjedinjenje sa Hristom nije samo materijalne prirode, zato nam se govori da neraspadiva tela nisu sama po sebi život. Neki sveti oci su odvajali postojanje od življenja (života). Nije isto postojati i imati Život u sebi, niti se taj Život može prekinuti telesnom smrću ako si pre toga postao sjedinjen sa Njim. Vaskrsenje nema samo datumski karakter, vaskrsenje jeste i zalog prihvatanja Života, jer na žalost koliko vidimo djavdjav je odbijao Život odbijao je postojanje u Životu. Postojanje i življenje nije isto. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Фебруар 7, 2017 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2017 Da, VSB, sve je lepo i zanimljivo to sto si opisao , ali, ipak, .....koliko ja razumem stvari, mora doci do Vaskrsenja tela i da se ovo nase materijalno i trulezno telo u dogadjaju vaskrsenja pretvori u neraspadljivo i netrulezno i nebesko telo. I tek onda ide punina buducih stvari, koje sada vidimo kao u ogledalu ......i kao 'predukus' bas tih' buducih stvari, koje mozemo da osetimo u ovim nasim smrtnim telima. Рапсоди and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Фебруар 7, 2017 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2017 пре 27 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Ličnost jeste stradala i to telom, umrla je telom i vaskrsla je telom. To sam se odmah složio.Stradala je u punoći primljenog čoveštva. Bokisd је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 7, 2017 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2017 Управо сада, Bokisd рече Da, VSB, sve je lepo i zanimljivo to sto si opisao , ali, ipak, .....koliko ja razumem stvari, mora doci do Vaskrsenja tela i da se ovo nase materijalno i trulezno telo u dogadjaju vaskrsenja pretvori u neraspadljivo i netrulezno i nebesko telo. I tek onda ide punina buducih stvari, koje sada vidimo kao u ogledalu i kao 'predukus' tih' buducih stvari koje mozemo da osetimo u ovim nasim smrtnim telima. Naravno ja razumem šta je predukus. Međutim ono što se ovde filosofsko retorički neće da razume, je to da ne postoji ni predukus ako nisi fizički se sjedinio sa Hristom. Pri tom ono što se neće razumevati je i sledeće, da sadašnje recimo današnje sjedinjenje sa Hristom, ne umire i ne razdeljuje se telesnom našom smrću. Dakle istinitost bića je već sada u svojoj punoći tu u nama a mi fizički slabi u fizički u glinenim sudovima smo nejaki da osetimo svu tu Njegovu punoću. Pa onda nastavljam da se približavanje Hristu kroz Hrišćanski život ili bolje rečeno kroz Hrišćanske vrline, dozvoljava uzrastanje tog semena kojim nas Hristos darova, te tako puštamo Hrista sve više i više u sebe, do granica gde apostol govori, Ne živim vie ja nego Hristos živi u meni. To seme koje uzrasta jeste naše OTVARANJE a ne HRISTOVO UZRASTANJE. Hristos je već u SVOJOJ PUNOĆI tu u nama a na nama je da se otvaramo kao svet i tu punoću pustimo da deluje i da nas razvija. Bokisd је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 7, 2017 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2017 пре 9 минута, Bokisd рече koliko ja razumem stvari, mora doci do Vaskrsenja tela i da se ovo nase materijalno i trulezno telo u dogadjaju vaskrsenja pretvori u neraspadljivo i netrulezno i nebesko telo. Vidiš kakva je ovo zamka, mi svojim netruležnim telom ne moramo da nasledimo Život. Sjadinjenje sa Hristom Isusom je to moranje koje treba da se desi a vaskrsenje je samo zalog nastavka tog Života u večnosti i zalog da se telesnom smrću ne prekida zajednica koju si uspostavio sa Hristom sa Životom. Dakle kad se Pričešćujemo mi se fizički sjedinjujemo i primamo Onoga koje Jeste. Ne dešava se u nama fizičko hemijski proces, mi ne menjamo prirodu, mi ćemo biti isti, nego primamo ONOGA KOJI JESTE ŽIVOT I MI U NJEMU ŽIVIMO. To je ta blagodat to je to Oboženje. Dakle bez Hrista Isusa i sjedinjenja sa njim, niti ima Istine, niti ima Života a za postojanje nisam siguran tu treba pitati i djavdjava on postoji ali nije u Životu. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Фебруар 7, 2017 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2017 Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече Vidiš kakva je ovo zamka, mi svojim netruležnim telom ne moramo da nasledimo Život. Sjadinjenje sa Hristom Isusom je to moranje koje treba da se desi a vaskrsenje je samo zalog nastavka tog Života u večnosti i zalog da se telesnom smrću ne prekida zajednica koju si uspostavio sa Hristom sa Životom. Dakle kad se Pričešćujemo mi se fizički sjedinjujemo i primamo Onoga koje Jeste. Ne dešava se u nama fizičko hemijski proces, mi ne menjamo prirodu, mi ćemo biti isti, nego primamo ONOGA KOJI JESTE ŽIVOT I MI U NJEMU ŽIVIMO. To je ta blagodat to je to Oboženje. Dakle bez Hrista Isusa i sjedinjenja sa njim, niti ima Istine, niti ima Života a za postojanje nisam siguran tu treba pitati i djavdjava on postoji ali nije u Životu. Sad se mozda malo ne razumemo ( predhodni tvoj post bio mi je, po mom shvatanju stvari mnogo prijemciviji ). Mislim, da smo pricali dosta puta, da dusa i telo zajedno cine coveka kao kompletnu licnost, i zbog toga, savim je logicno je da potrebujemo vaskrsenje tela radi potpunog koriscena blazenstava buduceg veka. Posto ta buduca zemlja nece biti materijalne prirode i trosna kao ova danasnja ( zemlja ), i ta neka nasa buduca vaskrsla tela, moraju biti odgovarajuce sustine, slicne prirodi te buduca zemlje i carstva. Tek u tim korelacijama stvari, pretpostavljam, mozemo osetiti puninu zajednicarenja sa Hrisom i svima svetima. Deluje sasvim odgovarajuce da bi tako trebalo da bude buduce stanje stvari. Рапсоди and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 7, 2017 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2017 Управо сада, Bokisd рече Sad se mozda malo ne razumemo ( predhodni tvoj post bio mi je, po mom shvatanju stvari mnogo prijemciviji ). Mislim, da smo pricali dosta puta, da dusa i telo zajedno cine coveka kao kompletnu licnost, i zbog toga, savim je logicno je da potrebujemo vaskrsenje tela radi potpunog koriscena blazenstava buduceg veka. Posto ta buduca zemlja nece biti materijalne prirode i trosna kao ova danasnja ( zemlja ), i ta neka nasa buduca vaskrsla tela, moraju biti odgovarajuce sustine, slicne prirodi te buduca zemlje i carstva. Tek u tim korelacijama stvari, pretpostavljam, mozemo osetiti puninu zajednicarenja sa Hrisom i svima svetima. Deluje sasvim odgovarajuce da bi tako trebalo da bude buduce stanje stvari. Da za ovo telesno sve što si naveo jeste istina i slažem se sa tobom. Bokisd је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 7, 2017 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2017 Ja sam vam već naveo da sam ja mišljenja da je Hristos u svoj svojoj punoći već tu a ne da smo mi sudelnici sve te punoće. Rekao sam da je nama potrebno Otvaranje prema Drugome, prema Hristu koji je u svoj svojoj punoći već tu a ne čekanje da ta punoća dodje. Pokret prema Carstvu nije čekanje na telesnu smrt i vaskrsenje, nego OTVARANJE i pravljenje mesta za Hrista u nama, tada se krećemo prema punoći. Mi treba svet da otvorimo za Hrista a ne za nas, nama se neće desiti fizičko hemijska reakcija i promena prirode, mi ćemo i dalje imati svoju prirodu a blagodatno dobijamo u sebe ONOGA KOJI JESTE. Istina jeste da je punoća Carstva za nas istorijskog nadolazećeg karaktera ali taj karakter jeste OTVARANJE za Carstvo a ne čekanje Carstva. Carstvo tako neće doći milijardu i bezbroj milijardi godina, jer se mi nismo dovoljno OTVORILI primili DRUGOGA u sebe, NISMO DOVOLJNO OTVORILI NI SVET KOJI TREBA UPRAVO NAMA DA BUDE OBOŽEN. Punoća Carstva je već tu ali se mi nismo dovoljno OTVORILI da bi je okusili, zato pričamo o predukusu i dužnost nam je da svet otvorimo za Hrista a to možemo samo pojedinačno prvo u sebi i zajedno u sav svet u svu tvar. Kako drugačije da se kroz Hrista Isusa sjedinjenog sa čovekom i preko čoveka Oboži vascela Tvar ako nema ODNOSA, OTVARANJA,POKRETA KA.. Magijskim štapićem? samo Hristovom voljom bez našeg pristanka i delanja? Pa to bi onda već bilo, to bi se već ostvarilo ili nas sve zajedno onda Hristos nepravedno muči. Жика је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ivona Написано Фебруар 7, 2017 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2017 пре 5 часа, Milan Nikolic рече Јадни посетиоци овог форума. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука