Jump to content

Nikolić uneo badnjak u zgradu Predsedništva

Оцени ову тему

Ronald

Препоручена порука

пре 3 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Stvarno smo zadivljeni tvojim argumentima evo mi smo rekli da je vest lažna el da?

Ili smo rekli, da nije dobra praksa uzimati izjave od jedne strane sa punim imenom i prezimenom a sa druge strane citirati anonimne navodno oštećene ljude, Pri tom koju bi opasnost imali ti ljudi da iznesu svoje ime i prezime ako im je dete zaista vraćeno bolesno i nepregledano kući??????

I eto tako mi onako neakademski nastavljamo da izmišljamo neke tamo nebuloze poput zahtevanja imena i prezimena ljudi koji su oštećeni a da pri tom za svoje izjave ne da ne mogu naštetiti sebi ni svojoj porodici, nego bi nam svima učinili usluga da nam ukažu na takvu pojavu.

I šta onda drugo reći do da sediš dokon pri tom poznavajući tvoju inteligenciju mogu samo da zaključim da si ipak malo naduvan, te izmišljaš i rešavaš životno važne probleme koji to zdravorazumskom čoveku nisu i pri tom se čudiš kako tvoje fantamozgarije neko traži da potkrepiš i nekim klasičnim argumentima a ne samo tipa može voz svakog gradjanina da zgazi.

Ok, ok... opet se ljutis na mene.

Ja nisam ni napisao vest, ni izmislio vest, ni slavio salvu, ni isao kod doktora... evo majke mi ,nemam nikakve veze sa ovim dogadjajem... sta je to u vezi sa njim sto te (vas) tera da se na meni istresate ja evo stvarno ne znam ali cu podneti tu zrtvu zbog vas :D

Untitled_1.jpg

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, RYLAH рече

Јапански цар јесте верски поглавар, шинто религије, као директни наследник Аматерасуа. Чак су и многи храмови изграђени у славу ранијих јапанских царева.  

Hramovi jesu izgrađeni u slavu ranijih japanskih careva, jer su se isti smatrali potomcima bogova i pravljen je njihov kult... ali danas veoma mali broj šinto vernika veruje u to, sam car je 1947. izdao javnu deklaraciju u kojoj kaže da nije "divine", a sadašnji japanski car nema apsolutno nikakve verske funkcije, ne vrši nikakve verske obrede, niti donosi verske odluke (ne imenuje sveštenike i slično)... prosto, nije verski poglavar.

Цитат

Абортус је забрањен у неколико савезних држава САД, управо на притисак верских заједница,

Nije još od presude Vrhovnog suda Roe v. Wade (1973), kojom je ustanovljeno da države ne mogu da zabrane abortus. Moguće je da negde još uvek nisu promenili legislativu, dešava se kod njih da Vrhovni sud ukine neki zakon ali ga država jednostavno ne promeni, ali se isti svakako ne primenjuje.

Цитат

креационизам је уведен у једној држави, али је суд након дугог процеса и медијскког циркуса ипак одлучио да обори ту одлуку,

Bilo je više pokušaja.

Цитат

а што се председничке заклетве тиче, слободан си да ми наведеш једног председника до сада који се није заклео над Библијом. 

John Adams se zakleo na Ustavu... za skoro sve rane predsednike i ne znamo nad čime su se zakleli i da li su koristili neku knjigu... Ruzvelt u prvom mandatu pri zaklinjanju nije koristio nikakvu knjigu, a Lindon Džonson se zakleo na katoličkom misalu...

Ne postoji nikakvo pisano pravilo za Bibliju... više je stvar tradicije i izbora samog predsednika.

A imaš ovo pravilo:

https://en.wikipedia.org/wiki/No_Religious_Test_Clause

Цитат

Државе финансирају војне свештенике свуда, јер су они део војних формација једном када постану војни свештеници. Закони о верама се свуда пишу уз учешће највећих верских заједница. Вероучитељи су свуда где је верска настава конфесионалне природе одређени од стране верских заједница, уз програм који састављају верске заједнице, али га претходно мора одобрити држава, као код нас. У САД, које си поменуо, рецимо, уопште није неуобичајено да се верски празници прослављају као празници на нивоу целе земље или мањих целина (Божић, рецимо, а по мањим градовим уопште није реткост да се прослављају верски празници и да у томе учествују све институције, ако тако већина одлучи). Што се осталих ствари тиче, да сад не улазимо у све појединачно, имаш понешто од тога свуда,

Da, ali ja ne pitam za "ponešto od toga" u ponekim zemljama, već za jednu zemlju u kojoj ima sve to... to pitam jer sam tako razumeo tvoju primedbu da sekularisti štrpkaju ponešto iz različitih zemalja tj. tvoje traženje da navedemo jednu zemlju kao model.

BTW Nemoj da mešamo to da se verski praznik proglasi za neradni dan (na šta nemam primedbu), sa tim da se verski praznik obeleži vršenjem verskih obreda u državnim institucijama i javnim preduzećima.

Цитат

али заборављаш једну ствар, коју сам већ раније поменуо на једној теми:

Држава није добра према СПЦ зато што жели да кињи атеисте или да се додворава верницима. Држава је добра са СПЦ јер би банкротирала ако би СПЦ урадила исто што и пар светогорских манастира у Грчкој, када су тужили Грчку ЕСЉП због узурпације манастирских поседа, и када је ЕСЉП доделио огромну компензацију манастирима, које Грчка и даље није платила, јер не може, и сад су манастири у позицији да уцењују Грчку. Шта мислиш кад би СПЦ пустила тужбу за своју узурпирану имовину, и још да тражи накнаду за све време док је имовина била узурпирана, шта би се десило са Србијом?

Ne zaboravljam, nego ti zaboravljaš da sam ja i na toj temi rekao da to nije nikakvo rešenje... jer se potraživanja ne mogu prebijati sa donacijama i zakonom propisanim davanjima... ništa se tim davanjima ne umanjuje dug prema SPC... nemam ništa protiv da se utvrdi koliki je dug Srbije prema SPC i da se otplaćuje tako da znamo koliko je otplaćeno i kad će to da se završi. Ovo sada nije nikakvo otplaćivanje duga.

Uostalom, baš ti je dobar primer tih grčkih manastira. Grčka je napravila ugovor sa GPC i svim drugim manastirima i dogovorila se da uzme zemlju, a da sveštenicima plaća plate i penzije... i onda je 5 manastira koji nisu potpisali ugovor tužilo Grčku... iako cenim da i njihovi klerici dobijaju plate i penzije... ali eto nisu potpisali ugovor.

Tako će sutra i SPC da tvrdi da to što je dobila je dobila po drugim osnovima i nema nikakve veze sa dugom države prema SPC.

Цитат

Можда нисам био довољно јасан. Наведени критеријуми важе за доношење правног акта, на првом месту. Правни акт је донет, одавно. Који нам критеријуми служе да утврдимо потовање световности у спровођењу правних аката који се баве начелом световности? И који ће се онда тест примењивати у том случају, с тим да тај тест мора да поштује и нечија верска права која се спроводе у пракси?

Ne, navedene kriterijume (ako pričamo o Lemon testu) je američki Vrhovni sud doneo kao kriterijume za tumačenje odavno donetog Ustava. Takvi su (pominju donošenje zakona) zato što je sekularnost kod njih definisana ovako: Congress shall make no law respecting an establishment of religion, or prohibiting the free exercise thereof...

Цитат

Али он користи просторије државне институције да ради свој посао, да лечи људе. То шта ће он да качи у совју канцеларију, његова је ствар, уколико тиме не угрожава било кога. Видео сам и аналогију са приватником. Ако бисмо теоријски, као и све до сада, приватник од њега има право да захтева да совј посао обавља професионално и без дискриминације, а не да му се меша у то шта ће он да ради у радном простору који користи, док га користи.

Tako je, on može da koristi radni prostor da obavlja svoj posao. Kačenje verskih simbola po zidovima koji pripadaju poslodavcu ne spada u njegov posao.... i ne znam odakle bi crpeo bilo kakvo pravo na to. Ne samo u smislu verskih simbola, već i npr. pravo da okači poster Samante Fox... (old school ;) )

Цитат

Шта би се десило ако би приватник у Енглеској, рецимо, тражио од доктора да не носи турбан док лечи људе?

Ne bi imao pravo na to... zato što doktorova glava, za razliku od zida ordinacije (u kojoj je zaposlen), pripada doktoru.

Цитат

Имаш и крштење у Хришћанству, који је далеко бенигнији, али га нико не би обавио у Председништву. Не знам зашто стално морам све да појашњавам у ситна цревца, као да смо роботи а не разумни људи, и да не видимо разлику између "унео бадњак унутра" и "клао кокошке и прскао зидове крвљу" или "крстио дете у председништву". Ја капирам да можда ту и има некакве разлике за разумног човека.

Svakako da ima ali čini mi se da si baš ti gurao priču u pravcu definisanja jasnih (i nadam se objektivnih) kriterijuma...

Цитат

Имам концепт секуларности у ком ми верске заједнице неће одређивати шта се учи у природним наукама, у ком ће вршиоци највиших државних функција моћи да буду сви грађани, у ком верска заједница и држава неће бити испреплетани, у ком верске организације неће моћи да одређују да ли жена има право на абортус или нема, у ком верске заједнице неће имати толики утицај на политику и политичаре да би њихова подршка значила да ће овај да буде изабран или да не буде изабран, у ком "поштовање верских слобода појединца" не значи и угрожавање туђих слобода и да морамо да трпимо апсолутне кретене само зато што су ти кретени друге вероисповести и као такви заштећени као бели медведи... Шеф државе који је и верски поглавар ми се негде подразумева, то потенцирам само кад ми се неко позове на Енглеску или Јапан и Шведску, рецимо. То у Србији никада и није било на дневном реду (било на кратко у Црној Гори, па сам Његош то укинуо за после своје смрти, као крајње непрактично). Значи, интересују ме суштинске ствари.

Hajde pretoči to u jasne i objektivne kriterijume....

i pri tome, nemoj da praviš istu grešku kao pojedinci iz AS kada pričamo o uticajima verskih zajednica i poglavara... načelo sekularnosti nameće obaveze državi (državnim organima i institucijama), a ne građanima i nedržavnim pravnim licima poput verskih zajednica...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, RYLAH рече

Дал ће неко да унесе бадњак у Председништво, дал ће доктор да држи икону или крст у ординацији, дал ће поитичар да љуби руку верском поглавару... Извини, али то ми је потпуно периферно. А ти имаш концепт секуларности у ком ћеш да се закачиш за неке периферне глупости и то да потенцираш, док ћеш потпуно да занемарујеш колико су верске заједнице и држава стварно одвојене у Србији.

Meni je takođe to potpuno periferno u odnosu na bitna pitanja.

Kao što je recimo potpuno nebitno da li je neki inspektor okrivljenom lupio dve čvrge, naspram okolnosti da neki inspektori prebiju okrivljenog ko vola... ali ako gledamo princip da inspektor ne sme fizički da zlostavlja okrivljenog, onda nije teško zaključiti da ne bi trebalo ni da mu lupa čvrge, bez obzira što je to "periferno" i nebitno u odnosu na druga kršenja tog principa.... ali onda kad ustanovimo da skoro svi inspektori lupe okrivljenima po dve čvrge, da im uopšte ne dopire do svesti to da to nije u redu, te da smatraju da će im biti uskraćena neka prava ako okrivljenom ne smeju da lupe dve čvrge, pa se još kad neko na to nešto prigovori, odmah javi ekipa da objasni da svi kojima se to ne dopada ne moraju da gledaju to i da nisu pravi Srbi ako im se to ne dopada i mogu slobodno da idu negde drugde... onda to dobije neku drugu dimenziju...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, cloudking рече

Nisam razumeo ovaj post u kontekstu odgovora na pitanje "kako si zakljucila da ne citam knjige"...

Па рекао си да су довољне две непромишљене изјаве и имаш грађански рат у којој год оћеш земљи. Победа зависи од тога колико добро си припремљен. Да ли познајеш терен? Познајеш ли свог непријатеља? Имаш ли контролу над својим снагама? У својим комуникационим каналима? И не само то: Како ће време бити на дан сукоба? Ако не можеш да одговориш на ова питања...Дакле, речима не можеш покренути рат, посебно не данас...тј од Средњег века. (;

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, cloudking рече

Ok, ok... opet se ljutis na mene.

Ja nisam ni napisao vest, ni izmislio vest, ni slavio salvu, ni isao kod doktora... evo majke mi ,nemam nikakve veze sa ovim dogadjajem... sta je to u vezi sa njim sto te (vas) tera da se na meni istresate ja evo stvarno ne znam ali cu podneti tu zrtvu zbog vas :D

Untitled_1.jpg

Još jedna zabrinjavajuća okolnost je kad nemaš više argument onda pribegavaš detinjarijama, tipa da te neko napada i istresa se na tebe.

Dakle vest kao vest jeste onakva kava jeste, ja sam izneo niz primedbi na tu vest i verovatno dovoljno argumentovanih, da bi mogao dozvoliti tebi sledeće korake.

Prvo ti si rekao da se radi o renomiranom izvoru, drugo složio si se sa listom u definisanju istine oko dogadjaja, tako da si se indirektno ili direktno zavisi iz kog ugla gledaš stavio u odbranu tvrdnje koju vest inplicira.

Ja sam argumentovano osporavo ono što svako misleće biće može da uoči a to je nedostatak identiteta onih koji tvrde suprotno od lekara koji su se predstavili svojim imenom i prezimenom, pri tom taj izostanak identiteta navodnih žrtava bahatih verskih fanatika (čiju ste i stručnost katregorisali pod zabrinjavajuću na osnovu izjave koja nema blage veze sa medicinom), dakle izostanak identiteta (imena i preziemna) navodnih žrtava bahatog ponašanja lekara, nije opravdan nijednim ni dobrim ni lošim argumentom. (uticaj na eventualnu tužbu,posledice po ljudi koji bi se predstavili imenom,pravdajući se da ljudi žele da ostanu aononimni i da su njihova imena poznata redakciji, itd...)

Dakle eto od nas sve neke fantamozgarije i ko smo bre mi da ne verujemo štampi el da? Kako smemo da sumnjamo to je ipak javno glasilo? 

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Тања1 рече

Па рекао си да су довољне две непромишљене изјаве и имаш грађански рат у којој год оћеш земљи. Победа зависи од тога колико добро си припремљен. Да ли познајеш терен? Познајеш ли свог непријатеља? Имаш ли контролу над својим снагама? У својим комуникационим каналима? И не само то: Како ће време бити на дан сукоба? Ако не можеш да одговориш на ова питања...Дакле, речима не можеш покренути рат, а посебно не данас.

Možeš ali to se zove ateistička revolucija.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Još jedna zabrinjavajuća okolnost je kad nemaš više argument onda pribegavaš detinjarijama, tipa da te neko napada i istresa se na tebe.

Dakle vest kao vest jeste onakva kava jeste, ja sam izneo niz primedbi na tu vest i verovatno dovoljno argumentovanih, da bi mogao dozvoliti tebi sledeće korake.

Prvo ti si rekao da se radi o renomiranom izvoru, drugo složio si se sa listom u definisanju istine oko dogadjaja, tako da si se indirektno ili direktno zavisi iz kog ugla gledaš stavio u odbranu tvrdnje koju vest inplicira.

Ja sam argumentovano osporavo ono što svako misleće biće može da uoči a to je nedostatak identiteta onih koji tvrde suprotno od lekara koji su se predstavili svojim imenom i prezimenom, pri tom taj izostanak identiteta navodnih žrtava bahatih verskih fanatika (čiju ste i stručnost katregorisali pod zabrinjavajuću na osnovu izjave koja nema blage veze sa medicinom), dakle izostanak identiteta (imena i preziemna) navodnih žrtava bahatog ponašanja lekara, nije opravdan nijednim ni dobrim ni lošim argumentom. (uticaj na eventualnu tužbu,posledice po ljudi koji bi se predstavili imenom,pravdajući se da ljudi žele da ostanu aononimni i da su njihova imena poznata redakciji, itd...)

Dakle eto od nas sve neke fantamozgarije i ko smo bre mi da ne verujemo štampi el da? Kako smemo da sumnjamo to je ipak javno glasilo? 

Tvoj problem je to sto mislis da je slavljenje slave u drzavnim isntitucijama problem ISKLJUCIVO ukoliko u tome neko bude povredjen, ostecen ili ubijen... u suprotnom je za tebe to sve super... a ja tu ne mogu da intervenisem i jednim argumentom... ruke su mi vezane i preostaje mi samo dobra zabava na temi, sto evo traje vec neko vreme.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Тања1 рече

Па рекао си да су довољне две непромишљене изјаве и имаш грађански рат у којој год оћеш земљи. Победа зависи од тога колико добро си припремљен. Да ли познајеш терен? Познајеш ли свог непријатеља? Имаш ли контролу над својим снагама? У својим комуникационим каналима? И не само то: Како ће време бити на дан сукоба? Ако не можеш да одговориш на ова питања...Дакле, речима не можеш покренути рат, а посебно не данас.

prvo, ni ovaj post nema nikakav odnos prema tvojoj tvrdnji da ja ne citamknjige, zamolio bih za komentar te konkretne izjave jer me puno zanima.

drugo, staromodno dozivljavas ratove... nije rat bitka na poljancetu ko pre 100 godina pa ti ishod zavisi od vremena i uslova, osim toga ishod je nebitan, bitno je samo da rat itekako moze da zapocne recima... a na kraju niko nije pobednik.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, cloudking рече

Tvoj problem je to sto mislis da je slavljenje slave u drzavnim isntitucijama problem ISKLJUCIVO ukoliko u tome neko bude povredjen, ostecen ili ubijen... u suprotnom je za tebe to sve super

Čekaj zar nisi ti bješe zagovornik onoga: ŠTA IMA KOGA DA ZABRINJAVA ŠTA RADI NEKO AKO TIME NE POVREDJUJE DRUGOG? Ovo je tvoj glavni argument čini mi se bio do sada ali pošto se ga lako odričeš vidim da ustavi i nije, nego ti je onako neka zgodna poštapalica.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Čekaj zar nisi ti bješe zagovornik onoga: ŠTA IMA KOGA DA ZABRINJAVA ŠTA RADI NEKO AKO TIME NE POVREDJUJE DRUGOG? Ovo je tvoj glavni argument čini mi se bio do sada ali pošto se ga lako odričeš vidim da ustavi i nije, nego ti je onako neka zgodna poštapalica.

Rekao bih da se to njegovo odnosi na zabrane građanima, a ne na odredbe koje regulišu državno uređenje...

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Pa ja da sam znao do koje mere ti ne kapiras taj koncept potrudio bih se da ga tebi konkretno mnogo pazljivije objasnim da ne bi dolazili do ovakvih tvojih, khm, zapazanja...

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Avocado рече

Rekao bih da se to njegovo odnosi na zabrane građanima, a ne na odredbe koje regulišu državno uređenje...

Kao naprimer da li će neki predsednik da uredi belu kuću u tradicionalnom Hrišćanskom duhu, ili će imati molitveni doručak ili će položiti ruku na bibliju prilikom zakletve a da sve to nije pravilo i da time ne povredjuje nikoga drugoga niti je neko u OBAVEZI da tome prisustvuje ako mu to krši načela nekog verskog uverenja ili ne daj bože ako misli da su mu time povredjena prava kao gradjaninu?

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, cloudking рече

Pa ja da sam znao do koje mere ti ne kapiras taj koncept potrudio bih se da ga tebi konkretno mnogo pazljivije objasnim da ne bi dolazili do ovakvih tvojih, khm, zapazanja...

Pa ja sam znao koliko si ti daleko od realnosti na koju se pozivaš i kad sam ti skrenuo pažnju, da ti samo misliš i to po tvom sopstvenom priznanju da je to neko kršenje zakona, ja sam ti rekao da sačekamo rilaha i avokada, jer oni za razliku od tebe ne misle nego se služe činjenicama i tumače zakon.

No ti si išao dalje u konstrukcijama i tu si svašta nešto ubacivao, proširivao, dodavao, tako da je tvoj koncept meni pružio dovoljno slobode a tebi zaista sada ne pruža mogućnost išćudjavanja.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...