JESSY Написано Децембар 24, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2016 Đorđe Janković iz Aranđelovca vodi jako težak život. Osim toga što boluje od epilepsije, niko ne želi da ga primi da radi, baš zbog bolesti. Primam socijalnu pomoć devet meseci godišnje, kažu da je takav zakon, svega 6.000 dinara, od kojih pola ode na lekove - priča Đorđe, koga su svi osim Radića zaboravili. Otac mi je preminuo, kada sam imao 8 godina. Majka je ostavila mene i sestru, kada sam imao 10 godina. Potom smo preselili u Beograd. Sestra mi se kasnije udala, ja sam ostao sam na ulici. Bez posla. Oboleo. Pet meseci spavao po ulicama. Gledao ko baca staru hranu - tužno za naš portal govori ovaj napaćeni mladić. Tuga do neba Meni se dešava i po tri puta nedeljno epi napadi. Skoro sam krevet prevrnuo i frižider. A sada smo došli u situaciju da nemamo za hranu. Nemamo ogrev. Mučimo se i tako. Skoro sam išao da sakupljam neku hranu i pao sam u šumi, dvoje ljudi su me našli. Postoji deonica državnog puta koju niko neće da popravi, a to je još od majskih poplava. Neće ni hitna da dođe - dodaje Đorđe. Zaboravljen od svih - Pitao sam ga: „Šta to radiš, crni crnjanine?“, a on mi tužno odgovorio: „Ručam!“ Zaboravim na curu i odvedem ga na burek, a posle mi se svideo. Svi su čekali da dovedem devojku, a ja, umesto s mladom, na vrata banuo s Đorđem - priseća se Dejan Radić (40). Žive u kućerku od blata... Đorđe sa Dejanom Nedovršena kuća, dve straćare sazdane od blata u pretprošlom veku i štala napola pokrivena. Sirotinja. Tu žive Radići. Dejan, Danijela (38) i njihova majka Milica (66). Muž joj je umro lane. - Samo sam im još ja falio. Ne mogu da im se odužim. Bih ja, al‘ me stisla bolest, niko neće epileptičara u službu. CENTAR ZA SOCIJALNI RAD NE ŽELE DA RAZGOVARAJU O OVOM SLUČAJU: JANKOVIĆ NEMA PRAVO NA TUĐU NEGU Brat i sestra Dejan i Danijela Radić, koji su zbrinuli Ðorđa, rade u istoj firmi i mesečno prime po 20.000 dinara, koliko iznosi i penzija njihove majke. Polovinu primanja Radići daju za kredit kojim su podigli kuću, ali je još uvek nisu završili. To ih nije omelo da oberučke prihvate bolesnog mladića. U Centru za socijalni rad u Aranđelovcu nisu hteli da razgovaraju o slučaju Ðorđa Jankovića. Direktorka Centra Nada Tanasijević poručila nam je da po zakonu nema pravo da daje informacije o štićenicima ustanove. Ipak, jedan od zaposlenih u Centru Nemanja Nikić nezvanično nam je rekao da Ðorđe ima pravo da podnese zahtev za tuđu negu i pomoć, ali da bolesni od epilepsije teško stiču pravo na tu kategoriju socijalne pomoći jer se smatra da uz lekove mogu normalno da funkcionišu. Uplata putem računa Dinarski žiro račun: 250-4100034301500-54, Euro Banka EFG na ime Dejan Radić Ako želite lično pomoći Đorđe Janković, Aranđelovac, Selo Banja BB 34304 Kontakt telefon: 064 118 71 33 Izvor: humanitarniapeli.com / kurir.rs PredragVId, АлександраВ and александар живаљев је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PredragVId Написано Децембар 24, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2016 пре 41 минута, JESSY рече Đorđe Janković iz Aranđelovca vodi jako težak život. Osim toga što boluje od epilepsije, niko ne želi da ga primi da radi, baš zbog bolesti. А где Ђорђе иде у цркву? Због епилепсије треба редовно да пости и да се моли и излечиће се. Та болест се тако потпуно лечи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Децембар 24, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 24, 2016 пре 1 минут, PredragVId рече А где Ђорђе иде у цркву? пише да је из Аранђеловца... PredragVId је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PredragVId Написано Децембар 24, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2016 Држава даје посебне погодности за фирме које запосле лица са инвалидитетом. Наравно, добијају и богату новчану надокнаду, па вероватно, по том основу може нешто и да му се помогне. У данашње време има јако много епилептичара. александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука