Кратос Написано Април 25, 2017 Пријави Подели Написано Април 25, 2017 пре 11 минута, Дидим рече Не знам колико неко ко се лажно представља и ко је животну каријеру изградио на лажним факултетима, лажним докторатима и лажној научно-истраживачкој пракси Da nis ti malo pobrkao lončiće? Ivan Marković је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дидим Написано Април 26, 2017 Пријави Подели Написано Април 26, 2017 пре 7 часа, Кратос рече Da nis ti malo pobrkao lončiće? Нажалост, не. Његово повремено појављивање у конспиративним емисијама на локалним медијима ме подсећа на то како је Јован Деретић успео да истролује чак и РТС: вратио се као лажни историчар са неке лажне конвенције у Русији, као лажни руски академик и 'ладно га ТВНС интервјуише и убаци у Дневник РТВ. Човек се накитио титулама, а плус је имао двојника (човек који се такође зове Јован Деретић и који је стварно доктор наука и који је познат у научној јавности) и 'ладно се појави у Дневнику. Живановић је слична прича као и он... као и Мића Мегатренд уосталом. Све на исти калуп. Започињао овде 100 факултета и ниједан није завршио, па је отишао у емиграцију на Запад и тамо на неким приватним локалним факултетима стекао диплому 10 година касније, па се повезао са сличним ликовима који имају некакве приватне "академије" да објављује радове и сл. Довољно је рећи да се представља као "Проф. др Србољуб Живановић" чиме сугерише да је доктор наука и професор универзитета, а није ни једно ни друго. Доктор је јер је након 20 година студирања успео да заврши медицину на неком локалном факултету у иностранству, а професор је на "факултетима" који имају једнак кредибилитет као "Махаришијев интернационални факултет за трансценденталну медитацију". У међувремену је нањушио да се након пада комунизма одлично продају књиге о страдању Срба и непознатим стварима из српске историје, па је поред медицинара постао и антрополог, историчар, а сад како видим и тумач православља. Ја сам става да није коректно варати народ. Ако неко ради дневно 10 сати и има времена само недељом да прочита пар страница неке књиге или погледа неку емисију, није у реду варати те јадне људе и играти на њихову карту патриотизма да би им се продавала лажна наука. Тако да нажалост нисам побркао лончиће. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Април 26, 2017 Пријави Подели Написано Април 26, 2017 SRBOLJUB ŽIVANOVIĆ Srboljub Živanović je rođen 1933. godine u Sarajevu, gde mu je otac radio kao železnički činovnik. Kao izbeglica od hrvatskog genocida nad Srbima osnovnu školu je učio u Podlugovima, Višegradu, Valjevu, Smederevu, Kraljevu i završio je u selu Trnavi kod Čačka. Malu maturu položio je u I muškoj gimnaziji u Beogradu, a više razrede gimnazije i veliku maturu položio je u I mešovitoj gimnaziji u Zemunu. Studirao je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde je diplomirao 1959. godine i odmah bio primljen za asistenta kod prof. Branka Šljivića na Anatomskom institutu istog fakulteta. Prilikom osnivanja Medicinskog fakulteta u Novom Sadu prelazi na novoosnovani fakultet kao asistent prof. Siniše Radojevića; tu je odbranio tezu za doktorat medicinskih nauka 1964. godine. Od 1968. predaje anatomiju i antropologiju na Medicinskom fakultetu Makerere univerziteta u Kampali, u Ugandi. Od 1968. godine predaje anatomiju na Medicinskom koledžu Bolnice Sv. Bartolomeja (The Royal Hospital of St. Bartholomew, founded 1123) u Londonu. Krajem 1987. godine biva izabran za redovnog profesora anatomije na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu. U Jugoslaviju dolazi da bi imao više vremena da se posveti antropološkim istraživanjima na velikim arheološkim iskopavanjima na Đerdapu, Rasu, u Vojvodini itd. Ubrzo, 1991. godine odlazi za profesora Osnovnih medicinskih nauka, anatomije i antropologije na Medicinski fakultet Univerziteta Papue Nove Gvineje u Port Moresbi. Tu vrši intenzivna antropološka proučavanja iz oblasti medicinske antropologije. Kao rezultat tih proučavanja objavljena je knjiga Medicinska antropologija, u izdanju Akademije Nove iz Beograda, 1997. godine. Antropologijom i paleopatologijom je počeo da se bavi još kao student, na podsticaj svog učitelja profesora Branka Šljivića. Od 1954. godine do danas, realizovao je brojna antropološka, paleoptološka i anatomska istraživanja, posebno blisko sarađujući sa svojom suprugom Sofijom Davidović - Živanović, dopisnim članom Međunarodne Slovenske Akademije Nauka. Godine 1964. bio je član ekipe antropologa koja je istraživala grobnice žrtava hrvatskog genocida iz Drugog svetskog rata, u kompleksu ustaških koncentracionih logora Jasenovac i Gradina. Ova ekipa je utvrdila da su hrvatski zlotvori u ovim logorima ubili preko 700 000 žrtava, uglavnom Srba, skoro sve Cigane i blizu 40 000 Jevreja i nekoliko hiljada antifašista raznih nacionalnosti. Kao antropolog je ispitao i opisao posmrtne ostatke više istorijskih ličnosti: bosanskog velmože Batala iz vremena kralja Ostoje i kraljice jelene Grube; John-a Billinghama u Londonu; cara Dušana; kralja Uroša I, Svetog Stefana Novog Lazarevića u Koporinu, Svetog kralja Vladislava Nemanjića itd. Jedan je od osnivača Instituta za istraživanje slovenske civilizacije Prohor Pčinjski — Beograd — Novi Sad 1990.); The European Institut of Early Slavonic Studies, London (1991.), a od 1995. godine je predsednik Britanskog i Irskog odelenja Međunarodne Slovenske Akademije Nauka, Kulture, Obrazovanja i Umetnosti. Član je Kraljevskog Antropološkog Instituta u Londonu, Kraljevskog Medicinskog društva u Londonu i brojnih drugih međunarodnih i domaćih naučnih i stručnih društava i ustanova. Za svoj rad dobio je više specijalnih diploma i nagrada. Objavio je preko 150 radova i članaka iz oblasti antropologije, anatomije i paleopatologije u prestižnim međunarodnim i domaćim časopisima. Autor je niza knjiga monografija i udžbenika iz oblasti svog naučnog interesovanja. Poznat je kao prevodilac stručne medicinske literature sa engleskog jezika. Njegova najpoznatija knjiga je Ancient Diseases — The Elements of Paleopathology, Methuen, London 1982 i PIĆA, New York, 1982. Srpska književna zadruga je objavila prevod ove knjige na srpski jezik 1984. godine u Beogradu, pod naslovom Bolesti drevnih ljudi — Osnovi paleopatologije. Sa ovim pionirskim delom, Srboljub Živanović je osigurao visoko i nezaobilazno mesto u vrhu savremene svetske nauke. Odazivajući se želji velikog broja studenata, istraživača, stručnjaka i šire čitalačke publike, izdavačka kuća Pešić i sinovi sada objavljuje drugo, dopunjeno izdanje knjige Bolesti drevnih ljudi — Osnovi paleopatologije. Profesor Srboljub Živanović je nastavljač tradicije Beogradske anatomske i antropološke škole koju je utemeljio njegov učitelj, profesor Branko Šljivić. Rezultati njegovih istraživanja ušli su u svetske udžbenike anatomije i antropologije. Ana B. and Ivan Marković је реаговао/ла на ово 2 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lady Godiva Написано Април 26, 2017 Пријави Подели Написано Април 26, 2017 пре 13 часа, Sasa Vojvoda рече A ja bih volio da ti razmislis malo o tome sto ti vecinu komentara aminuju ateiste...mozda malo preispitas svoje stavove... Ево и теби кометар лајковаше многи атеисти форума. Брзо трк код Артемија да те не шчепа, својим злокобним канџама, дух овога света. Paradoksologija, cloudking and Јелена011 је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дидим Написано Април 26, 2017 Пријави Подели Написано Април 26, 2017 Кратосе, ако си имао неког контакта са њим, веруј ми све што ти тај човек каже или напише прво добро провери да не закукаш. Човек је тешки Мића-Мегатренд са животним искуством мењања држава и причања како је у претходној стекао неко ново академско знање и постао члан тамошњих научних институција. За почетак слободно провери шта је то "Међународна Словенска Академија Науке, Културе, Образовања и Уметности" чији је члан и шта је то "Институт за истраживање словенске цивилизације Прохор Пчињски" у Србији чији је суоснивач, ко су му чланови и какве књиге издају и какве трибине праве. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дидим Написано Април 26, 2017 Пријави Подели Написано Април 26, 2017 пре 46 минута, Lady Godiva рече Ево и теби кометар лајковаше многи атеисти форума. Брзо трк код Артемија да те не шчепа, својим злокобним канџама, дух овога света. Разговора ради, пошто ником не пише на челу, ти си атеиста или ниси? Неки олако бацају етикете за атеизам, као што су се некад олако лепиле етикете за "реакционизам", па је тешко испратити ко је стварно атеиста а ко није. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lady Godiva Написано Април 26, 2017 Пријави Подели Написано Април 26, 2017 пре 4 часа, Дидим рече Разговора ради, пошто ником не пише на челу, ти си атеиста или ниси? Нисам, хришћанка сам. Paradoksologija and Дидим је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Април 26, 2017 Пријави Подели Написано Април 26, 2017 пре 5 часа, Дидим рече као што су се некад олако лепиле етикете To vreme je proslo, s tim smo raskrstili, makli su mi etiketu. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Април 26, 2017 Пријави Подели Написано Април 26, 2017 пре 6 часа, Lady Godiva рече Ево и теби кометар лајковаше многи атеисти форума. Брзо трк код Артемија да те не шчепа, својим злокобним канџама, дух овога света. Лејди Готива, зашто се служиш тим средствима? Није то лепо. Ви форумски либерали чим вам се неко не свиђа, терате га (ако га већ не клевећете да је) код Артемија. А што ти не одеш код Артемија? Ana B. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Април 26, 2017 Пријави Подели Написано Април 26, 2017 пре 5 часа, Дидим рече Кратосе, ако си имао неког контакта са њим, веруј ми све што ти тај човек каже или напише прво добро провери да не закукаш. Човек је тешки Мића-Мегатренд са животним искуством мењања држава и причања како је у претходној стекао неко ново академско знање и постао члан тамошњих научних институција. За почетак слободно провери шта је то "Међународна Словенска Академија Науке, Културе, Образовања и Уметности" чији је члан и шта је то "Институт за истраживање словенске цивилизације Прохор Пчињски" у Србији чији је суоснивач, ко су му чланови и какве књиге издају и какве трибине праве. Ако је докторирао на Новосадском универзитету, онда му је докторат валидан. То што се (можда) дружи са псеудоисторичарем и шарлатаном Деретићем, не даје ти право да му оспораваш зарађену титулу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Април 26, 2017 Пријави Подели Написано Април 26, 2017 пре 21 минута, drvce рече To vreme je proslo, s tim smo raskrstili, makli su mi etiketu. Ali nevidljivi žig zveri je ostao i ostaće!!! drvce је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Април 26, 2017 Пријави Подели Написано Април 26, 2017 Управо сада, Avocado рече Ali nevidljivi žig zveri je ostao i ostaće!!! Godine su prosle pune muuuukaaa... Avocado је реаговао/ла на ово 1 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дидим Написано Април 26, 2017 Пријави Подели Написано Април 26, 2017 пре 23 минута, Ivan Marković рече Ако је докторирао на Новосадском универзитету, онда му је докторат валидан. То што се (можда) дружи са псеудоисторичарем и шарлатаном Деретићем, не даје ти право да му оспораваш зарађену титулу. Да ли овде има неког из медицинске струке? Да ли се за некога ко заврши медицински факултет каже да је докторирао, или се под докторирањем и у медицини подразумева одбрана докторског рада? @Иване, не оспоравам му зарађену титулу. Видим да на Вики пише да је завршио медицину у НС. Ја имам раније прочитану информацију да је само студирао на Универзитету у НС али да није завршио, него да је са 35+ година коначно завршио студије медицине на неком градском приватном факултету у неком градићу у Енглеској, који није део ниједног већег универзитета. Али небитно, не обмањује се јавност да испред свог имена пишеш "проф. др" а да ниси доктор наука и стварни професор. Није то табла на ординацији, па да се пише "др" ако си лекар. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lady Godiva Написано Април 26, 2017 Пријави Подели Написано Април 26, 2017 пре 1 минут, Ivan Marković рече Лејди Готива, зашто се служиш тим средствима? Није то лепо. Ви форумски либерали чим вам се неко не свиђа, терате га (ако га већ не клевећете да је) код Артемија. А што ти не одеш код Артемија? Када добијем поруку којом ми се скреће пажња да су моји ставови опасно близу ставова атеиста, онда баш и не размишљам о томе шта је лепо, а шта није. Јер веруј ми да није лепо да некоме говориш како ће да мисли. То да ли сам форумски либерал, конзервативац, феминиста, хришћанин, атеиста, sjw.. је небитно за оно о чему сам писала и није било потребе то истицати. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Април 26, 2017 Пријави Подели Написано Април 26, 2017 пре 1 минут, Lady Godiva рече Када добијем поруку којом ми се скреће пажња да су моји ставови опасно близу ставова атеиста, онда баш и не размишљам о томе шта је лепо, а шта није. Јер веруј ми да није лепо да некоме говориш како ће да мисли. То да ли сам форумски либерал, конзервативац, феминиста, хришћанин, атеиста, sjw.. је небитно за оно о чему сам писала и није било потребе то истицати. Zašto šalješ ljude kod Artemija? Mogla si na drugi način da mu skreneš pažnju da nije postupio korektno. Ovde je "Artemije" etiketa. Kao i "taliban". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука