Ivan Marković Написано Април 26, 2017 Пријави Подели Написано Април 26, 2017 пре 8 минута, Дидим рече или се под докторирањем и у медицини подразумева одбрана докторског рада? Ja sam razumeo ovo drugo...no dobro, možda nisam razumeo. Znam da je čovek 64 bio u komisiji za Jasenovac. Ne verujem da bi tamo izabrali nekog dunstera. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lady Godiva Написано Април 26, 2017 Пријави Подели Написано Април 26, 2017 пре 1 минут, Ivan Marković рече Zašto šalješ ljude kod Artemija? Mogla si na drugi način da mu skreneš pažnju da nije postupio korektno. Ovde je "Artemije" etiketa. Kao i "taliban". Већ сам ти одговорила. Шаљем га код талибана јер је поступио као талибан. Он мени етикету, ја њему етикету.. па можда и види да то није начин да се води нормалан разговор. Треба ли још неку своју поруку да појасним? Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Април 26, 2017 Пријави Подели Написано Април 26, 2017 пре 11 минута, Lady Godiva рече Када добијем поруку којом ми се скреће пажња да су моји ставови опасно близу ставова атеиста, пре 2 минута, Lady Godiva рече Шаљем га код талибана јер је поступио као талибан. Он мени етикету, ја њему етикету пре 2 минута, Lady Godiva рече Треба ли још неку своју поруку да појасним? Ne moraš. Ipak, treba da imaš u vidu da ako te neko optuži da su ti stavovi "opasno" blizu stavova ateista, to još uvek (nužno) ne mora da bude etiketa. Ateizam je filozofski stav. Talibanizam sa druge strane implicira terorizam. Tako da to nipošto nisu dve iste stvari. Termin "taliban" su vrlo podmuklo uveli neki ljudi na ovaj forum da bi blatili svoje protivnike. U pitanju su radikalni proponenti sinkretističkog ekumenizma. E sad, zamisli kada bi ja njih zvao "unijatama" i "ustašama". Našat bi to ličilo? Pošto sam sam prošao kroz toplog zeca ovdašnjih "antitalibanskih" primadona, zasmeta mi kada se i dalje lepe etikete u razgovoru. Dakle još jednom: biti ateista ili blizak ateizmu nije nikakva etiketa jer sam pojam ne implicira ništa društveno opasno. Ateizam je filozofski stav. Dakle, on tebi "Ej ti filozofe", ti njemu "ej ti teroristo". Sad sam malo uprostio, da bi bilo jasno šta pojmovi "ateista" i "taliban" odražavaju u svesti čitalaca foruma. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Април 26, 2017 Пријави Подели Написано Април 26, 2017 @Ana Bjelan, ne postoje "zakoni zdravlja". Postoje neke tendencije, kojih ako se pridržavamo, imamo veće šanse da budemo fizički i psihički zdravi. Ništa više. Ali nema garancija da postoji nekakav algoritam čijim bi se slepim pridržavanjem mogli dokopati trajne garancije na zdravlje. Pa mnogi sveci, poput Vasilija Velikog ili Jovana Zlatoustog, su ili umirali mladi ili patili od raznih bolesti. Jovan se toliko ispostio da je izazvao katar creva. Jedan naš monah više ne može da posti na vodi, jer je upropastio zglobove. Pojam"zakone zdravlja" je kod nas lansirao Miroljub Petrović. Ne smeta meni on kao takav, ali moraš imati u vidu da je u pitanju čovek koji itekako može da utiče na duhovno zdravlje. Budi krajnje oprezna kad (ako) slušaš njegove mudrolije. Кратос and Жика је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Април 26, 2017 Пријави Подели Написано Април 26, 2017 пре 38 минута, Ivan Marković рече Dakle još jednom: biti ateista ili blizak ateizmu nije nikakva etiketa jer sam pojam ne implicira ništa društveno opasno. A jel Artemije društveno opasan? А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Април 26, 2017 Пријави Подели Написано Април 26, 2017 Управо сада, Avocado рече A jel Artemije društveno opasan? Društveno, ne. Ako pod društvom podrazumevaš državu Srbiju, ne. Sekularna država, svako ima pravo da veruje u šta hoće. Problem je što je izazivač i podstrekač raskola u Crkvi, a pri tome je iz iste izbačen. A ovde na forumu je to vrlo opasna etiketa i ozbiljna optužba jer je Forum, ako sam dobro razumeo, deo Misionarskog odeljenja SPC. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lady Godiva Написано Април 26, 2017 Пријави Подели Написано Април 26, 2017 пре 47 минута, Ivan Marković рече Ne moraš. Ipak, treba da imaš u vidu da ako te neko optuži da su ti stavovi "opasno" blizu stavova ateista, to još uvek (nužno) ne mora da bude etiketa. .... Океј, мени се чинило прикладник да му доделим етикету артемита, јер ми тако делује његов коментар. Али трудићу се да то не чиним више, pinky swear. cloudking, Paradoksologija and Ivan Marković је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Април 26, 2017 Пријави Подели Написано Април 26, 2017 Управо сада, Lady Godiva рече Океј, мени се чинило прикладник да му доделим етикету артемита, јер ми тако делује његов коментар. Али трудићу се да то не чиним више, pinky swear. Hvala ti što me nisi pogrešno razumela. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lady Godiva Написано Април 26, 2017 Пријави Подели Написано Април 26, 2017 пре 8 минута, Ivan Marković рече Hvala ti što me nisi pogrešno razumela. Нема на чему. И мени се утроба преврне од оног либерални, пинк православац, новотарац, екумениста... Paradoksologija and Ivan Marković је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Април 26, 2017 Пријави Подели Написано Април 26, 2017 пре 1 минут, Lady Godiva рече Нема на чему. И мени се утроба преврне од оног либерални, пинк православац, новотарац, екумениста... E to. O tome pričam. O kad bi svi tako bili brzi na razumevanju i uviđavnosti kao ti! Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Април 26, 2017 Пријави Подели Написано Април 26, 2017 Naravno, jasno ti je da reči "liberal", "novotarac" nemaju ni približno istu težinu kao "taliban" ili "artemit"...ali sam spreman da prestanem da koristim i njih u tvom slučaju. Al to ne važi za druge. Prosto, jer sam drugima već skretao pažnju na taj način ophođenja, ali su se pravili Englezi... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Април 26, 2017 Пријави Подели Написано Април 26, 2017 пре 6 минута, Lady Godiva рече Нема на чему. И мени се утроба преврне од оног либерални, пинк православац, новотарац, екумениста... E sad...ako ti neko kaže da si pripadnik Crvenih brigada ili Frakcije Crvene Armije ili ti recimo kaže "Ma idi u Labris/Femen..." or votevr slično, ti njega udri "artemitu, talibanu..." al nemoj(molba, ne zahtev) na ono "slična si ateistima, liberal si...." Nije isto. Lady Godiva је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Април 26, 2017 Пријави Подели Написано Април 26, 2017 пре 10 минута, Lady Godiva рече новотарац A ovo je jedan potpuno izmišljen problem, nastao kao rezultat shvatanja pojedinih teologa da ih svaka baba u Crkvi može razumeti, i to one babe koje su sedamdeset godina gledale u zatvorene dveri...i kada im SAS naloži da rade po starom, jer ovo novo, iako ne neispravno, izaziva smutnje po Crkvi, oni nastave po principu "ma ko šiša SAS" i time samo dalje prave smutnju...potpuno nepotreban i veštački problem. Strašno mnogo sam muka imao da objasnim ljudima da je potpuno nebitno da li su dveri otvorene, zatvorene i slično. Nadam se dea će se gospoda "reformatori" malo zamisliti... Ako se pod apostolima služilo bez dveri, u to vreme nije ni bilo sijalica po Crkvi...a ni radijatora. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lady Godiva Написано Април 26, 2017 Пријави Подели Написано Април 26, 2017 пре 11 минута, Ivan Marković рече A ovo je jedan potpuno izmišljen problem, nastao kao rezultat shvatanja pojedinih teologa da ih svaka baba u Crkvi može razumeti По мени, више је проблем што свака баба у Цркви хоће да све буде по старом, јер не воли промене, уместо да прихвати да неке ствари не разуме. Али пошто смо се фино разјаснили, да не залазимо у детаље, то ти с авом расправи. Ivan Marković је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ana B. Написано Април 27, 2017 Пријави Подели Написано Април 27, 2017 пре 16 часа, Ivan Marković рече @Ana Bjelan, ne postoje "zakoni zdravlja". Postoje neke tendencije, kojih ako se pridržavamo, imamo veće šanse da budemo fizički i psihički zdravi. Ništa više. Ali nema garancija da postoji nekakav algoritam čijim bi se slepim pridržavanjem mogli dokopati trajne garancije na zdravlje. Pa mnogi sveci, poput Vasilija Velikog ili Jovana Zlatoustog, su ili umirali mladi ili patili od raznih bolesti. Jovan se toliko ispostio da je izazvao katar creva. Jedan naš monah više ne može da posti na vodi, jer je upropastio zglobove. Pojam"zakone zdravlja" je kod nas lansirao Miroljub Petrović. Ne smeta meni on kao takav, ali moraš imati u vidu da je u pitanju čovek koji itekako može da utiče na duhovno zdravlje. Budi krajnje oprezna kad (ako) slušaš njegove mudrolije. Ipak glasam za Sulca jedan čovjek је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука