Аурор Написано Децембар 21, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2016 Nije ni da ja ne podnosim Islam, Islam ne podnosi mene. Sve za sta smo mi, on odbacuje i prezire, osnovne civilizacijske vrednosti... Hriscanstvo da ne spominjemo. zuti car је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Децембар 21, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2016 пре 15 минута, Господин Дареалис рече Sve za sta smo mi, on odbacuje i prezire, osnovne civilizacijske vrednosti... Hriscanstvo da ne spominjemo. Ovo je veoma paradoksalno druze moj... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Децембар 22, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2016 пре 12 минута, pedja257 рече Ovo je veoma paradoksalno druze moj... Kako Islam moze da bude 'prijatelj Hriscanstva' kada negira Isusa Hrista? To su budalastine... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Децембар 22, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2016 пре 7 минута, Господин Дареалис рече Kako Islam moze da bude 'prijatelj Hriscanstva' kada negira Isusa Hrista? To su budalastine... Islam ne moze da bude niciji prijatelj jer je Islam beskomrpomisan jer predstavlja duhovnu silu koja se obznanjuje i razbuktava zrtvama vernika. Nesto kao hriscansvo pre 1700 godina. Nego kad rekoh paradoks mislio sam "osnovne civilizacijske vrednosti" vs hriscanstvo. Suprotstavio sam ta dva dela tvog navoda. Jer pitam se- svrstavas li u isti kos vrednosti Francuske revolucije sa hriscanskim? Posto su vrednsoti Fr. revolucije opste prihvacene kao "osnovne civilizacijske vrednosti" ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Децембар 22, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2016 пре 4 минута, pedja257 рече svrstavas li u isti kos vrednosti Francuske revolucije sa hriscanskim? Nije isto. Ta revolucija je po mnogo cemu slicna onoj iz 1917. Ima jedan odlican citat, koji kaze: "Postoji sva razlika na svetu izmedju toga da tretiras ljude jednako i da pokusavas da ih ucinis jednakima". U ovom svetu, jedna od najvecih vrednosti jeste sloboda. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Децембар 22, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2016 @-Владимир- Колико сам укапирао, Јустин пореди калифат и Византију, а не калифат и стање потпуне слободе. Његов аргумент је да су у калифату биле веће религијске слободе немуслимана него у Византији нехришћана, а не да је у калифату било све савршено. Тј, нема смисла калифат узимати као пример за објашњење понашања ових данашњих лудих Арапа и Пакистанаца. Још важније, нема смисла узимати га као некакав доказ да је ислам инхерентно лош и да муслимани просто морају да убијају. Ти само говориш чињеницу да је једна средњевековна држава била незамисливо лоша у односу на ово што смо ми данас на ”западу” навикли. Проблем је једино што су све државе у истом историјском тренутку биле углавном исте или горе. Можда је ислам заиста по себи лош. Једина фора је да се историја тешко може узети као доказ за то без да се закључи да је и хришћанство барем подједнако по себи лоше. У ствари, историја недвосмислено показује само једно. Људи су били велики крволоци на свим меридијанаима, током целе историје. Једини историјски изузетак је овај наш западни свет после другог светског рата, али чак и ту су западне земље крвавиле руке, само не на својим територијама. P. S. Све ово горе написано не значи да мислим да ове лудаке треба пустити да раде шта хоће, пушити марихуану и викати "peace" (добро, марихуана може). Дијагноза о томе да ли је неко данас луд не зависи од историје. 3006 and -Владимир- је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Децембар 22, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2016 . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
3006 Написано Децембар 22, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2016 пре 15 часа, Господин Дареалис рече Па јесте, насиље, убиство и сличне ствари јесу у преко 90% случајева мушка дела, нажалост. Значи ли то да се, којим случајем, мушкарци избаце из приче, убистава, насиља и тероризма не би било? Или би га било мање? Да не улазимо у то... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 22, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2016 пре 16 часа, Paradoksologija рече Против тероризма се боре службе безбедности, полиција и војска. Неће се изборити ничије карикатуре и мимови. Али пристати на слику света каквог замишљају терористи, где су сви муслимани на свету монолит радикалног терора значи да је тероризам победио. Da, evo procitao sam u jednom dahu sve napisano na temi i osvrnuo bi se na ovo kao kljuc danasnjeg preblema teroristickih akata na tlu zapadne evrope. Svako ko je malo pročitao o bezbednostnim službama zna da ujedinjena evropa ima više bezbednostnih službi koje su još uvek deo nacija i nemaju centralni sistem upravljanja odnosno nemaju jednu komandu. Ovaj problem nekoliko bezbednostih službi a u jednoj uniji se je morao nekkao rešiti a za rešenje problema je neophodan VELIKI PRBLEM koji bi bio dovoljan motiv za stvaranje jedne EVROPSKE BEZBEDNOSTNE SLUŽBE. Jedan od glavnih motiva za izlazak Engleske iz EU je po meni i taj što je stvaranje ujedinjene evropske bezbednostne službe odluka koja će se morati sprovesti a IMIGRANTSKA KRIZA jeste po meni veštačka tvorevina upravo onih koji žele svoju VLAST I MOĆ da zaokruže ovoga puta sa poslednjim poljem a to je unutrašnja i spoljnja bezbednost unije. Tu više povratka nema, prisustvujemo stvaranju evropske bezbednostne službe jer je navodno a i realno sada kad je problem namerno stvoren jedina kadra boriti se i rešiti terorizam koji su moćnici i kreatori jedne takve buduće bezbednosti sami uvezli iz muslimanskih zemalja. Kocka je bačena MI6 se povukla pretpostavljam da imaju isuviše tajni da bi ih tako lako podlelili sa ostalima. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Децембар 22, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2016 Islamska civilizacija tada i sada.... Sta je izazvalo toliki pad? Ova simpaticna devojcica nam nudi jedan odgovor na tu temu: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Децембар 22, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2016 Lambros postavio potpuno tacnu dijagnozu. "Све можеш да чујеш, бескрајну неку аргументацију, сем голе истине – а она је да је ислам једна тоталитарна, убилачка, супрематистичка идеологија у многим стварима слична нацизму и апсолутно некомпатибилна са системом вредности секуларизма и демократије. Некад се неко усуди да констатује очигледно ал тај одмах бива рашчеречен и линчован и прокажен као фашиста, исламофоб, десничар и шта ти ја знам. Тако да сви углавном ћуте или бескрајно млате о стварима које немају везе са животом." zuti car, Volim_Sina_Bozjeg, uros and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Децембар 23, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2016 пре 12 часа, Господин Дареалис рече Lambros postavio potpuno tacnu dijagnozu. "Све можеш да чујеш, бескрајну неку аргументацију, сем голе истине – а она је да је ислам једна тоталитарна, убилачка, супрематистичка идеологија у многим стварима слична нацизму и апсолутно некомпатибилна са системом вредности секуларизма и демократије. Некад се неко усуди да констатује очигледно ал тај одмах бива рашчеречен и линчован и прокажен као фашиста, исламофоб, десничар и шта ти ја знам. Тако да сви углавном ћуте или бескрајно млате о стварима које немају везе са животом." Islam je zlo , cisto zlo . Ne potoji "umereni" islam,dovoljno je procitati njihovu "svetu" knjigu i sve bude jasno . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Децембар 23, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2016 пре 38 минута, zuti car рече dovoljno je procitati njihovu "svetu" knjigu Апсолутно. И оне релевантне текстове који нису део Курана... Не знам сећате ли се теме о Исламу на 200+ страна, већи део је исписан кад је било пар муслимана на форуму (фини људи...): Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Децембар 23, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2016 Куран одобрава да мушкарац туче жену: "A one čijih se neposlušnosti pribojavate, vi posavjetujte, a onda se od njih u postelji rastavite, pa ih i udarite; a kad vam postanu poslušne, onda im zulum ne činite! - Allah je, zaista, uzvišen i velik!" (4:34) @Paradoksologija Православни Србин and zuti car је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Децембар 23, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2016 То је тачно, нажалост, Куран правда да се туку жене, ако су ,,непослушне". Е сад, неко може било шта да прогласи за непослушност и да уради то. Редослед је следећи: жену треба прво упозорити, ако настави, онда не спавати са њом, а ако и онда настави, онда истући. Ислам је таква религија, патријархална у великој мери. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука