Кратос Написано Децембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2016 Čisto da se malko podsetimo.... "Mislim da nema nikakve sumnje u to da, kada bilo koja strana vlada pokušava da utiče na integritet naših izbora, moramo da preduzmemo akciju - i to ćemo i da uradimo na način i vreme kada mi izaberemo", poručio je Obama. Obama je naveo da nešto od toga može da bude "eksplicitno i javno objavljeno, a nešto ne". A evo već se i nude da učestvuju u rešavanju slučaju i ,,pomognu,, u istrazi. PredragVId је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PredragVId Написано Децембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2016 Осамдесет и неке, у Београду је убијен турски амбасадор. Цео град се био сјатио у јурњави за нападачем. стигли су га код ресторана Мала Мадера случајни пролазници, и ненаоружани ухватили, бранећи част и образ своје државе. Он није могао ни да помисли да ће народ у Београду тако реаговати. У то време, било је срамота не јурити нападача, и не бранити чојство јунаштвом и храброшћу. Данас, и најморалнији, овај гест би прокоментарисали потпуно негативно... Нажалост, наш образ се свео на минимум, толико тек да не дођемо у сукоб са законом, (даље не бих писао). Шта више, једном сам на једној црквеној слави испред цркве, чуо једну бакицу, како до неба велича криминал, а нажалост, млади се од старих уче и васпитавају. Како сам се осећао: између поштовања старијих и поштовања морала и црквених догми, ту пред црквом, замислите сами. Ех, те ране осамдесете. emilija, Н И Н Е, Ignjatije and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Децембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2016 Putin: There will be a military escalation in the war against terrorism after the death of the ambassador http://www.mycity-military.com/Aktuelna-vojna-desavanja-u-svetu/Rat-u-Siriji-2-Komentari-diskusije-i-analize-clanova_2082.html Аурор је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2016 http://www.independent.ie/world-news/night-of-terror-numerous-dead-after-suspected-terror-attacks-in-germany-turkey-and-switzerland-35306904.html Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Децембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2016 Kakav je ovo propust em ruskih em turskih obavjestajaca. Ok nijedna zemlja na ovo nije imuna, i americki amabsador je ubijen u Libiji, ali ipak Turska i Libija se ne mogu porediti po unutrasnjem haosu koji vlada. Interesantno mi je misljenje onih kiji opet tvrde da iza ovog atentata stoji SAD. Koji bi bio motiv da ovo urade? Sta su postigli sa navodnim organizovanjem puca? Jos vece zblizavanje Turske i Rusije. Sad i nakon ovog ako odnosi Rusije i Turske, a po svojoj prilici hoce ostati stabilni, onda neko nesto dobro ne planira u toj CIA, ili ce biti ipak da teoreticari zavjere pomalo pretjeruju kao i obicno. Paradoksologija and PredragVId је реаговао/ла на ово 2 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2016 1 hour ago, Justin Waters рече Kakav je ovo propust em ruskih em turskih obavjestajaca. Ok nijedna zemlja na ovo nije imuna, i americki amabsador je ubijen u Libiji, ali ipak Turska i Libija se ne mogu porediti po unutrasnjem haosu koji vlada. Interesantno mi je misljenje onih kiji opet tvrde da iza ovog atentata stoji SAD. Koji bi bio motiv da ovo urade? Sta su postigli sa navodnim organizovanjem puca? Jos vece zblizavanje Turske i Rusije. Sad i nakon ovog ako odnosi Rusije i Turske, a po svojoj prilici hoce ostati stabilni, onda neko nesto dobro ne planira u toj CIA, ili ce biti ipak da teoreticari zavjere pomalo pretjeruju kao i obicno. Možda je u pitanju i čista osveta,gnev Hilarnih očajnika tolke pare uložene u onog skota al je Putin ishakovao lično i personalno.Možda žele da ih zaplaše.Bacaju varnicu,da se ponovo zakače al ne prolazi svaki put. Pučem su hteli da pokažu Erdoganu da vesnici ,,demokratije,, putem krvavih proleća mož i njega da zahvati i da ne talasa mnogo. PredragVId је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Децембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2016 Нажалост, мени се чини да смо ушли у једну епоху тероризма и страха, која се неће скоро завршити, јер ми није познато да ико предлаже било каква дугорочна решења за пацификацију муслиманског света, тачније оног дела тог света из кога долазе незадовољници и терористи. Решење очигледно не може бити војно, све и да сви терористи нестану у тренутку, све док постоји идеја огорчености, идеја сукоба, појављиваће се нови и нови људи спремни на насиље. Dijasporka and 3006 је реаговао/ла на ово 2 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Децембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2016 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Децембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2016 пре 23 минута, Срђан Шијакињић рече Нажалост, мени се чини да смо ушли у једну епоху тероризма и страха, која се неће скоро завршити, јер ми није познато да ико предлаже било каква дугорочна решења за пацификацију муслиманског света, тачније оног дела тог света из кога долазе незадовољници и терористи. Решење очигледно не може бити војно, све и да сви терористи нестану у тренутку, све док постоји идеја огорчености, идеја сукоба, појављиваће се нови и нови људи спремни на насиље. Ево Трумп је обећ`о... http://vidovdan.org/2016/12/20/trampova-rekacija-na-napade-u-ankari-i-berlinu-iskorenicu-teroristicke-mreze/ Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2016 Muslimanska ljubav širi se evropom .... http://www.kurir.rs/planeta/novi-napad-u-berlinu-pucnjava-u-centru-grada-jedan-covek-poginuo-clanak-2597797 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Децембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2016 пре 54 минута, Срђан Шијакињић рече Нажалост, мени се чини да смо ушли у једну епоху тероризма и страха, која се неће скоро завршити, јер ми није познато да ико предлаже било каква дугорочна решења за пацификацију муслиманског света, тачније оног дела тог света из кога долазе незадовољници и терористи. Решење очигледно не може бити војно, све и да сви терористи нестану у тренутку, све док постоји идеја огорчености, идеја сукоба, појављиваће се нови и нови људи спремни на насиље. Resenje imaju Rusi, naravno da NIJE vojno, primenjuju ga vec podugo u Ceceniji, i daje vise nego odlicne rezultate. Resenje je ulaganje u zivote tih ljudi, nikakva posebna murdost. Znaci, mustra ima, samo jos da se jave dobrovoljci da rade na tome, ili da opet puste njih (Ruse i druge koji su voljni) da oni rade. Prilicno sam siguran da bi se ceo bliski Istok pretvorio u pravu oazu mira kad bi se tim pitanjem pozabavio neko ko to stvarno `oce, bez interesa i slicnih gluposti, samo radi mira i ljudskosti. Срђан Шијакињић and Јанко је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Децембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2016 пре 1 сат, Kratos рече Možda je u pitanju i čista osveta,gnev Hilarnih očajnika tolke pare uložene u onog skota al je Putin ishakovao lično i personalno.Možda žele da ih zaplaše.Bacaju varnicu,da se ponovo zakače al ne prolazi svaki put. Koga Ruse da zaplase? Al ce ih zaplasiti sve ce se tresu. пре 1 сат, Kratos рече Pučem su hteli da pokažu Erdoganu da vesnici ,,demokratije,, putem krvavih proleća mož i njega da zahvati i da ne talasa mnogo Ali ako ne mogu da nastimaju svog kandidata na americkim izborima da pobjedi, onda kako da zbace nekog politicara u Turskoj, koja je poprilicno jaka zemlja. I sta je Erdogan uradio nakon puca, ne da se nije uke*** nego je pohapsio par stotina hiljada ljudi okrenuo se Rusiji, zapretio gasenjem NATO baza...dakle kazem onda su u americkim obavjestajnim sluzbama sve neki debili koji ne znaju da procjene situaciju i dokle mogu da idu, ili ipak to ne ide tako da se neko igra lovom (jer i to zaplasivanje kosta) samo da bi zastrasivao nekoga ko se ne da zastrasiti. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Децембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2016 пре 38 минута, obi-wan рече Resenje imaju Rusi, naravno da NIJE vojno, primenjuju ga vec podugo u Ceceniji, i daje vise nego odlicne rezultate. Resenje je ulaganje u zivote tih ljudi, nikakva posebna murdost. Znaci, mustra ima, samo jos da se jave dobrovoljci da rade na tome, ili da opet puste njih (Ruse i druge koji su voljni) da oni rade. Prilicno sam siguran da bi se ceo bliski Istok pretvorio u pravu oazu mira kad bi se tim pitanjem pozabavio neko ko to stvarno `oce, bez interesa i slicnih gluposti, samo radi mira i ljudskosti. Нажалост, тешко ће тако нешто да заживи, дај Боже да грешим. Руси имају интерес да улажу у Чеченију, јер је део њихове државе, боље им је да имају мирне грађане него опет рат. А Блиски Исток, Африка и друга места која служе као извор идеологије тероризма су далеко од САД и Западне Европе. Не верујем да ће у скорије време да западни све схвати да мора да, на неки начин, плати мир, и директним донацијама и одустајањем од својих итнереса у тим регионима. Јер они који о томе одлучују су уосталом и безбеднији од просечног грађанина. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Децембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2016 пре 15 часа, Muramasa рече Насилним радикалима - fire & steel! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Децембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2016 Генерално, убијање изасланика - амбасадора, је један од најдивљачкијих могућих поступака. Џингис Кан је једном био толико бесан што су му убили изасланике да је уништио цело једно велико царство и побио 25% популације (а пре тога је хтео мир са њима):Genghis then sent a 500-man caravan of Muslims to establish official trade ties with Khwarezmia. However Inalchuq, the governor of the Khwarezmian city of Otrar, had the members of the caravan that came from Mongolia arrested, claiming that the caravan was a conspiracy against Khwarezmia. It seems unlikely, however, that any members of the trade delegation were spies. Nor does it seem likely that Genghis was trying to provoke a conflict with the Khwarezmid Empire, considering he was still dealing with the Jin in northeastern China. Genghis Khan then sent a second group of three ambassadors (one Muslim and two Mongols) to meet the shah himself and demand the caravan at Otrar be set free and the governor be handed over for punishment. The shah had both of the Mongols shaved and had the Muslim beheaded before sending them back to Genghis Khan. Muhammad also ordered the personnel of the caravan to be executed. This was seen as a grave affront to the Khan himself, who considered ambassadors "as sacred and inviolable." This led Genghis Khan to attack the Khwarezmian Dynasty. The Mongols crossed the Tien Shan mountains, coming into the Shah's empire in 1219.In the ensuing war, lasting less than two years, the Khwarezmid Empire was destroyed. Извор. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука