Jump to content

Božija volja vs. molitva

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 12 минута, rale рече

Наука је открила да ми преко дана док смо будни кваримо наш геном а да постоје протеини који ноћу док смо искључени поправљају штету коју смо преко дана својим деловањем направили.

Ако је штете већа од могућности поправке ми идемо ка томе да неки наши гени трајно постану бескорисни. Наша лоша осећања утичу на кварење генома док лепа осећања стимулишу добро функционисање истог. Бог је у наше тело унео механизме по којима ће функционисати и ако ми чинимо зло мислимо о злу ми производимо лоша осећања, гнев, бес љутњу...а све то води ка кварењу наших гена. И онда деци пренесемо такве гене. После каже казнио га Бог. Казнио га Ђаво који га је навео да мисли о злу.

Šta misliš o Miroljubu Petroviću?

Подели на овим сајтовима

• Одговори 234
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Никаква наука неће помоћи, ако у нама нема трунке труда за очишћењем срца.

То окачите мачку о реп.

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Natasa. рече

Šta misliš o Miroljubu Petroviću?

Има занимљивих ствари али је прилично једносмеран што је карактеристика људи који се у својој мисли ослањају на интелект. Оно шта он продаје као шест дана стварања нема везе са животом.

Подели на овим сајтовима

Ахам, ал јопет ако Бог одлучи да просветли научнике.

Подели на овим сајтовима

пре 24 минута, rale рече

Наука је открила да ми преко дана док смо будни кваримо наш геном а да постоје протеини који ноћу док смо искључени поправљају штету коју смо преко дана својим деловањем направили.

Ако је штете већа од могућности поправке ми идемо ка томе да неки наши гени трајно постану бескорисни. Наша лоша осећања утичу на кварење генома док лепа осећања стимулишу добро функционисање истог. Бог је у наше тело унео механизме по којима ће функционисати и ако ми чинимо зло мислимо о злу ми производимо лоша осећања, гнев, бес љутњу...а све то води ка кварењу наших гена. И онда деци пренесемо такве гене. После каже казнио га Бог. Казнио га Ђаво који га је навео да мисли о злу.

Значи да би они у коми или у стању изазване хибернације требало да буду бесмртни?

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Драгана Милошевић рече

Ахам, ал јопет ако Бог одлучи да просветли научнике.

Da li Bog prosvetljuje ateiste?

Подели на овим сајтовима

Прођи ме се, Василије!

За пример ти наводим Теслу.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Muramasa рече

Recimo da nekoga mrcvari stradanjem da bi ga naterao da se uprepodobi i ovaj nastavlja da odbija pozive za uprepodobljavanje. Bog ga neće vratiti u stanje pre stradanja, nego će nastaviti da ga mrcvari.

Ne mrcvari on nikoga, on dopusta stradanje radi viseg cilja i interesa. Ako ovaj nastavlja da odbija poziv Bog se sklanja...medjutim cinjenica je da Bog ne cini zlo, niti on mrcvari niti maltretira nekoga.

Isto sto cvrsto verujem da u vecini slucajeva stradanje coveka povede upravo ka Bogu. Naravno ovo nije moje neko teolosko (ne)znanje ili sta ti ja znam, nego cisto moje misljenje.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Muramasa рече

Nema dokaza ni da je njega ikakva viša sila prosvetlila.

Лакше је камили проћи кроз иглене уши, него ли да ми тебе убедимо у нешто.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Muramasa рече

Poenta je da neće povući stradanje u slučaju odbijanja poziva.

On ne  povlaci niti dovlaci... Covek je po svojoj prirodi gresan i malo ko uspeva da bude svestan toga a i onaj koji je svestan uglavnom i ne misli da je gresan imas onu floskulu "nisam ubio" "nisam ukrao" i to je to. Koliko ljudi ne smatra npr cedomorstvo za greh? gordost? a da ne idemo u manje grehove koje svakodnevno ispoljavamo kao gresni .. Dakle covek je itekako zasluzio stradanje jer se nije povinovao Bozijem zakonu i Bog u jednom trenutku dopusta da te snadje ono sto si zasluzio, ali ni to nije kazna radi kazne, nego kazna radi toga da dodjemo sebi i da se suocimo sa samim sobom.

Tako isto ako mi ne dodjemo sebi ako ne shvatimo prosto, on se jednostavno povlaci i prepusta nas sebi samima, a to je najgora kazna. Dakle on niti povlaci niti dovlaci.

Naravno ponavljam to je samo moje misljenje.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

Pa ne shvatas da je to upravo i najveca kazna kad Bog digne ruke od tebe. I nemali broj ljudi ima tu "privilegiju". Znam brate da trolujes i da mozes sad do jutra, ali eto sigurno ima neko pametniji da ti odgovori na pitanja.

Подели на овим сајтовима

Pa imas ljude koji su dokazani zlocinci,ubice i hulitelji na Boga, pa su u ovom zivotu stekli bogatstvo i svo dobro ovozemaljskog i prividno ziveli jako lepo i dugovecno, bez ikakvog stradanja.

Na kraju krajeva mi vernici se ugledamo na Isusa Hrista i ako je on prosao Golgotu, nosio svoj Krst i prolazio kroz stradanje...

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, МилошБГ рече

Pa ne shvatas da je to upravo i najveca kazna kad Bog digne ruke od tebe. I nemali broj ljudi ima tu "privilegiju". Znam brate da trolujes i da mozes sad do jutra, ali eto sigurno ima neko pametniji da ti odgovori na pitanja.

Ne diže Bog ruke od njega odnosno to nema veze sa Hrišćanskim Bogom. Čak i da se okrene protiv Boga, Gospod ga opet voli.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...