Кратос Написано Децембар 12, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2016 пре 1 минут, Paradoksologija рече Upravo tako. Hrišćani su se uglavnom 'bunili' odbijanjem poslušnosti i onda trpljenjem posledica, ne oružanom pobunom u kojoj bi nekog usmrtili. (P.S. i gotovo sve feminističke akcije kroz istoriju sastojale su se samo iz pasivne pobune i odbijanja poslušnosti) Odbjanjem pre svega rimskih bogova a to su po zakonu bili svi dužni makar formalno ali je to za hrišćane bilo faktičko odricanje od Hrista i idolopoklonstvo.Snaga vere je na kraju ipak nadjačala svu silu koju je Rim imao kao imperija.Upravo su ta mučenja bila najbolja ,,reklama,, za hrišćanstvo kao tada mladi kult,ili jevrejsku sektu,kako god su je rimljani gledali.Svedočila su snagu vere koja je prevazilazila pragmatični rimljanski um.Fascinantno je ipak kad se pogleda da je stolar iz Nazareta preobratio na kraju jednu od najvećih imperija svih vremena.Ma koliko da ljudi veruju ne veruju Isus je fenomen u istoriji. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 12, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2016 пре 13 минута, Muramasa рече Nekako je to Jahve radio više sa visine, kao neki diktar za panelom za lansiranje projektila. Nekako je lepši direktan pristup. Al kad naiđoše gvozdena kola tu je i Jahve bio nemoćan. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Децембар 12, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2016 пре 21 минута, Paradoksologija рече Ja govorim o ranohrišćanskom idealu stradanja bez otpora, dobrovoljnog mučeništva bez odbrane. To ne moze samo po sebi da bude ideal, to je potpuno sumanuto... Plus ima toliko Svetih koji su bili ratnici (pogledaj mi npr. sredinu fb covera ), a vidi i sta je rekao Sv. Jovan vojnicima (hint: nije im rekao da smesta bace oruzje iz ruke...), pa kako su Hriscani ratovali protiv muslimana kada se Islam u svojim ranim danima razmahao, zavitlao sabljom i krenuo da gazi (kao nacizam, sa kojim u odredjenoj meri deli duh) i tako dalje. Celo pitanje nije uopste nebitno, procitaj Ivana Iljina npr. ako mozes, on je bas o ovom. On je bio blizak Belima za vreme revolucije. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Децембар 12, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2016 пре 23 минута, Muramasa рече Nekako je to Jahve radio više sa visine, kao neki diktar za panelom za lansiranje projektila. Nekako je lepši direktan pristup. Kako god da je radio, bio ti više po ukusu. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Децембар 12, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2016 пре 6 минута, Господин Дареалис рече To ne moze samo po sebi da bude ideal, to je potpuno sumanuto... Plus ima toliko Svetih koji su bili ratnici (pogledaj mi npr. sredinu fb covera ), a vidi i sta je rekao Sv. Jovan vojnicima (hint: nije im rekao da smesta bace oruzje iz ruke...), pa kako su Hriscani ratovali protiv muslimana kada se Islam u svojim ranim danima razmahao, zavitlao sabljom i krenuo da gazi (kao nacizam, sa kojim u odredjenoj meri deli duh) i tako dalje. Celo pitanje nije uopste nebitno, procitaj Ivana Iljina npr. ako mozes, on je bas o ovom. On je bio blizak Belima za vreme revolucije. Lično nisam ekstremna u pacifizmu i branila bih se kad bi neko hteo da ubije mene ili moju decu ili muža. Ali ideal pacifizma u ranom hrišćanstvu nepobitno postoji. Ovo što navodiš za pravedno odbrambeno ratovanje je nastalo prilično kasnije. Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 12, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2016 пре 19 минута, Господин Дареалис рече To ne moze samo po sebi da bude ideal, to je potpuno sumanuto... A el ti sumanuto da svemoćni Bog postane čovek i dozvoli da ga smrtnici šibaju,pljuju i ponižavaju? Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Децембар 12, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2016 пре 7 минута, Paradoksologija рече Ali ideal pacifizma u ranom hrišćanstvu nepobitno postoji. Ovo što navodiš za pravedno odbrambeno ratovanje je nastalo prilično kasnije. Pacifizam u smislu da ne izvrsis nikakvu agresiju ni na koga, da nikom ne otimas nista, da nikoga ne zlostavljas ili da ne ubijes - to da. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Децембар 12, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2016 пре 1 минут, Kratos рече A el ti sumanuto da svemoćni Bog postane čovek i dozvoli da ga smrtnici šibaju,pljuju i ponižavaju? Procitaj sta sam napisao. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Децембар 12, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2016 пре 5 минута, Господин Дареалис рече Pacifizam u smislu da ne izvrsis nikakvu agresiju ni na koga, da nikom ne otimas nista, da nikoga ne zlostavljas ili da ne ubijes - to da. I u smislu da se silom ne suprotstavljas sili, te dobrovoljno stradas ako si napadnut. Kao Hristos. Кратос је реаговао/ла на ово 1 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 12, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2016 пре 3 минута, Господин Дареалис рече Procitaj sta sam napisao. Nisi se dotakao toga.Za jeline ludost za jevreje sablazan.I ja recimo da sam bio grk tog vremena rekoa bi koji ste vi ludaci,vi verujete u tamo nekog čoveka koga razapeše kao najgoreg razbojnika i proglašavate ga za Boga s druge strane jedan jevrejin učen SZ o svemogućem Jahveu koji razbija vojske,ruši vladare etc bio je aposlutno sablažnjen idejom da takav jedan Bog bude na takav način ponižen,ispljuvan...ali mi verujemo u to.I realno govoreći to jeste sumanuto al ja baš zato i verujem.Sumanutost nije kriterijum i merilo jer da je tako hrišćanstvo bi umrlo na krstu zajedno sa poslednjim hrišćaninom ,Isusom i Nezareta kako je i Niče govorio. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Децембар 12, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2016 пре 11 минута, Paradoksologija рече I u smislu da se silom ne suprotstavljas sili, te dobrovoljno stradas ako si napadnut. Kao Hristos. Hristos nije stradao tako iz pacifizma nego radi spasenja. Eto, i ti kontas kao Nietzsche... Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 12, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2016 пре 3 минута, Господин Дареалис рече Hristos nije stradao iz pacifizma nego radi spasenja. Eto, i ti kontas kao Nietzsche... Jedno od blaženstava je i mirotovorstvo a to je odlika Božijih Sinova.Al što reče Putin još mi nismo na tom moralnom nivou.Kao sveti starac Vukašin recimo.Taj mir je ugljevlje na glavu onome koji nanosi bol drugima.On ne ubija drugog nego sebe ali potpuno nesvesno. Аурор and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VaSa110 Написано Децембар 13, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2016 Nije možda za ovu temu (a možda i jeste) al pročitah ovaj vic: "Žene udajte se, nijedan muškarac ne sme proći nekažnjeno!" Кратос, RYLAH, Драгана Милошевић and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 13, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2016 пре 2 часа, Muramasa рече Mene bi bilo sramota nick-a da sam na tvom mestu. Kratos je neko ko prevazilazi i sve antičke ideale kakav jedan bog treba da bude, a počinje kao polubog. Antička božanstva su samo nešto moćniji i veći ljudi sa svim vrlinama i manama.Kratos je više ničeanski ideal nadčoveka kao otelotvorene volje za moć. Ako misliš da sam ja pacifista,daleko sam od toga ili kako kaže Putin još nisam na tom moralnom nivou i verovatno nikada neću ni biti. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
3006 Написано Децембар 13, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2016 пре 21 часа, PredragVId рече "Која је удата служи мужу а која није служи Богу." - рекао је давно Свети апостол Павле у једној од Посланица. Да ми је да данас видим ту која служи... Какво служење, каква год да је средина, ако је паметна служи он њој, све остало је привидно. Уседелица је ствар прошлости, превазиђена категорија. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука