Jump to content

Да ли сумњате ?

Broken

Сумња  

16 члановâ је гласало

1. 1. Сумњао/сумњала сам

• Сумња у постојање Бога.
      5
    • Сумња, не у постојање Бога, него у то да је Бог Света Тројица.
      2
    • Сумња у Христа ( да је оваплоћени Бог, да је васкрсао. Можда је само био мудар човек и илузиониста ?)
      3
    • Не сумњам ја ни у Бога ни у Сина Божијег него у Цркву. Мислим се да да није она само људска измишљотина без стварне потребе за однос са Богом.
      4
    • Сумња у неке хришћанске догмате.
      2
    • Сумњам у приче из Предања
      3
    • Сумњам у Писмо
      3
    • Сумњам да је Ракић тер'о хеликоптер.
      3
    • Нешто девето ?
      7

Препоручена порука

пре 13 минута, Ayla рече

Znala sam.... z-n-a-l-a    s-a-m!
Molim te opiši taj let.
Kakav je osjećaj bio letjeti na njegovim leđima, i je li bio Vodeni, Zemaljski, Rogati, ili Krilati?
Hvala, Milane.:bighug:

У складу са темом, пошто СУМЊАМ да ће се њен постављач љутити што спамујем и "офтопикујем", искористићу тренутак, па да ти укратко и одговорим.

Иако сам као дете маштао да се обрем на хрпту тог митолошког бића (Змаја),

dragon.jpg

као што сам маштао и да будем астронаут (за то још има времена),

astronaut2.jpg

овај змај је био обичан, од тзв. дакрон платна, са "Вартбурговим" мотором и двоседом троколицом за смештање посаде.

IMG_8262-1024x768.jpg

Пошто се то дешавало крајем 80-их, то су биле године када је змајарство тек почињало да се "прима" на југословенским просторима; заправо, постојали су "змајеви" као "самолетећи" објекти где се пилот залетао са неке узвисине и ако успе да нађе добру "термику" то му је омогућавало вишесатно задовољство.

Међутим, средином 80-их прво у Словенији, па после и диљем бивше нам државе, по узору на заљубљенике у летење из Алпских и подалпских земаља и у СФРЈ је настала "мода" спрезања (тада) примитивних колица на три точка, са једним или два седишта, опремљених на задњем делу са двотактним мотором и елисом, који су пружали самосталност и аутономност у летењу без обзира да ли се над пределом над којим се лети "у вис" пружају стубови топлог ваздуха...

Углавном, ја сам се класићем "вртео" на ренском точку крај стајанке, беше викенд,

padobranski-poligon.jpg

а наш професор аеродинамике и теорије летења потпуковник Милан Кушер,

photo.jpg

генијалац и људина од човека, нешто је "прчкао" око змаја којег је тада сам направио и на којем је често летео. (Иначе је имао замисао тада, коју нам је на предавањима презентовао и како је тврдио није наишао на одобравање код војних власти. Наиме, он је израчунао да за тадашњу цену једног борбеног хеликоптера, може у самоградњи да се направи 500 змајева двоседа. Даље, како је причао, са 500 змајева двоседа у којима би се као "путници" налазили специјлаци-диверзанти-може током ноћи град величине Београда да се стави под контролу, а да нико и не зна шта га је снашло. "Сасређеним" дејством са свих страна неког града-у овом случају Београда, са добром почетном висином, у прилазу Београду се угасе мотори и змај слободно "планира". Дакле не чује се ништа, нема буке мотора, а радарски одраз змаја је непостојећи. И онда из тог змаја искоче специјлаци, њих 500 и заузму водовод, електодитрибуцију, градске установе и до ујутро прогласе Београд "окупираним" градом.12:smeha:) Није га нико слушао, али су његова предавања из теорије летења, као и уџбеници и дан данас референтни. 

Углавном, овај класић отишао, ја остао сам, досадно ми биле, приђем профи, он ме пита да ли имам жељу да се провозамо. Ја нарвно пристанем... И тако, лепо било, само некако "климаво". Ал` добро. Преживесмо :)))

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Милан Ракић рече

овај змај је био обичан, од тзв. дакрон платна, са "Вартбурговим" мотором и двоседом троколицом за смештање посаде.

Mislila sam da je moj posao zanimljiv do ludila, kad ono... :scratch_head:

Подели на овим сајтовима

Broken, di pomenu letenje? Ispada da se samo u letenje veruje na ovom pravoslavnom forumu, pa makar na metlama. 

I believe I can fly...

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Сумњам у све, откако сам сазнао за Анунакије, Атлантиђане и Лемуријанце.

Управо сада, Paradoksologija рече

I believe I can fly...

20b5729ee77144e9bb0c89a6691d0595.jpg

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

U Boga ne sumnjam i u svu njegovu tvorevinu . 

A u ljude mnogo ,jedino mi imamo volju slobodnu,i stim sve ljudske odluke institucije tehniku aman bas sve. I zato sam veliki kontras , radi opominjanja,ali samo kod covjekovih odluka.

Подели на овим сајтовима

Сумњао сам у све набројано, осим у летење Ракића. Што се тиче вере сумње не постоје у главне догмате, али их има везано за неке друге ствари.

Рецимо: " О да ли је људски род, заслужио Нојев брод." Али није варка и постојала је Нојева барка. :) 

Подели на овим сајтовима

Интересантна тема, штета би било да оде у потпуно зезање.

Кажем из чисто себичних разлога, да видим да ли сам најгори...

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, kamila рече

a sumnjam u ono sto izlazi iz usta ljudskih

Ali sve što je ikada rečeno o Bogu izašlo je iz ljudskih usta.Počevši od Biblije ili bilo kojih drugih religijskih spisa.Sve su ih pisali ljudi.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Evo, najozbiljnije, sumnjala sam i sumnjam u sve redom nabrojano i u još ponešto (na primer, u najosnovniju smislenost kosmosa još pre ma kakve vere u nekakvog ličnog boga, za početak).

Ali ne da mi se nikako da sumnjam u stvarnost Pričešća. :D I onda sam zbog toga gotovo konstantno prisiljena da verujem i u ovaploćenog i vaskrslog Hrista, i u potrebnost Crkve, i u dogmate, jer sve proizilazi iz toga. 

Ali u neke nepotrebne stvarčice i dalje rado sumnjam, odnosno ne verrujem.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...