Jump to content

Zivot i vjera Ibrahima a.s.(Abrahama ili Avram)

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 228
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

MI govorimo ne o ljudskim nego o Bozijim zakonima i o tome kako Bog gleda na ljude i kako On ne pravi razliku koje zena a ko robinja-a Biblija je Bozija a ne ljudska

Pa sad ti vidi ovo:

12 knezova ako kazemo da su od Isaka onda od Ismaila stize Poslanik.To je stvar koju su Jevreji zamijenili

Kazem avramu je Ismail bio prvenac (ali prijevod kaze jedinac) mada je to svejedno

Не, Библија је Богочовечанска реч, не само Божија и не само људска. У Библији је зато нормално наћи одразе историје и схватања тога доба.

Е сад, по којој си логици извео овај следећи закључак (12 knezova ako kazemo da su od Isaka onda od Ismaila stize Poslanik.)  то само ти и твој посланик Мухамед знате. Неозбиљни су ти аргументи Селкоба.

To je stvar koju su Jevreji zamijenili

А да није Мухамед ипак нешто брљао како би себе представио као посланика? Ја бих рекао да јесте и то је баш веома провидно. На сваком суду би, чини ми се, изгубио спор са Исаком и његовим наследницима.

Pa da sad vidimo na kojem sudu bi ko izgubio

1. Stihovi govore jasno kad je koji rodjen - rodoslovlje po ocu

2. Bog ne pravi razliku izmedju sinova (Bog nas je sve stvorio)

3. Avram je volio obojicu sinova (bunio se sto mu je Sara rekla da progoni Ismaila i majku)

4. Avram je bio jedan od najboljih vjernika za koji nije vazilo da li je koji sin od robinje jer je "njegovo sjeme" kako kaze Biblija.

5. Koje sjeme je onda bitnije?

Подели на овим сајтовима

Оно које је ЗАКОН тога времена признавао као првенца: Исак. Схвати да писац библијске књиге има свест тога времена и за њега једино Исак може бити првенац.

Подели на овим сајтовима

Неразумни човече, опет ти понављам: није питање да ли је Аврам или Бог волео оба своја сина, већ је питање тадашњег људског ЗАКОНА који регулише право првенаштва. Првенац је УВЕК био онај ко је рођен од законите жене а не од робиње. Зато Исмаило није мога бити сматран првенцем (то не значи да га Бог и Аврам нису волели). Ако читаш даље Библију, видећеш да она прати лозу Исакову, а не Исмаилову, када је историја спасења у питању. Исак је родио Јакова а овај 12 синова - 12 родоначелника 12 племена Израиљевих. Одатле су сви: и Мојсије, и Давид, и сви пророци, и Богородица, и Исус по телу.

Дакле, то што ви тврдите за Исмаила, верујући Мухамеду је - НЕИСТИНА (не оспоравајући ваше право да у то верујете). То је неистина коју ће оборити сваки научник, историчар, археолог, свали човек који се бавио старим, источним светом.

Brate moj nebih se složio sa tobom.Obzirom da imate izuzetno velikih historičara koji negiraju autentičnosti Biblije(ovdje misleći prije svega na stari zavjet )postavlja se pitanje koliko je to što navodiš mjerodavno!

To jedno, drugo:

U očima ljudi može čovjek biti rob a može i slobodan,ali kod Boga svi smo mi Njegovi robovi.

Djete nasljeđuje imetak od roditelja i ako ga otac prepiše nekome drugom onda to nije u redu.Ali poslanstvo nije miraz na koje ekskluzivno pravo imaju jevreji koji između ostalog su poznati kao ubice poslanika.

U ovom slučaju Allah je počastio Muhammeda da bude poslanik.Naravno vi to nemožete shvatiti, mada je to lahko.Ali uputa je Allahova blagodat koju daje onome kome On hoće!

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Који научници негирају? Има научника, много научника, који негирају да је Бог Творац Света, па треба ли да извучемо закључак да је и ту Библија неаутентична. Чувар Бублије као текста јесте ЗАЈЕДНИЦА окупена у Савез са Богом Који им се открива. До Христа то је старозаветна црква (Јевреји), а од Христа новозаветна Црква.

Да је било исправки први би Христос и хришћани то истакли и набили на нос Јеврејима. Није било исправке, већ је Мухамед тај који је мењао неке ствари да би окретао воду на своју воденицу. Наравно, оно што му је ишло у прилог то је прихватио а оно што није то је оптужио за исправљано и неаутентично.

Подели на овим сајтовима

Неразумни човече, опет ти понављам: није питање да ли је Аврам или Бог волео оба своја сина, већ је питање тадашњег људског ЗАКОНА који регулише право првенаштва. Првенац је УВЕК био онај ко је рођен од законите жене а не од робиње. Зато Исмаило није мога бити сматран првенцем (то не значи да га Бог и Аврам нису волели). Ако читаш даље Библију, видећеш да она прати лозу Исакову, а не Исмаилову, када је историја спасења у питању. Исак је родио Јакова а овај 12 синова - 12 родоначелника 12 племена Израиљевих. Одатле су сви: и Мојсије, и Давид, и сви пророци, и Богородица, и Исус по телу.

Дакле, то што ви тврдите за Исмаила, верујући Мухамеду је - НЕИСТИНА (не оспоравајући ваше право да у то верујете). То је неистина коју ће оборити сваки научник, историчар, археолог, свали човек који се бавио старим, источним светом.

Brate moj nebih se složio sa tobom.Obzirom da imate izuzetno velikih historičara koji negiraju autentičnosti Biblije(ovdje misleći prije svega na stari zavjet )postavlja se pitanje koliko je to što navodiš mjerodavno!

To jedno, drugo:

U očima ljudi može čovjek biti rob a može i slobodan,ali kod Boga svi smo mi Njegovi robovi.

Djete nasljeđuje imetak od roditelja i ako ga otac prepiše nekome drugom onda to nije u redu.Ali poslanstvo nije miraz na koje ekskluzivno pravo imaju jevreji koji između ostalog su poznati kao ubice poslanika.

U ovom slučaju Allah je počastio Muhammeda da bude poslanik.Naravno vi to nemožete shvatiti, mada je to lahko.Ali uputa je Allahova blagodat koju daje onome kome On hoće!

Није да ми не схватамо да је Мухамед посланик него не прихватамо да је он од БОГА из разлога што се његово дјело коси са историјом.

Подели на овим сајтовима

Који научници негирају? Има научника, много научника, који негирају да је Бог Творац Света, па треба ли да извучемо закључак да је и ту Библија неаутентична. Чувар Бублије као текста јесте ЗАЈЕДНИЦА окупена у Савез са Богом Који им се открива. До Христа то је старозаветна црква (Јевреји), а од Христа новозаветна Црква.

Да је било исправки први би Христос и хришћани то истакли и набили на нос Јеврејима. Није било исправке, већ је Мухамед тај који је мењао неке ствари да би окретао воду на своју воденицу. Наравно, оно што му је ишло у прилог то је прихватио а оно што није то је оптужио за исправљано и неаутентично.

nabijao im je to on na nos, ali oni koji su iskrivili njihovu vjeru po nama su isti oni koji su iskrivili i vašu vjeru.Učenici neće protiv svojih učitelja, ali tu je Kuran koji je vaga svemu!(Opet to je stvar vjere , zar ne!
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Malo je to povrsno sto govoris.

Ja pokusah da navedem kontradikcije u Bibliji za koje je karadjordje rekao

"Па ајде да видимо шта је то мијењано.Ми смо усаглашени да је промијењен дио форме који је небитан.Догматски дио није мијењан."

a ti meni izbrisa sve postove gdje su samo citati iz Biblije a ti kazes da ja vrijedjam !Ne ide to tako narode

Kad je u pitanju uvreda muslimana i Poslanika Muhameda s.a.w.s nema problema a kad ja navodim samo greske u Bibliji iz stihova tj. navodim samo ono sto sotoji u Bibliji onda je to smucivanje i sektastvo i ...

Црвеним словима може писати само модерација.

A opet u veti Avrama...

Avram nije bio Jevrej jer Iztrailci su bili nazvani tek poslije Isaka

O to me cemo kasnije gdje je Avram zivio i ostalo

Avram kao vjernik je volio oba sina kao i Bog

Zato vas molim potkrijepite sve vase razmisljanje necim "crno na bijelo"..

sta misli onaj koji cita ovaj dio Biblije?

da Avram odbacuje Ismaila kao sina?

Da to Bog cini?

Подели на овим сајтовима

Зна се на који народ се мисли кад се каже "Израиљ","народ одабрани","народ заветни" са којим је Бог склопио Стари Завет,народ "Аврама,Исака и Јакова" из кога ће проистећи Месија обећани Спаситељ света ...то је јеврејски народ и ту нема двојбе,а сви који буду у Њега поверовали и живели у обећаном Месији и кроз Њега у Цркви Божијој јесу "Нови Израиљ"...џабе је све што кажете и очајнички натегнуто покушавате да повежете са Мухамедом и арапима...немају они везе са овим...осим ако не постану део "Новог Израиља".  :smiley:

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...