karadjordje Написано Април 9, 2010 Пријави Подели Написано Април 9, 2010 Vjerujem brate kako da ne!Vjerujem u noo što je Avdijev koji nije musliman rekao to je dokaz.Dokaz struke! Ма сад ја могу теби да цитирам Аверкија Таушева,владику Атанасија,Мекдауела,бускупа Лајтфута,Харнака,Квастена...све су то људи од струке,али мене не струка не интересује,тако ме уче на факултету,зато молим само документа. pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Април 9, 2010 Пријави Подели Написано Април 9, 2010 Brate ako želiš da napišem ono što je napisao nije problem samo mi se bliži vreme za posao.Možemo li da nastavimo nočas.Ova mi je tema interesantna a volio bih je s tobom završiti.Iz jednog razloga:Načitan si puno a otvorena i iskrena srca!To kod ljudi puno , puno cjenim! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 9, 2010 Пријави Подели Написано Април 9, 2010 Енизе, оно што Библија говори о "првенцу" је аутентично са становишта тадашњег света, док оно што ви заступате није. Ако истражујеш историју и законе тога времена, међу Израиљцима, видећеш да Исмаило ни по ком основу није могао да буде првенац, поред Исака. Зато тврдње, било Библије било Курана, треба да испитујемо и са становишта историје. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Април 9, 2010 Пријави Подели Написано Април 9, 2010 Naravno ti ćeš navesti dokumenta koja je pisao ko hrišćani ja imam historičara muslimana kojih ima more. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Април 9, 2010 Пријави Подели Написано Април 9, 2010 Ух,сад си ме брате постидио :bla: Није проблем да ти мени цитираш,бавио сам се ја критиком Светог Писма и Хришћанства,почев од Ренана,Штрауса,Косидовског,Белца,Ренака....али није циљ да цитирамо него да се позивамо на документа јер ако ти кренеш да цитираш горенаведене ја ћу Квастена,Хефелеа,Христуа,Памфила,Филона Александријског.....ништа нећемо постићи онда. Дискусију свакако можемо наставити 0409_feel pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Април 9, 2010 Пријави Подели Написано Април 9, 2010 Naravno ti ćeš navesti dokumenta koja je pisao ko hrišćani ja imam historičara muslimana kojih ima more. Зато предлажем да користимо документа а да ``људе од струке``оставимо по страни. pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Април 9, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 9, 2010 Исак је тај који је измољен од Бога, рођен чудом Божијим када је Сара била биолошки неспособна за трудноћу. Rodoslovlje se vodi po ocu kako u Starom tako i u Novom Zavetu: A Ismail je bio sin Ibrahinma a.s. Tu dolazi do problema Gal. 4 22 Jer je pisano da Avraam dva sina imade, jednog od robinje, a drugog od slobodne. 1 Moj. 16:15, 1 Moj. 21:2 1 Moj. 16 15 I rodi Agara Avramu sina; i nadede Avram sinu svom, kog mu rodi Agara, ime Ismailo. 16 A beše Avramu osamdeset i šest godina kad mu Agara rodi Ismaila. 1 Moj. 21 5 A Avramu beše sto godina kad mu se rodi sin Isak. A onda se govori u Bibliji zrtvuj svog jedinca sina To su vec problemi oko toga Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Април 9, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 9, 2010 Gdje Biblija tj. stari zavjet govori o tome kako je robinja nize bice i kako djeca robije i nisu zakonita djeca? Pa zar Bog koji je to dao u Bibliji pravi razliku izmedju djece robova a od istog oca Avrama? , Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Април 9, 2010 Пријави Подели Написано Април 9, 2010 А реци ти мени онда што Аврам није одмах имао односе са Агаром него прво са својом законитом женом?Зашто му је Агара била остављена за резерву? pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Април 9, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 9, 2010 А реци ти мени онда што Аврам није одмах имао односе са Агаром него прво са својом законитом женом?Зашто му је Агара била остављена за резерву? Ta pitanja nisu uopste relevantna nego navedi gdje to u Bibliji Bog pravi razliku izmedju djece od jednog oca? Hocete dokaze? pa da vidimo vase dokaze iz Biblije Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Април 9, 2010 Пријави Подели Написано Април 9, 2010 Ето ти доказа:Агара је била резерва Сари. pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Април 9, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 9, 2010 Ето ти доказа:Агара је била резерва Сари. Kakav je to dokaz? Kako Bog tretira njih dvojicu? Obojica Kao sinove Avrama imali sta u bibliji da govori suprotno tome? a ne da je rezerva sari-to je :bla: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Април 9, 2010 Пријави Подели Написано Април 9, 2010 Објасни прво зашто је Агара била резерва Сари јер Аврам је имао однос са Агаром тек пошто Сара није могла да роди. pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Април 9, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 9, 2010 Објасни прво зашто је Агара била резерва Сари јер Аврам је имао однос са Агаром тек пошто Сара није могла да роди. Zbog cega je to bitno uopste? Ja govorim o cinjeincama koje su date u Bibliji i o tome da je Ismail rodjen kad je Avram imao 86 godina a Isaka sa 100 godina. To su nepobitne cinjenice Slijedeca cinjenica je da Bog svu djecu voli isto i ne pravi razliku izmedju njih.Za Njega su obojica sinovi Znaci Ismail je prvenac i tu to vrijeme iskusenja bio je jedinac Ako imate druge stihovce koji govore o necemu drugom izvolite dajte da bi mogli dalje konstruktivno da argumentujemo A ionako Biblija sadrzoi odredjene greske koje se i ovdje daju vidjeti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 9, 2010 Пријави Подели Написано Април 9, 2010 Објасни прво зашто је Агара била резерва Сари јер Аврам је имао однос са Агаром тек пошто Сара није могла да роди. Zbog cega je to bitno uopste? Ja govorim o cinjeincama koje su date u Bibliji i o tome da je Ismail rodjen kad je Avram imao 86 godina a Isaka sa 100 godina. To su nepobitne cinjenice Slijedeca cinjenica je da Bog svu djecu voli isto i ne pravi razliku izmedju njih.Za Njega su obojica sinovi Znaci Ismail je prvenac i tu to vrijeme iskusenja bio je jedinac Ako imate druge stihovce koji govore o necemu drugom izvolite dajte da bi mogli dalje konstruktivno da argumentujemo A ionako Biblija sadrzoi odredjene greske koje se i ovdje daju vidjeti "Првенаштво" се не заснива на томе "ко је први рођен", него коме отац да благослов. Имаш пример у 1. Мојсијевој 27 колико се то озбиљно схватало - Јаков је на превару добио благослов од оца, али то није могло да му се касније оспори иако је Исав био "првенац" у смислу да је први рођен. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука