Jump to content

Zivot i vjera Ibrahima a.s.(Abrahama ili Avram)

Оцени ову тему

Препоручена порука

Vjerujem brate kako da ne!Vjerujem u noo što je Avdijev koji nije musliman rekao to je dokaz.Dokaz struke!

Ма сад ја могу теби да цитирам Аверкија Таушева,владику Атанасија,Мекдауела,бускупа Лајтфута,Харнака,Квастена...све су то људи од струке,али мене не струка не интересује,тако ме уче на факултету,зато молим само документа.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 228
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Енизе, оно што Библија говори о "првенцу" је аутентично са становишта тадашњег света, док оно што ви заступате није. Ако истражујеш историју и законе тога времена, међу Израиљцима, видећеш да Исмаило ни по ком основу није могао да буде првенац, поред Исака. Зато тврдње, било Библије било Курана, треба да испитујемо и са становишта историје.

Подели на овим сајтовима

Ух,сад си ме брате постидио  :bla:    :cmizdrenje:

Није проблем да ти мени цитираш,бавио сам се ја критиком Светог Писма и Хришћанства,почев од Ренана,Штрауса,Косидовског,Белца,Ренака....али није циљ да цитирамо него да се позивамо на документа јер ако ти кренеш да цитираш горенаведене ја ћу Квастена,Хефелеа,Христуа,Памфила,Филона Александријског.....ништа нећемо постићи онда.

Дискусију свакако можемо наставити  0409_feel

Подели на овим сајтовима

Naravno ti ćeš navesti dokumenta koja je pisao ko hrišćani ja imam historičara muslimana kojih ima more.

Зато предлажем да користимо документа а да ``људе од струке``оставимо по страни.

Подели на овим сајтовима

Исак је тај који је измољен од Бога, рођен чудом Божијим када је Сара била биолошки неспособна за трудноћу.

Rodoslovlje se vodi po ocu kako u Starom tako i u Novom Zavetu:

A Ismail je bio sin Ibrahinma a.s.

Tu dolazi do problema

Gal. 4

22 Jer je pisano da Avraam dva sina imade, jednog od robinje, a drugog od slobodne.

1 Moj. 16:15, 1 Moj. 21:2

1 Moj. 16

15 I rodi Agara Avramu sina; i nadede Avram sinu svom, kog mu rodi Agara, ime Ismailo.

16 A beše Avramu osamdeset i šest godina kad mu Agara rodi Ismaila.

1 Moj. 21

5 A Avramu beše sto godina kad mu se rodi sin Isak.

A onda se govori u Bibliji zrtvuj svog jedinca sina

To su vec problemi oko toga

Подели на овим сајтовима

А реци ти мени онда што Аврам није одмах имао односе са Агаром него прво са својом законитом женом?Зашто му је Агара била остављена за резерву?

Подели на овим сајтовима

А реци ти мени онда што Аврам није одмах имао односе са Агаром него прво са својом законитом женом?Зашто му је Агара била остављена за резерву?

Ta pitanja nisu uopste relevantna nego navedi gdje to u Bibliji Bog pravi razliku izmedju djece od jednog oca?

Hocete dokaze?

pa da vidimo vase dokaze iz Biblije

Подели на овим сајтовима

Објасни прво зашто је Агара била резерва Сари јер Аврам је имао однос са Агаром тек пошто Сара није могла да роди.

Zbog cega je to bitno uopste?

Ja govorim o cinjeincama koje su date u Bibliji i o tome da je Ismail rodjen kad je Avram imao 86 godina a Isaka sa 100 godina.

To su nepobitne cinjenice

Slijedeca cinjenica je da Bog svu djecu voli isto i ne pravi razliku izmedju njih.Za Njega su obojica sinovi

Znaci Ismail je prvenac i tu to vrijeme iskusenja bio je jedinac

Ako imate druge stihovce koji govore o necemu drugom izvolite dajte da bi mogli dalje konstruktivno da argumentujemo

A ionako Biblija sadrzoi odredjene greske koje se i ovdje daju vidjeti

Подели на овим сајтовима

Објасни прво зашто је Агара била резерва Сари јер Аврам је имао однос са Агаром тек пошто Сара није могла да роди.

Zbog cega je to bitno uopste?

Ja govorim o cinjeincama koje su date u Bibliji i o tome da je Ismail rodjen kad je Avram imao 86 godina a Isaka sa 100 godina.

To su nepobitne cinjenice

Slijedeca cinjenica je da Bog svu djecu voli isto i ne pravi razliku izmedju njih.Za Njega su obojica sinovi

Znaci Ismail je prvenac i tu to vrijeme iskusenja bio je jedinac

Ako imate druge stihovce koji govore o necemu drugom izvolite dajte da bi mogli dalje konstruktivno da argumentujemo

A ionako Biblija sadrzoi odredjene greske koje se i ovdje daju vidjeti

"Првенаштво" се не заснива на томе "ко је први рођен", него коме отац да благослов. Имаш пример у 1. Мојсијевој 27 колико се то озбиљно схватало - Јаков је на превару добио благослов од оца, али то није могло да му се касније оспори иако је Исав био "првенац" у смислу да је први рођен.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...