Jump to content

Блиски сарадници Доналда Трампа и креационизам

о.Горан

Препоручена порука

2 minutes ago, cloudking рече

Zato i treba da znaju TE, da imaju pojam o tome kako su nastali. 

I kritiku TE, TE proizvodi ateizam kod djece i omladine i oslobođenje odgovornosti za svoje postupke.

3 minutes ago, cloudking рече

Jer za ID ne postoje nikakvi dokazi..

Pa samo postojanje stvorenja dokazuje postoje Tvorca. Nije čovjek na nivou muve koja vjeruje samo čulima, čovjek ima i razum.

4 minutes ago, cloudking рече

ni jedan jedini a za TE ima toliko dokaza da ne bismo mogli da is klasifikujemo sve ovde na forumu godinu dana...

A šta bi ih ti učio onda? Ili je ovaj svijet neko stvorio ili nije. A nastanak života i nije pitanje nauke nego vjere.

Подели на овим сајтовима

3 minutes ago, tripo 41 рече

I kritiku TE, TE proizvodi ateizam kod djece i omladine i oslobođenje odgovornosti za svoje postupke.

Kritika TE vec postoji i zove se nauka... nema potrebe da izmisljamo toplu vodu.

4 minutes ago, tripo 41 рече

Pa samo postojanje stvorenja dokazuje postoje Tvorca.

Ne. Samo postojanje svemira dokazuje postojanje Miki Mausa... jedino ako si slep pa ne vidis da je ovaj svet nacinjen po njegovoj promisli... svakom razumnom coveku je to veoma jasno.

5 minutes ago, tripo 41 рече

A šta bi ih ti učio onda?

da veruju sta god zele, samo da budu dobri ljudi i da ne budu kreteni online...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

34 minutes ago, grigorije22 рече

EVOLUCIJA NA DJELU Snimljene čimpanze kako u jezeru love alge

12 Studeni 2016 cudaprirode.com, Foto: Youtube ZNANOST - Najnovije vijesti iz znanosti

fivmsjh.jpg

Znanstvenici su u sklopu projekta Pan African Programme: the Cultured Chimpanzee koji je započeo 2010. godine u Gvineji snimili čimpanze kako bacaju štapove u vodu i pomoću njih izvlače alge. Znanstvenici iz Instituta Max Planck iz njemačkog Leipziga su zadivljeni snimljenim materijalom kojeg su snimile nadzorne kamere koje prate život čimpanzi. Valja spomenuti i da čimpanze u Kongu koriste druge alate nego ove u Gvineji.

Gvinejske čimpanze koriste se štapovima koji su dulji od 4 metra. Daily Mail

Ništa zo ne znači za TE jer majmuni nemaju moć apstraktnog mišljenja, majmun koristi sve ono što vidi u prirodi. Upravo smo o tome imali predavanja na fakultetu kod prof. Stojakovića. Majmun koristi i kamen ako ga vidi da razbija nešto ali nema moć da izradi predmet. zAKLJUČAK PREDAVANJA je bio da majmun ne vidi kamen ili štap nikada ne bi došao do ideje da ga koristi. Npr. ako bi se našao u nekom problemu za nešto ne bi išao dalje da traži rješenje što ej odlika apstraknog razmišljanja. Kod nas je bio primjer majmuna kojem je dat kokosov orah i kamen i drugi primejr bez kamena. Majmun koji je vidio kamen je koristio kamen, dok se drugi mučio i mučio da razbije kokosov orah. Dakle majmun ne može da razmišlja izvan svog vidnog polja. Tako da majmuni koji koriste predmete koriste ih jer su im na dohvat ruke.

Подели на овим сајтовима

15 minutes ago, cloudking рече

Kritika TE vec postoji i zove se nauka... nema potrebe da izmisljamo toplu vodu.

Pa kreacionizam i jeste prava nauka.

16 minutes ago, cloudking рече

Ne. Samo postojanje svemira dokazuje postojanje Miki Mausa... jedino ako si slep pa ne vidis da je ovaj svet nacinjen po njegovoj promisli... svakom razumnom coveku je to veoma jasno.

Imaš potrebu da obesmiliš rasp. a  gdje sam ja rekao da svijet nije nastao od Boga.

17 minutes ago, cloudking рече

da veruju sta god zele, samo da budu dobri ljudi i da ne budu kreteni online...

Onda mogu da vjeruju u gluposti, Solomon je napisao da lud vjeruje svašta. Pa što optužuješ Boga Njegova želja ej da ljudi budu dobri.

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, tripo 41 рече

Ništa zo ne znači za TE jer majmuni nemaju moć apstraktnog mišljenja, majmun koristi sve ono što vidi u prirodi. Upravo smo o tome imali predavanja na fakultetu kod prof. Stojakovića. Majmun koristi i kamen ako ga vidi da razbija nešto ali nema moć da izradi predmet. zAKLJUČAK PREDAVANJA je bio da majmun ne vidi kamen ili štap nikada ne bi došao do ideje da ga koristi. Npr. ako bi se našao u nekom problemu za nešto ne bi išao dalje da traži rješenje što ej odlika apstraknog razmišljanja. Kod nas je bio primjer majmuna kojem je dat kokosov orah i kamen i drugi primejr bez kamena. Majmun koji je vidio kamen je koristio kamen, dok se drugi mučio i mučio da razbije kokosov orah. Dakle majmun ne može da razmišlja izvan svog vidnog polja. Tako da majmuni koji koriste predmete koriste ih jer su im na dohvat ruke.

Pa niko nije ni tvrdio suprotno.

TE nigde ne kaze da je covek nastao od majmuna. da ste bar to pricitali vi antievolucionisti bi ste nam ustedeli mnoge besmislene rasprave ;)

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, cloudking рече

Pa niko nije ni tvrdio suprotno.

Tvrdi se u naslovu koji je dat.

TE nigde ne kaze da je covek nastao od majmuna.

A ko je to rekao? Ja nisam.

da ste bar to pricitali vi antievolucionisti bi ste nam ustedeli mnoge besmislene rasprave

Ne da sam pročitao, nego sam biologiju imao i na fakultetu, otac mi je prof. biologije.

Подели на овим сајтовима

9 hours ago, о.Горан рече

Наравно да је хипотеза базирана на опстанку најспособнијих, базирана на милијардама и милијардама мртвих бића, која има смрт и борбу за опстанак као моторе напретка и уз то гомилу логичких погрешака-атеистичка.

Jel? Hipoteza i to još ateistička? Jel ti to tvrdiš da u prirodi ne opstaju najprilagođeniji, da lav nema veće šanse da uhvati sporiju gazelu, da milijarde i milijarede bića ne umiru i nisu umirale svakodnevno u borbi za opstanak???????

Ja razumem da je pre 150 godina nekim dupeglavcima ovakav opis prirode delovao baš strašno... ali negde mi zaista deluje neverovatno da danas bilo ko to osporava... jer to nije hipoteza, već činjenica - prilično tačan opis toga kako priroda funkcioniše. (hipoteze TE se odnose na nešto drugo)

Pri čemu, (da ne odgovaram posebno na trućanja o tzv. "darvinizmu" u hiljadu i jednoj temi koju otvaraš radi spamovanja tekstovima), kad biolog konstatuje da će brže antilope preživljavati i dalje prenositi gene jer će lavovi najčešće hvatati najsporije, biolog ne tvrdi da najsporije antilope treba da budu ubijene, da je to poželjno, dobro, moralno, ispravno... jer to nije njegov posao... biolog samo opisuje kako u prirodi jeste, a ne kako bi trebalo da bude. Svaki moron koji iz "ovako u prirodi jeste" izvuče zaključak da "tako u ljudskom društvu treba" je samo moron (i/ili zliber) i biologija i biolozi nemaju ništa sa tim.

Biološki svet jeste takav (ljudi su kroz društvo, kulturu, civilizaciju i zakone srećom iz toga iskočili)... tako da ako veruješ da je takva priroda surova i grozna... i veruješ da ju je Bog stvorio... znaš kome da se obratiš... (valjda imaš poseban link preko funkcije)... pa pitaj što je to tako napravio...

Sa druge strane, ako veruješ da lav (u većini slučajeva) ne ulovi najsporiju antilopu, nego najgrešniju (ili nešto slično) i da u prirodi svakodnevno ne umiru milioni živih bića od bolesti, gladi i predatora, na najsurovije načine... postoje institucije koje bi mogle da pomognu i sa tim...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Avocado рече

Jel? Hipoteza i to još ateistička? Jel ti to tvrdiš da u prirodi ne opstaju najprilagođeniji, da lav nema veće šanse da uhvati sporiju gazelu, da milijarde i milijarede bića ne umiru i nisu umirale svakodnevno u borbi za opstanak???????

Upravo se u prirodi vidi degradacija, eliminacija sporijih gazela ništa ne znači, jer će opet biti sporije gazele, uvijekće biti neka brža neka sporija.

1 hour ago, Avocado рече

Biološki svet jeste takav (ljudi su kroz društvo, kulturu, civilizaciju i zakone srećom iz toga iskočili)... tako da ako veruješ da je takva priroda surova i grozna... i veruješ da ju je Bog stvorio... znaš kome da se obratiš... (valjda imaš poseban link preko funkcije)... pa pitaj što je to tako napravio...

Pa u odnosu prije pada jeste surovija. Pa sama degradacija koja je evidentna je suprotna TE. Nije Bog stvorio smrt, a imamo smrt. Tako da nije On stvorio nego je to posljedica izbora čovjeka. A to se odrazilo i na biljke i životinje.

Подели на овим сајтовима

2 hours ago, tripo 41 рече

Tvrdi se u naslovu koji je dat.

A ko je to rekao? Ja nisam.

Ne da sam pročitao, nego sam biologiju imao i na fakultetu, otac mi je prof. biologije.

Misliš profesor biologije u školi?

Подели на овим сајтовима

6 minutes ago, tripo 41 рече

Upravo se u prirodi vidi degradacija, eliminacija sporijih gazela ništa ne znači, jer će opet biti sporije gazele, uvijekće biti neka brža neka sporija.

Pa u odnosu prije pada jeste surovija. Pa sama degradacija koja je evidentna je suprotna TE.

Ne znam uopšte o kakvoj degradaciji u prirodi pričaš. Šta podrazumevaš pod tim pojmom i kako je to suprotno TE?

Цитат

Nije Bog stvorio smrt, a imamo smrt. Tako da nije On stvorio nego je to posljedica izbora čovjeka. A to se odrazilo i na biljke i životinje.

Ne bih da se upuštam u teologiju... nešto sasvim drugo sam prokomentarisao u Goranovoj poruci.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

3 hours ago, tripo 41 рече

Pa samo postojanje stvorenja dokazuje postoje Tvorca. Nije čovjek na nivou muve koja vjeruje samo čulima, čovjek ima i razum.

A šta bi ih ti učio onda? Ili je ovaj svijet neko stvorio ili nije. A nastanak života i nije pitanje nauke nego vjere.

Jesi ti svjestan šta pricas, TE proizvodi oslobadjanjem od odgovornosti, molim?Covjek ima svijest, ali i ona je evoluirala, nije ista bila sad i prije koju hiljadu godina. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...