Jump to content

Блиски сарадници Доналда Трампа и креационизам

о.Горан

Препоручена порука

Гледај, библијски монотеизам је у потпуној супротности са било каквом врстом идолопоклонства. Цела Библија је прожета тиме да је једини Бог онај који је Творац неба и земље, идентификован као Бог Отац у хришћанству.

Идолопоклонства имаш свакаквих, у ствари чим човек нема здрав однос са Богом он аутоматски запада у неку врсту идолопоклонства-да ли је то сопствени его, новац, власт, веровање у лажи, идолопоклонство према познатим личностима тј. певачима, певачицама, глумцима, глумицама, политичарима итд.итд. Нама људима бар није тешко да измислимо неког свог `бога`, цела историја људског рода је прожета разним врстама идолопоклонстава...

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, о.Горан рече

Гледај, библијски монотеизам је у потпуној супротности са било каквом врстом идолопоклонства. Цела Библија је прожета тиме да је једини Бог онај који је Творац неба и земље, идентификован као Бог Отац у хришћанству.

Идолопоклонства имаш свакаквих, у ствари чим човек нема здрав однос са Богом он аутоматски запада у неку врсту идолопоклонства-да ли је то сопствени его, новац, власт, веровање у лажи, идолопоклонство према познатим личностима тј. певачима, певачицама, глумцима, глумицама, политичарима итд.итд. Нама људима бар није тешко да измислимо неког свог `бога`, цела историја људског рода је прожета разним врстама идолопоклонстава...

Ja to potpuno razumem... kapiram i tvoj odnos prema tome kao vernika i nemam nikakav problem sa time.

Ono sto mene zanima jeste, da li se od vernika ovekuje borba protiv tih idolpoklonstava, njihovo "razoblicavanje" i cinizam prema njihovom clanstvu? Posto sam ja stekao utisak da je vera nesto sasvim licno i sto se tice samo licnog odnosa vernika sa bogom a jedini kriticki odnos ka spoljnom svetu je u vidu snaznog misionarenja ali iskljucivo sopstvenim primerom.

Drugim recima, kada vidis neku ideologiju koja je "pogresna", da li ti kao hriscanin treba da usmeris energiju u rasturanje i unistavanje te ideologije ili treba tu energiju da usmeris  u sto kvalitetnije ispunjavanje svojih sopstvenih hriscanskih normi, kako bi svojim primerom pokazao idolpoklonicima da nisu u pravu i naterao ih da sami promene misljenje i pridruze ti se sovjevoljno jer je to jedina pobeda koja se racuna, posto ja iskreno mislim da je svako pridruzivanje koje je posledica "razoblicavanja" a ne sosptvenog izbora- cisto nasilje... i nije svojstveno hriscanstvu koje je i samo ideologija?

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, cloudking рече

Drugim recima, kada vidis neku ideologiju koja je "pogresna", da li ti kao hriscanin treba da usmeris energiju u rasturanje i unistavanje te ideologije ili treba tu energiju da usmeris  u sto kvalitetnije ispunjavanje svojih sopstvenih hriscanskih normi, kako bi svojim primerom pokazao idolpoklonicima da nisu u pravu i naterao ih da sami promene misljenje i pridruze ti se sovjevoljno jer je to jedina pobeda koja se racuna, posto ja iskreno mislim da je svako pridruzivanje koje je posledica "razoblicavanja" a ne sosptvenog izbora- cisto nasilje... i nije svojstveno hriscanstvu koje je i samo ideologija?

И једно и друго.

Подели на овим сајтовима

И једно и друго.

борба бре него шта! па шта нам говори 1600нак година чврсторуког хришћанства? толеранција се дешавала само местимично и ретко. углавном је било: уходи, заплаши, оптужи, осуди, сатри, прогнај, уби, запали.

то што се хришћанство припитомило пре 150 или 50 год (како где) ... није стигло до неких зилота ни до дана данашњег.

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, о.Горан рече

Да, кад су ти историјске читанке из периода од пре 20-30година главни извор информација о хришћанству.

Cekaj bre... pa tvoj izvor informacija je napisan pre vise od hiljadu godina 12:smeha:

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, cloudking рече

Cekaj bre... pa tvoj izvor informacija je napisan pre vise od hiljadu godina 

Тачније, још раније, хришћански извори су писани у раздобљу од око хиљаду и по година, од Мојсија до апостола.

Мислим да је о. Горан алудирао на атеистички (комунистички) лажни извор информација о хришћанству, од пре неколико деценија, а не на саму старост, која је небитна што се валидности тиче.  

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, todor рече

Тачније, још раније, хришћански извори су писани у раздобљу од око хиљаду и по година, од Мојсија до апостола.

Мислим да је о. Горан алудирао на атеистички (комунистички) лажни извор информација о хришћанству, од пре неколико деценија, а не на саму старост, која је небитна што се валидности тиче.  

Sta je Goša mislio on je to i reko. 

Nije on biblija pa da mu trebaju tumači i drveni advokati :)

Подели на овим сајтовима

On 2/5/2017 at 17:17, cloudking рече

Cekaj bre... pa tvoj izvor informacija je napisan pre vise od hiljadu godina 12:smeha:

Да, и упркос томе је и даље свеж и занимљив... Док су ови стари пар деценија, а које сам поменуо, отишли већ у историју хаха...

Подели на овим сајтовима

Пенсов глас пресудио у именовању Бетси Девос

среда, 08.02.2017. у 07:51

Betsi-Devos-i-Majk-Pens.jpg

http://www.politika.rs/scc/clanak/373818/Pensov-glas-presudio-u-imenovanju-Betsi-Devos

Бетси Девос и Мајк Пенс (Фото Р
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...