uros Написано Новембар 8, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2016 1 minute ago, Avocado рече Ne lupetaj. A da iskuliras ti malo sa tim agresivnim tonom u diskusiji? Аурор је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Новембар 8, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2016 4 minutes ago, uros рече A da iskuliras ti malo sa tim agresivnim tonom u diskusiji? 6 minutes ago, Господин Дареалис рече Ti aktiviraj vise sivih celija kada spocitavas ljudima rasizam. Prilicno si trigger happy i ne razmisljas previse da li treba ili ne... Evo biću od sada politički korektan... ne mogu još i da se borim sa dežurnom PC policijom... Jel sam još nekom ugrozio duševni mir svojim surovim rečima? А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aurelije Написано Новембар 8, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 8, 2016 2 minutes ago, Avocado рече Ne radi. Ne propagira. Radi, ne lazi vise samoga sebe da bi lepse zvucao nije humano. Ne lupetaj. Ne vadi se sad tacno si to rekao. "glupost je da je kultura losija od druge" Glupo je sada da se vadis za stvari koje si sam rekao. To znači da u južnoafričkoj republici postoji ozbiljan problem sa silovanjem, koji je potrebno rešiti... naravno da ne znači da je (celokupna) kultura te države (ili te "rase") loša. Na ovo ostalo nema potrebe da odgovaram jer niko nije rekao da je "celokupna" kultura te drzave losa, niti da je "rasa losa". Vec da ta kultura posedu solidan broj ovako problematicnih drustvenih normi koje evropska kultura ne poseduje. I taj problem silovanja je produkt jedne od mnogih problematicnih kulturnih normi. Medjutim, ti to ne smes da kazes jer si politicki korektan ti smatras da taj problem postoji u "vakumu" da nema nikakve veze sa drustvenim normalan, i mene koji kazem da je on produkt drustvenih normi nazivas rasistom, alt rajtovce i pricas mi da lupetam. kvalitet kulture se meri po broji kolicine dobrih i losih kulturnih normi. Kultura koja ima vise dobrih kulturnih normi a manje losih je bolja kultura. Medjutim, bolest po imenu politicka koreknotst tebi ne dozvolajda da koristis tu terminologiju, kod tebe mora da se koriste "relativisticke" terminologije tipa "neka" kultura, "par" kultura, "taj aspekt kulture" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aurelije Написано Новембар 8, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 8, 2016 6 minutes ago, Avocado рече Evo biću od sada politički korektan... ne mogu još i da se borim sa dežurnom PC policijom... Jel sam još nekom ugrozio duševni mir svojim surovim rečima? Da se odmah ogradim, mene nikako dusevno nisi ugrozio, iz ovih par diskusija sa tobom primetio sam da ne vrednujes istinu vec sta je pristojno i sta lepo zvuci. Takvi ljudi ne mogu da me ugroze jer se sa sokratom slazem da je sofizam najvece zlo, sofizam koji ti vrednujes. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Новембар 8, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2016 10 minutes ago, Avocado рече Evo biću od sada politički korektan... ne mogu još i da se borim sa dežurnom PC policijom... Jel sam još nekom ugrozio duševni mir svojim surovim rečima? Nisi ugrozio dusevni mir, nisi ni prekrsio neko postojece pravilo, kazem kao sugestiju Da sam PC police, imam i opciju 'hide'... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Новембар 8, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2016 On 7.11.2016. at 19:31, Aurelije рече Pokrenusmo na temi o palim sovjetskim borcima u ratu protiv nacizma diskusiju o komunizmu. Ideologiji koja ih je u taj krvavi rat poslala. Ау брате како овако можеш нешто да кажеш? Па јел комунистичка идеологија послала британске и америчке војнике да се боре против фашистичких гована? Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Новембар 8, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2016 34 minutes ago, Aurelije рече Vec da ta kultura posedu solidan broj ovako problematicnih drustvenih normi koje evropska kultura ne poseduje. Западна култура је сличне проблеме законски превазишла тек у другој половини двадесетог века. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Новембар 8, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2016 До скора у западној култури жене нису биле третиране као људска бића, хомосексуалци су кажњавани или слани на принудно лечење, постојало је најпре ропство, а онда након укидања ропства законска дискриминација људи другачије боје коже. У двадесетом веку је један човек из Конга био атракција у зоолошким вртовина на западу. Аурор and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Новембар 8, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2016 13 minutes ago, Милан Ракић рече Па јел комунистичка идеологија послала британске и америчке војнике да се боре против фашистичких гована? A i ti britanski vojnici se nisu borili da bi ocuvali slobodu i demokratiju, ili zato sto je Hitler radio sta je radio Jevrejima, da se razumemo... Velika Britanija je ratovala protiv Treceg Rajha zato sto je ovaj bio (egzistencijalna) pretnja kakvu nisu imali u istoriji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Новембар 8, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2016 49 minutes ago, Aurelije рече Radi, ne lazi vise samoga sebe da bi lepse zvucao nije humano. Ne znam zašto uz taj komentar stavljaš tu mapu kada nema nikakve veze sa tim delom razgovora koji je glasio: - Ni jedna moderna kultura ne propagira ubijanje, silovanje i robovlasništvo. To rade zlikovci. - To radi vecina islamskih kutlura. Upravo to propagira. - Ne radi. Ne propagira. - Radi, ne lazi vise samoga sebe da bi lepse zvucao nije humano. Dakle, ta mapa nema ama baš nikakve veze sa tezom da neka moderna kultura propagira ubijanje, silovanje i robovlasništvo... niti si pružio bilo kakav dokaz za svoje tvrdnje... Mani se jeftinih podmetačna. Цитат Ne vadi se sad tacno si to rekao. "glupost je da je kultura losija od druge" Glupo je sada da se vadis za stvari koje si sam rekao. Tako je. Tačno to sam rekao. Nisam rekao da za mene propagiranje ubijanja, silovanja i robovlasništva nije "losije" od drugih kutura samo mi se manje svidja... to je samo tvoje lupetanje i jeftina podmetačna. Цитат Na ovo ostalo nema potrebe da odgovaram jer niko nije rekao da je "celokupna" kultura te drzave losa, niti da je "rasa losa". Vec da ta kultura posedu solidan broj ovako problematicnih drustvenih normi koje evropska kultura ne poseduje. Ti si iznosio tvrdnje da su neke kulture loše... ne deo... ne pojedini aspekt neke kulture... ne pojedine društvene norme u okviru određene kulture, (to su sve teze sa kojima bih se glatko složio), već da su određene kulture loše. Ovo je prvi put u ovoj diskusiji da pominješ pojedine problematične društvene norme, pri čemu sam se ja nedvosmisleno izjasnio da pojedine zakonske norme pojedinih država smatram jako lošim (diskriminaciju žena, nevernika, gejeva, i slično). Цитат I taj problem silovanja je produkt jedne od mnogih problematicnih kulturnih normi. Medjutim, ti to ne smes da kazes jer si politicki korektan ti smatras da taj problem postoji u "vakumu" da nema nikakve veze sa drustvenim normalan, i mene koji kazem da je on produkt drustvenih normi nazivas rasistom, alt rajtovce i pricas mi da lupetam. Nismo uopšte do sada pominjali društvene norme, pa nisam ni mogao da se izjasnim o povezanosti istih sa problemom silovanja... takođe, ne sećam se da sam tebe nazvao rasistom. Jel opet nešto izmišljaš? Цитат kvalitet kulture se meri po broji kolicine dobrih i losih kulturnih normi. Kultura koja ima vise dobrih kulturnih normi a manje losih je bolja kultura. Ne postoji "kvalitet kulture". Bar ne u mom pogledu na svet. Svakako da postoje različite društvene norme u različitim državama, narodima, verama, pa čak i različite u okviru jedne države ili naroda. Napadanje jedne celokupne kulture umesto negativnih pojava unutar neke zajednice vidim kao fundamentalno pogrešno, glupo i nelogično iz razloga koje sam već naveo. Цитат Medjutim, bolest po imenu politicka koreknotst tebi ne dozvolajda da koristis tu terminologiju, kod tebe mora da se koriste "relativisticke" terminologije tipa "neka" kultura, "par" kultura, "taj aspekt kulture" Niđe veze sa političkom korektnošću. Koristim izraze i formulacije koje smatram preciznim. Da ne bih pričao gluposti... poput nekih... Nisam nikome branio da koristi bilo koji izraz ili stil izražavanja kao "nekorektan"... to neki drugi ovde rade... Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Новембар 8, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2016 47 minutes ago, ☺︎ Juan ☺︎ рече У двадесетом веку је један човек из Конга био атракција у зоолошким вртовина на западу. Znam ovo, video sam sliku... Kaiser Wilhelm ga gleda onako ispitujuci, radoznalo. :s Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Новембар 8, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2016 16 minutes ago, ☺︎ Juan ☺︎ рече У двадесетом веку је један човек из Конга био атракција у зоолошким вртовина на западу. Бар га нису појели... uros је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Новембар 8, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2016 Ota Benga se zvao, secam se iz srednje skole jos... Sa casa kod V.D. https://en.wikipedia.org/wiki/Ota_Benga Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aurelije Написано Новембар 8, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 8, 2016 36 minutes ago, ☺︎ Juan ☺︎ рече Западна култура је сличне проблеме законски превазишла тек у другој половини двадесетог века. Ja i se Juane konstatno ne razumemo. Ne vidim svrhu pricanja o tome jer nema veze sa onime sto ja pricam. Ja ti pricam o kvantitetu i kvalitetu normi generalno izmedju dve kulture. Velika je razlika izmedju tretmana homoseksualaca u zapadnoj kulturi i u bliskoisticnoj. Zato sam ti naveo primer robstva. Ako uporeds tretman i status robovana zapadu i recimo na bliskom istoku velika je razlika u samom tretmanu. Naravno da i evropska civilizacija ima krv na svojim rukama, ja to nikad nisam sporio. Sto se mene tice jako je bitno biti i samokritican (gledati mane svoje civilizacije) ali i kritican prema drugima, gledati mane i drugih civilizacija. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aurelije Написано Новембар 8, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 8, 2016 Niđe veze sa političkom korektnošću. Koristim izraze i formulacije koje smatram preciznim. Da ne bih pričao gluposti... poput nekih... Napisao sam ti kompletan odgovor ali kada sam video ovo skontao sam da nije vredno? Jednostavno nema smisla. Ne zelis da vidis svoje greske. Koje sam ti vise puta objasnio.Zato sto si iskoristio izraz "neke" za oko 90 % islamskih drzava i smatras da je taj izraz "precizan". I ne uvidjas da je to PC. Jos tvrdis kako si strogo protiv pc. A nemas hrabrosti da kazes realno da 90 % islamskih drzava ima tu vrstu zakona o kojima pricamo, vec koristis izraz "neke". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука