kordun Написано Новембар 5, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2016 7 minutes ago, Милан Ракић рече ? pa u JNA si imao mogucnost sluzenja u rezervnom sastavu, znaci nesto slicno civilnom sluzenju vojnog roka, samo sto nisi obaveze odradjivao u civilnom sektoru nego u okviru vojnog, znaci vojni domovi, bolnice, uzmes brate metlu u ruke, pljunes u sake pa udri... kad te majka ne rodi ko normalnog srbina. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 5, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2016 Postojalo je a mislim da i dalje postoji škola rezervnih oficira a svi koji su odslužili vojni rok regularno spadaju u rezervni sastav Vojske Srbije.To Rakić sigurno bolje zna i može da objasni. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Новембар 5, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2016 4 minutes ago, kordun рече brate el se ti hranis ovim isjeckanim klipovima bez pocetka i kraja? Ima od 35 minuta, vidi ako hoces, ono je koncentrovano ludilo mozga... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Новембар 5, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 5, 2016 2 minutes ago, kordun рече pa u JNA si imao mogucnost sluzenja u rezervnom sastavu, znaci nesto slicno civilnom sluzenju vojnog roka, samo sto nisi obaveze odradjivao u civilnom sektoru nego u okviru vojnog, znaci vojni domovi, bolnice, uzmes brate metlu u ruke, pljunes u sake pa udri... kad te majka ne rodi ko normalnog srbina. Mislim da si pomešao neke stvari. Služenje u rezervnom sastavu je bio institut periodičnog pozivanja vojnih obaveznika koji su odslužili vojni rok u jedinicama JNA, bilo zbog neke kontrole, npr. upisa u vojnu evidenciju, bilo zbog npr. nekog gađanja ili vojne vežbe ili kako već... A postojala je i civilna odbrana, koja je opet bila organizovana po društvenim kolektivima bukvalno svih provenijencija. Od mesne kancelarije, pa do npr. pozorišta... Opet, ne znam, ali prvi put čujem da je postojalo nekakvo civilno služenje, u kontekstu kakvo je sprovođeno kod nas poslednjih godina... kordun, GeniusAtWork and Кратос је реаговао/ла на ово 3 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 5, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2016 Управо сада, Kratos рече Postojalo je a mislim da i dalje postoji škola rezervnih oficira a svi koji su odslužili vojni rok regularno spadaju u rezervni sastav Vojske Srbije.To Rakić sigurno bolje zna i može da objasni. da, ali je postojala raniej mogucnost sluyenja vojnog roka u rezervnom sastavu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 5, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2016 10 minutes ago, Милан Ракић рече Mislim da si pomešao neke stvari. Služenje u rezervnom sastavu je bio institut periodičnog pozivanja vojnih obaveznika koji su odslužili vojni rok u jedinicama JNA, bilo zbog neke kontrole, npr. upisa u vojnu evidenciju, bilo zbog npr. nekog gađanja ili vojne vežbe ili kako već... A postojala je i civilna odbrana, koja je opet bila organizovana po društvenim kolektivima bukvalno svih provenijencija. Od mesne kancelarije, pa do npr. pozorišta... Opet, ne znam, ali prvi put čujem da je postojalo nekakvo civilno služenje, u kontekstu kakvo je sprovođeno kod nas poslednjih godina... u pravu si, pobrkao sam, to su bile one djelomicne mobilizacije vojnih obveznika u cilju nekih vjezbi i slicno. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Новембар 5, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 5, 2016 14 minutes ago, Kratos рече Postojalo je a mislim da i dalje postoji škola rezervnih oficira a svi koji su odslužili vojni rok regularno spadaju u rezervni sastav Vojske Srbije.To Rakić sigurno bolje zna i može da objasni. Postoji škola rezervnih oficira. Sada je u sklopu Vojne akademije. Msm, nije onako razuđena kao što je bila u nekadašnjoj JNA. Nekada, u JNA u nju su se upućuvali školovaniji regruti, obično sa nekim stručnim zanimanjem koje je podobno vojsci, odnosno oni sa fakultetskim diplomama. Npr. u ŠRO avijacije u Zadru, koja je delovala u sklopu Vazduhoplovne Vojne Akademije, upućivani su po želji (i potrebama vojske), momci (i dve genracije devojaka, tamo sredinom 80-ih) regruti koji su već imali PPL sportskog pilota iz nekog od mnogih aeroklubova koji su funkcionisali diljem bivše nam države. Najboljima je nakon završene obuke nuđeno npr. da ostanu u vojsci, tj. da se aktiviraju. Oni koji nisu bili za tu opciju su baš kao i svaki mladić koji je regularno služio vojsku, bili prevođeni u rezervni sastav i bili su dužni da se odazivaju na pozive za viojne vežbe. Nekoga je to "kačilo" često, a poneki npr. nisu nikada pozivani... Sve zavisno od potreba vojske. Danas, kao što rekoh ŠRO je uspostavljena u okviru Vojne akademije i princip je sličan, s tim što mislim da je sada lakše, da tako kažem i čak se i podstiču ti momci da nakon ŠRO ostanu u vojsci. Moj nećak je npr. završio Ekonmski fakultet i na regrutaciji su mu nudili da ide u ŠRO, te da ako uspešno završi obuku, ostane u vojsci kao oficir intendantske službe, što je ovaj odbio, odnosno zahvalio im se i rekao da nema ambiciju da bude profesionalni vojnik, nego samo da želi da odsluži regularni vojni rok, kao što je i uradio. Ili npr., naši vojni sveštenici sve tri vere (trenutno) koji ordiniraju u jedinicama vojske. Naime, u svim vojskama sveta koje imaju tu službu (a retke su one koje nemaju. Možda Severna Koreja i kina ). Dakle, po standardima je potrebno da pored stečenog bogoslovskog obrazovanja,vojni sveštenik mora biti i vojnički obučen, jer obavlja službu oficira u jedinici. Tako da su naši vojni sveštenici nakon završenih bogoslovskih škola i "prolaska" na konkursku koje je raspisalo Ministarstvo odbrane, morali da pohađaju ŠRO na Vojnoj akademiji i steknu pored bogoslovskog zvanja i zvanje menadžera bezbednosti, odnosno da dobiju čin potporučnika.... Кратос and GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 2 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Новембар 5, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2016 32 minutes ago, Господин Дареалис рече Postovana gospodjice Ckonjevic... Leej, kakva navaspitana seljacina! Al pazi, oni se kao zalazu za "domacinsku" srbiju a gledaj kako se ponasa prema svom domacinu koji ga je pozvao i ciji je gost. Jednom desnicarski nasilnik, uvek desnicarski nasilnik... E sad, najstrasniha stvar je sto znajuci mentalitet prosecnog biraca, mi u ovom klipu gledamo osobu koja ima sasvum solidne sanse da nekad mozda bude i premijer... a ja sam sklon misljenju da za bolje i nismo. Аурор and Јелена011 је реаговао/ла на ово 2 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 5, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2016 Boško se bori protiv medijske cenzure u vučićevskoj Srbiji. Sofija_ је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Новембар 5, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2016 2 minutes ago, cloudking рече Jednom desnicarski nasilnik, uvek desnicarski nasilnik... Није он насилан, само је мало... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 5, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2016 6 minutes ago, Господин Дареалис рече Није он насилан, само је мало... malo je tipicni srbin, opaljen po glavi, samo sto su takvi i stekli drzavu srbima, to niko da pomene Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Новембар 5, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2016 59 minutes ago, Милан Ракић рече Mislim da si pomešao neke stvari. Služenje u rezervnom sastavu je bio institut periodičnog pozivanja vojnih obaveznika koji su odslužili vojni rok u jedinicama JNA, bilo zbog neke kontrole, npr. upisa u vojnu evidenciju, bilo zbog npr. nekog gađanja ili vojne vežbe ili kako već... A postojala je i civilna odbrana, koja je opet bila organizovana po društvenim kolektivima bukvalno svih provenijencija. Od mesne kancelarije, pa do npr. pozorišta... Opet, ne znam, ali prvi put čujem da je postojalo nekakvo civilno služenje, u kontekstu kakvo je sprovođeno kod nas poslednjih godina... Svakako je pomešao, rezervni sastav nema veze sa tim, ali jeste postojala neka vrsta prigovora savesti i ranije, samo što nije bilo dovoljno samo da kažeš, već malo komplikovanije... praktično, puštali su samo jehovine svedoke da služe bez oružja i služili su duplo duže... tj. dve godine su ljuštili krompir, ribali klozete i slično... Ћириличар and GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 2 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Новембар 5, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 5, 2016 3 minutes ago, Avocado рече Svakako je pomešao, rezervni sastav nema veze sa tim, ali jeste postojala neka vrsta prigovora savesti i ranije, samo što nije bilo dovoljno samo da kažeš, već malo komplikovanije... praktično, puštali su samo jehovine svedoke da služe bez oružja i služili su duplo duže... tj. dve godine su ljuštili krompir, ribali klozete i slično... Добро, реко је да је помешао. мсм да су и назарени били у "истој причи" Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Новембар 5, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2016 1 hour ago, Милан Ракић рече Добро, реко је да је помешао. мсм да су и назарени били у "истој причи" Слушај ти ђенерале,ако не поставиш извештај са" Словенска браћа " вежбе,сматраћу те за америчког човека и тако си ми сумњив већ дуже време... Ћириличар, GeniusAtWork and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 3 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Новембар 5, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 5, 2016 1 minute ago, Зосима рече Слушај ти ђенерале,ако не поставиш извештај са" Словенска браћа " вежбе,сматраћу те за америчког човека и тако си ми сумњив већ дуже време... čekam da se nakupi materijala, ima samo par slika ono kad su došli i juče nešto slabo sa Kovinskog aerodroma i Pasuljana. GeniusAtWork and Зосима је реаговао/ла на ово 2 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука