JESSY Написано Новембар 3, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2016 Најбољи свјетски тенисер Новак Ђоковић један је од ктитора православног храма Св. Атиногена на Вучјем Долу, који је освештан на 140. годишњицу чувене битке у којој су црногорска војска и херцеговачки устаници 1876. потукли турске снаге. Сама битка, која се догодила током Црногорско-турског рата од 1876. до 1878. године, слави се као једна од највећих побједа над Османском империјом. На Вучјем долу турска војска имала је наводно око 4.000 убијених и рањених, а Црногорци и Херцеговци 70 погинулих и 118 рањених. У одсуству Ђоковића, епископ будимљанско-никшићки Јоаникије захвалио се његовом оцу Срђану Ђоковићу, који је присуствовао освештењу храма. Начелник општине Билећа Миљан Алексић је истакао да је сама црква изграђена „захваљујући приложницима и свим поштоваоцима наслеђа вучедолске битке“ и да они „нису давали прилоге да би њихова имена била помињана, већ из унутрашње духовне потребе, међутим једно име се не може прећутати“. То је име једне велике личности, који је свима познат и велики човјек, Србин и хуманиста, а то је свјетски рекет број један Новак Ђоковић, рекао је Алексић, а преноси мојахерцеговина.цом. Ђоковићу је уручена медаља и признање за помоћ у изградњи храма, које је преузео његов отац. http://www.mitropolija.com/novak-djokovic-jedan-je-od-ktitora-hrama-svetog-atinogena-na-vucjem-dolu/ Рапсоди, PredragVId, Grizzly Adams and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Pancakes Написано Новембар 3, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2016 god bless Novak iako mu pravoslavci ne oprastaju aktivno praktikovanje yoge PredragVId and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Новембар 3, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 3, 2016 Рапсоди and PredragVId је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PredragVId Написано Новембар 4, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2016 Кажу да је реч о Кундалини јоги која није баш безазлена. Дапаче. Спада у најопасније видове призива енергија. Ко зна одакле и ко зна чијих. Заправо Ђоковић је будиста са крстићем који тога и није свестан. Колико је само наивних људи почело да вежба јогу под његовим утицајем? Препун их је Калемегдан. А тек плаката о часовима? Велик је утицај медија, не заборавимо. Од будизма до Свете Литургије и православног верника има још 1.000 км.. И то под условом да успут не залута на Христовом путу. И да изгради још један нови манастир. Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
3006 Написано Новембар 4, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2016 Значи, ако изгради још један манастир може да буде православац? PredragVId, АлександраВ, GeniusAtWork and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Новембар 4, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2016 Добар човек, породичан, светски првак у нечему, даје крајње позитиван пример младима, помаже и где знамо и где не знамо, подиже и помаже цркве и манстире, осећа се као православан, стално се виђа са свештеницима и владикама, промовисао Србију као што неће неко скоро и као што није нико скоро пре њега, али је проблем... шта? Што није довољно православан по нечијем укусу? Што је веган? Што плаћа порез тамо где му се може а не тамо где плаћају сви други који морају, али би радо заврнули само да могу ко он? Проблем је изгледа што неће да ради све онако како му ми кажемо да треба да ради, него користи своју слободну вољу и живи свој живот, успут радећи све оно што сам горе написао и још много тога више. Новаче, свака част још једном, и да ти Бог да све најбоље што може! GeniusAtWork, Justin Waters, БанеЛ and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sofija_ Написано Новембар 4, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2016 Novak je divan momak, cist, prostodusan, hrabar i patriota,milosrdan... ali mi se ne svidja to sto od njega prave idola. Srbi su ogrezli u idolopoklonstvu a da toga nisu ni svesni. PredragVId, Рапсоди and БанеЛ је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 4, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2016 1 hour ago, RYLAH рече Добар човек, породичан, светски првак у нечему, даје крајње позитиван пример младима, помаже и где знамо и где не знамо, подиже и помаже цркве и манстире, осећа се као православан, стално се виђа са свештеницима и владикама, промовисао Србију као што неће неко скоро и као што није нико скоро пре њега, али је проблем... шта? Што није довољно православан по нечијем укусу? Што је веган? Што плаћа порез тамо где му се може а не тамо где плаћају сви други који морају, али би радо заврнули само да могу ко он? Проблем је изгледа што неће да ради све онако како му ми кажемо да треба да ради, него користи своју слободну вољу и живи свој живот, успут радећи све оно што сам горе написао и још много тога више. Новаче, свака част још једном, и да ти Бог да све најбоље што може! Nije to,glavna je zamerka što upražnjava kundalini jogu i meditaciju a molitvu u javnosti nikada nije pominjao.Kad je bio u Londonu skoro nije išau u pravoslavni hram da se pomoli nego da meditira ispred nekog drveta u budističkom manastiru.To mu uglavnom zameraju.Meni lično ne smeta.Njegova religioznost njegova lična stvar.Uspešan čovek,sportista,humanitarac,kulturan primer mnogima. Рапсоди and PredragVId је реаговао/ла на ово 2 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PredragVId Написано Новембар 4, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2016 "Ако и цео свет задобијем а души својој наудим ништа сам." - (апостол Павле, у једној од посланица) Рапсоди and Sofija_ је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Новембар 4, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2016 Ако не ваља нек му врате паре... Данче*, Кратос, PredragVId and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Новембар 4, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2016 1 hour ago, Kratos рече Nije to,glavna je zamerka što upražnjava kundalini jogu i meditaciju a molitvu u javnosti nikada nije pominjao.Kad je bio u Londonu skoro nije išau u pravoslavni hram da se pomoli nego da meditira ispred nekog drveta u budističkom manastiru.To mu uglavnom zameraju.Meni lično ne smeta.Njegova religioznost njegova lična stvar.Uspešan čovek,sportista,humanitarac,kulturan primer mnogima. И какве то сад везе има са било киме у шта он верује, како у то верује, и како та своја веровања упражњава? Разумем да се неко побуни да лик коље кокошке, ил слично где повреди некога/нешто, ал не разумем како је то нечија ствар у шта и како он верује? Јел треба сад да теби спочитавам колико ти кршиш правила Православља свакодневно? Или ти мени? Одакле нама право да му судимо? JESSY, PredragVId and БанеЛ је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 4, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2016 19 minutes ago, RYLAH рече И какве то сад везе има са било киме у шта он верује, како у то верује, и како та своја веровања упражњава? Разумем да се неко побуни да лик коље кокошке, ил слично где повреди некога/нешто, ал не разумем како је то нечија ствар у шта и како он верује? Јел треба сад да теби спочитавам колико ти кршиш правила Православља свакодневно? Или ти мени? Одакле нама право да му судимо? Pa ja ne znam što sad to meni spočitavaš.Ja mu ne zameram,samo sam rekao ono šta mu neki pravoslavci zameraju kao nosiocu ordena Svetoga Save.meni je ok lik i kao što sam i napisao u prvom odgovoru njegova vera je njegova lična stvar. RYLAH and PredragVId је реаговао/ла на ово 2 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Новембар 4, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2016 30 minutes ago, RYLAH рече Одакле нама право да му судимо? Ти мислиш ако си ти судија / или правник / да имаш ексклузиву на пресуде е па неће да може Нико никоме не суди, расправљамо, коментаришемо, па зато је ваљда и отворена тема . Мислим да нема форумаша овде који не воли Ђоковића, али то не значи да сваки његов поступак морамо аминовати и ништа ама баш ништа не пропустити кроз призму критике. Када се говори о оцу Рафаилу Бољевићу, па о оцу Арсенију Јовановићу, и многим другима, онда се поједини не питају, одакле право да њима судимо, у зависности према симпатијама/или не / у односу на дотичне, а у случају Новака прича се своди на принцип / немој случајно неко нешто негативно илити осуђујуће да је рекао / . PredragVId је реаговао/ла на ово 1 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Pancakes Написано Новембар 4, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2016 3 hours ago, RYLAH рече Што је веган? moja baba skoro kada ga je gledala, usput je prokomentarisala da je Novak smrsao... nisam znao da je vegan. prenijecu to baki. :*P 2 hours ago, PredragVId рече ".Ако и цео свет задобијем а души својој наудим ништа сам" - (апостол Павле, у једној од посланица) bice da je jevandjelje po Marku :-> Рапсоди and PredragVId је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Новембар 4, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2016 6 minutes ago, Рапсоди рече Када се говори о оцу Рафаилу Бољевићу о оцу Арсенију Јовановићу, и многим другима, онда се поједини не питају, одакле право да некоме судимо, у зависности према симпатијама/или не / у односу на дотичне, а у случају Новака прича се своди на принцип / немој случајно неко нешто негативно илити осуђујуће да је рекао / . Само што постоји једна битна разлика: о. Рафаило и о. Арсеније проповедају и говоре другима како други треба да живе. Ми не говоримо о њиховим личностима или о њиховим изборима, или о томе шта они у свом приватном животу треба/не треба да раде, говоримо о њиховим проповедима, које су упућене свима, па и нама. Ђоковић никоме ништа не намеће, нити грми да ће неко да иде у пакао ако не ради како му Ђоковић каже, нити плаши људе беспотребно. Човек игра тенис, бави се хуманитарним радом, породицом, и то је то. Дакле, огромна разлика. JESSY, PredragVId, Grizzly Adams and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука