туриста Написано Мај 4, 2016 Пријави Подели Написано Мај 4, 2016 Кажем има везе с темом зато што се туче догађају у Цркви Светог Гроба, од стране оних свештеника који су "по Божјој промисли" благословени да сведоче чуду силаска Светог Духа и стварање благодатног огња који се сматра једном од највећих чуда у православном свијету а ничим то нису заслужили. Осим ако је ето Бог неки конзервативни традиционалиста и не би волио да се угаси та традиција самозапаљења свијећа стара 800 година. Толико молитва и молби упућених Њему али ето то некад није довољно за чудом као према свештеницима који потежу шаке један ка другом да присуствују таквом чуду као што је стварање енергије ни из чега, што би ми смртници рекли, током самозапаљње свијећа на Христовом Гробу. А с друге стране тај исти (или можда неки други не знам) благодатни огањ запали 4 цркве, баш на тај Свети Дан када Свети Огањ силази једном годишње међу људе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 4, 2016 Пријави Подели Написано Мај 4, 2016 Znam da ste svi videli, ali meni ovaj video uvek izmami smeh пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Мај 4, 2016 Пријави Подели Написано Мај 4, 2016 20 minutes ago, туриста рече Кажем има везе с темом зато што се туче догађају у Цркви Светог Гроба, од стране оних свештеника који су "по Божјој промисли" благословени да сведоче чуду силаска Светог Духа и стварање благодатног огња који се сматра једном од највећих чуда у православном свијету а ничим то нису заслужили. Христос је јавио у телу свима, и праведнима и неправеднима, и богатима и сиромашнима, и здравим и болеснима . Што би онда један пламен био изузетак . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
туриста Написано Мај 4, 2016 Пријави Подели Написано Мај 4, 2016 Па ни мени није јасно. Чудо ради чуда? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dzo ni Написано Мај 6, 2016 Пријави Подели Написано Мај 6, 2016 Znam da ste svi videli, ali meni ovaj video uvek izmami smeh [emoji4] није била ферка! војници помажу грцима! [emoji1] Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dominika Написано Мај 8, 2016 Пријави Подели Написано Мај 8, 2016 Још у вези филма, који сам поставила: гледала сам за спором брзином, у повећењу, и видим ове три кугле - прво сам мислила исто, да неко тамо трци, али не, пошто то је још ПРЕ тога, кад патријарх је изашао са Огњем. Али, слажем се са тим, да Божије чудо није лек за неверу (то смо видели пре 2 седмице, за Лазареву Суботу - људи, који су видели живог човека, који је био пре 4 дана у гробу, нису поверовали Христу), више као утврђење или неко сећање на веру, која није само некатеорија, него искуство. Никад нисам била на силазку Светог Огња, али већ 7 година стиже он у Пољску, и сваке године осећам то, да то ниеј обичан огањ - значи он јако мало пече, кад држим руку дугачије време и јако близу; и на пример, за моја пријатељицу, која је католикиња, делује он као обичан огањ. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 8, 2016 Пријави Подели Написано Мај 8, 2016 1 hour ago, Dominika рече Још у вези филма, који сам поставила: гледала сам за спором брзином, у повећењу, и видим ове три кугле - прво сам мислила исто, да неко тамо трци, али не, пошто то је још ПРЕ тога, кад патријарх је изашао са Огњем. Али, слажем се са тим, да Божије чудо није лек за неверу (то смо видели пре 2 седмице, за Лазареву Суботу - људи, који су видели живог човека, који је био пре 4 дана у гробу, нису поверовали Христу), више као утврђење или неко сећање на веру, која није само некатеорија, него искуство. Никад нисам била на силазку Светог Огња, али већ 7 година стиже он у Пољску, и сваке године осећам то, да то ниеј обичан огањ - значи он јако мало пече, кад држим руку дугачије време и јако близу; и на пример, за моја пријатељицу, која је католикиња, делује он као обичан огањ. Da su stvarno vatrene kugle a ne ljudi koji trce sa svecama (sto je inace veoma ocigledno) ne mislis li da bi ti ljudi pored kojih te "kugle" prolaze pokazali neko vece interesovanje za njih? Da ne pricamo o tome da bi verovatno momentalno pali na kolena... Ovako, gledajuci snimak, primecujemo da vatrene kugle lete naokolo a ljude bas nesto i boli uvo za njih... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Мај 8, 2016 Пријави Подели Написано Мај 8, 2016 On 5/3/2016 at 0:24, Aquilius Cratus рече Pedja ostro o blagodatnom ognju. Covek se izistinski nervira! :O RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Мај 9, 2016 Пријави Подели Написано Мај 9, 2016 6 hours ago, cloudking рече Da su stvarno vatrene kugle a ne ljudi koji trce sa svecama (sto je inace veoma ocigledno) ne mislis li da bi ti ljudi pored kojih te "kugle" prolaze pokazali neko vece interesovanje za njih? Da ne pricamo o tome da bi verovatno momentalno pali na kolena... Ovako, gledajuci snimak, primecujemo da vatrene kugle lete naokolo a ljude bas nesto i boli uvo za njih... Ne, zato sto je lako zamisliti situaciju razlicitih personalnih realnosti, tako da ih jedni vide kao kugle, jedni kao svece, jedni kao plamen koji prlji iskljucivo fitilj, a drugi koji kazu da fitilj nije jedino sto je oprljivo. Drugarica Katolkinja percepira kao regularni plamen, ali ne i Pravoslavka. Medjutm, scenario predstave trazi od gledalaca da igraju licemernu igru. Ne kaze, hajde da se odnosimo prema ovome kao prema svetinji, pa ko nece ne mora, daleko mu lepa kuca. Svi smo obavezni, hteli ne hteli moramo da priznamo da se tamo desava protiviskustvena, protivrazumna, proverljiva, vidljiva, osetna, dokaziva, prst-u-oko/prst-u-rebra/lice-u-plamen akcija. Nema apsolutno nikakve sumnje da je ta oksidacija cudesno hladna, tu se energija niti trosi, niti emituje, a ono gori li gori. Nema NOMA principa, to ne vazi za onu buktinju, ona samo grli fitilj. Nema one price o slobodi prihvatanja vere u zavisnosti od interpretacije, ako ne prihvatas cinjenice (koje regularno beleze uredjaji) nesto nije u redu sa tobom. Sta, kao, nisi video nikakvo svetlo na tom jutub snimku, to sto pise ispod videa nigde se ne vidi? Svi smo videli, pa sad ko hoce nek ne poveruje, i pre 2000 god. je isto tako bilo, setali lesevi i nekim ljudima to bilo neinteresantno (tj, bilo im zanimljivo da les ustanje, ali vrlo brzo splasne zanimanje, pa ga niko nista ne zapitkuje, ne belezi sta se desilo posle, koliko je jos puta umro i tako to). Zasto bi neko morao prvi da se iscupa iz publike i kaze ljudi, hajde da se ne lazemo, ovo je priredba, Zemlja nije ploca, voda nije nastala pre zvezda, plamen u Kuvukliji nije protivprirodan? Zamisli da svaki put ima neki pametnjakovic u bioskopu da ustane na sred projekcije i vikne ovo je samo film! Nek zvacu tu zvaku, dok je legano ne ispljunu i zamene novom. Realno, ta budalstina od tvrdnje je vise besmislica, nego nesto sto otezava normalan zivot. Razularenost nije veca nego na zurkama i u kafanama. Ogranicenog je trajanja, jednom godisnje se izduvaju. Nisu svi te srece da imaju one lomace sa badnjacima. Zamisli da se izadje sa pricom kako ona buktinja ne prlji, slobodno bacajte decu unutra?! Vrlo brzo bi se ocistili od ekstremnih ideja. Ovako mane rukom kroz plamen i automatski ima broadband konekciju sa onostranim, za trenutak nema apsolutno nikakvih briga, ima o cemu da prica unucima, ima cemu da se raduje dogodine... a ima i selfi za uspomenu! Vrh! cloudking је реаговао/ла на ово 1 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dzo ni Написано Мај 9, 2016 Пријави Подели Написано Мај 9, 2016 читам ... стјуардеса каже да је епископ Јован угасио пламен пред полетање авиона, па га после упалио после слетања авиона на аеродром. Лепо је што имамо тако одговорног епископа! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Септембар 2, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2016 Руски научник измерио температуру Благодатног огња четвртак, 01 септембар 2016 Температура Благодатног огња у првим минутима после његовог силаска износи око 40 степени Целзијуса, тако да се њиме може умити а не опећи, рекао је у интервјуу за РИА „Новости“ председник Удружења православних научника, настојатељ храма Покрова Пресвете Богородице у Вороњешкој области протојереј Генадиј Заридзе. „Уз помоћ пирометра измерио сам температуру Благодатног огња непосредно након силаска: овим огњем сам се умио (не пече!) и одмах измерио његову температуру код себе и код других, који су са огњем стајали поред мене, - његова просечна температура била је 42 степена. Када сам кроз 15 минута поново измерио температуру, она је већ износила 320 степени Целзијуса“, - рекао је свештеник који већ дуги низ година проучава чудеса природнонаучним методама. Ради мерења температуре Благодатног огња Заридзе је користио пирометар, који помоћу бесконтактног инфрацрквеног термометра мери температуру површине објеката. Објекат је била сребрна плоча ширине пет милиметара и дебљине један милиметар. С обзиром да је сребро један од најбољих проводника топлоте, плоча, стављена у огањ, тренутно је апсорбовала температуру пламена. Заридзе је, са благословом митрополита вороњешког и лискинског Сергија, а на позив Фонда Андреја Првозваног, посетио Свету Земљу на Васкрс ове године. „За мене нема никакве сумње да је Благодатни огањ појава Божије благодати и милости Божије грешном свету ради одржавања и јачања вере“, рекао је свештеник у интервјуу за РИА „Новости“. Он је додао да су познати и случајеви исцељења током силаска Благодатног огња. Свештеник је испричао да је Андреј Волков, научник из Руског научног центра „Курчатовски институт“, 2008. године дошао на силазак огња са уређајем који је забележио разне спектре електромагнетних таласа. И он је први, још пре него што је патријарх изашао међу вернике са Благодатним огњем, по реаговању инструмената знао да је огањ сишао, пошто су уређаји регистровали снажно електрично пражњење. Приређивач: „Борба за веру“ Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 2, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2016 1 minute ago, grigorije22 рече Руски научник измерио температуру Благодатног огња четвртак, 01 септембар 2016 Температура Благодатног огња у првим минутима после његовог силаска износи око 40 степени Целзијуса, тако да се њиме може умити а не опећи, рекао је у интервјуу за РИА „Новости“ председник Удружења православних научника, настојатељ храма Покрова Пресвете Богородице у Вороњешкој области протојереј Генадиј Заридзе. „Уз помоћ пирометра измерио сам температуру Благодатног огња непосредно након силаска: овим огњем сам се умио (не пече!) и одмах измерио његову температуру код себе и код других, који су са огњем стајали поред мене, - његова просечна температура била је 42 степена. Када сам кроз 15 минута поново измерио температуру, она је већ износила 320 степени Целзијуса“, - рекао је свештеник који већ дуги низ година проучава чудеса природнонаучним методама. Ради мерења температуре Благодатног огња Заридзе је користио пирометар, који помоћу бесконтактног инфрацрквеног термометра мери температуру површине објеката. Објекат је била сребрна плоча ширине пет милиметара и дебљине један милиметар. С обзиром да је сребро један од најбољих проводника топлоте, плоча, стављена у огањ, тренутно је апсорбовала температуру пламена. Заридзе је, са благословом митрополита вороњешког и лискинског Сергија, а на позив Фонда Андреја Првозваног, посетио Свету Земљу на Васкрс ове године. „За мене нема никакве сумње да је Благодатни огањ појава Божије благодати и милости Божије грешном свету ради одржавања и јачања вере“, рекао је свештеник у интервјуу за РИА „Новости“. Он је додао да су познати и случајеви исцељења током силаска Благодатног огња. Свештеник је испричао да је Андреј Волков, научник из Руског научног центра „Курчатовски институт“, 2008. године дошао на силазак огња са уређајем који је забележио разне спектре електромагнетних таласа. И он је први, још пре него што је патријарх изашао међу вернике са Благодатним огњем, по реаговању инструмената знао да је огањ сишао, пошто су уређаји регистровали снажно електрично пражњење. Приређивач: „Борба за веру“ Nije tacno. Postoje snimci blagodatnog ognja mnogo kasnije od 15 minuta gde se lepo vidi da ne pece. A postoje snimci gde oganj putuje iz drzave u drzavu i gde nakon mnogo dana on i dalje ne pece... Lepo se vidi na snimcima. To jasno ukazuje da su ova merenja potpuno promasena. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука