Relja Rasovic Написано Октобар 30, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2016 Ako imas te dve onda pogadjas i ovih 10 a da nisi moralni puritanac i samopravednik , vec bice koje rasudjuje i ne osudjuje. Ako se zadrzis na ovih 10 kao glavne , zna se ko je do njih najrevnosnije drzao u vreme Izrailja. To je barem neko moje misljenje ... Covek se ne spasava zakonom , vec miloscu Bozijom. I same zakon nema kapacitet da sustinski preobrazi nasa srca... Volim_Sina_Bozjeg and PredragVId је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Октобар 30, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2016 1 minute ago, Relja Rasovic рече I same zapovesti nemaju kapacitet da sustinski preobraze nasa srca.. Preobražavaju ako ih tvorimo.Tvorba je manifestacija preobraženosti.Što se kaže vera bez dela je mrtva.Mislim na Jevanđeoske zapovesti.To je kako i sam Hristos kaže kuća nazidana na kamenu,plodna zemlja.U suštini to je otvaranje našeg srca za Gospoda.On preobražava Duhom Svetim. PredragVId, Relja Rasovic, Рапсоди and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Relja Rasovic Написано Октобар 30, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2016 Nisam se dobro izrazio , sam zakon. Zapovest ako je tvorimo da , a mozemo li je tvoriti sami od sebe ? To je ono o cemu je Volim_Sina_Bozijeg govorio. Dzaba , spava mi se , sad si rekao isto sto i Volim_Sina , a to otvaranje srca je ponovo opit i kontinualni dinamicki je proces. Volim_Sina_Bozjeg and Кратос је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Октобар 30, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2016 18 minutes ago, Relja Rasovic рече Nisam se dobro izrazio , sam zakon. Zapovest ako je tvorimo da , a mozemo li je tvoriti sami od sebe ? To je ono o cemu je Volim_Sina_Bozijeg govorio. Dzaba , spava mi se , sad si rekao isto sto i Volim_Sina , a to otvaranje srca je ponovo opit i kontinualni dinamicki je proces. Slažem se ja s njim. Naravno da ne možemo sami,kako veli Apostol Pavle: I budući da ste sinovi, posla Bog Duha Sina svog u srca vaša, koji viče: Ava Oče! (Galatima 4:6) To je taj delatni živi Bog.Bog šalje,naše je da ,,samo,, primimo. Рапсоди, Volim_Sina_Bozjeg, Relja Rasovic and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Октобар 31, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2016 On 30. 10. 2016 at 2:27, Volim_Sina_Bozjeg рече Nestalo struje, potrošilo se ulje što je SVETLELO A HRISTA NIGDE, NI U SRCU VERNIKA KOJI SE VRATIŠE OCU, NI OČEVIMA (SPC) KOJI DOČEKIVAŠE U OČEVO IME.... Zato treba prećii na Solarnu energiju, Sunce je skoro nepotrošivo, duže će izdržati ono nego mi na Zemlji ako je rasturimo ubrzo atomskim bombama, ratovima, uništavanjjem biosfere i antiekologijom. A Hristos je vječan i nepotrošiv izvor blagodarne Božije energije ....14 A tko bude pio vode koju ću mu ja dati, ne, neće ožednjeti nikada: voda koju ću mu ja dati postat će u njemu izvorom vode koja struji u život vječni." Iv 4,14 Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 31, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2016 3 hours ago, Zayron рече Zato treba prećii na Solarnu energiju, Sunce je skoro nepotrošivo, duže će izdržati ono nego mi na Zemlji ako je rasturimo ubrzo atomskim bombama, ratovima, uništavanjjem biosfere i antiekologijom. A Hristos je vječan i nepotrošiv izvor blagodarne Božije energije ....14 A tko bude pio vode koju ću mu ja dati, ne, neće ožednjeti nikada: voda koju ću mu ja dati postat će u njemu izvorom vode koja struji u život vječni." Iv 4,14 Poenta mog komentara je da se u Hrista dolazi u slobodi ako ho'emo da formulisemo i dobrovoljno bez pritiska ili kakve bleštave propagande i pamfleta. Ja to zovem lampinjoni i las vegas svetiljke. Hrista ne treba propovedati blinkanjem u oči, tipa: Hristos je rekao to i to, Hristos veli to i to, Crkva ima ovakav stav o tome i tome. Ne! Hrista treba živeti i svojim životom i uljem u svetiljki čekati čas kad Ženik dolazi (kod svakog od nas u neki čas, nikome nije došao (sada) u podjednakoj snazi i podjednakom stepenu. Tek tada ljudima treba pokazivati SVOJ ODNOS PREMA HRISTU I HRISTA PREMA SEBI. To je GRAD KOJI NA GORI STOJI I KOJI SE NE MOŽE SAKRITI. U Crkvenoj istoriji ima svačega i tu čovek ulazi u jednu istorijsku nauku i nema osećaj realnog života, istorija Crkve je daleka, čak bi otišao i korak dalje i SVETO PISMO i SVETO PREDANJE je daleko ako se ne živi njime, ako se samo proučava i naučava a Boga mi i druge podučava. Hristos živi u svakom od nas ili dolazimo do Ničea koji govori da je Bog umro. U Crkvi ne postoje svedočanstva kao SVETLOST, ta svedočanstva su ULJE a naš ŽIVOT U HRISTU SADA I OVDE JE JEDINA ISTINSKA SVETLOST (sa uljem (istorijom Crkve koja govori o delu Spasenja jednog Bogočoveka)). DA TO JE JEDINA SVETLOST I BEZ NAŠEG ŽIVOTA U HRISTU HRISTOS JE ZA NAS (i čovečanstvo onda u našem vremenu) DOISTA MRTAV. Zato verujem da je ovaj tekst dobar i Relja zna koja je alternativa, a to smo MI HRIŠĆANI i Relja se pre svega NAMA OBRAĆA. Pisum је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука