Ivan Marković Написано Новембар 6, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2016 41 minutes ago, Pisum рече Zna to veoma dobro i Moskva, da ako Islam pregazi Evropu, neće od Hrišćanstva ni u Rusiji ostati mnogo. Hrišćanstvo u Rusiji brani se hiljadama nuklearnih glava i balističkih projektila. Takođe i milionom vojnika i 10.000 tenkova te oko 2.000 savremenih aviona. 44 minutes ago, Pisum рече Islamizacija Evrope je gora od rata sa NATO i ako postoje strukture koje baš igraju na tu kartu islamizacija plus NATO. Takva scenografija ne odgovara ni Vatikanu, ma šta ko mislio. Ne sede tamo budale i neznalice bez mozga, ali ne mogu situaciju prezentovati na način kako to ja radim jer bi takva izjava od strane Vatikana ili Moskve značila desetine miliona mrtvih u verskim pokoljima. Ovo zvuči sasvim logično i prihvatljivo i rekao bih da je tako, ali mi ipak neki papini postupci iskaču iz te matrice. Čemu njegovo svrstavanje uz NATO i zalivske psihopate kada je Alep u pitanju? Ili njegovo podsticanje dolaska izbeglica u Evropu. Moga je samo da ćuti i da se diplomatski suzdrži. 48 minutes ago, Pisum рече Jedino ove tupadžije iz Hrvatske i Srbije podmeću i jednima i drugima klipove pod noge jer ne razmišljaju globalno, već su iz sopstvenog uskog pogleda ubedjeni da će ih islam ostaviti za pelcer Samo mi? A Poljaci, Ukrajinci? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Новембар 6, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2016 53 minutes ago, Pisum рече U vezi dolaska pape u Srbiju, mislim da bi to bio najmudriji potez u novijoj istoriji. Pa da li bi bio najmudriji potez, to ne znam, ali ne bi bio loš, a ono, u najgorem slučaju ne bi škodio. 53 minutes ago, Pisum рече Ne bi trebalo insistirati na nekim izvinjenjima i poseti Jasenovcu. Kada ovo posmatram ne samo sa političkog aspekta, već ako posmatram i kao "srbenda", to bi nam donelo veliku korist jer je PRVO došao u Srbiju, a kada će u Hrvatsku, "ne zna se". To nama daje veću cenu na tržištu, a Hrvati bi se pojeli kao mladi mesec i ako je poznato da papa Francuisko ne uživa Bog zna kakve simpatije u Hrvatskoj. Ne mirišu ga naše komšije previše baš iz tog razloga što pokušavaju biti "veći katolici od Pape", a i primećuje se da je nekako bolji sa nama istočnima nego sa Hrvatima. Pa dobro, ajde...mada sam pomalo skeptičan da je sve baš tako krasno. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Новембар 6, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2016 58 minutes ago, Pisum рече sada neko neka objasni našim talibanima sve Da su naši "talibani" jedini problem, problema ne bi bilo. Mislim , tu su NATO, EU, SAD, banke, sekte...(dopisati po želji). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Новембар 6, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2016 4 minutes ago, Pisum рече Opet ponavljam... Citirajte ono oko desetina miliona mrtvih. Zar ne rekoh i to? Pa upravo neće biti tih desetina miliona mrtvih dok je ruskog nuklearnog oružja. Mislim, čime to muslimanski imigranti mogu da napadnu Rusiju? Papučama i šalvarama? Letećim ćilimima. Pravi neprijatelj je NATO. On jedini može da ugrozi Rusiju. "Tamo daleko" је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Новембар 6, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2016 6 minutes ago, Pisum рече Zar mislite da bi preživeo do sledećeg dana da laprda kao ja i vi po forumu? Mislim da bi. Dsetine i stotine svetskih lidera i crkvenih poglavara se ili uzdržalo oko ruskog angažmana u Alepu ili ga manje ili više podržalo. Pa im nije falila dlaka s glave. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Новембар 6, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2016 18 minutes ago, Pisum рече Predlažem da za kratko iz posmatranja potpuno siključite nas i komšije, bukvalno, a onda, bez nas posmatrate dešavanja. Biće vam daleko jasnija situacija. Pa upravo sam takav utisak stekao isključujući nas i komšije. Za gadosti i ludila koja videh diljem Europe, boravak u najustaškijem fratrištu zapadne Hercegovine (naravno DANAS) je ravan boravku u Eshatonu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Новембар 6, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2016 14 minutes ago, Pisum рече Zar mislite da bi preživeo do sledećeg dana da laprda kao ja i vi po forumu? 1 minute ago, Pisum рече Nisu svi pape i nemaju svi toliko uticaja Zar neko ko ima toliko snage i uticaja ne može da preživi do sledećeg dana ako ne opljuje po Rusima u Alepu. E sad mi ništa nije jasno. Al iskreno... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Новембар 6, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2016 23 minutes ago, Ivan Marković рече Ovo zvuči sasvim logično i prihvatljivo i rekao bih da je tako, ali mi ipak neki papini postupci iskaču iz te matrice. Čemu njegovo svrstavanje uz NATO i zalivske psihopate kada je Alep u pitanju? Ili njegovo podsticanje dolaska izbeglica u Evropu. Moga je samo da ćuti i da se diplomatski suzdrži. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Новембар 6, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2016 20 minutes ago, Pisum рече Zar mislite da bi preživeo do sledećeg dana da laprda kao ja i vi po forumu? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Новембар 6, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2016 13 minutes ago, Ivan Marković рече Mislim da bi. Dsetine i stotine svetskih lidera i crkvenih poglavara se ili uzdržalo oko ruskog angažmana u Alepu ili ga manje ili više podržalo. Pa im nije falila dlaka s glave. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Новембар 6, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2016 8 minutes ago, Pisum рече Nisu svi pape i nemaju svi toliko uticaja Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Новембар 6, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2016 ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Новембар 6, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2016 6 hours ago, Zayron рече Vojni sveštenici, kurati После кажу да је Ава вулгаран... Volim_Sina_Bozjeg, Ivan Marković and Pontifex Emeritus је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Новембар 6, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2016 6 hours ago, Ivan Marković рече VOJNI vikar. Vikar neke VOJSKE. U ovom slučaju, vikar paramilitarne terorističke formacije. Mislim da smo to razjasnili. I tu nije u pitanju samo Stepinčeva krivica. Nije on sam od sebe mogao da postane vojni vikar OS NDH. Znamo svi gde tragovi vode. Vode u Vatikan. I on je priznao NDH, time što je imao apostolskog nuncija. Kako se ono beše zvaše? Ramiro Markone? Делим много тога што си био рекао од оног покајничког тона, па до овог ком (после ћу видети остало). Овде је грешка, нема нунција. Замољен сам био овде за помоћ, а ево шта је посреди: аutor дневника је bio dr Giuseppe Generoso Carmelo Masucci, katolički sveštenik i pripadnik benediktinskog reda (O.S.B.). Pre Drugog svetskog rata bio je iskušenik, monah i nastavnik samostana benediktinske opatije Montevergine, a posle 1946. i prior tog samostana. Ono zbog čega je meni važan je činjenica da je on bio sekretar izaslanika Svete Stolice (o. Ramira Markonea) kod hrvatskog rimokatoličkog episkopata, od avgusta 1941. do marta 1946. Za sve to vreme Masuči je vodio dnevnik, u kome ima mnogo interesantnih podataka. Problem je u tome što taj dnevnik nije objavljen dok je autor bio živ. Njegov prevod je objavila ustaška emigracija u Madridu, 1967, pod naslovom "MISIJA U HRVATSKOJ". Тај превод су усташе манипулисале, па је сада било јако важно да се дође до дневника из Монтеверђине. Јa sam pričao sa DIRETTORE: padre Andrea Davide Cardin, koji je zapečatio sav materijal koji se tiče Mazućija. Оvo je uradio upravo zbog ######### koji je na kvarno slikao dnevnik i lažno se predstavljao, tako da niko ne zna za čije interese radi. Ovaj je zato pisao i protesno pismo za Osservatore Romano, a sve je uklonio od javnosti. Dobra vest je da će u toku godine on publikovati dnevnik takav kakav je. Mazućiju je kardinal koji je bio tada državni sekretar zabranio da ga objavi, preteći mu ekskomunikacijom. Ovaj je na svoju ruku dao da mu u Španiji objave prevod. - Био сам превише оптимистичан. Ништа од критичког издања још није било, а требало је да се дневник публикује пре 2 године. На крају се Кардин изнервирао после не знам којег дављења са моје стране и послао ме у п.м. Зато је овај Дневник више него драгоцен, и преноси мноштво саблажњујућих момената које је ово изасланство (не амбасада!) имало. И овде није проблем Ватикан као такав, већ сама НДХ и КЦ у Хрвата... Нисам имао прилике да се скоро видим са нашима из комисије, али ћу послати писмо вл. Иринеју о овоме (има много пикантерија, али је то, како рекох једна спај стори). Зато ми морамо да инсистирамо на увиду у овај врући дневник, јер наша делегација онда нема увид у најважнију ствар. А радо бих да га лично простудирам, јер сам студирао ову материју, разликовање оригинала од фалсификата. Такође сам уверен да је писмо српског попа из Америке, које је ушло у потпору блаженства кард. Степинца лажно. Узео сам то да истражим, али нисам завршио, јер ми требају паре. Ови из комисије су плаћени, а падре Зоран, он као чувени бесребреник, нека се сналази... Неће моћи... Pisum, Volim_Sina_Bozjeg and Pontifex Emeritus је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Новембар 6, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2016 6 hours ago, Ivan Marković рече E vidiš, ja sam avu malo drugačije razumeo...mada, kad malo bolje razmislim mogao bi ava tu malo da se iscima. Recimo napišem pismo, on ga prevede na italijanski, formalno prođe komisiju, ako baš mora i ode do pape. Evo, ovim putem ga pozivam da se uključi, ukoliko želi. Владико, важи и за тебе као и за ове из СПЦ: Нема више ништа за џ. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука