Лапис Лазули Написано Октобар 20, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2016 2 hours ago, Kratos рече Ja sam samo istakao to da žena ne može sama da odlučuje o tome hoće li abortirati ili ne jer je dete i njegovo koliko i njeno. Pa sve sto treba je da gleda da ga ne napravi tamo gde neko nije voljan da ga radja. Prosto. U suprotnom nema sta da se pita, njeno telo njena odluka. Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Октобар 20, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2016 39 minutes ago, Живана рече Pa sve sto treba je da gleda da ga ne napravi tamo gde neko nije voljan da ga radja. Prosto. U suprotnom nema sta da se pita, njeno telo njena odluka Баш лепо и поетично .А где је оно " Жена није господар од својега тијела, него муж; тако и муж није господар од својега тијела, него жена " ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Октобар 20, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2016 2 hours ago, -Владимир- рече Баш лепо и поетично . 2 hours ago, -Владимир- рече А где је оно " Жена није господар од својега тијела, него муж; тако и муж није господар од својега тијела, него жена " ? Mislim da je u Svetom Pismu, poslanica ap.Pavla, sto pitas? -Владимир- and Рапсоди је реаговао/ла на ово 2 Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Октобар 20, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2016 25 minutes ago, Живана рече Mislim da je u Svetom Pismu, poslanica ap.Pavla, sto pitas? Нема везе , нашао сам. Лапис Лазули је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Октобар 20, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2016 Ја сам била у ситуацији да ме колега из бивше фирме зове кући да убеђујем његово венчану жену да не абортира треће , притом знајући моје ставове . Његову жену сам знала доста површно, и играла сам на карту заплашивања. Но она је одлучила и никакве речи, аргументи ни карта на страх није помогла, жена је једноставно абортирала. Финансије нису биле разлог. Муж јој јесте незгодне нарави, и знам да звучи мало пардоксално како је смела од њега, јер он није био за абортус.Али она је једноставно одлучича и тачка. Жалосно и тужно Дијана. је реаговао/ла на ово 1 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Октобар 20, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2016 4 hours ago, Живана рече Pa sve sto treba je da gleda da ga ne napravi tamo gde neko nije voljan da ga radja. Prosto. U suprotnom nema sta da se pita, njeno telo njena odluka. Nije samo njeno telo nego je i deo njegovog u njoj.Tako da ne može sama da odlučuje o tome. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Октобар 20, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2016 4 minutes ago, Kratos рече Nije samo njeno telo nego je i deo njegovog u njoj.Tako da ne može sama da odlučuje o tome. Nije deo, nego 50% gena Лапис Лазули and Кратос је реаговао/ла на ово 2 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Октобар 20, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2016 4 minutes ago, Kratos рече Nije samo njeno telo nego je i deo njegovog u njoj. Nije mu oteto, sam dao 5 minutes ago, Kratos рече Tako da ne može sama da odlučuje o tome. Interesantno ja cuh za toliko primera da moze. Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Октобар 20, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2016 1 minute ago, Живана рече Nije mu oteto, sam dao Interesantno ja cuh za toliko primera da moze. Neke i otimaju. Čuh i ja od mnogih da je žena njegovo vlasništvo pa opet ne smatram da su u pravu. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Октобар 20, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2016 2 minutes ago, Kratos рече Neke i otimaju. Cuvajte se onda! 2 minutes ago, Kratos рече Čuh i ja od mnogih da je žena njegovo vlasništvo pa opet ne smatram da su u pravu. Tu te potpuno podrzavam Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Октобар 20, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2016 4 hours ago, Живана рече Pa sve sto treba je da gleda da ga ne napravi tamo gde neko nije voljan da ga radja. Prosto. U suprotnom nema sta da se pita, njeno telo njena odluka. Protivim se nacelno ovom stavu, a ne da citiram pojedinacno bilo koga. Dijete u njenoj utrobi nije njeno tijelo, njegov zivot nije njen zivot... prosto, cinjenicno, bioloski, ne u teoloskom smislu. To su sasvim odvojene stvari, tj. majka i plod su dva sasvim posebna ziva bica, dva posebna zivota, jedino sto je plod za svoj zivot do rodjenja zavisan od blagonaklonosti majcinog tijela, (analogno Bozijoj milosti). 'Pravo raspolaganja tijelom' je u stvari pravo raspolaganja zivotom embriona-fetusa. Iako su pravno stvari jasne, daleko od toga da su eticki tako lucidno jasne. Samo, 'zenino pravo raspolaganja njenim tijelom' u ovom smislu nije nikako etican stav, u nekom najuniverzalnijem smislu nekog opsteljudskog morala. A od hriscanske etike, udaljenost je nesaglediva... Tekst je zanimljiv, jer se nagovjestava da bi i crkva mogla da nesto preduzme u smislu podrske radjanju, a ne samo zabrane abortusa... Ogromna sredstva u i oko crkve kad bi se davala na mnoge ljudske potrebe, blagostanje naroda bi bilo na mnogo vecem nivou. Crkva bi mogla da pomogne, ne samo u savjetovanju, nego moralno i materijalno. RKC u BL otvara dom za mlade napustene majke, odbacene od oca djeteta i svog oca/porodice, upravo da bi ohrabrila radjanje. Zenski manastiri su u proslosti cesto imali sluzbu domova za djecu, zatim za stare i bolesne, sklonista/prihvatilista za nevoljnike. U Rusiji se i sada radi mnogo na tom planu, mnogo vise nego kod nas. Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Октобар 20, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2016 7 minutes ago, Дијана. рече Protivim se nacelno ovom stavu, a ne da citiram pojedinacno bilo koga. To nije stav to su fakti. Ja da imam sina to bih mu rekla, jer to se pokazalo na delu. Bog (lepo si rekla po milosti) je dao zenama zadnju rec na tu temu, znaci Bog je dao vlast njoj, ona je slobodno bice i moze tu vlast da upotrebi i zloupotrebi. Znaci pazi sta radis, iz toga sledi vidi sam sta hoces sta neces,upoznaj tu osobu, a ne ko bez mozga a posle trazi neka svoja prava. Proso zivot dok se istera ljucka pravda, zato preventiva i svi srecni Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Октобар 20, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2016 Bozija milost je znacila da svi zivimo po Bozjoj milosti, i po tome je majka koja gaji dijete u svojoj utrobi slicna Bogu. Nije nikakva Bozija milost da zena odlucuje o pravu, nego to moze da spada u kategoriju dopustenja, jer si pravilno spomenula zloupotrebu slobode. Kakvo pravo muskarca i zene? Ja sam govorila o pravu djeteta na zivot. Pa makar se njegovi roditelji ne voljeli, ne odgovarali jedno drugom, ono plod 'pohote muza', ili pohote zene, i sve druge slucajnosti. ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Октобар 20, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2016 1 minute ago, Живана рече To nije stav to su fakti. Ja da imam sina to bih mu rekla, jer to se pokazalo na delu. Bog (lepo si rekla po milosti) je dao zenama zadnju rec na tu temu, znaci Bog je dao vlast njoj, ona je slobodno bice i moze tu vlast da upotrebi i zloupotrebi. Znaci pazi sta radis, iz toga sledi vidi sam sta hoces sta neces,upoznaj tu osobu, a ne ko bez mozga a posle trazi neka svoja prava. Proso zivot dok se istera ljucka pravda, zato preventiva i svi srecni Ako ćemo o Božijoj milosti onda: Žena neka se uči u miru sa svakom pokornošću; Ali ženi ne dopuštam da bude učitelj, niti da vlada mužem, nego da bude mirna. Jer je Adam sazdan prvi, zatim Eva: I Adam se ne prevari a žena prevarena, postade prestupnica; Ali će se spasti rađanjem djece, ako ostanu u vjeri i ljubavi i u svetinji sa čestitošću. Лапис Лазули је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Октобар 20, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2016 Pa slazem se da kad svi vec imamo neki pravni sistem za nas koji smo imali srecu da se rodimo da treba i oni da imaju neko svoje mesto, ali se nikako ne slazem da ja(pod time mislim bilo ko i ceo sistem) trebam da odlucujem o tome da li ce neka zena da nosi dete 9 meseci u stomaku i da se poradja pa makar ga posle ostavila. Prosto smatram da je to nesto sto je Bog dao toj zeni i njeno je apsolutno pravo da o tome odlucuje jer ce se ona sa time nositi. Zvuci mi kao zavirivanje u tudje dvoriste sad ja spasavam tudje dete ko da nemam sta da radim prece a vec postoji ko ce na Sudu (Bozijem) da se pita za to(ta zena i taj covek), oni neka i misle, ili nek zabrljaju pa nek se pokaju i tako redom... al svakako se to tice njih i samo njih. Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука