Jump to content

Građanska inicijativa da država nagradi majke više djece

Препоручена порука

6 minutes ago, Paradoksologija рече

E, vidiš, ja hoću, jer radim posao koji je relativno lak, prijatan i zabavan, i koji bih verovatno radila i za dž kad ne bi postojao novac, a cenim obavljene kućne poslove i kvalitetnu brigu o deci. Moguće je napraviti razne ravnoteže koji ne ostavljaju bar jednu stranu ogorčenom, ali to uvek zavisi od situacije. Nekad svi budu ogorčeni prosto jer je situacija teška i onda je potreban neki nivo svetosti da se pozitivno pristupi životu i sa radošću služi u svakom trenutku. 

видиш, а ја хоћу избор да са својим парама плаћам оно што ја хоћу, подржала сам и подржавам родитеље који имају децу са инвалидитетом, неби ли добили статус родитељ - хранитељ, ово не подржавам, не зато што имам нешто против  домаћица, него зато што смо држава и народ који ће ово да злоупотреби.

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Paradoksa podrzava koliko razumeh muza da ostane u tom smislu sa decom, a ne da podrzava "nagrade za majcinstvo".

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Јелена011 рече

Paradoksa podrzava koliko razumeh muza da ostane u tom smislu sa decom, a ne da podrzava "nagrade za majcinstvo".

Upravo tako. Nisam za te varijante 'plata za majke troje dece' i slično. Novac od mog poreza vrlo rado dajem da niko ne umre od gladi i lečivih bolesti, da deca imaju bar osnovno i srednje obrazovanje, da ima policije, vatrogasaca, puteva, parkova. Ne sviđa mi se ideja da imamo smišljeni idealni broj dece čije će majke dobijati za to platu.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Ljudi bukvalno prose od države pomoć, jer nemaju. Da imaju, ne bi ni tražili ni očekivali pomoć. A nemaju jer ne mogu da zarade dovoljno od svog rada. A država se finansira od ljudi koji rade i njihovog rada. Ako ljudi ne mogu da zarade, neće moći ni država da ima. I dokle može takva država?

Dakle, ne milostinja od poreza, nego razvijena privreda. A kako se razvija privreda? Kako funkcioniše ekonomija? To je dužnost svakoga od nas da istraži i nauči barem osnovno. To je osnovna odgovornost. I to prema sebi.

Do tada, ništa se neće promeniti, i ovakve priče će biti redovne, kao i do sada.

Подели на овим сајтовима

3 minutes ago, Paradoksologija рече

Upravo tako. Nisam za te varijante 'plata za majke troje dece' i slično. Novac od mog poreza vrlo rado dajem da niko ne umre od gladi i lečivih bolesti, da deca imaju bar osnovno i srednje obrazovanje, da ima policije, vatrogasaca, puteva, parkova. Ne sviđa mi se ideja da imamo smišljeni idealni broj dece čije će majke dobijati za to platu.

Па тако реци да те разумемо. :)

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

3 minutes ago, Снежана рече

Па тако реци да те разумемо. :)

Pa ni ja tebe nisam razumela, jer smo govorili o raspodeli posla u okviru porodice - mislila sam da ti ne pada na pamet da svom partneru plaćaš slobodne aktivnosti :D

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Paradoksologija рече

Nisam seksista - smatram da su muškarci potencijalno divni ljudi i očevi koji itekako mogu da imaju ogroman značaj za dete, posebno ako imaju volju i želju da se deci posvete.

Какав политичарски захват...  ;) 

Što, je l' ti imaš nešto protiv muškaraca?

Немам ништа, многи су баш симпатични.    :)))

Поготово браћа либертаријанци или алт-рајт...

Posle godinu dana ravnopravnog roditeljstva, dete zaista može lepo da funkcioniše sa bilo kojim roditeljem.

Мајка је за дете апсолутно примарна фигура у сваком смислу, и после дојења.

Ово што си написала су неки модерни 'конструкти'...

9e0a3c52694f759933b8f8f25309ad8f.jpg

Подели на овим сајтовима

Ne mora izostanak sa tržišta rada zbog brige o deci značiti da se neko ne bavi bitnim i zanimljivim stvarima, jer može itekako čitati, pisati, učiti, družiti se, svirati, baviti se sportom, imati razne aktivnosti. 

I svakako ne mora učešće na tržištu rada značiti da neko time stiče mogućnost da se razvija i bavi se bitnim i zanimljivim stvarima.

Toliko toga zavisi od mogućnosti, situacije, ličnosti, introvertnosti/ekstrovertnosti, uzrasta dece/vrste zaposlenja...

Нигде нисам написао да било шта мора, али нема везе. Људи с којима порука није имала везе су је лично схватили. 

Подели на овим сајтовима

Meni je zaista tužno kad vidim da se mladići unapred odriču bitne uloge koju mogu igrati u životu svog deteta.

Moja deca znaju da im otac nije nesposoban i i neupućen, te mu u više od 50% slučajeva postavljaju pitanja i traže od njega stvari.

Moj muž i mnogi drugi normalni, stabilni, nežni muškarci koje znam su divni očevi svojoj deci. Ne znam odakle uopšte ideja da sam neiskrena ili izvodim nekakve 'političarske zahvate'.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Управо сада, ☺︎ Juan ☺︎ рече

Нигде нисам написао да било шта мора, али нема везе. Људи с којима порука није имала везе су је лично схватили. 

Nisam tebe ni citirala, uopšteno sam se osvrnula na temu diskusije koja se razvila.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Paradoksologija рече

Nisam tebe ni citirala, uopšteno sam se osvrnula na temu diskusije koja se razvila.

Ја сам свакако мислио на случајеве које би и ти "деконструисала". :)

Подели на овим сајтовима

Koja besmislica, država treba nekoga da nagrađuje jer ima više djece nego što moze materijalno da podnese. Meni nikad neće biti jasno zašto bi država finansirala nekoga da ima više djece? U redu je pomoć za djecu sa posebnim potrebama itd., ali ovo nema baš nikakvog smisla.

Подели на овим сајтовима

Ako jedna država želi da stimuliše radjanje i ako postoji neka nazovi strategija u borbi protiv bele kuge na nacionalnom nivou  , onda mislim da bi zaista bilo pametno nagraditi novčano žene sa troje i više dece ... ukoliko je to moguće ... 

:351780:

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...