Paradoksologija Написано Октобар 12, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2016 On 12. 10. 2016. at 18:28, Ronald рече Rile Slažem se, dogovor je najbitniji, a tekst kao i svi tekstovi sa Kurira, Blica, bez ikakve analize. Expand Tekst je preuzet sa FB, a pitanje oklen tamo - da li je loš prevod neke inostrane clickbait pričice ili štagod. Ali premisa je nešto sa čime se u osnovi slažem. Ronald је реаговао/ла на ово 1 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Октобар 12, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2016 On 12. 10. 2016. at 18:28, Ronald рече Rile Slažem se, dogovor je najbitniji, a tekst kao i svi tekstovi sa Kurira, Blica, bez ikakve analize. Expand Шта па има да се анализира? Ако волим Јанка треба ми Јанко, не Марко, не мушкарац, предузетник или тсл. И нема то везе са мозговима него са вечним битисањем. Paradoksologija and -Владимир- је реаговао/ла на ово 2 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Октобар 12, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2016 On 12. 10. 2016. at 18:29, Paradoksologija рече da li je loš prevod neke inostrane clickbait pričice ili štagod. Expand СЕЛИ СУ ДА ПОПИЈУ КАФУ, А ОНДА СЕ ДЕСИЛО НЕШТО ШТО НИКО НИЈЕ ОЧЕКИВАО!!! Grizzly Adams, Џуманџи, Paradoksologija and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Октобар 12, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2016 On 12. 10. 2016. at 18:31, Џуманџи рече Шта па има да се анализира? Ако волим Јанка треба ми Јанко, не Марко, не мушкарац, предузетник или тсл. И нема то везе са мозговима него са вечним битисањем. Expand Upravo tako. Ne treba mi 'muškarac' kao uloga - neko ko će da zarađuje, da me štiti, da lupi šakom o sto - treba mi ljudsko biće koje volim i kome sam se obećala za ceo život, pa i u večnosti, ako je verovati nekima To ljudsko biće može sutra postati 'bizmismen' ili doživeti saobraćajku pa ne biti u mogućnosti ništa da radi - kakve veze to ima? On je čovek, ne uloga. I ja isto tako. Џуманџи and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 2 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Октобар 12, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2016 On 12. 10. 2016. at 18:29, Paradoksologija рече Tekst je preuzet sa FB, a pitanje oklen tamo - da li je loš prevod neke inostrane clickbait pričice ili štagod. Ali premisa je nešto sa čime se u osnovi slažem. Expand Мени се чини да је премиса текста управо оно што највише мрзимо и ти и ја - предрасуда о томе "како би требало да буде". Премиса је - жене раде кућне послове, а мушкарци не желе да им помажу, па онда морамо да измишљамо примере "доброг мушкарца" - чиме имплицитно признајемо да не верујемо да такав постоји... Мени је то тотал булшит. А то савремени феминисти непрестано раде и зато ми се не свиђају уопште. Моја премиса је - људи су слободна бића, не постоји "тако треба", свако има своје индивидуалне жеље и могућности, све је ствар договора и немам никакав проблем да смо различити. RYLAH, Justin Waters, Ћириличар and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Октобар 12, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2016 On 12. 10. 2016. at 18:24, obi-wan рече To ti je brate bila sala, valjda se vidi za toliko... Expand Znam, opusteno, vidio sam da je tebe Sneza na početku zezala, ali ja volim uvijek malo da okrenem pa izgleda kao da sam mrtav ozbiljan sa ovim konzervatizmom. Preko poruka je to moguće jer se ne vidi osmjeh na licu. A sala je dobra i uvijek ih prihvatam na svoj racun http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Октобар 12, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2016 On 12. 10. 2016. at 18:35, Grizzly Adams рече Премиса је - жене раде кућне послове, а мушкарци не желе да им помажу, па онда морамо да измишљамо примере "доброг мушкарца" - чиме имплицитно признајемо да не верујемо да такав постоји... Мени је то тотал булшит. А то савремени феминисти непрестано раде и зато ми се не свиђају уопште. Expand Ma slažem se ja tu, osim što znam tone slučaja - i statistike potvrđuju - gde muževi i žene isto rade van kuće i isto zarađuju, ali ona posle posla mora da odradi i 'drugu smenu' (kuvanje, pranje, vodanje dece po sportovima, uspavljivanje, sređivanje) jer on 'ne ume' ili je to 'njen posao, a za njega bi bilo ponižavajuće'. Te gluposti ipak treba ozbiljno preispitati, a ne reći samo 'pa tako je/ona to voli/tako su se dogovorili'. Kada je nešto sveprisutno, nije stvar slučajnog i slobodnog dogovora. Prosto bih da svi lepo razmislimo o tome 'zašto'? i 'mora li'? Danijela је реаговао/ла на ово 1 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Октобар 12, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2016 On 12. 10. 2016. at 18:31, Џуманџи рече Шта па има да се анализира? Ако волим Јанка треба ми Јанко, не Марко, не мушкарац, предузетник или тсл. И нема то везе са мозговима него са вечним битисањем. Expand Ok, drago mi je da si srećna sa Jankom, nadam se da ćete bitisati do vjecnosti Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 12, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2016 On 12. 10. 2016. at 18:26, Paradoksologija рече Zanimljivo mi je koliko si tolerantan kada se razgraničavaju 'pravoslavni vernici' kao skupina, ali ti je sasvim jasno šta znači biti 'muževan' ili 'ženstven', iako tu ima daleko više promena i razlika u definicijama kad se samo malko mrdneš kroz geografiju, istoriju, pa i kod prvih komšija. Expand Naravno da mi je jasno, to ti je ono - hemija, musko, zensko, "komonsens ting", a bilo bi i tebi jasnije kad bi malo izasla iz tih definicija i stecenih sablona. Toliko vec pricas o dekonstrukcijama da covek pomisli da se dr. mehanike a ne knjizevnosti... Аурор је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Октобар 12, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2016 On 12. 10. 2016. at 18:26, Paradoksologija рече Ali ne živimo u tom svetu, kao što vidiš. Expand Не кажем да није тако, али ја то заиста не видим. On 12. 10. 2016. at 18:26, Paradoksologija рече očekivane uloge Expand Мени су то и природне улоге некако. И нема никакве везе има ли или нема ген за ово или оно. On 12. 10. 2016. at 18:26, Paradoksologija рече Mislim da je ovo - težinu osude neposredne sredine i društva - teško razumeti kad nisi žena. Expand Осим ако си геј нпр. Јел теби то (не)природно? Шта мислиш о тој њиховој ствари? Мислим да ни ту нема неког конкретног гена баш. On 12. 10. 2016. at 18:26, Paradoksologija рече I devojčicama i dečacima se uglavnom drobi o očekivanim ulogama implicitno i eksplicitno od rođenja Expand Мени је рођена сестра (доктор наука) рекла да су све приче о "једнакости полова", иако лепе и симпатичне - глупост. Сад ћеш да помислиш јер јој је испран мозак, али ја контам да је мудра... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Октобар 12, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2016 On 12. 10. 2016. at 18:44, Paradoksologija рече Ma slažem se ja tu, osim što znam tone slučaja - i statistike potvrđuju - gde muževi i žene isto rade van kuće i isto zarađuju, ali ona posle posla mora da odradi i 'drugu smenu' (kuvanje, pranje, vodanje dece po sportovima, uspavljivanje, sređivanje) jer on 'ne ume' ili je to 'njen posao, a za njega bi bilo ponižavajuće'. Te gluposti ipak treba ozbiljno preispitati, a ne reći samo 'pa tako je/ona to voli/tako su se dogovorili'. Kada je nešto sveprisutno, nije stvar slučajnog i slobodnog dogovora. Prosto bih da svi lepo razmislimo o tome 'zašto'? i 'mora li'? Expand То што је "свудаприсутно" не значи да постоји принуда. Може да буде управо могућност коју ти не желиш да размотриш - људи сасвим слободно, својом вољом, тако одлуче. У савременом друштву, посебно развијеним земљама, стварно не постоји никаква принуда па опет мушкарци и жене праве различит избор. Зато што су различити. Исто тако имају и мушкарци "другу смену", само је различита - поправљање аута, отпушивање сливника, чишћење снега, уређивање дворишта итд. Имаш покварен ауто и спремање ручка. Направи експеримент са 100 брачних парова нека се слободно одлуче како да расподеле посао да видимо какав ће бити резултат. Аурор and Debora је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Октобар 12, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2016 On 12. 10. 2016. at 18:53, Ronald рече Ok, drago mi je da si srećna sa Jankom, nadam se da ćete bitisati do vjecnosti Expand Вечност иде после, прво морам да постанем Бог, а то иде тако што рекнем: " 'Оћу да баш Јанко потврди моје постојање". Ја нећу љепшу, ја нећу другу, бирао сам, срећо моја, или тебе или тууугу! Ronald је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Октобар 12, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2016 On 12. 10. 2016. at 18:56, Grizzly Adams рече Имаш покварен ауто и спремање ручка. Направи експеримент са 100 брачних парова нека се слободно одлуче како да расподеле посао да видимо какав ће бити резултат. Expand Па наравно... Али исход (100 жена ручак - 100 мушкараца на поправку) ће бити негиран са "али дечацима се од малих ногу говори да треба да поправљају по кући, а девојчицама да кувају ручак". Ћириличар, Ronald and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Октобар 12, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2016 Исто као што им се од малих ногу говори да носе џакове и мешају малтер... Аурор and Ronald је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Октобар 12, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2016 On 12. 10. 2016. at 19:00, Grizzly Adams рече Исто као што им се од малих ногу говори да носе џакове и мешају малтер... Expand И да програмирају по Америкама... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука