Grizzly Adams Написано Октобар 12, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2016 Супер cool! И слажемо се потпуно да је то ствар личне преференције и договора, то сам управо исто хтео да напишем. Нема ту ништа "како треба", већ је онако како се двоје договоре. Само се вероватно не слажемо да ипак постоје - у просеку - неке природне тенденције које су различите међу половима. Просечан мушкарац и жена ће у потпуно истим околностима направити различит избор. RYLAH, Sanja Т., -Владимир- and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 12, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2016 1 hour ago, Natasa. рече I...šta ako te zameni mlađom ženom? Dosadila mu domaćica, ajde da nađe nešto mlađe i uzbudljivije kad ga strefi kriza srednjih godina? Šta onda, vukljanje po sudu i moljakanje za izdržavanje? Ko će da školuje žensko dete ako joj je kuća jedina opcija u životu. Promašena investicija ako će da bude izdržavano lice. Ti bas imas idealne predstave o pravoj Ljubavi. `Si nekad razmisljala da krenes da pises bajke? Islo bi ti to od ruke, prosto imas sluha za hepiend... -Владимир- је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 12, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2016 31 minutes ago, Paradoksologija рече A za 'ženstvenost' da ne citiram prethodne teme, ali ukratko - nemam pojma šta to tačno znači OK je sto ipak priznajes, tu ti skidam kapu... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Октобар 12, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2016 52 minutes ago, Paradoksologija рече Šta ti tu dođe 'prirodno'? Природно у складу са оним што смо. Мени је најочигледнија ствар да постоје огромне разлике између нас и жена - 'два различита мозга'. То видим сваки дан, другари које питам исто то кажу/мисле... Те 'традиционалне улоге' су то што јесу са разлогом. Можда ниси размишљала о томе или мислиш да су то све неки 'анти-женски конструкти'... 52 minutes ago, Paradoksologija рече Je l' ono na šta većina pristaje jer smo tako vaspitani? Не, не ради се о томе. 52 minutes ago, Paradoksologija рече Ili su otkrili gen za zarađivanje novca, i nalazi se na Y hromozomu, dočim se geni za krpe nalaze samo u XX genotipu? Бојим се да то не иде тако једноставно... 52 minutes ago, Paradoksologija рече Izvini, ali ni moj muž ni moj sin neće ubijati niti ginuti zbog nečijih gluposti. Сад ово говори "женски мозак"... Шта ако је у питању наци агресија? Послушај мало једног од најбољих, сада када одлази убедљиво најгори председник у историји САД: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Октобар 12, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2016 57 minutes ago, Paradoksologija рече Ja radim dva posla, izdržavam muža i troje dece, ali imam manje radno vreme, taki mi poso, a volim ga, i nije mi teško - a moj muž, kućni i uredni tip, čuva decu i brine se o domaćinstvu. Ja njega čuvam i štitim od kapitalističkog surovog sveta i stresa, a on mi ne zvoca i ne tera da radim kućne poslove Шта год коме одговара, заиста, није ни моја ствар, али ово је role reversal... Н И Н Е је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Октобар 12, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2016 Paradoksologija Uvijek sam mnogo srecan kad pročitam kako si ti okrenula naglavačke ovaj meme patrijahata koji se kod nas tako ugnjezdio u glavama ljudi da čak i u ovim savremenim uslovima to mnogim ljudima izgleda kao nemoguća misija, a tebi upravo takav odnos daje vjetar u ledja da više radis i budes bolja u svemu Svaka čast i tvom suprugu Holandjaninu hehehe Justin Waters and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Октобар 12, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2016 Ови текстови су, поред тога што су очигледно измишљени, најобичнија глупост. Најздравији је однос тамо где се двоје договарају око свега, где нема ни принуде ни присиле или било чега. Додуше, у нашем друштву је све много теже због саме ситуације, али је опет најздравије тамо где постоји споразум. Што се тиче прања судова ил пеглања, шта ако људи имају довољно пара да плате некога да им то одради, како се онда почетни текст или поједине улоге са ове теме уклапају у све то? Sanja Т., -Владимир-, obi-wan and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 12, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2016 5 minutes ago, Ronald рече Paradoksologija Uvijek sam mnogo srecan kad pročitam kako si ti okrenula naglavačke ovaj meme patrijahata koji se kod nas tako ugnjezdio u glavama ljudi da čak i u ovim savremenim uslovima, to mnogim ljudima izgleda kao nemoguća misija, a tebi upravo takav odnos daje vjetar u ledja da više radis i budes bolja u svemu @Snezana Evo konacno jednog papucara, jedva ga nadjosmo! Н И Н Е, -Владимир- and Аурор је реаговао/ла на ово 3 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Октобар 12, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2016 2 minutes ago, RYLAH рече шта ако људи имају довољно пара да плате некога да им то одради Може, ал` само ако је мушко... obi-wan, RYLAH, Paradoksologija and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Октобар 12, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2016 Управо сада, obi-wan рече @Snezana Evo konacno jednog papucara, jedva ga nadjosmo! Plot twist: Парадоксологијин муж пише од пријатеља, наредила му. obi-wan, Grizzly Adams and -Владимир- је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Октобар 12, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2016 1 minute ago, obi-wan рече @Snezana Evo konacno jednog papucara, jedva ga nadjosmo! U pravoslavlju bi precizniji termin bio poslušnost. A s obzirom da sam odrastao sa ženama volim da se takmičim sam sa sobom kako da budem poslusniji. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 12, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2016 2 minutes ago, Ronald рече U pravoslavlju bi precizniji termin bio poslušnost. A s obzirom da sam odrastao sa ženama volim da se takmičim sam sa sobom kako da budem poslusniji. To ti je brate bila sala, valjda se vidi za toliko... Ronald је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Октобар 12, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2016 36 minutes ago, obi-wan рече OK je sto ipak priznajes, tu ti skidam kapu... Zanimljivo mi je koliko si tolerantan kada se razgraničavaju 'pravoslavni vernici' kao skupina, ali ti je sasvim jasno šta znači biti 'muževan' ili 'ženstven', iako tu ima daleko više promena i razlika u definicijama kad se samo malko mrdneš kroz geografiju, istoriju, pa i kod prvih komšija. 34 minutes ago, Господин Дареалис рече Природно у складу са оним што смо. Мени је најочигледнија ствар (што рекоше браћа која су потписала Декларацију независности: "We hold these truths to be self-evident") да постоје огромне разлике између нас и жена - 'два различита мозга'. То видим сваки дан, другари које питам исто то кажу/мисле... Bilo bi lepo biti u mogućnosti utvrditi šta je to tačno 'prirodno' (dato genetski, ne kroz odgoj) u svetu u kome ne isprozivaju ženu koja zarađuje više kao neženstvenu i u stanju proste 'zamene uloga' (i to je totalna i nepotrebna i ničim izazvana simplifikacija). Ali ne živimo u tom svetu, kao što vidiš. I devojčicama i dečacima se uglavnom drobi o očekivanim ulogama implicitno i eksplicitno od rođenja. Da sam malo drugačije vaspitana, u malo drugačijoj sredini rasla, čak i da sam malo manje obrazovana i uspešna, lakše bi me bilo uterati u očekivane uloge, lakše bih se plašila osude. Mislim da je ovo - težinu osude neposredne sredine i društva - teško razumeti kad nisi žena. Deja Vu, Justin Waters and Џуманџи је реаговао/ла на ово 3 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Октобар 12, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2016 3 minutes ago, Ronald рече U pravoslavlju bi precizniji termin bio poslušnost. A s obzirom da sam odrastao sa ženama volim da se takmičim sam sa sobom kako da budem poslusniji. I to je vl. Porfirije rekao na predavanju kome sam prisustvovala o poslušnosti u braku: "Brak treba da bude takmičenje u poslušnosti" i - tačka. Ako smo hrišćani, jedno drugome da se pokoravamo. Џуманџи and Н И Н Е је реаговао/ла на ово 2 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Октобар 12, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2016 Rile Slažem se, dogovor je najbitniji, a tekst kao i svi tekstovi sa Kurira, Blica, bez ikakve analize. RYLAH and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука