@... Написано Август 12, 2013 Пријави Подели Написано Август 12, 2013 Белићева „Граматика српскохрватског језика“ из 1940. г. Ево праве истине о томе како пишу Срби, а како Хрвати и Словенци. Каснија подвала иницијатора Новосадског „договора“ и „Друштва за србистику“ је изведена тако што је Белићев став, иза кога је стајала и животна пракса – „Ми Југословени имамо два писма“, подмукло изокренут у став „Ми Срби имамо два писма“! А ако Срби „имају два писма“, онда „имају и српску латиницу“!... Ако ме разумете.. Хаос. sHa_sarcasticlol Иначе, постоји посебан круг пакла за људе који мешају "ЈЕР" и "ЈЕЛ'" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан М. Написано Август 12, 2013 Пријави Подели Написано Август 12, 2013 ... природну равнотежу и равноправност међу писмима. :D Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kolega2357 Написано Август 12, 2013 Пријави Подели Написано Август 12, 2013 Устав поштује српски језик, баш на тај начин што фаворизује ћирилицу која је деценијама била, што из незнања, што намерно, запостављена у односу на латиницу и успоставља природну равнотежу и равноправност међу писмима. To samo ti misliš. Latinica nikada neće biti potisnuta baš zbog Ustava koji forsira ćirilični nacionalizam. Upotreba latinice je veća nego ćirilice danas. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Август 12, 2013 Пријави Подели Написано Август 12, 2013 Зато што је ћирилица небеско писмо. Ћирилица је небеско писмо.У то сам сигурна .Али зашто је то тако,не знам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kolega2357 Написано Август 12, 2013 Пријави Подели Написано Август 12, 2013 Ћирилица је небеско писмо.У то сам сигурна .Али зашто је то тако,не знам. Da je ćirilica nebesko pismo svi bi pisali njom. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Август 12, 2013 Пријави Подели Написано Август 12, 2013 Da je ćirilica nebesko pismo svi bi pisali njom. То је сад ствар личног избора. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Сер Жиле Написано Август 12, 2013 Пријави Подели Написано Август 12, 2013 To samo ti misliš. Latinica nikada neće biti potisnuta baš zbog Ustava koji forsira ćirilični nacionalizam. Upotreba latinice je veća nego ćirilice danas. То не мислим само ја, на сву срећу! Латиница и не треба да буде потиснута, то сам већ и написао на овој теми. Употреба латинице јесте већа, пре свега у новинама, натписима и интернет комуникацијама, али је занимљиво да већина Срба руком пише ћирилицом. Као што је @ већ написао, код Словенаца, Хрвата и Муслимана ћирилица никада није ухватила корене, те је коришћење два писма остало карактеристично само за Србе што се одразило и на коришћење нашег традиционалног писма. Волео бих да ми напишеш зашто ти више волиш латиницу од ћирилице? Витешки живот заиста није бедан, бориш се са аждајом од 9 до 1! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Август 12, 2013 Пријави Подели Написано Август 12, 2013 Зато што је ћирилица небеско писмо. Тако је. Бог је Мојсјију Десет заповести написао ћирилицом. Штета што их Мојсије после разби па написа нове на хебрејском. И шта сада да радимо! Када се Ковчег буде пронашао ми Срби опет нећемо имати доказа како смо нај олд нејшн на свету. Баш смо неки малерозан народ. Милан М. and Благовесник је реаговао/ла на ово 2 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kolega2357 Написано Август 12, 2013 Пријави Подели Написано Август 12, 2013 Тако је. Бог је Мојсјију Десет заповести написао ћирилицом. Штета што их Мојсије после разби па написа нове на хебрејском. И шта сада да радимо! Када се Ковчег буде пронашао ми Срби опет нећемо имати доказа како смо нај олд нејшн на свету. Баш смо неки малерозан народ. Jeste kako da ne baš je Bog mojsiju napisao Deset zapovesti ćirilicom. Ljudi danas svašta umišljaju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
@... Написано Август 12, 2013 Пријави Подели Написано Август 12, 2013 Ћирилица је небеско писмо. Јел' ово овде небо? Хаос. Иначе, постоји посебан круг пакла за људе који мешају "ЈЕР" и "ЈЕЛ'" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Август 12, 2013 Пријави Подели Написано Август 12, 2013 Jeste kako da ne baš je Bog mojsiju napisao Deset zapovesti ćirilicom. Ljudi danas svašta umišljaju. Ви latiničari то не можете да разумете. Јеси ли ти колега чуо за Винчанско писмо ? Ееееее ако јеси шта више да ти причам. Ако ниси изучавај мало. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kolega2357 Написано Август 12, 2013 Пријави Подели Написано Август 12, 2013 Ви latiničari то не можете да разумете. Јеси ли ти колега чуо за Винчанско писмо ? Ееееее ако јеси шта више да ти причам. Ако ниси изучавај мало. Znam za to hijeroglifsko pismo. Čuo sam naravno. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Август 12, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 12, 2013 Јел' ово овде небо? Хаос. Il je nebo ili je haos. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Август 12, 2013 Пријави Подели Написано Август 12, 2013 Јел' ово овде небо? Хаос. Ne.Ovo ovde je put za Carstvo Nebesko. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука