selkoba Написано Април 6, 2010 Пријави Подели Написано Април 6, 2010 Rado bih da cujem od vas koju ulogu u stvari ima krst Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 6, 2010 Пријави Подели Написано Април 6, 2010 Нек неко постави клип са предавања владике Атансаија о крсту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Април 6, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 6, 2010 Interesuje me vase licno poimanje krsta i poimanje u hriscanstvu.rado bih to od vas a ne iz videa cuo Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 6, 2010 Пријави Подели Написано Април 6, 2010 Крст је за нас симбол Христове победе. Он је на крсту победио смрт, као што каже васкршњи тропар: "Христос је васкрсао из мртвих, смрћу је смрт победио и онима који леже у гробовима живот даровао". ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Април 6, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 6, 2010 Vido sam dosta put kako se krst ljubi i nosi kao amajlija pa me interesuje dublje znacenje toga Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Април 6, 2010 Пријави Подели Написано Април 6, 2010 Joj brate Selkoba, ti inspiracija za postavljanje novih tema imaš dobrih!Samo pazi na pisanje da nedobiješ banovanje! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Април 6, 2010 Пријави Подели Написано Април 6, 2010 Крст је и симбол сусрета неба и земље. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 6, 2010 Пријави Подели Написано Април 6, 2010 Vido sam dosta put kako se krst ljubi i nosi kao amajlija pa me interesuje dublje znacenje togaAmajlija???Krst prestavlja, vodoravna greda ,ljubav prema čoveku a upravna prema Bogu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 6, 2010 Пријави Подели Написано Април 6, 2010 Vido sam dosta put kako se krst ljubi i nosi kao amajlija pa me interesuje dublje znacenje toga Крст је Христов "знак" (Мт 24,30), па одатле наше поштовање према том симболу. "Дубље значење" је ово што сам већ рекао - победа над смрћу, Христово страдање и васкрсење. То је симбол који нас подсећа да ћемо и ми, након смрти, васкрснути у вечни живот и бити са Христом у Царству Божијем. Није никаква "амајлија". ДСилни је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Април 6, 2010 Пријави Подели Написано Април 6, 2010 Vido sam dosta put kako se krst ljubi i nosi kao amajlija pa me interesuje dublje znacenje toga Крст је Христов "знак" (Мт 24,30), па одатле наше поштовање према том симболу. "Дубље значење" је ово што сам већ рекао - победа над смрћу, Христово страдање и васкрсење. То је симбол који нас подсећа да ћемо и ми, након смрти, васкрснути у вечни живот и бити са Христом у Царству Божијем. Није никаква "амајлија". Da li je krst obilježje hrišćanstva ili je simbol istog? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Април 6, 2010 Пријави Подели Написано Април 6, 2010 Vido sam dosta put kako se krst ljubi i nosi kao amajlija pa me interesuje dublje znacenje toga Крст је Христов "знак" (Мт 24,30), па одатле наше поштовање према том симболу. "Дубље значење" је ово што сам већ рекао - победа над смрћу, Христово страдање и васкрсење. То је симбол који нас подсећа да ћемо и ми, након смрти, васкрснути у вечни живот и бити са Христом у Царству Божијем. Није никаква "амајлија". Šta znaći krstenje, a šta je to krštenica?Da li je krst obilježje hrišćanstva ili je simbol istog? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Април 6, 2010 Пријави Подели Написано Април 6, 2010 Не знам шта подразумеваш под обележјем, ако је је обележје исто што и знак, онда није, он је симбол хришћанства а као знак може да упути ако га видиш на мени да сам хришћанин. Може као знак да се употребљава и употребљава се а да нема никакве везе са хришћанством, имаш саобраћајни знак, или црвени крст или негде означено место. Знак или обележје и симбол нису исти термини и немају исто значење. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Април 6, 2010 Пријави Подели Написано Април 6, 2010 hvala Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Април 6, 2010 Пријави Подели Написано Април 6, 2010 Molim, molim i drugi put. Meni je interesantno kako su braća muslimani uzeli hrišćanski znak zvezde i polumeseca po osvajanju Carigrada, to je ustvari bio simbol grada Konstantinopolja i stavili ga na svoju državnu zastavu, to je uradio Mehmed II i zašto mi kažemo Istanbul a u stvari se zvao Islam bul. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Април 6, 2010 Пријави Подели Написано Април 6, 2010 Brate jedna mala ispravka!Zastava sa zvijezdom i polumjesecom nije islamska nego Turska! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука