Jump to content

Krst kao simbol Hriscanstva

Оцени ову тему

Препоручена порука

Mnogi Krscani paze na krst koa nesto sveto i cucvaju ga.A mi znamo da je to idolopoklonstvo pa mi zato nije jasno sta je krst kod vas.Jer opasne su to stvari koje vode na pogresan put ako covjek ne pazi.Isto kao i tespih (brojanica) kod muslimana.Ako ne pazis ode tespih u svetost

A jedno pitanje jos:

Ima li riba posebno znacenje kod Krscana?

Подели на овим сајтовима

Brate muslimane, nisam ni napisao da je islamska, nego da je Mehmed II stavio na državnu zastavu, podrazumeva se Osmanlijskog carstva, ali Mehmed II nije bio bilo ko, kako bi neki pomislili, nego Sultan a on je Allahova senka na zemlji odnosno Halifa, a država osmanlijska Halifat, onda ti simboli postaju versko obeležje muslimana.

Turska je to uzela kao državni simbol ukidanjem odnosno raspadom Halifata za vreme Ataturka i stvaranjem nacionalne države Turaka.

Osmanlijsko carstvo je bilo toliko veliko da u njemu sunce nikad nije zalazilo, znači nije reč o Turskoj u današnjem pojmu.

Inače ja sam ti živeo jedno vreme u Turskoj, kratko al bilo mi slatko.

Подели на овим сајтовима

Mnogi Krscani paze na krst koa nesto sveto i cucvaju ga.A mi znamo da je to idolopoklonstvo pa mi zato nije jasno sta je krst kod vas.Jer opasne su to stvari koje vode na pogresan put ako covjek ne pazi.Isto kao i tespih (brojanica) kod muslimana.Ako ne pazis ode tespih u svetost

A jedno pitanje jos:

Истина је да се неки према Крсту односе као према божанству.Поштовање Крста је истоветно поштовању икона,само што се њему приступа са још већим поштовањем,јер је он симбол победе живота над смрћу.Да Христос није страдао на Крсту,не би било могуће наше спасење.

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

A jedno pitanje jos:

Истина је да се неки према Крсту односе као према божанству.Поштовање Крста је истоветно поштовању икона,само што се њему приступа са још већим поштовањем,јер је он симбол победе живота над смрћу.Да Христос није страдао на Крсту,не би било могуће наше спасење.

Слично како се муслимани односе према Курану.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Brate muslimane, nisam ni napisao da je islamska, nego da je Mehmed II stavio na državnu zastavu, podrazumeva se Osmanlijskog carstva, ali Mehmed II nije bio bilo ko, kako bi neki pomislili, nego Sultan a on je Allahova senka na zemlji odnosno Halifa, a država osmanlijska Halifat, onda ti simboli postaju versko obeležje muslimana.

Turska je to uzela kao državni simbol ukidanjem odnosno raspadom Halifata za vreme Ataturka i stvaranjem nacionalne države Turaka.

Osmanlijsko carstvo je bilo toliko veliko da u njemu sunce nikad nije zalazilo, znači nije reč o Turskoj u današnjem pojmu.

Inače ja sam ti živeo jedno vreme u Turskoj, kratko al bilo mi slatko.

Moja greška, brate, nisam pažljivo pročitao tekst koji si napisao, halali!
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

A jedno pitanje jos:

brate u čemu je ta sličnost? Pojasni!
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Мислим на поштовање које муслимани имају према књизи Курану. Ту постоје неке сличности са нашим односом према крсту и иконама. На пример, муслиман не треба да узима Куран у руке ако није чист, не треба да га скрнави, старе копије Курана се не бацају него спаљују и уопште треба да се односи према својој светој књизи са поштовањем. Сличан однос имамо и ми према Библији, часном крсту, иконама итд.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Koliko ja poznajem istoriju u krscanstvu je riba bila prvi simbol.

Krst kao simbol dolazi 400-500 godina poslije Isusove smrti

Kako to objasnjavate?

Риба јесте била један од симбола који су користили ученици апостола Петра (који је био рибар), иначе није била једини. Крст је такође био симбол у Хришћанству од самог почетка. Није тачно да се појавио тек 400-500 година касније. Опет ти извори нису добри...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Мислим на поштовање које муслимани имају према књизи Курану. Ту постоје неке сличности са нашим односом према крсту и иконама. На пример, муслиман не треба да узима Куран у руке ако није чист, не треба да га скрнави, старе копије Курана се не бацају него спаљују и уопште треба да се односи према својој светој књизи са поштовањем. Сличан однос имамо и ми према Библији, часном крсту, иконама итд.

Aha, ok.

a ovo što Selkoba govori o ribama, nisam znao za to!O čemu se to radi?Ako može objašnjenje

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Koliko ja poznajem istoriju u krscanstvu je riba bila prvi simbol.

Krst kao simbol dolazi 400-500 godina poslije Isusove smrti

Kako to objasnjavate?

Риба јесте била један од симбола који су користили ученици апостола Петра (који је био рибар), иначе није била једини. Крст је такође био симбол у Хришћанству од самог почетка. Није тачно да се појавио тек 400-500 година касније. Опет ти извори нису добри...

1. Riba je bila prvi simbol krscanstva (vidi to -Pavle ribar-opet simbol pavla a ne Isusa)

2. sto se tice istorijskih izvora oko krsta evo 2 stranice

http://weltderwunder.de.msn.com/history-gallery.aspx?cp-documentid=151893575&page=8

stranica koja radi iskljucivo sa istorijskim dokazima

http://www.religioustolerance.org/chr_symb.htm

a hoces li da postavim i sve ostale stranice koje govore o istoriji i o tome da je krst dosao tek kasnije kao simbol? POkazi ti meni koji izvori govore da je krst bio oduvijek simbol

I jos nesto

"stauros"-rijec koja se prevodi kao krst u stvari znaci motka,greda a ne krst.

Kako to pojasniti?

Подели на овим сајтовима

Ovdje kod nas na kanalu National geogragik je prikazana emisija o Isusovoj smrti! Navode da izgled drveta na kojem je Isus razapet nije baš bio u obliku krsta!

Zatim jedno ppitanje a to je:Gledali smo neke ljudek kršćane kao se razapinju na krst i ekseri im u rukama i nogama zabijeni, jeli to dozvoljeno kod vas ili se radi o nekoj zabludjeloj sekti?

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...