Jump to content

Krst kao simbol Hriscanstva

Оцени ову тему

Препоручена порука

Крст је за нас симбол Христове победе. Он је на крсту победио смрт, као што каже васкршњи тропар:

"Христос је васкрсао из мртвих, смрћу је смрт победио и онима који леже у гробовима живот даровао".

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Vido sam dosta put kako se krst ljubi i nosi kao amajlija pa me interesuje dublje znacenje toga

Крст је Христов "знак" (Мт 24,30), па одатле наше поштовање према том симболу. "Дубље значење" је ово што сам већ рекао - победа над смрћу, Христово страдање и васкрсење. То је симбол који нас подсећа да ћемо и ми, након смрти, васкрснути у вечни живот и бити са Христом у Царству Божијем.

Није никаква "амајлија".

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Vido sam dosta put kako se krst ljubi i nosi kao amajlija pa me interesuje dublje znacenje toga

Крст је Христов "знак" (Мт 24,30), па одатле наше поштовање према том симболу. "Дубље значење" је ово што сам већ рекао - победа над смрћу, Христово страдање и васкрсење. То је симбол који нас подсећа да ћемо и ми, након смрти, васкрснути у вечни живот и бити са Христом у Царству Божијем.

Није никаква "амајлија".

Da li je krst obilježje hrišćanstva ili je simbol istog?
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Није никаква "амајлија".

Šta znaći krstenje, a šta je to krštenica?

Da li je krst obilježje hrišćanstva ili je simbol istog?

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Не знам шта подразумеваш под обележјем, ако је је обележје исто што и знак, онда није, он је симбол хришћанства а као знак може да упути ако га видиш на мени да сам хришћанин.

Може као знак да се употребљава и употребљава се а да нема никакве везе са хришћанством, имаш саобраћајни знак, или црвени крст или негде означено место.

Знак или обележје и симбол нису исти термини и немају исто значење.

Подели на овим сајтовима

Molim, molim i drugi put.

Meni je interesantno kako su braća muslimani uzeli hrišćanski znak zvezde i polumeseca po osvajanju Carigrada, to je ustvari bio simbol grada Konstantinopolja i stavili ga na svoju državnu zastavu, to je uradio Mehmed II i zašto mi kažemo Istanbul a u stvari se zvao Islam bul.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...