Jump to content

Isaa a.s. (Isus) u Islamu

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ako je Jovan bio svjedok procesa raspeca zbog cega onda ostala tri evandjelja?

Odakle onda kontradikcije u vezi casa raspeca kod JOvana(6 ura) i kod Marka(tri ure)?

Posto je JOvan bio prisutan onda ostala tri evandjelja gube vjerodostojnost jer Jovan kao svjedok zna tacno sta se desilo.Znaci samo njegovo evandjelje je vjerodostojno.

Подели на овим сајтовима

Селкоба заборавља да је један од апостола, Јпован, са Богородицом био сведок распећа Христовог. То што ислам исповеда јесте ништа друго до мешавина древних докетских јереси. Дакле, опет ништа ново.

Jovan nije bio prisutan

Navedi stihove koji to potvrdjuju.

Његов извештај у јеванђељу по Јовану потврђује његову присутност. Он "љубљени ученик". Тврдња Курана је произвољна и ни на чеми заснована. Евентуално, је Мухамед чуо нека докетска празнословља па то избркао и напсиао шта је написао. Докети су тврдили да Христос није имао стварно тело, већ "привидно", да се нама "причини" као човек.

Подели на овим сајтовима

Ako je Jovan bio svjedok procesa raspeca zbog cega onda ostala tri evandjelja?

Odakle onda kontradikcije u vezi casa raspeca kod JOvana(6 ura) i kod Marka(tri ure)?

Posto je JOvan bio prisutan onda ostala tri evandjelja gube vjerodostojnost jer Jovan kao svjedok zna tacno sta se desilo.Znaci samo njegovo evandjelje je vjerodostojno.

Свако од четири Јеванђеља је имало одређену циљну групу људи за коју је првобитно писано. Отуда, у сваком Јеванђељу постоји одређена тема која је наглашена. Нпр, Јеванђеље по Матеју, писано је са пажњом усмереном ка Јеврејима којим се проповеда Христос. Отуда много цитираних места из Старог Завета како би се слушаоци уверили да је Исус онај кога су најављивали пророци. Лука је писао имајући у виду незнабошце као будуће обраћенике, итд.

Јеванђеља нису само пуко историјско препричавање, већ брижљиво срочена теологија.

Подели на овим сајтовима

Znao sam da ces uzeti ove stihove jer drugih i nema

O kojem uceniku se radi?

Gdje stoji da je to Jovan?

Moze biti bilo koji ucenik.

A bio je jedan drugi.

Samo eto reci mi gdje stoji da je taj ucenik Jovan

Једино се Јован у Јеванђељима назива "љубљеним учеником". То би се и на суду доказало. Читај Нови Завет па ћеш се уверити.

Подели на овим сајтовима

А шта кажу Мухамедови сведоци? Не кажу ништа. Нема их. Мухамед је својим животом, посебно браком и сексом са деветогодишњим дететом, посведочио своје "посланство". :bla:

Подели на овим сајтовима

У 6 час је наступило помрачење Сунца и трајало до 9 часа али могуће је да Јован помиње 6 час као час распећа да би повезао Жртву Христову са грехом Адамовим јер се предање каже да је Адам у 6 час дотакао плод са дрвета познања добра и зла.

Подели на овим сајтовима

Селкоба,

опет си почео нешто да набеђујеш. Мислим, у реду је. И срећа је што си овде да се увериш колико погрешно мислиш.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

А шта кажу Мухамедови сведоци? Не кажу ништа. Нема их. Мухамед је својим животом, посебно браком и сексом са деветогодишњим дететом, посведочио своје "посланство". 4chsmu1

A da li je ko utvrdio i donio dokaz da je to tako i bilo? Je li ga neko hulio i proklinjao u tom vremenu zbog toga?

"Ya Mukalibel kulub, sebbit kalbii ala dinik" - "O Ti, koji okrećeš ljudska srca, učvrsti moje srce u Tvojoj vjeri!"

Nema prednost Arap nad nearapom, niti obrnuto. Niti, jedna rasa nad drugom rasom, niti, nacija nad drugom nacijom; osim po jačini bogobojaznosti prema njihovom Stvoritelju Allahu Dželle Šanuhu!

Muhammed, sallallahu alejhi we selem, je rekao: „Doći će vrijeme kada će onaj koji sabura (strpljiv) na vjeri biti poput čovjeka koji žar u svojoj ruci drži!“ (Tirmizi)

Подели на овим сајтовима

А шта кажу Мухамедови сведоци? Не кажу ништа. Нема их. Мухамед је својим животом, посебно браком и сексом са деветогодишњим дететом, посведочио своје "посланство". 4chsmu1

A da li je ko utvrdio i donio dokaz da je to tako i bilo? Je li ga neko hulio i proklinjao u tom vremenu zbog toga?

Мухамедови следбеници су се мало бунили кад је рецимо, узео жену свог посинка.

Ал кад је Мухамед рекао "Алахову команду" да он као пророк има на то права, сви су ћутали.

Иначе, како је Мухамед имао више од 4 жене?

Он је изгледа сам свој закон кршио...

Подели на овим сајтовима

Цитат: selkoba  06. Април , 2010, 23:11:18

pogledamo li u Kur’an, vidjet ćemo da se to nije tako desilo:

”I zbog riječi njihovih: “Mi smo ubili (katelna) Mesiha, Isaa, sina Merjemina, Allahova poslanika!” A nisu ga oni ubili (ma katelehu) ni raspeli (ma salebehu), već im se pričinilo (Ŗubbihe). Oni koji su se o njemu u mišljenju razilazili, oni su sami o tome u sumnji bili; o tome nisu ništa pouzdano znali, samo su nagađali; a sigurno je da ga nisu ubili (ma katelehu).” (En-Nisa’,157)

U nastavku navedenog ajeta, za Isaovu, a.s., smrt se kaže slijedeće: „Već ga je Allah uzdigao (refea) Sebi. – A Allah je silan i mudar.” (En-Nisa’, 158).

Да ли можете прецизније да ми опишете ове догађаје,

1. Где је био Јуда у том тренутку?

2. Где су били други Исини ученицу и Исина мајка у том тренутку?

3. Колико дана је прошло од тренутка да су људи помислими да је Иса умро до тренутка када су схватили да им се причинило?

4. Да ли постоје докази у курану да сам Иса каже да је цео тај догађај привид?

5. Колико дана је прошло од привида до тренутка када га је алах узео себи?

Разлог што сам поставио ова питања је да ја мало боље упознам тај догађај у курану.

И још једном молим све учеснике дијалога да ми појасне ове ствари.

ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА

Подели на овим сајтовима

Ти си рекао да ми нешто погрешно говоримо што не пише у нашем Учењу. Убедио си себе, а хоћеш и нас, да апостол Јован није видео страдање Исусово.

Међутим, у нашем Јеванђељу имамо конкретно сведочанство апостола Јована: ,,И онај који је видео, посведочио је, и истинито је сведочанство његово, и он зна да истину говори, да и ви верујете'' (Јован.19,35).

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...