Jump to content

математика НИЈЕ баук!!!

Препоручена порука

Наравно да није. А и што би била? Најчешће због (не)заинтересоване учитељице и због неметодолошког рада исте, деци се она огади у самом почетку школовања, и ето доживотног проблема! Част изузецима због којих нека деца касније почну и професионално то да раде. Па чак и да подучавају друге. Да не причам о изненадном и ничим изазваном популаризацијом малопре поменуте! Ма где то има? Упитаће неко можда. Одговор се сам намеће: на Поуке.орг!!! 

Хајде да се у овом топику бавимо математиком! Са било чим у вези ње. И ево за почетак једног интересантног проблема о коме би могли да размењујемо мишљење:

један клошар који живи испод моста скупља пикавце и научио је да од 7 пикаваца направи једну пљугу и да је попуши; ако је једног дана сакупио 49 пикаваца, колико ће пљуга да попуши тог дана?

Добродошли на математички диван!!

viber_image.jpg

Подели на овим сајтовима

4 minutes ago, aстрофизичaр рече

Јес!!   :ok:

Е, али како да сестрићу у петом разреду објасним сабирање и одузимање разломака + претешки задаци, а погрешни одговори на крају Збирке?

Подели на овим сајтовима

Биће, биће занимљиво! Него, Милане - дај неки коментар, да и остали могу да поватају зашто 8...

viber_image.jpg

Подели на овим сајтовима

Ех тај 5. разред! То је као преломна фаза од једне учитељице (+енглескиња и +вероучитељица) до много чудних бића које неки зову наставницима. То би могли телефоном да мало извршимо консултације...   :citac:

viber_image.jpg

Подели на овим сајтовима

...разломци су некој деци много чупава створења!  :2v2e0jr:

viber_image.jpg

Подели на овим сајтовима

32 minutes ago, aстрофизичaр рече

Хајде да се у овом топику бавимо математиком! Са било чим у вези ње. И ево за почетак једног интересантног проблема о коме би могли да размењујемо мишљење:

један клошар који живи испод моста скупља пикавце и научио је да од 7 пикаваца направи једну пљугу и да је попуши; ако је једног дана сакупио 49 пикаваца, колико ће пљуга да попуши тог дана?

Profesore , nemojte deci da dajete ove zadatke o cigarama ... I  Klosar je Cika ... A on ne skuplja pikavce nego npr. karton ili plasticne flase ...   :)

:351780:

Подели на овим сајтовима

tumblr_o38g88YHnK1sq79a1o1_400.jpg

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

Мени математика никада није била баук, али признајем да сам за математику невиђено глупа. Невиђено. И дан данас имам неке штап-помагаче када се бавим бројевима, нпр. 118 + 23 сабирам као 100 и 30 и 10 и 1, али наравно много брже :smeh1: и то визуелно, некако формирам и видим групице бројева а онда их додајем, прераспоређујем у скупове, не знам, некако слажем бројеве, нпр 16, 21 и 14 су ми 40 и 10 и 1, тешко ми је 6+1 је 7 па онда плус 4, не сабирам него када видим 4 и 6 одмах видим слику броја 10, 7 и 4 су ми 10 и 1 нису 11.... Мислим умем ја и нормално али ми је овако брже и лакше иако нико не разуме како на крају добијем добар број. Мени су бројеви сличице које уклапам. Осим што сам глупа за бројеве, вероватно је то и неки поремећај (математичка дисфункционалност и вечито конкретан ум) :))) Не знам ни да ли сам успела да објасним.

Подели на овим сајтовима

Једно од највећих откривења у мом животу било је кад сам схватио да је дуални простор дуалног простора једнак почетном векторском простору, тј. V** = V...

Ал` то јесте баук. :)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...