aстрофизичaр Написано Септембар 30, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 30, 2016 Наравно да није. А и што би била? Најчешће због (не)заинтересоване учитељице и због неметодолошког рада исте, деци се она огади у самом почетку школовања, и ето доживотног проблема! Част изузецима због којих нека деца касније почну и професионално то да раде. Па чак и да подучавају друге. Да не причам о изненадном и ничим изазваном популаризацијом малопре поменуте! Ма где то има? Упитаће неко можда. Одговор се сам намеће: на Поуке.орг!!! Хајде да се у овом топику бавимо математиком! Са било чим у вези ње. И ево за почетак једног интересантног проблема о коме би могли да размењујемо мишљење: један клошар који живи испод моста скупља пикавце и научио је да од 7 пикаваца направи једну пљугу и да је попуши; ако је једног дана сакупио 49 пикаваца, колико ће пљуга да попуши тог дана? Добродошли на математички диван!! GeniusAtWork, АлександраВ, Juanito and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
александар живаљев Написано Септембар 30, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 30, 2016 Више од трећине паклице ? aстрофизичaр and drvce је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
aстрофизичaр Написано Септембар 30, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 30, 2016 Јес!! александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Септембар 30, 2016 Гости Пријави Подели Написано Септембар 30, 2016 Ovo ce biti veoma zanimljivo! Dobrodosao! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Септембар 30, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 30, 2016 8 александар живаљев, aстрофизичaр and АлександраВ је реаговао/ла на ово 3 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
александар живаљев Написано Септембар 30, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 30, 2016 4 minutes ago, aстрофизичaр рече Јес!! Е, али како да сестрићу у петом разреду објасним сабирање и одузимање разломака + претешки задаци, а погрешни одговори на крају Збирке? aстрофизичaр and АлександраВ је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
aстрофизичaр Написано Септембар 30, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 30, 2016 Биће, биће занимљиво! Него, Милане - дај неки коментар, да и остали могу да поватају зашто 8... АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
aстрофизичaр Написано Септембар 30, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 30, 2016 Ех тај 5. разред! То је као преломна фаза од једне учитељице (+енглескиња и +вероучитељица) до много чудних бића које неки зову наставницима. То би могли телефоном да мало извршимо консултације... Лапис Лазули је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
aстрофизичaр Написано Септембар 30, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 30, 2016 ...разломци су некој деци много чупава створења! Лапис Лазули and АлександраВ је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Септембар 30, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 30, 2016 32 minutes ago, aстрофизичaр рече Хајде да се у овом топику бавимо математиком! Са било чим у вези ње. И ево за почетак једног интересантног проблема о коме би могли да размењујемо мишљење: један клошар који живи испод моста скупља пикавце и научио је да од 7 пикаваца направи једну пљугу и да је попуши; ако је једног дана сакупио 49 пикаваца, колико ће пљуга да попуши тог дана? Profesore , nemojte deci da dajete ove zadatke o cigarama ... I Klosar je Cika ... A on ne skuplja pikavce nego npr. karton ili plasticne flase ... АлександраВ and aстрофизичaр је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
aстрофизичaр Написано Септембар 30, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 30, 2016 Дооброооо... Arsenija and АлександраВ је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Септембар 30, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 30, 2016 Данче*, RYLAH, Караконџула and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Септембар 30, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 30, 2016 Мени математика никада није била баук, али признајем да сам за математику невиђено глупа. Невиђено. И дан данас имам неке штап-помагаче када се бавим бројевима, нпр. 118 + 23 сабирам као 100 и 30 и 10 и 1, али наравно много брже и то визуелно, некако формирам и видим групице бројева а онда их додајем, прераспоређујем у скупове, не знам, некако слажем бројеве, нпр 16, 21 и 14 су ми 40 и 10 и 1, тешко ми је 6+1 је 7 па онда плус 4, не сабирам него када видим 4 и 6 одмах видим слику броја 10, 7 и 4 су ми 10 и 1 нису 11.... Мислим умем ја и нормално али ми је овако брже и лакше иако нико не разуме како на крају добијем добар број. Мени су бројеви сличице које уклапам. Осим што сам глупа за бројеве, вероватно је то и неки поремећај (математичка дисфункционалност и вечито конкретан ум) Не знам ни да ли сам успела да објасним. drvce and aстрофизичaр је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
aстрофизичaр Написано Септембар 30, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 30, 2016 Скроз објашњено!! АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 30, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 30, 2016 Једно од највећих откривења у мом животу било је кад сам схватио да је дуални простор дуалног простора једнак почетном векторском простору, тј. V** = V... Ал` то јесте баук. Juanito and aстрофизичaр је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука