Natasa. Написано Септембар 27, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 27, 2016 6 minutes ago, -Владимир- рече Дај неки пример ако може. Генерално, у доста тих случајева где се дешава нека несрећа, људи су је сами скривили на овај или онај начин. Npr. bolest deteta, smrt...kad se stalno nešto ponavlja...deca umiru i radjaju se bolesna. Ne znam, kao da se uvuče neka zla sila i samo se dogadjaju smrt i bolesti. Što bi rekli stari - PU, ne daj Bože. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Септембар 27, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2016 1 hour ago, Natasa. рече Npr. bolest deteta, smrt...kad se stalno nešto ponavlja...deca umiru i radjaju se bolesna. Ne znam, kao da se uvuče neka zla sila i samo se dogadjaju smrt i bolesti. Što bi rekli stari - PU, ne daj Bože. Не знамо све на овом свету. Један шраф испадне из машине и негде, једном деси се катастрофа. Све има свој корен негде некако . Не бих то назвао проклетством, али треба молити Бога да нас заобиђе та чаша, ако може. То једино можемо. АлександраВ and Дијана. је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
БанеЛ Написано Септембар 27, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2016 Добра тема, Наташа. Чињенично је стање да неке фамилије и породице више пропате од других. Из онога што сам прочитао, кад би сваки грех био одмах кажњен, онда би човек изгубио слободу, јер из страха не би сагрешио, а колико схватам, то ремети и милостивост и дуготрпљење Бога. Било како било, та искушења не прелазе меру онога што човек може да поднесе. Ево приче из народа. Натера отац сина да ору њиву у недељу, или на неки празник. Док су орали, долете вране на неку бразду. Отац стане да броји прва, друга, трећа, ... , девета бразда. Девето колено ће да испашта. Ори, сине! Чунга Лунга, "Tamo daleko" and АлександраВ је реаговао/ла на ово 3 Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога. (Мт.6, 34) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Септембар 27, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 27, 2016 6 minutes ago, БанеЛ рече Добра тема, Наташа. Чињенично је стање да неке фамилије и породице више пропате од других. Из онога што сам прочитао, кад би сваки грех био одмах кажњен, онда би човек изгубио слободу, јер из страха не би сагрешио, а колико схватам, то ремети и милостивост и дуготрпљење Бога. Било како било, та искушења не прелазе меру онога што човек може да поднесе. Ево приче из народа. Натера отац сина да ору њиву у недељу, или на неки празник. Док су орали, долете вране на неку бразду. Отац стане да броји прва, друга, трећа, ... , девета бразда. Девето колено ће да испашта. Ори, сине! Ma gde mogu da podnesu. Znam za primer jedne žene - obe ćerke umrle, a unuče joj bolesno, slepo i autistično. Ja stvarno ne mislim da je to iskušenje, tu se negde zlo i naopako uvuklo. I ako Bog šalje iskušenje samo koliko čovek može da podnese, zašto postoji nervni slom? Izdešavaju se traume kojekakve i čovek posle postane totalno disfunkcionalan od težine tereta. To su stvarne životne tragedije, nema veze sa stanjem u državi, malom platom...Vučić duradi nešto... Mилена КШ, Дијана. and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 3 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Септембар 27, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2016 Los gentski materijal, los zivotni sablon pristupa ljudima, problemu, zivotu koji se prenosi na potomke, glupost, tvrdoglavost... Mislim da ni djavo nije tolko kriv koliko ga krive. АлександраВ and -Владимир- је реаговао/ла на ово 2 "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Септембар 27, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2016 Људи веома често не мисле о последицама својих поступака. Битно им је да само раде и зараде,што је и нормално, али није нормално да не ретко не бирају срества ради остваривања циља и није нормално да постану похлепни и робови својих идеала (најчешће новца). Они не размишљају да ће им се једног дана нешто десити, да ће да се разболе и да ће доживети тешке тренутке. Када се то деси, не вреди им ништа ни богаство ни имовина, ништа што су стекли. Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Септембар 27, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 27, 2016 15 minutes ago, Ненад Р. рече Људи веома често не мисле о последицама својих поступака. Битно им је да само раде и зараде,што је и нормално, али није нормално да не ретко не бирају срества ради остваривања циља и није нормално да постану похлепни и робови својих идеала (најчешће новца). Они не размишљају да ће им се једног дана нешто десити, да ће да се разболе и да ће доживети тешке тренутке. Када се то деси, не вреди им ништа ни богаство ни имовина, ништа што су стекли. Ma šta su stekli, živimo u Srbiji, em sirotinja, em nesreća. Duplo golo... http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Септембар 27, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2016 Наташа, ово баш није у вези са темом, али није ни код нас баш све тако црно. Са овим што ћу ти рећи, не правим се важан нити тролујем, већ кажем заиста оно што мислим, а то је да волим своју земљу и поносан сам што живим у њој.Свакако далеко је од тога да је све идеално, али треба да дамо свој допринос да буде боље, а не само да се жалимо. АлександраВ and Чунга Лунга је реаговао/ла на ово 2 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Септембар 27, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2016 Meni je zanimljivo i to kako neki ljudi razmisljaju ... Ako imaju neku ruznu misao , onda im je to misao od djavola , a ako imaju neku dobru misao , onda im to nije od andjela , nego su to oni sami dosli na ideju ... Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Септембар 27, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 27, 2016 7 minutes ago, Ненад Р. рече Наташа, ово баш није у вези са темом, али није ни код нас баш све тако црно. Са овим што ћу ти рећи, не правим се важан нити тролујем, већ кажем заиста оно што мислим, а то је да волим своју земљу и поносан сам што живим у њој.Свакако далеко је од тога да је све идеално, али треба да дамо свој допринос да буде боље, а не само да се жалимо. Ne žalim se ja, nemam na šta. Samo ističem da nema to veze sa jurnjavom za bogatstvom, pogotovo na ovim prostorima. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Септембар 27, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2016 Nema zemlje na svijetu vjerovatno (osim mozda Vatikana i tako nekih minornih drzavica sa malim brojem stanovnika) u kome se ne dogodi tako neki super giga baksuzluk koji zavije cijelu porodicu i potokme jos u crno. Tako da nije moguce dati neko sveobuhvytno objasnjenje osim da je to povezano sa haoticnim i vrlo kompleksnim procesima koji se desavaju svakodnevnom u ovom nasem vilajetu. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Септембар 27, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2016 40 minutes ago, Arsenija рече Meni je zanimljivo i to kako neki ljudi razmisljaju ... Ako imaju neku ruznu misao , onda im je to misao od djavola , a ako imaju neku dobru misao , onda im to nije od andjela , nego su to oni sami dosli na ideju ... Samo su mediokritetne misli moje, ostale mi implantuju direktno u neurone. (recimo, ova prethodna misao je bila originalno moja) Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Септембар 27, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2016 1 minute ago, drvce рече Samo su mediokritetne misli moje, ostale mi implantuju direktno u neurone. To mi nikad nece biti jasno . Steta sto na ovoj temi nema nekog pravog teologa koji je isao u skolu da mi ne bismo morali da lupamo glavom u zid ... Kako se to ubacuju misli ? Hocu da znam - na kom je to nivou ? Sta ti uvazeno Drvce mislis o tome ? Da li je to stvarno moguce ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Септембар 27, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2016 19 minutes ago, Arsenija рече To mi nikad nece biti jasno . Steta sto na ovoj temi nema nekog pravog teologa koji je isao u skolu da mi ne bismo morali da lupamo glavom u zid ... Kako se to ubacuju misli ? Hocu da znam - na kom je to nivou ? Sta ti uvazeno Drvce mislis o tome ? Da li je to stvarno moguce ? Sva ova pitanja - ignorisi ih, ubacena su ti i neces imati koristi od odgovora na njih. Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Септембар 27, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 27, 2016 21 minutes ago, Arsenija рече To mi nikad nece biti jasno . Steta sto na ovoj temi nema nekog pravog teologa koji je isao u skolu da mi ne bismo morali da lupamo glavom u zid ... Kako se to ubacuju misli ? Hocu da znam - na kom je to nivou ? Sta ti uvazeno Drvce mislis o tome ? Da li je to stvarno moguce ? Postavi svoju temu, nemoj moju da spamuješ...na stranu što je mrtva i što nikog ne interesuje . -Владимир- је реаговао/ла на ово 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука