Дијана. Написано Септембар 18, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 18, 2016 Srdjo molitva je izraz ljubavi, i na cudesan nacin povezuje nas, tu osobu, svetitelja eventualno i Boga. ne znam da objasnim, ali to se tako desava. Sve u istom momentu, znaci brzinom misli, fizicki zakoni tu ne znace nista. Tu rastavljanje duse od tijela takodje ne znaci nista, isto se u trenutku povezuju covjek ovde i dusa 'tamo' s Bogom u trougao ljubavi... Sanja Т. and АлександраВ је реаговао/ла на ово 2 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Септембар 18, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2016 9 minutes ago, Срђан Шијакињић рече Мени искрено никад није било баш јасно шта је смисао молитве за другог, сем да му шаљемо неку позитивну енергију (знам да глупо звучи, али ради једноставности разговора). Бог ће помоћи ономе коме жели да помогне (или који жели да му се помогне) и та помоћ свакако неће изостати ако се ми не молимо. Дакле, молитву за другог више видим као корисну за наш однос који имамо са тим неким (што може бити обострано корисно наравно), него за њега у смислу бољег "привлачења" Божије милости... Исто, што се тиче помоћи светитеља, ја молитве њима доживљавам пре свега као неко успостављање односа са личношћу конкретног светитеља који нам је драг, близак. Као да причамо са неким кога бисмо пожелели за пријатеља. И ту не видим опет неку аутоматску повезаност да ће Бог "боље" или "брже" да нам помогне ако се молимо неком светитељу да моли Бога за нас, него да само кажемо Боже помагај... Mislim da ako mi imamo POTREBU da se za nekog molimo....to je kad i Bog hoce da pomogne Sv Siluan pise o tome Драгана Милошевић, Срђан Шијакињић, Aleksandra_A and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Септембар 18, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2016 1 minute ago, Драшко рече Mislim da ako mi imamo POTREBU da se za nekog molimo....to je kad i Bog hoce da pomogne Sv Siluan pise o tome Мени је ово океј одговор, с тим што онда то значи да та молитва користи више нема него том за кога се молимо. Или наша молитва може да буде "бонус" на Божију помоћ, као што када дамо неки динар сиромаху то је само неки додатак, на помоћ коју му Бог може пружити. Све у свему, још једно од оних питања на које се тешко можемо надати одговору док смо овде Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Септембар 18, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2016 Тако некако, Срђо! Време ја проговорим о сили молитве и св. Тајни. Отприлике знате сви да сам имала конфликте са оцем у задње време.Некако се потрефило да задњи сукоб имамо у току петровског поста. Имајте у виду да сам годину дана уназад имала ноћне море; ноћима сањала да ме тата туче, да се свађамо итд. Тако сломљена сва престрашена одем на Литургију. Срећом, па је о. Милан био у храму и плус исповедао. Рекох, ајд да сачекам. Имала сам намерусамо да му кажем шта се догодило. Међутим, отац је прочитао разрешну молитву и благословио да се причестим на Ивањдан. Од тад на даље ноћне море су престале и више нисам толко страшљива. Други случај: Тата у то време је ћутао, разговор с њим се сводио на чисто пословно. Баш је дуго трајало, нисмо знале шта више да покушамо. Овако блентава неколико јутара сам палила свећу од Благодатног огња и молила се. Наравно да се све вратило у нормалу Слава Богу и св. Јовану на милости. Гарантујем да се свештеник молио за нас, а и ви који сте знали. Хвала вам! Natasa., Дијана., Аурор and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Септембар 18, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2016 Драго ми је да чујем Гаго, хвала Богу! Лидија Миленковић and АлександраВ је реаговао/ла на ово 2 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Септембар 23, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2016 Много добра тема! Штета је да стоји у запећку, не стидимо се својих речи. Нека буде на укрепљење многима који се колебају, а на славу Бога Живога. Дијана., АлександраВ, Данче* and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Септембар 23, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 23, 2016 Imam iskustvo da molitva za druge djeluje... Imala sam srecu da imam par prijatelja monaha, njihove molitve osjecam... Mislim i da kad se neko moli za nekog, da taj neko to osjeti, ako je vjernik, i on se moli zauzvrat za ovog, a ljubav medju njima se pojacava. Osjetila sam i da i moja molitva moze malo da utice na meni bliske ljude... Kazu da je molitva majke za svoj porod najjaca, jer je njena ljubav najveca. Debora, Драгана Милошевић, Светислав Павловић and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Септембар 23, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2016 On 9/18/2016 at 13:29, Срђан Шијакињић рече Мени искрено никад није било баш јасно шта је смисао молитве за другог, сем да му шаљемо неку позитивну енергију (знам да глупо звучи, али ради једноставности разговора) Iskreno ne znam sta je smisao ... Ali verujem da pomaze tom coveku koji se moli da se u mislima izmiri sa tim drugim covekom i da mu oprosti ... Jer ako nam je neko uradio nesto nazao , mi mozemo da se molimo za njega , ali dok mu ne oprostimo , a to je ponekad veoma tesko ... mi se u mislima , tj, u toj molitvi i dalje raspravljamo sa njim ... i nemamo mir ... Sve dok se ne obratimo Bogu da nam pomogne da prevazidjemo taj sukob u nama i van nas ... A kad ste pomenuli i to ... Potpuno sam ubedjena u to da se za mene niko ne moli na taj nacin ... Дијана. and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Септембар 23, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2016 Огромна је моћ молитве и за друге и за себе. Увјерила сам се небројено пута у ту тврдњу. АлександраВ, "Tamo daleko", Debora and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Септембар 23, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2016 Jednom mi se zalila drugarica oko nekih para, čekova....ja došo kući i ne znam ni sam zašto pomolio se za nju i te njene pare, čekove (iako mi je to delovalo...ne mnogo znacajno) Misim da nije proslo pola sata ona me zove sva srecna."stigli mi čekovi!!!" Nisam.joj.rekao za molitvu ali Gospod je.hteo da se tako poklopi Рапсоди, Биљана, Лидија Миленковић and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Септембар 23, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2016 Jednom ... Stvarno je to bilo ... Moja baba u autobusu nekom izgubi novcanik ... Naravno , opljackali su je ... Izgubi dokumeta , nesto malo novca , slike dece kad su bila mala ... Ja sam bas tada cula za Svetog Fanurija ... Pomolim se i kazem sebi , ako Baba nadje dokumenta , ovo radi ... Nije proslo mnogo , dokumenta su bila nadjena ... Mozda nekome zvuci smesno , ali ja verujem da je i moja molitva malo doprinela tome .... Hvala Bogu i Svetom Fanuriju .... ... i sestri Taviti , naravno , bez koje za Svetog Fanurija nikada ne bismo ni culi ... Natasa., Драшко, Дијана. and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Септембар 23, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 23, 2016 21 minutes ago, Arsenija рече A kad ste pomenuli i to ... Potpuno sam ubedjena u to da se za mene niko ne moli na taj nacin ... Е? Сјећам се да су те људи питали за име, ради молитве. Ако је неко омиљен овде, онда си то ти. А ако се баш нико и не моли, (што је скоро немогуће), неки свештеници и сви монаси се моле за такве, безимене људе... 'чија имена Ти сам Боже знаш' АлександраВ, Драгана Милошевић, Лидија Миленковић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Септембар 23, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2016 3 minutes ago, Дијана. рече Е? Сјећам се да су те људи питали за име, ради молитве. Ако је неко омиљен овде, онда си то ти. А ако се баш нико и не моли, (што је скоро немогуће), неки свештеници и сви монаси се моле за такве, безимене људе... 'чија имена Ти сам Боже знаш' ... Nisam mislila na tu molitvu ... ... Nego kad se posvadjam sa nekim , taj sa kim se svadjam se obicno ne moli da se pomirimo ... A moramo da se posvadjamo , jer jednostavno ne postoji drugi nacin ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Септембар 23, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2016 Молио сам се и ја више пута за друге. Више пута се то добро завршавало, али на жалост не увек.Молио сам се за мог првог комшију, најбољег пријатеља уз детинства, који је веома млад добио најгору болест и није се извукао. Отишао је и оставио жену и оца са двоје веома мале деце. АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Септембар 24, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 24, 2016 Уверила сам се у снагу молитве. Богу хвала. Још једном хвала свима који су поменули мога брата Мирослава у својим молитвама. Он је сада здрав. Пре непуних годину дана лекари, осим двојице, нису хтели да га оперишу зато што је требало да му одсеку пола главе, не би могао да једе, говори, и питање да ли би уопште преживео операцију која би оставила огроман инвалидитет. Примарни карцином у крајнику са метастазама свуда, врат, језик, образ, грло, фаринкс, лимфни чворићи, пљувачне жлезде, огромна израслина на врату, од уха до кључне кости. Прогноза - никаква. Годиште `68. Троје деце. Мој рођени брат. У четвртак је стигао налаз ЦТа - нема ни назнака туморског ткива, налаз је уредан, постоје само ожиљци здравог ткива, лимфни чворићи мирни. Нема рака, нигде. Чак су нестали и каменчићи у жучи које је имао, а којих нема више на последњем ултразвуку абдомена. Моја молитва је била усмерена ка свима који су окруживали мога брата, да умудри лекаре (одлучили су ипак да га не оперишу, мада су хтели да пробају, без обзира на инвалидност, хвала Богу, нису), да донесемо правилну одлуку који од понуђених метода, лекова и осталог да прихватимо, да ме води како да помогнем брату, да га учврсти у вери, да мене учврсти у вери, и најзад, да буде воља Божија и да нам подари смирење да све што се дешава примимо као Љубав, из Љубави. Молила сам се за свога брата, молила сам се за све који су у контакту са мојим братом. Молила сам друге да се моле за њега. Свима којима су га поменули, који су помислили добро у вези исхода, молим Бога да подари здравље и смирење. Хвала вам добри људи. Хвала Богу за све. Плаво Небо, PredragVId, Светислав Павловић and 8 осталих је реаговао/ла на ово 11 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука