Биљана Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 Evo ludila, evo kako škola funkcioniše. Dno...................nema dalje александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
LogosAgape Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 Školske uniforme zapravao pomažu da se istuču osobine koje su bitnije. Mislim da bi kod nas baš dobro bilo malo uniformisanja makar površnog. Uz to ja bi blokirao signale mobilne telefonije u krugu škole. Koja god, dobar posao za naše tekstilce Биљана, александар живаљев, NinaD and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 Управо сада, Grizzly Adams рече И конц-логор "функционише". Мене не занима шта по нечијем мишљењу "функционише", `оћу да ме оставе на миру и да свој живот живим како сам одлучим. Ne zamenjuj teze. Je l živiš van bilo kakvog sistema, u Americi nema sistema? александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 4 minutes ago, Paradoksologija рече Upravo. Da je društvo imalo spreman sistem za bivše robove (kad je već ropstva uopšte bilo), ne bi došlo do situacije koju retko koja država kao SAD sada ima. Та ситуација нема никакв везе са бившим робовима. Нико од ових људи који данас живе није "бивши роб". Рођени су слободни у најпросперитетнијој држави на свету. Проблеме о којима причаш направила је федерална држава. александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 1 minute ago, RYLAH рече А комунисти хтели да руше без плана за даље, исто као и они што су спровели Француску револуцију... Како "без плана" кад су имали детаљан план? александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 Управо сада, Grizzly Adams рече Та ситуација нема никакв везе са бившим робовима. Нико од ових људи који данас живе није "бивши роб". Рођени су слободни у најпросперитетнијој држави на свету. Проблеме о којима причаш направила је федерална држава. Rodjeni su u prosperitetnoj državi kao potomci robova. Dakle, tu su zahvaljujući što su im pretke silom doveli iz rodnih zemalja i terali ih da rade za vlasnika bez ikakve mogućnosti izbora. Лидија Миленковић, NinaD and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 3 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 1 minute ago, Natasa. рече Ne zamenjuj teze. Je l živiš van bilo kakvog sistema, u Americi nema sistema? Има га пуно мање него у Европи. Иначе сам читавог живота живео ван "система" колико је год то било могуће. Никад ништа од државе нисам узео нити тражио. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 5 minutes ago, Grizzly Adams рече Друштво не може да буде "озбиљно", друштво није особа. Није препуштено "случају" него родитељима, а чисто сумњам да било какав "орган" воли и стара се о деци више него њихови родитељи. То је само покварена пропаганда истих тих "органа", уопште није тачно. Има пар милиона кућно школоване деце у сасвим нормалним породицама, многи су и атеисти. Društvo je kolektivitet. Zapadnjački individualizam ne može da shvati da postoje zajednički interesi, a kamo li da budu iznad ličnih. Šta ćemo sa roditeljima zlostavljačima? Dok se ta deca školuju kod kuće, uvoze se stručnjaci iz Azije i Evrope. Doduše, to je mnogo jeftinije. александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 1 minute ago, Natasa. рече Rodjeni su u prosperitetnoj državi kao potomci robova. Dakle, tu su zahvaljujući što su im pretke silom doveli iz rodnih zemalja i terali ih da rade za vlasnika bez ikakve mogućnosti izbora. Па и ја сам потомак робова. Какве везе то има? ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 Управо сада, Grizzly Adams рече Има га пуно мање него у Европи. Иначе сам читавог живота живео ван "система" колико је год то било могуће. Никад ништа од државе нисам узео нити тражио. Ima ga manje, ali postoji. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 Пуно се исписало. Што се тиче онлајн образовања, мислим да је суштина оно што је Акви поменуо - када се такво образовање буде вредновало код послодаваца као што се данас вреднује диплома, онда ће заживети пуном паром. Ја сам ишао у школу '80-их и '90-их и тада се инсистирало на безусловном слушању професора и поштовању њиховог ауторитета, без обзира на њихов учинак. Имао сам наставника физичког у основној који нас је терао да имитирамо војнички строј на почетку сваког часа, уз све глупости типа 'миирно!' 'на левооо!' итд. Било какав индивидуални приступ је био мисаона именица. Увек је форма била испред суштине. Па чак и у таквом систему никоме није падало на памет да уводи униформе. Зашто се то данас потеже, немам појма. Слажем се и са Ракићем око неповерења приватном школству какво постоји код нас данас. Једноставно, оно је фокусирано на папир, а не на знање. Такав став се форсира код нас одвајкада и приватне школе и факултети су га довели до савршенства: само се упиши код нас, и ево ти папир, кога брига да ли си нешто научио или ниси. Док се то не промени, не видим какве користи ми као друштво можемо имати од приватизације школства (иначе у принципу јесам за homeschooling, не видим проблем у томе као опцији, само треба порадити на детаљима шта и како). А што се тиче образовања у Азији - мени је скоро лично причао један Кинез, млад високообразован човек са одличним знањем енглеског, да је код њих школство базирано на бубању, понижавању оних који спорије уче и капирају и на физичком кажњавању, које је код њих још увек широко присутно. Резултат тога је да је појам "учитељ" код њих нешто као код нас бабарога. А што је најгоре, због таквог приступа они практично ништа не науче кроз школовање, па су онда принуђани да налазе разне онлајн курсеве и да студирају у иностранству (наравно, они који то могу себи да приуште). Најчешће тако уче енглески, јер хоће да мало путују по свету а не могу да науче језик како треба код учитеља који их млате и урлају им кад год нешто не ваља. Како је у другим далекоисточним земљама, немам појма, али пошто су оне све у суштини колективистичке, онда вероватно колективистичко образовање њима не делује као нешто потпуно страно и одбојно, као можда нама овде... Juanito, Justin Waters, Aquilius Cratus and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 3 minutes ago, Grizzly Adams рече Како "без плана" кад су имали детаљан план? Апсолутно никакав план. После ФБР и Октобарске је настало стање опште анархије и без икаквог система, планови су им ишли дотле да сруше стари оредак и губили се у неким идеолошким глупостима. И једни и други су прво мислили да могу да пусте анархичност јер ће масе након почетних глупости да се освесте и да крену да раде најбоље што могу, али авај... Онда су успоставили системе. Који су били ужасни, али су вили чак и такви бољи од те почетне анархичности и "система без система". NinaD and александар живаљев је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 Управо сада, Grizzly Adams рече Па и ја сам потомак робова. Какве везе то има? Kojih bre robova? Pretke su ti doveli sa drugog kontinenta, bičevali, preprodavali, odvajali članove porodice, posle ih linčovali...ajde bre Grizli, ovo je stavrno nepoštovanje. Stvarno nema smisla. NinaD and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 Управо сада, Natasa. рече Ima ga manje, ali postoji. Што се мене тиче, ја би радо да се "испишем" из било каквог система. Не треба ми ништа. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тихон Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 The song is meant to be a rebellion against errant government, against people who have power over you, who are wrong. Овако Вотерс објашњава ону циглу у зиду. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука