obi-wan Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 30 minutes ago, Ronald рече A pitanje je jesmo li već napunili zemlju? Kako da znamo kad je puna? Ukoliko bi svi ljudi na planeti živjeli po standardu USA trebalo bi nam još 5 planeta, a 3.6 po standardima EU. Sad neko može da kaže, pa kad nismo skromni, međutim nije to problem već bi samo malo popravili situaciju da svi predju na vegeterijansku ishranu. Od 1930 do 2024 biće skok od 6 milijardi, a to uništava planetu. Kako to rece (mislim) Gandi: "prijatelju, svet ima dovoljno za svaciju potrebu, ali nema ni za ciji luksuz". I ne unistava planetu prosto broj ljudi - daleko bilo sta to pricas! - nego nenormalan i nedomacinski odnos najbogatijih i najobrazovanijih prema toj planeti. Nina 777 је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 8 minutes ago, obi-wan рече Kako to rece (mislim) Gandi: "prijatelju, svet ima dovoljno za svaciju potrebu, ali nema ni za ciji luksuz". I ne unistava planetu prosto broj ljudi - daleko bilo sta to pricas! - nego nenormalan i nedomacinski odnos najbogatijih i najobrazovanijih prema toj planeti. Ima i toga, međutim ali niko ne želi da se vrati u petnesti vijek. Kad je pocelo obrađivanje zemlje, počelo je uništenje planete, prije nekih 10 000 godina. E sad da bi ljudi imali ovaj luksuz dosta toga je unisteno. Ali niko ne želi da se vrati na skromnije, bio on pravoslavac ili ne. Pogledaj neke od naših Vladika i vidjećeš da se ne žele odreći skoro ničega. Stan ruskog patrijarha u kojem živi vrijedi oko 600 000 evra. Broj ljudi je uzrok jer se svijet bogati i razvija i logično je da to trošis u suprotnom se ne bi ni razvijao, ako ne bi bilo hedonizma. http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Човек Жоја Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 10 minutes ago, obi-wan рече ne unistava planetu prosto broj ljudi - daleko bilo sta to pricas! Како бре, па зар ниси чит'о, има у оној књизи што пис'о онај др. мр....заборавио сам како се беше зове, са' ће Рони да ти каже. Јер овај син мој бјеше мртав, и оживје; и изгубљен бјеше, и нађе се. Сваки човјек најприје добро вино износи, а када се опију, онда лошије; а ти си чувао добро вино до сада. Што око не видје, и ухо не чу, и у срце човјеку не дође, оно припреми Бог онима који га љубе. Јер сад видимо као у огледалу, у загонетки, а онда ћемо лицем у лице; сад знам дјелимично, а онда ћу познати као што бих познат. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nina 777 Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 27 minutes ago, Ronald рече Ali ja znam dosta njih koji su vjerni, ne znam zašto misliš da je razvrat kod njih veći. Pa upravo su heterosexualci ti koji kvare djecu, podstičući ih na razvrat itd. Otac motiviše sina da ima mnogo djevojaka, da isproba sve. Pored klasičnih sexualnih odnosa on ga vaspitava i na dodatne sexualne cinove. Klasičan porodičan odnos nije ni kod ljudi postojao jer su živjeli do nedavno u poligamiju, jos dalje unazad su silovali žene nenadertalaca i parili se sa njima. Objasnjavala sam vec, da se ne ponavljam sad..u startu njihova sexualna privlacnost, kao i kod razvratnih hetero ljudi polazi od pozude, hemije i vizuelnog dozivljaja partnera. Mozda se kod nekog malog procenta i preobrazi, ali sve u svemu to je menatlni sklop koji meni ne uliva poverenje. Imala sam blizak odnos sa jednom bakom, koja na zalost nije vise medju nama,i koja mi je pricala da su je udali za momka koji je uopste nije privlacio, zelela je nekog sasvim drugog..ali je sa svojim muzem kroz ljubav ostvarila i bogat sexualni zivot,koji je trajao do kraja njegovog zivota, do u starost, kao i petoro dece, od kojih su svi ostvareni ljudi. To potvrdjuje i ovaj gej mormon, koji u startu nije cak zeleo ni suprotan pol. Verujem i njoj, i njemu, i prosto to je neki moj ukus zivota, koji ne bih vise ni kroz dalju diskusiju, tj.moja ponavlljanja, da ispadne kao da je namecem drugima. Postujem svaciji stav, ali ostajem sa svojim, u miru, Ako je mir lazni, razuverice me Gospod. Sanja Т. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 5 minutes ago, obi-wan рече I ne unistava planetu prosto broj ljudi - daleko bilo sta to pricas! - nego nenormalan i nedomacinski odnos najbogatijih i najobrazovanijih prema toj planeti. Ovo je vrlo popularna ali potpuno netacna prica. Najveci uzrok negativnih klimatskih promena i smanjenju biodiverziteta je upravo prekobrojsnost ljudske populacije. Posto za svako rodjeno dete se tokom citavog njegovog zivora mora osloboditi x energije (c02 emisija) i iskrciti x kvadrata sume, isusiti mocvare i sve to sam oda bi prosto bio ziv. A takvih je daleko daleko vise nego bogatih. Luksuz bogatih je zanemarljiv u odnosu na sam eskponencijalni rast populacije kad je u pitanju uzrok ka tolikoj energetskoj potraznji. Ronald and Џуманџи је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 5 minutes ago, obi-wan рече I ne unistava planetu prosto broj ljudi Jao, brate, stvarno ti ne ne prilici ovo. Pa, nije blesav i nije rekao nista slicno. Evo, Akvi objasnio Aquilius Cratus је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 1 minute ago, Nina 777 рече Objasnjavala sam vec, da se ne ponavljam sad..u startu njihova sexualna privlacnost, kao i kod razvratnih hetero ljudi polazi od pozude, hemije i vizuelnog dozivljaja partnera. А од чега уопште сексуална привлачност може да пође осим од пожуде, хемије и визуелног доживљаја партнера? Џуманџи and Ronald је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 1 minute ago, Човек Жоја рече Како бре, па зар ниси чит'о, има у оној књизи што пис'о онај др. мр....заборавио сам како се беше зове, са' ће Рони да ти каже. Najbolji ekolog i jedan od najvećih biologa 20. vijeka Ed Wilson, a knjiga, ima ih više Budućnost života. Ima još ekologa Glen Barry, Paul Ehrlich, David Attenborough itd. Sad ti si sarkastičan, međutim meni to nije problem. Срђан Шијакињић, Џуманџи and Aquilius Cratus је реаговао/ла на ово 3 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Човек Жоја Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 5 minutes ago, Ronald рече Najbolji ekolog i jedan od najvećih biologa 20. vijeka Ed Wilson, a knjiga, ima ih više Budućnost života. Ima još ekologa Glen Barry, Paul Ehrlich, David Attenborough itd. Sad ti si sarkastičan, međutim meni to nije problem. @obi-wan, ето видиш, шта сам ти рек'о obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Јер овај син мој бјеше мртав, и оживје; и изгубљен бјеше, и нађе се. Сваки човјек најприје добро вино износи, а када се опију, онда лошије; а ти си чувао добро вино до сада. Што око не видје, и ухо не чу, и у срце човјеку не дође, оно припреми Бог онима који га љубе. Јер сад видимо као у огледалу, у загонетки, а онда ћемо лицем у лице; сад знам дјелимично, а онда ћу познати као што бих познат. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nina 777 Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 5 minutes ago, Juan рече А од чега уопште сексуална привлачност може да пође осим од пожуде, хемије и визуелног доживљаја партнера? Moze da podje iz te pozicije(i najcesce i polazi), ali i ne mora...ako se ne razvije ljubav strast ce svakao utihnuti. A i ako ne krene od strasti, ona se moze razviti do punoce odnosa, i trajati do kraja zivota. Sta sa ovom bakom, pa ispade srecnija od mnogih koji su hemiju imali stratu. Svidja mi se kako je gej mormon to objasnio: Mene privlače muškarci i točka. Ali svejedno imam prekrasan brak, Lolly i ja imamo predivan, zdrav i jak seksualan život. Kako je to moguće? Ono što ljude uistinu zanima je kako to da sam ja gay, a žena je moja primarna seksualna partnerica. To ni ja nisam razumio sve do kada nisam radio na jednom istraživanju, a tada sam već bio oženjen pet godina. Znao sam da sam gay, a s druge sam strane jako uživao u seksu za svojom ženom. Nisam razumio kako je to moguće. Evo vam istine, a iz nje bi mogli jako puno naučiti o seksualnosti: seks je mnogo više od vizualne privlačnosti i požude. Neću ulaziti u iscrpne detalje istraživanja, ali osnovna je činjenica da ako se seksu pristupi na pravi način on je u svojoj dubini, suštini samo stvar najdublje intimnosti. Seks je predivna manifestacija ljubavi između dvoje ljudi koji se sjedinjuju u svoj svojoj ranjivosti, intimnosti iz ljubavi. Seks je spajanje duše i tijela. Seks je predivno ispunjujuće duhovno iskustvo. Mnogi na žalost ne dođu do takvog iskustva seksa, jer je za to potrebna odlična komunikacija, predanost, ranjivost i povezanost. Lolly i ja to imamo od samog početka, uglavnom jer nismo bili ometani moćnim kemikalijama koje se u mozgu stvaraju zbog zaluđenosti koja obično spoje par (a obično dramatično splasne nakon godinu, dvije braka). Stoga, na čudan način i sljedom okolnosti naš nam je brak omogućio da izgradimo seksualni odnos koji je baziran na svemu što bi partneri htjeli u svom seksualnom životu – intimnost, komunikaciju, istinsku ljubav i privrženost. To je rezultiralo da imamo bolji seksualni život od većine ljudi koje osobno poznajemo, a oni su hetero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 1 minute ago, Човек Жоја рече @obi-wan, ето видиш, шта сам ти рек'о Pa dobro mora neko pisati,valjda ekolozi pišu o ovim problemima, neće teolozi, a informisemo i obrazujemo se od najboljih. Zašto ti čitaš Ćirkove članke o Kosmosu? http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 Usvajanje deteta je ozbiljna stvar! Naravno apriori tu ne treba imati nikakve predrasude i unapred govoriti o podobnosti. Uslovi su vec odredjeni i mozemo samo govoriti o tome da li su dobri ili ne i da li su dovoljno u interesu deteta ili ne. Ukoliko drzava dozvoli homoseksualne brakove automatski stavlja takvu porodicu u ravnopravni polozaj sa heteroseksualnom porodicom, pa je ova rasprava porilicno jalova. Ono sto bi trebao vise da se zna, jesu prava i interesi deteta a ne sexulano opredeljenje roditelja. E sad, da li je interes ili pravo deteta, da bira da li zeli u heteroseksualnu ili homoseksualnu porodicu, jeste po meni takodje stvar rasprave, kao i osiguranje da se nece vrsiti nikakav pritisak na dete koje bi po meni moralo imati prava na izbor prilikom usvajanja. Dakle homoseksualni brakovi da ili ne? Џуманџи and cloudking је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 8 minutes ago, Nina 777 рече Moze da podje iz te pozicije(i najcesce i polazi), ali i ne mora...ako se ne razvije ljubav strast ce svakao utihnuti. Dobro, objasni nam kako. Prvo zavolimo bezuslovno, a onda nastupi strast? "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Агница Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 Па деца су једно тело од две душе, и од оца и од мајке. И једно и друго живе у том детету. Отац и мајка су једно тијело,без обзира на дјецу..могу немати дјецу,а бити једно тијело или имати дјецу а не бити једно тијело..једно су тијело они који првенствено воле Христа и узрастајући у тој љубави све више и јаче воле једно друго да постају том љубављу толико везани и једно тијело..дјеца су круна те љубави и само ако се васпитавају у тој љубави то се рачуна пред Господом..дакле и рађање дјеце,али и васпитање и привођење дјетета Христу.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 51 minutes ago, Џуманџи рече Radije bih se ogradila na genetski koktel; duse, ako uopste postoje ( ) (opet) ne mogu da se "slivaju" u druge. Шта је душа ? Посебан ентитет који после смрти шета по замковима са чаршавом на глави, или наша суштина, неодвојиво повезана са телом. Дете се рађа са развијеном личношћу, каже Јеротић. И то си по карактеру на неког од твојих родитеља, деду, бабу. Део њихове личности постоји и кроз тебе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука